καρτες γραφικων

NikosR

Senior Member
17 June 2006
349
μια ερωτηση για καρτα γραφικων
ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σ αυτες τις 3 καρτες?
8800 GTS 320MB HTDP 290
8800 GTS 640MB HTDP 389
8800 GTX 768MB HTDP 515

η μονη διαφορα τους ειναι στην μνημη??
δικαιολογειται αυτη η διαφορα τιμης??

Εαν έχεις να κάνεις με dual screen , εαν έχεις να κάνεις με μεγάλες αναλύσεις και αν έχεις να κάνεις με gaming , παίρνεις την καλύτερη δυνατή ...

Η διαφορά τιμής είναι μια χαρά ...

ξεχασα να αναφερω οτι η χρηση της θα ειναι για HTPC
με αυτη την καρτα 8800 GTS 320MB HTDP 290 θα ειμαι καλυμενος για HD-DVD BLUE RAY ?
εννοειται και για οτι αλλο μπορει να παιξει αυτη τη στιγμη ενα htpc

Νομίζω ότι μέχρι τα 1920x1200 είναι μιά χαρά τα 320ΜΒ...
Για την αναπραγωγή των βίντεο όμως πρέπει να έχεις κυρίως καλή CPU...

(η XFX 8800 με τα 320ΜΒ πουλιέται μάλιστα overclocked και σε πολλά tests "έπιανε" την 8800 με τα 640ΜΒ... - εννοείται μόνο σε games)

Καλύπτεσαι και με μικρότερη για HTPC. Επίσης δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις τόσα χρήματα σε μια κάρτα που δεν είναι DirectX10...
Επίσης αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ θα δεις ότι πολλοί αρχίζουν να κοιτούν περισσότερο προς ΑΤΙ όσον αφορά HTPC...

Εαν είναι για αποκλειστική χρήση HDTV τότε και μία 1650 ΑΤΙ σε καλύπτει ...

Απο την άλλη όμως έχουμε και το φαινόμενο bottleneck ...

Δεν το σκέφτηκα και πιο νωρίς ...

Εαν προσέχετε σε τεστ που γίνονται σε κάρτες γραφικών σε διάφορα sites θα δείτε ότι άλλα νούμερα βγάζει σε ένα Core 2 Duo X6800 και άλλα νούμερα σε 4300 ...

Τι σημαίνει αυτό; ότι η κάρτα γραφικών πνίγει τον επεξεργαστή ...

Βέβαια έχει αποδειχθεί ότι ένας 4300 είναι υπεραρκετός στις περισσότερες περιπτώσεις , αλλά δεν ξέρω εαν τον συνοδεύσεις με ένα 8800 τι παίζει ... Μπορεί τα να παίζει όλα ...

Re: Απάντηση: καρτες γραφικων

Εαν προσέχετε σε τεστ που γίνονται σε κάρτες γραφικών σε διάφορα sites θα δείτε ότι άλλα νούμερα βγάζει σε ένα Core 2 Duo X6800 και άλλα νούμερα σε 4300 ...

Τι σημαίνει αυτό; ότι η κάρτα γραφικών πνίγει τον επεξεργαστή ...

Φαντάζομαι τα τεστ γίνονται σε παιχνίδια, έτσι δεν είναι;

Είναι λογικό μια αργή κάρτα γραφικών να περιορίζει τον επεξεργαστή. Πάντα συνέβαινε αυτό - σε παιχνίδια. Σε HTPC δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Η 8800 δεν κανει για htpc !!!
Ποσες φορες θα το πουμε .. για htpc μονο ΑΤΙ .

συμφωνω απολυτως...εαν και nvidiaκιας η ati φημιζονται για την απεικονιση τους και την πολυ καλη συμπεριφορα τους σε video.μεχρι και σε ενα τελευταιο συγκριτικο ενω η 1650pro τα πηγε πολυ καλα σε hd η 7600gt(που ειναι ο αντιπαλος σε αυτα τα κυβικα)δεν μπορεσε να ανταπεξελθει οπως η ati με αποτελεσμα να προτεινουν-εαν θες να πας οπωσδηοτε σε nvidia-απο 8800 και πανω(αλλα και παλι ηταν υπερ της ati) που σημαινει πολυ υψηλοτερο κοστολογιο....

