Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η Lexar παρότι ανακοίνωσε το 2017 το κλείσιμο της εταιρίας Micron ως retail seller (όπως την ξέραμε) συνεχίζει με εξαγορά του brand name από την κινέζικη Longsys και στην Photokina ανακοίνωσαν τη μελλοντική διάθεση SD καρτών 1 TB.

Πρώην στελέχη της Micron έφτιαξαν νέα εταιρία και έβγαλαν στην αγορά νέες κάρτες με την επωνυμία Prograde : https://www.dpreview.com/news/18628...emory-card-company-here-s-why-you-should-care

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Το διόρθωνα παράλληλα με το που το έγραψες, η βασική είδηση ήταν για την μεγάλη χωρητικότητα των νέων καρτών αλλά ίσως πολλούς κατόχους καρτών (όπως εγώ) να τους ενδιαφέρει και η μελλοντική διαθεσιμότητα των υπαρχόντων καρτών Lexar μιας και υπήρξαν προβλήματα σε κάποιες τελευταίας παραγωγής 1000Χ, 2000Χ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά το όνομα Lexar μου θυμίζει προβλήματα και κολλήματα από διάφορες αναφορές κατά καιρούς, γι’ αυτό και την αποφεύγω. Σε μια δική μου που έχω δεν είχα πρόβλημα, αλλά δεν έχει σημασία αυτό.

Το 1TB σίγουρα εκπληκτικό. Καιρός είναι να φτηνύνουν οι Sandisk Extreme Pro 512GB που εδώ και καιρό έχω στο μάτι.
199 δολάρια ήταν τις προάλλες σε προσφορά στο amazon.com.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Aν φθυνήνουν οι μεγαλες χωρητικότητες ακόμη και σε πιο χαμηλή λιγο ταχυτητα θα είναι ότι πρέπει για backup στα μεγάλα ταξιδια ειδικά με τις διπλόκαρτες μηχανές, το βράδυ επιστρεφοντας θα μπορείς να βγαζεις την μια κάρτα που έχεις στο δευτερο slot (αν είναι πιο μικρή) και να κοπιάρεις απο την πρώτη κάρτα (ακριβή, γρήγορη και πιθανόν μικρότερη) στη δευτερη 1Τb κάθε μέρα και μάλιστα σε ξέχωρο φάκελλο (η ΕΜ1.2 που έχω το υποστηρίζει μέσα στην μηχανή δεν ξέρω αν γίνετται η συγκεκριμένη λειτουργία και σε άλλες). Παίζουν βεβαια και άλλα σενάρια αλλά καταργείς παντελώς οποιοδήποτε άλλο αποθηκευτικό μέσο.

Δεν ξερω βεβαια αν θα τις αναγνωρίζουν οι υπάρχοντες καρτοδεκτες.

Οσο για την ποιοτητα σε κινέζους πήγε, άρα κάνεις την προσευχή σου :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τ

Εγώ πάλι σε ταξίδι προτιμώ να έχω 2x256 εντός μηχανής και 2x256 ρεζέρβα.

Τις 64άρες UHS-II τις έχω για γενική καθημερινή χρήση.

Σε ταξίδι δεν έχω ανάγκη ούτε το γρήγορο άδειασμα buffer ούτε τη γρήγορη μεταφορά στον υπολογιστή που προσφέρουν οι UHS-II.

Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

ναι αλλά σε λίγο θά έχουμε 8k:music-smiley-005:, είδατε ότι παίζει και το pixel shift στην φωτό π.χ. οι νεες Πανυ θα χτυπάνε αρχείο 150 Mb, δεν λέει να μείνουν πίσω οι κάρτες. Αλλωστε πρέπει η τεχνολογία τους να είναι μπροστά 2 χρόνια τουλάχιστον ωστε μια εταιρία να τοποθετεί στον σχεδιασμό της μελλοντικής μηχανής της καρτοδέκτη συμβατό με αυτες που ΣΗΜΕΡΑ είναι διαθέσιμες.

Το 2014 δεν είχαν 1 κατοστάρικο οι 256άρες... για σήμερα ναι δεν το συζητώ ειδικά οι USH I είναι φθηνές.

Ναι, το 2014 χρησιμοποιούσα πολλαπλές 64άρες στα 70 ευρώ η μία.
Σταδιακά μεταπήδησα στα 128 και πριν δυο χρόνια στα 256GB στα 150 ευρώ η μία.

Πλέον δεν υπάρχει λόγος να μπλέκει κανείς με μικρότερες χωρητικότητες από 256GB στα 100 ευρώ η μία.
Μόνο όταν θέλει κανείς ταχύτητα κι επιλέγει UHS-II, αλλά σε ταξίδι που λέγαμε η μεγάλη χωρητικότητα κερδίζει.
Μεγάλη υπόθεση να ξενοιάζεις από το θέμα χωρητικότητας.

