Κάρτες μνήμης και προγράμματα ελέγχου τους

Screenshot-2022-11-04-at-10.57.59-PM-740x326.jpg

Παντα εκτιμω τις εταιρειες που ανακοινωνουν τις minimum sustained ταχυτητες εγγραφης

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εντάξει, είναι λίγο (?) ακριβές, αλλά με 2-3 των 2ΤΒ κρατάω αρχείο όλες τις φωτογραφίες που έχω βγάλει στην ζωή μου - αν πετάξω και κάμποση σαβούρα, μάλλον χωράνε σε... μια!

Καλησπέρα.
Είμαι κάτοχος την Nikon z5. Έχω την Sandisk extreme pro 95 MB/s στα 32 GB.
Ενδιαφέρομαι για μια δεύτερη κάρτα καθώς επίσης για card reader.
Θα ήθελα τις προτάσεις σας.
Επίσης για cloud storage ξέρετε κάτι ή που να ψάξω;

H Nikon Z5 δέχεται δυο UHS-II SD κάρτες μνήμης αλλά στην πράξη δεν θα δεις καμία διαφορα από κάρτες UHS (I) οπως αυτή που εχεις τώρα που είναι τοπ σε ταχύτητα για κάρτα UHS-I και φοβερά αξιόπιστη

Ο λόγος είναι απλός , η Ζ5 υποστηρίζει ταχύτητες ριπής έως 4.5 fps ενω το 4Κ βίντεο της είναι 8bit των 144Mbps οποτε μια κάρτα κατηγορίας UHS-I U3 με ταχύτητα εγγραφης έως 30Mb/s το υπερκαλύπτει.

Αν βεβαξία χρειαστει να τραβάς συνεχόμενα ριπή π.χ. 100 φωτό και να αδειάζει το buffer καλό είναι να πάρεις μια USH (II) V60 και να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο.

Μια ταχυτερη κάρτα πάντα βοηθάει και στο ξεφόρτωμα αν εχεις πολλά αρχεία και ειδικά βίντεο εφοσον βέβαια ο υπολογιστής σου έχει καρτοδεκτη USB3 και κανεις χρήση ανάλογου card reader.

Με τον καιρό οι κάρτες φθηναινουν, γινονται ταχύτερες και μεγαλυτερες σε χωρητικότητα. Αγοράζεις πάντα αυτή που χρειάζεσαι για την μηχανή σου και σε καλύπτει , μην το κοιτάς σαν επένδυση στο μέλλον εκτός και αν σκέφτεσαι να αλλάξεις μηχανή σύντομα.

Καποια τεστ καρτών σε Z5 θα βρεις εδώ https://alikgriffin.com/best-memory-cards-nikon-z5/. Τσεκάρεις τιμές τωρα που θα τρέξουν προσφορές στην BF.

Last edited:
  • Like
Reactions: gkpapad
NextorageNX-P2SE-1300x750.jpg

ωραιο δισκακι ειτε για εγγραφη απευθειας απο την καμερα ειτε για αποθηκευση δεδομενων.

Σήμερα για πρώτη φορά μου "χτύπησε" κάρτα μνήμης. Μια παλιά SD Sandisk Extreme 8GB, νέκρωσε τελείως - όταν την βάζω στον αναγνώστη βγάζει μήνυμα "τοποθετήστε μέσο", οπότε το recuva είναι άχρηστο.

• Sad
Reactions: toupia