Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ:

Για φωτογραφία (ριπές 24Mpixels αλλά και video, είμαστε ανυποχώρητοι στο U3 ή κάνουμε δουλειά και με U1: https://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=8743

?

edit: και σε action camera θα χρησιμοποιηθεί...

σαν λύση ανάγκης είναι αποδεκτή;

Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Ανεπαρκη η περιγραφή στα χαρακτηριστικά , κοιτάς για write speed όχι read spread , γενικά κανόνας είναι οτι βίντεο ακόμη και 4K βγαίνει με 45mb/sec write speed περίπου αλλά η φωτογραφία ριπής με γρήγορα fps θέλει τις πιο γρήγορες κάρτες που κυκλοφορούν.

Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Ανεπαρκη η περιγραφή στα χαρακτηριστικά , κοιτάς για write speed όχι read spread , γενικά κανόνας είναι οτι βίντεο ακόμη και 4K βγαίνει με 45mb/sec write speed περίπου αλλά η φωτογραφία ριπής με γρήγορα fps θέλει τις πιο γρήγορες κάρτες που κυκλοφορούν.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Με το backup των sd cards όταν είστε σε ταξίδι τι κάνετε; Χωρίς να κουβαλάτε μαζί υπολογιστή.

Κοιτούσα το WD 1 TB My Passport Wireless Pro
https://www.amazon.co.uk/WD-TB-Passport-Wireless-Pro/dp/B01MT60Q7Z/ αλλά τα σχόλια δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Τώρα βλέπω το RAVPower FileHub https://www.amazon.co.uk/dp/B07MZT543W σε συνδυασμό με έναν εξωτερικό σκληρό. Λέει πως έχει κουμπί για απευθείας copy sd to usb, αλλά απ'ότι διάβασα στα σχόλια κάθε φορά κάνει αντιγραφή όλη την κάρτα. Οπότε δεν βολεύει για αυτόματο backup. Πρέπει να μπεις με εφαρμογή και να δεις με το χέρι ποια αρχεία θες να κάνεις backup.

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Προσωπικά παίρνω μαζί μου αρκετές μεγάλες Sd card...έχω 5 6 απ αυτές και δεν έχω θέμα. Σπάνια τις γεμίζω όλες.

Το θέμα μου είναι μη χαλάσει ή χαθεί ή συμβεί οτιδήποτε στην sd card πριν επιστρέψω σπίτι και αντιγράψω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή.

Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Αν τυχόν η μηχανή σου έχει διπλό καρτοδεκτη, αγοράζεις μεγάλες σε χωρητικότητα κάρτες μνήμης για backup και κάθε βράδυ κανεις αντιγραφή, δεν χρειάζεται να πάρεις τις πιο γρήγορες αφού προταιρεοτητα εδώ έχει το μέγεθος.

Εγώ βολεύτηκα με αυτή τη λύση ως backup σε συνδιασμό με το IPad 512Mb που σε ταξίδι παίζει και τον ρόλο διπλού backup εκτος φυσικά από επεξεργασία κάποιων βιαστικών φωτό.

Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Αν τυχόν η μηχανή σου έχει διπλό καρτοδεκτη, αγοράζεις μεγάλες σε χωρητικότητα κάρτες μνήμης για backup και κάθε βράδυ κανεις αντιγραφή, δεν χρειάζεται να πάρεις τις πιο γρήγορες αφού προταιρεοτητα εδώ έχει το μέγεθος.

Δεν υπάρχει δυστυχώς διπλός καρτοδέκτης.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όπως και να έχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Αν δοκιμασεις κάποια εναλλακτική λϋση και δώσει αποτέλεσμα με ταχύτητα, αξιοπιστία και λογικό κόστος θα ενδιέφερε αρκετούς οπότε θα βοηθούσε μια ενημέρωση και εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Μια λύση, που έχει δουλέψει για εμένα προσωπικά (αν και συνήθως όπου ταξιδεύω έχω laptop), είναι η μεταφορά μέσω USB καλωδίου στην Micro SD του κινητού, αν το κινητό υποστηρίζει OTG (που τα περισσότερα υποστηρίζουν)
Οι Sandisk Ultra των 128GB πέφτουν κατά καιρούς στα 15 ευρώ στο Amazon, οπότε με δύο καρτούλες είμαι καλυμμένος.
Απο θέμα ταχύτητας δεν ξέρω, (έτσι και αλλιώς το Backup θα το πάρω βράδυ χαλαρός και όχι σε εμπόλεμη ζώνη:twoguns: ), αλλά από θέμα αξιοπιστίας, κόστους και ευκολίας είναι μια χαρά. Άσε που βλέπεις και τις φωτό σε μεγαλύτερη και πιθανότατα καλύτερη οθόνη χωρίς να ψαχουλεύεις την μηχανή.

Μια λύση, που έχει δουλέψει για εμένα προσωπικά (αν και συνήθως όπου ταξιδεύω έχω laptop), είναι η μεταφορά μέσω USB καλωδίου στην Micro SD του κινητού, αν το κινητό υποστηρίζει OTG (που τα περισσότερα υποστηρίζουν)
Οι Sandisk Ultra των 128GB πέφτουν κατά καιρούς στα 15 ευρώ στο Amazon, οπότε με δύο καρτούλες είμαι καλυμμένος.
Απο θέμα ταχύτητας δεν ξέρω, (έτσι και αλλιώς το Backup θα το πάρω βράδυ χαλαρός και όχι σε εμπόλεμη ζώνη:twoguns: ), αλλά από θέμα αξιοπιστίας, κόστους και ευκολίας είναι μια χαρά. Άσε που βλέπεις και τις φωτό σε μεγαλύτερη και πιθανότατα καλύτερη οθόνη χωρίς να ψαχουλεύεις την μηχανή.

