Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

Αν δεν ηταν η απόσταση Θεσσαλονίκη -Αθήνα ,θα έστελνα για το περίπτερο του Avclub ,ενα πλήρες σύστημα της Hitachi ,που έχω .
Ενα σύστημα τέλος δεκαετίας 70 -αρχές 80 ,με προ -τελικό ,το κασετόφωνο και τα ηχεία του Hitachii HS 530
Eχει αρκετο ενδιαφέρον να ξανακούσουμε τον αυθεντικό ήχο της εποχής
δεν υπαρχουν αποστασεις για κατι που θελουμε
παρτα και ελα θα κανουμε ενα τελειο κασετοmeeting διαμονη και παραλαβη απο αιρπορτ εξασφαλισμενα απο μενα
μην το σκεφτεσαι

Oπως υποσχεθηκα στον Νικο ................ η δικη μου Scotch !
Καλουτσικη ποιοτητα ............ αλλα δεν τρελλαθηκα κιολας.
Mαζι με μερικες ακομα κυριες που ανετα θα χαρακτηριζα ...... οι φαντασμενες !
Ουτε η Philips, ουτε η Fuji, ειχαν καποια ιδιαιτερα αξιοπρεπη επιδοση.
Μετριοτης μετριοτητων .... τα παντα μετριοτης.

Η Scotch ειχε θηκουλα, οχι κασετινα. Στενευε λιγο στην βαση και ετσι συγκρατουσε την κασετα.
Η Fuji ...... ουτε θυμαμαι τι εγραψα πανω της. Το ιδιο και στην Philips. Η αβασταχτη ελαφροτητα του Τυλιγειν.

Οι φαντασμένες.png

Καλα ....... οταν γραφεις κιολας πανω στο προϊον σου HIGHLANDER
...... εχεις καβαλησει ολο τον βαλτο, οχι μονο την καλαμια.
Φαντασμενη 🥴 ονομα και πραμα :cool:

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Το πρώτο μου σοβαρό walkman από την Aiwa. Δουλεύει ακόμα.

Αυτές οι συσκευές ήταν πανάκριβες την δεκαετία του '90 στην Ελλάδα. Οι παλιοί θα θυμούνται ότι πηγαίναμε εκδρομή στο San Marino όπου τα πουλούσαν φθηνότερα χωρίς τον φόρο. Τα λεωφορεία γέμιζαν με κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές, ο κόσμος γυρνούσε αγκαλιά με τηλεοράσεις κλπ. Στο τελωνείο έκαναν τα στραβά μάτια.

Και εγώ από εκεί το αγόρασα. Είχαμε πάει εκδρομή στην Ιταλία με τους προσκόπους...

IMG_20250920_124557863.jpg

• Love
Reactions: SR-71
Το δικό μου όνειρο ήταν να αποκτήσω αυτό αλλά δεν έκατσε. Θαυμάστε το. Ποιότητα κατασκευής σαν ελβετικό ρολόϊ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Love
Το πρώτο μου σοβαρό walkman από την Aiwa. Δουλεύει ακόμα.

Αυτές οι συσκευές ήταν πανάκριβες την δεκαετία του '90 στην Ελλάδα. Οι παλιοί θα θυμούνται ότι πηγαίναμε εκδρομή στο San Marino όπου τα πουλούσαν φθηνότερα χωρίς τον φόρο. Τα λεωφορεία γέμιζαν με κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές, ο κόσμος γυρνούσε αγκαλιά με τηλεοράσεις κλπ. Στο τελωνείο έκαναν τα στραβά μάτια.

Και εγώ από εκεί το αγόρασα. Είχαμε πάει εκδρομή στην Ιταλία με τους προσκόπους...

View attachment 257959
Μαστορα .....
εσυ εκτος απο ραδιοφωνικο δεκτη
εχεις και εξωτερικο ηχειο πανω στο walkman.
Οχι ακριβως τυπικη συσκευη ! 😋

Τα σεβη μου ! 😌

• Love
Reactions: Sonorus
Το δικό μου όνειρο ήταν να αποκτήσω αυτό αλλά δεν έκατσε. Θαυμάστε το. Ποιότητα κατασκευής σαν ελβετικό ρολόϊ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Giant killer.
Το είχε ένας γνωστός μου.
Στο παραπέντε ήμουν να το πάρω, αλλά ήταν πανάκριβο και μόλις είχα αγοράσει ένα καλό κασετόφωνο.
Ήταν βέβαια για επαγγελματίες και πολλοί έλεγαν ότι ο ήχος του ήταν άπιαστος.
Πρυτανευσε η λογική,μου έμεινε το μαράζι 😄

• Haha
Ε ρε χαρές οι....μαθουσαλες 😸

δεν διαβάζεις προσεκτικά το νήμα..... :LOL:

To νήμα μπορεί είναι για κασσέτες ήχου.
Για να σας δώ όμως τώρα..
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 60 ετών!!

View attachment 258049View attachment 258050
Καλα .........
με τοσες οδηγιες πανω στην κασσετα "Το Load : Type LOAD " " press ENTER .....
αλλα και τον φατσα-καρτα τιτλο SPECTRUM 48K ......... ειναι κατι παραπανω απο αρκετο να αντιληφθουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ.
Εντωμεταξυ εσυ ποσταρες και το οπισθοφυλλο της κασσετας (αντι τουλαχιστον να το κρυψεις, να μας κανεις την ζωη δυσκολη).
Πρεπει να σου κανω μερικα ταχυρρυθμα πως να αιχμαλωτιζεις ενδιαφερον με ελαχιστα (εσυ το πνιξες στην πληροφορια).