Last edited:
Απάντηση: Re: καρτες γραφικων

συμφωνω απολυτως...εαν και nvidiaκιας η ati φημιζονται για την απεικονιση τους και την πολυ καλη συμπεριφορα τους σε video.μεχρι και σε ενα τελευταιο συγκριτικο ενω η 1650pro τα πηγε πολυ καλα σε hd η 7600gt(που ειναι ο αντιπαλος σε αυτα τα κυβικα)δεν μπορεσε να ανταπεξελθει οπως η ati με αποτελεσμα να προτεινουν-εαν θες να πας οπωσδηοτε σε nvidia-απο 8800 και πανω(αλλα και παλι ηταν υπερ της ati) που σημαινει πολυ υψηλοτερο κοστολογιο....

Aντίπαλος της 7600gt είναι η x1650xt! Η x1650pro είναι αντίπαλος της 7600gs! Oμως σε htpc ακόμα και η pro είναι μπροστά από την gt!

Aν πας για 8800 να ξέρεις ότι αν δεν έχεις επεξεργαστή πάνω από Ε6600 δεν θα μπορείς να την παίξεις σωστά γιατί θα την κόβει ο επεξεργαστής (σε φούλ ρυθμίσεις) Επίσης η 8800 παρουσιάζει προβλήματα στα vista με directx10 εξαιτίας της αδυναμίας της nvidia να φτιάξει σωστούς driver για αυτή!

Ο επεξεργαστής δεν κόβει την κάρτα γραφικών ... Το αντίθετο γίνεται πάντα ....

Τώρα τα προβλήματα που βγάζει η 8800 δεν τα ξέρω καθώς δεν έχω διαβάσει , δεν έχω 8800 , ούτε κάποιος φίλος μου έχει για να την δω ...

ΥΓ vista θα βάλω όταν θα βγει το SP1 σε νέο μηχάνημα , πιθανόν σε tyan με 2 τετραπύρηνους ...

Τώρα τα προβλήματα που βγάζει η 8800 δεν τα ξέρω καθώς δεν έχω διαβάσει , δεν έχω 8800 , ούτε κάποιος φίλος μου έχει για να την δω ...

ΥΓ vista θα βάλω όταν θα βγει το SP1 σε νέο μηχάνημα , πιθανόν σε tyan με 2 τετραπύρηνους ...

Μέχρι σήμερα όχι! Όμως το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε πολλά τεστ που έχουν γίνει με την συγκεκριμένη κάρτα! Ενας επεξεργαστής κάτω από Ε6600 δεν μπορεί να εκμεταλευτεί πλήρως της δυνατότητες της συγκεκριμένης κάρτας ( την μπλοκάρει)! Αυτό οφείλεται στο ότι οι gpu των καρτών γραφικών έχουν γίνει πολύ γρήγορες και χρησιμοποιούν και ταχύτατες μνήμες!
Αν βρώ το link με τα τεστ θα το ποστάρω να το δείτε!

Re: Απάντηση: καρτες γραφικων

Όχι απαραίτητα.

Αν βάλεις μια 8800 με έναν P4 @ 3,2, προφανώς θα φρενάρει ο επεξεργαστής την κάρτα γραφικών.

Αν βάλεις μια 7300 με έναν 6600, πάλι προφανώς θα περιορίζονται οι επιδόσεις από την κάρτα γραφικών, και όχι τον επεξεργαστή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καρτες γραφικων

Όχι απαραίτητα.

Αν βάλεις μια 8800 με έναν P4 @ 3,2, προφανώς θα φρενάρει ο επεξεργαστής την κάρτα γραφικών.

Αν βάλεις μια 7300 με έναν 6600, πάλι προφανώς θα περιορίζονται οι επιδόσεις από την κάρτα γραφικών, και όχι τον επεξεργαστή.

Ακριβώς! Και σε εφαρμογές που η κάρτα γραφικών (8800) πρέπει να αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων της, αν δεν έχει έναν Ε6600 ή καλύτερο να συνεργαστεί ή τουλάχιστον έναν Ε6400 κλοκαρισμένο δεν θα δώσει το πολυπόθητο 100% Οπότε ποιός ο λόγος αγοράς της?

Αυτά τα συμπεράσματα έχουν βγεί από διάφορα τεστ με κάρτες με αυτό το chip