Το έχω και αυτό σαν λύση στα υπόψιν μου αν και δεν παίρνει sd το κινητό μου.

Μια παρόμοια λύση που έχω σκεφτεί είναι usb hub με OTG στο κινητό και εκεί πάνω usb sd card reader και usb hdd και μεταφορά με file manager από το κινητό. Αλλά πολλά πράγματα μαζεύονται έτσι.

Re: Το Φωτογραφικό chat

Παίδες τα φώτα σας!
Μιας φίλης είχε "κολλήσει" η μηχανή (έτσι μου το διατύπωσε) και σε ένα φωτογραφείο που την πήγε για πρώτες βοήθειες, έβγαλαν την κάρτα μνήμης ενώ στο manual έγραφε ότι δεν έπρεπε. Έκτοτε η κάρτα δεν διαβάζεται.
Η φίλη δεν έχει ασχοληθεί με την μηχανή αλλά η κάρτα περιέχει σημαντικές φωτογραφίες.

Τι θα μπορούσε να κάνει;
Υπάρχουν ειδικοί για να απευθυνθεί;
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Μπορώ να σας δώσω λεπτομέρειες για την μηχανή και την κάρτα (μάρκα, μοντέλο κλπ) αν χρειάζεστε.

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

αν με κάποιο τρόπο τη δει κατέβασε την free έκδοση και πάρε τα αρχεία που έχουν χαθεί
https://www.ccleaner.com/recuva/download
αν δεν την βλέπει με τίποτα δοκίμασε format και ξαναπροσπάθησε με το πρόγραμμα που σου έβαλα από πάνω.

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Διονύση δεν έχω κάποιον ειδικό να προτείνω. Στο νήμα που έχουμε για τις κάρτες μνήμης έχουμε προτείνει τα πιο αξιόλογα προγράμματα ανάκτησης φωτό από μνήμες : https://avclub.gr/forum/showthread.php/147228-Κάρτες-μνήμης-και-προγράμματα-ελέγχου-τους, ρίξε μια ματιά και εσύ ή ένας φίλος της που έχει κάποιες γνώσεις υπολογιστή ας τα δοκιμασει,

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

αν με κάποιο τρόπο τη δει κατέβασε την free έκδοση και πάρε τα αρχεία που έχουν χαθεί
https://www.ccleaner.com/recuva/download
αν δεν την βλέπει με τίποτα δοκίμασε format και ξαναπροσπάθησε με το πρόγραμμα που σου έβαλα από πάνω.

Διονύση δεν έχω κάποιον ειδικό να προτείνω. Στο νήμα που έχουμε για τις κάρτες μνήμης έχουμε προτείνει τα πιο αξιόλογα προγράμματα ανάκτησης φωτό από μνήμες : https://avclub.gr/forum/showthread.php/147228-Κάρτες-μνήμης-και-προγράμματα-ελέγχου-τους, ρίξε μια ματιά και εσύ ή ένας φίλος της που έχει κάποιες γνώσεις υπολογιστή ας τα δοκιμασει,

Ευχαριστώ παίδες!

Κάρτα μνήμης με wifi

Καλησπέρα! Ψαχνω για κάρτα μνήμης με υποστήριξη wifi
Έχει κάποιος την toshiba flash air και αν υποστηρίζει android 10 η εφαρμογή?

Αν δοκιμασεις κάποια εναλλακτική λϋση και δώσει αποτέλεσμα με ταχύτητα, αξιοπιστία και λογικό κόστος θα ενδιέφερε αρκετούς οπότε θα βοηθούσε μια ενημέρωση και εδώ.

Επανέρχομαι για να σας παραθέσω τη λύση που δοκίμασα σε πρόσφατο ταξίδι μου. Το setup είναι αυτό:

IMG_20191014_221637.jpg

Ένα usb hub πάνω στο οποίο συνδέεται ο usb card reader και ο σκληρός δίσκος. Το backup γίνεται μέσω του κινητού που συνδέεται στο καλώδιο που βλέπετε. Ουσιαστικά μέσω otg κάνεις mount τον σκληρό και την sd card και με το file manager του κινητού αντιγράφεις τα αρχεία σου. Δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, αλλά βοηθάει να έχει μεγάλη μπαταρία το κινητό γιατί ανάλογα του όγκου των αρχείων μπορεί να πάρει ώρα η αντιγραφή.

Το κόστος για το usb hub και το usb card reader είναι πολύ μικρό. Το ουσιαστικό κόστος είναι ο σκληρός δίσκος. Εγώ πήρα τον ssd extreme της sandisk που βλέπετε με χωρητικότητα 500GB και πολύ μικρό μέγεθος (ήταν σε έκπτωση στο amazon prime day οπότε μου βγήκε πιο φτηνός απ'ότι έχει στην Ελλάδα).

Μπορώ να πω πως λειτούργησε αρκετά καλά το όλο σύστημα. Ωστόσο θέλει λίγο ψάξιμο πριν προχωρήσετε καθώς παίζει ρόλο το μοντέλο του κινητού που έχετε (κατά πόσο υποστηρίζει το filesystem του σκληρού δίσκου).

Αυτες εδω τις ADATA τις εχει δοκιμασει ποτε κανεις ?

https://www.amazon.de/dp/B071HJXRS3?tag=haggle-web-de-21&linkCode=osi&th=1&psc=1&language=en_GB

Ειναι πολυ ελκυστικη η τιμη για καρτα της κατηγοριας αυτης (UHS II, 300mb/s read κλπ)

Κυριως τις Angelbird v90 MK2, Lexar 2000, Sandisk v90 και Sony tough 300 κοιταζω αλλα διαβασα καλα λογια για αυτες και η τιμη ειναι αδιανοητη.