Προχτές μου χάλασε το κέλυφος από μια παλιότερη κάρτα Panasonic, και μου τη βίδωσε τόσο που σκέφτομαι να γυρίσω στις micro sd κάρτες για καθημερινή χρήση.

Τουλάχιστον το βάλε-βγάλε θα επιβαρύνει τον αντάπτορα και όχι την ίδια την κάρτα.
Χαλάνε, σπάνε τα πλαστικά αξονάκια, αλλάζεις τον αντάπτορα με μισό ευρώ. Η κάρτα μένει ανέπαφη.

Προτιμότερη λύση βέβαια θα ήταν οι νέες ανθεκτικές Tough SD κάρτες της Sony, που είναι και ταχύτατες UHS-II V90, αλλά στην πρόβλεψη της τιμής που θα κοστολογηθεί η 64άρα δυστυχώς έπεσα μέσα ακριβώς.

172 ευρώ η 64άρα
329 ευρώ η 128άρα

Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα ξεπερνά κατά πολύ τα 150 ευρώ η 64άρα.
Προβλέπω κάνα 180άρι να κάνει, στην αρχή τουλάχιστον.

Η απλή SF-G64 έχει 125 ευρώ.

Καλημέρα, τελικά η πατατιά έγινε ξεχάστηκα και έκανα φορματ της κάρτας πριν πάρω τις φώτο από μέσα.

Τι προτάσεις υπάρχουν για επαναφορά των αρχείων;

Recuva

Μην ανησυχείς, τίποτα δεν έγινε.
Βάλε την κάρτα σε αναγνώστη καρτών (όχι στη μηχανή).
Κατέβασε το recuva, που είναι τελείως δωρεάν, χωρίς όριο αρχείων, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των τάχα δωρεάν προγραμμάτων που κυκλοφορούν.
Στο file type επιλέγεις All files.
Στο file location επιλέγεις On my media card or ipod.
Μετά τσεκάρεις το Deep Scan.

Re: Recuva

Κατέβασε το recuva, που είναι τελείως δωρεάν, χωρίς όριο αρχείων, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των τάχα δωρεάν προγραμμάτων που κυκλοφορούν.

:ernaehrung004:ωραιος.

Ευχαριστώ ;) κάποιο εναλλακτικό υπάρχει του Recuva σε περίπτωση που δεν κάνει δουλειά υπάρχει;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει δουλειά. Καρατσεκαρισμένο.
Δεν είναι τυχαίο το πρόγραμμα. Από τους δημιουργούς του φημισμένου CCleaner είναι.

Μην μπλέκεις με διάφορα προγράμματα και δοκιμές και στην πορεία να ανακαλύπτεις ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αρχείων που επιτρέπει η δήθεν δωρεάν έκδοσή τους.
Μια και καλή κάντο με το Recuva και τελείωσες.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Παρέλαβα καρτούλα SD 128 Samsung από τις προσφορές του joybuy, που είχαν βγει και εδώ για black friday, στα 16.20. Παραγγελία 23 Νοέμβρη, παράδοση 14 Δεκέμβρη. Ήρθε με China Post. Πέρασε τελώνιο και πήρε ένδειξη ελεύθερου. Αυτά για όποιον σκέφτεται να αγοράσει από το μαγαζί. Για την ποιότητα της κάρτας δεν έχω να πω κάτι, φαίνεται γνήσια και δεν την δοκίμασα για ταχύτητες. Έχουν γράψει άλλα μέλη, όμως, θετικές εντυπώσεις.

Παρεμπιπτόντως τώρα είδα πως την έχει σε flash sales για 5 ώρες ακόμη, αν κάποιος ενδιαφέρεται.

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Παρέλαβα καρτούλα SD 128 Samsung από τις προσφορές του joybuy, που είχαν βγει και εδώ για black friday, στα 16.20. Παραγγελία 23 Νοέμβρη, παράδοση 14 Δεκέμβρη. Ήρθε με China Post. Πέρασε τελώνιο και πήρε ένδειξη ελεύθερου. Αυτά για όποιον σκέφτεται να αγοράσει από το μαγαζί. Για την ποιότητα της κάρτας δεν έχω να πω κάτι, φαίνεται γνήσια και δεν την δοκίμασα για ταχύτητες. Έχουν γράψει άλλα μέλη, όμως, θετικές εντυπώσεις.

Περίμενα ότι θα την παραλάμβανα και εγώ σήμερα (στα ΕΛΤΑ έγραφε το πρωί στις 08.00 "σε παράδοση"), αλλά φαίνεται ότι ο ταχυδρόμος είχε διαφορετικά σχέδια.
Το 1ο που πρέπει να κάνεις (και θα κάνω όταν την παραλάβω) είναι να τεστάρεις τη χωρητικότητα, γιατί υπάρχουν πολλές απατεωνιές με τις κάρτες αυτές της Samsung.
Ενημέρωσε για το αποτέλεσμα.