Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χωρητικότητες έως 128TB πλέον + ταχύτητες έως 985MB/sec με πλήρη συμβατότητα προς τα πίσω...

Last edited:
Έως 128ΤΒ εννοείς!

"Κακά" νέα για όσους από μας επενδύουμε σε κάρτες UHS-II.
Η δεύτερη σειρά επαφών δεν θα διαβάζεται από αναγνώστες ή μελλοντικές μηχανές SD Express, κι έτσι οι κάρτες UHS-II 312MB/s θα διαβάζονται σαν απλές UHS-I κάρτες 104ΜΒ/s.

Εδώ τα εξηγεί καλά:

https://www.youtube.com/watch?v=_yEJYMTCipE

Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Αρα οι προτάσεις μας για αγορές ακριβών καρτών UHS II μεγάλης χωρητικότητες ήταν μάλλον λανθασμένες μιας και η τεχνολογία τρέχει με χίλια και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Χρυσός κανόνας να μένεις 1-2 χρόνια πίσω και να περιμένεις η τεχνολογία να ωριμάσει πριν επενδύσεις μεγάλα ποσά (εκτός και αν θες πάντα top απόδοση και τα λ7 δεν αποτελούν πρόβλημα).

Προσωπικά άλλαξα σε κάρτες USH II πριν 1 χρόνο μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτώ την γρήγορη ριπή της ΕΜ1.2 και κρατήθηκα σε αγορά 64αρας κάρτας που ήταν υπεραρκετή και σε πρόσφατο ταξίδι 12 ημερών.

Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Θεωρητικά ναι, φαντάζει λάθος η πρόταση αγοράς UHS-II πλέον. Αλλά στην πράξη μόλις ανακοινώθηκε το πρότυπο. Μέχρι να βγουν μηχανές που να υποστηρίζουν SD Express θα περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια. Και αυτές θα είναι τα ακριβά μοντέλα.

Πιστεύω εξακολουθεί να στέκει η πρόταση για αγορά μιας-δυο UHS-II σε όσους από μας έχουμε μηχανές που τις υποστηρίζουν. Οι 64άρες διατηρούν συμφέρουσα αναλογία κόστους/χωρητικότητας.

Εκεί που διαφοροποιείται η κατάσταση είναι σε όσους δεν έχουν μηχανή σήμερα που να υποστηρίζει UHS-II (και ούτε πρόκειται να αλλάξουν σε τέτοια) και θέλουν γρήγορη κάρτα μόνο για το όφελος του γρήγορου αδιάσεισματός της στον υπολογιστή.
Εκείνοι καλύτερα να προτιμήσουν SD Express στην πορεία παρά UHS-II.
Λέω στην πορεία γιατί στην αρχή θα είναι ακριβές οι κάρτες.

Θα πέσουν βέβαια παράλληλα και οι τιμές των UHS-II, οπότε μπορεί να παραμείνουν καλή επιλογή για χρόνια ακόμη.

Last edited:
To μόνο σίγουρο οτι με τετοιες ταχύτητες διαμεταγωγής ανοίγουν νέοι ορίζοντες για raw video στις μικρές μηχανές, αν ξεπεράσουν το θέμα της υπερθέρμανσης.
Ελπίζω η νέα Ποκετ να υιοθετήσει τετοιο πρωτοκολο αλλα μάλλον είναι ήδη αργά.

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Για την Α7ΙΙΙ μπορείτε να μου προτείνεται τη φτηνότερη καλή SD 64gb κάρτα που να πληρεί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της μηχανής, επίσης την πιο vfm και την τοπ επιλογή.

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε θεωρητικα αλλα με συμβιβασμους στην ταχυτητα του buffering.

Ετσι κι αλλιως μια απο τις δυο θυρες ειναι η γρηγορη στην αλλη μπορεις να βαλεις και πιο αργη καρτα.

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Όχι, απλά πρέπει να είναι από 64gb και πάνω για τον xavc-s codec.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Αν δεν τρελαίνεται στις ριπές ο φίλος σου και δεν απαιτεί τη μέγιστη ταχύτητα αδειάσματος του buffer, και οι μαύρες Transcend μια χαρά είναι.
Δύο έχω τέτοιες εδώ και τρία χρόνια και δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Μία UHS-II 64άρα έχω στην πρώτη θύρα και μια 256άρα για backup στην αργή δεύτερη θύρα.
Στην 1η κάρτα γράφω Raw και Video, και στη δεύτερη κάρτα μόνο Jpeg για μακροπρόθεσμο backup, χωρίς να την αδειάζω, αφού χωράει κοντά 15 χιλιάδες φωτογραφίες.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Όχι, απλά πρέπει να είναι από 64gb και πάνω για τον xavc-s codec.

Εδώ και δυο χρόνια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι τουλάχιστον 64GB η κάρτα για τον xavc-s codec.
Επιτρέπεται η εγγραφή σε γρήγορες κάρτες κάτω από 64GB, αλλά χωρίζεται σε κομμάτια των 4GB.
To συμπέρασμα βέβαια το ίδιο είναι, καλύτερα να είναι 64GB τουλάχιστον οι κάρτες, για να μην έχουμε τον κατακερματισμό σε 4GB λες και είναι Fuji.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Εδώ και δυο χρόνια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι τουλάχιστον 64GB η κάρτα για τον xavc-s codec.
Επιτρέπεται η εγγραφή σε γρήγορες κάρτες κάτω από 64GB, αλλά χωρίζεται σε κομμάτια των 4GB.
To συμπέρασμα βέβαια το ίδιο είναι, καλύτερα να είναι 64GB τουλάχιστον οι κάρτες, για να μην έχουμε τον κατακερματισμό σε 4GB λες και είναι Fuji.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Για την Fuji δε θέλω κακιούλες γιατί θα θυμώσω αν και έχω βρει λύση στον κατακερματισμό των αρχείων με το MPEG Streamclip που τα ενώνει εύκολα και γρήγορα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Για την Fuji δε θέλω κακιούλες γιατί θα θυμώσω αν και έχω βρει λύση στον κατακερματισμό των αρχείων με το MPEG Streamclip που τα ενώνει εύκολα και γρήγορα.

Σε Fuji αναγκαστικά, αλλά σε Sony είναι κρίμα να μπαίνει κανείς σε τέτοια διαδικασία μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιεί κάρτα μικρότερη από 64GB.
Περιορίζει και η χωρητικότητα εξάλλου, μόλις 30-35 λεπτά 4Κ χωράει μια 32άρα κάρτα.
Οι 64άρες κάρτες διατηρούν την καλύτερη αναλογία κόστους/απόδοσης/χωρητικότητας.

Για αγορά κάρτας ας περιμένουμε λίγες μέρες να βγουν οι προσφορές του prime day.

τι εννοείτε παίδες με το " για να μην έχουμε τον κατακερματισμό σε 4GB λες και είναι Fuji " ?
Γι αύτο μου κάνει κόλπα μια 32άρα οταν τραβάω 4K με την X-E3?