Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

Εντάξει, εγώ μικρός δεν ασχολιόμουν με τύπους και ποιότητες, αλλά είδα το νήμα και με έπιασε το νοσταλγικό μου. Μόνο που βλέπω τους τίτλους και τις ημερομονίες.... Έτσι, απλά για το γαμώτο, κάποια στιγμή πρέπει να πάω για επισκευή κάποιο από τα δύο κασετόφωνα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι.

εικόνα_Viber_2025-12-11_14-12-18-998.jpg

Να και η RAKS SP 1 60άρα normal type 1.
η εν λόγω ήταν φθηνότερη από τις υπόλοιπες εξηντάρες.
Χρησίμευε για ηχογράφηση προγράμματος σε cocktail Bar, discotheque όπου βρίσκονται ξένοι και τις ήθελαν για ανάπτυξη των διακοπών τους.
εδώ με πρόγραμμα σπ την γνωστή Playboy αρχές της δεκαετίας των 90ς.

Attachments

• IMG_20251211_135523.jpg
    IMG_20251211_135523.jpg
    1.6 MB · Views: 7
  • IMG_20251211_135533.jpg
    IMG_20251211_135533.jpg
    2 MB · Views: 7
  • IMG_20251211_135545.jpg
    IMG_20251211_135545.jpg
    1.1 MB · Views: 7
  • Like
Reactions: vlad66
πάνω στην κασέτα ήταν ένα όργανο ,εδώ το σαξόφωνο,αλλά είχε και άλλα όπως πιάνο,θα ψάξω αργότερα.

Να και η RAKS SP 1 60άρα normal type 1.
η εν λόγω ήταν φθηνότερη από τις υπόλοιπες εξηντάρες.
Χρησίμευε για ηχογράφηση προγράμματος σε cocktail Bar, discotheque όπου βρίσκονται ξένοι και τις ήθελαν για ανάπτυξη των διακοπών τους.
εδώ με πρόγραμμα σπ την γνωστή Playboy αρχές της δεκαετίας των 90ς.
συγγνώμη τέλη δεκαετίας των 90ς.

Εντάξει, εγώ μικρός δεν ασχολιόμουν με τύπους και ποιότητες, αλλά είδα το νήμα και με έπιασε το νοσταλγικό μου. Μόνο που βλέπω τους τίτλους και τις ημερομονίες.... Έτσι, απλά για το γαμώτο, κάποια στιγμή πρέπει να πάω για επισκευή κάποιο από τα δύο κασετόφωνα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι.

View attachment 262497

Ποιά είναι τα κασετόφωνα ;;

Ποιά είναι τα κασετόφωνα ;;

Το ένα, που είναι στο ρακ αυτή τη στιγμή και το οποίο έπαιζε μέχρι πριν από 3-4 χρόνια:

Και το δεύτερο:

Το Rotel έχει παραδώσει πνεύμα εδώ και 10+ χρόνια. Κάποια στιγμή πήγα να το χαρίσω σε έναν φίλο, αλλά το πήγε εκείνος να ρωτήσει για επισκευή και του είπανε κάνα 120άρι αν θυμάμαι καλά, που του φάνηκαν πολλά και μου το επέστρεψε.

Πάρτε κασέτες και αρχίσετε να γράφετε ξανά. Το μέσο μόλις αναστήθηκε.

Αναστήθηκε με τρελλές τιμές
Για απλές κασέτες κατώτερες και από
Μια απλή tdk των εκατό δραχμών
Δηλ κάπου 30 λεπτά του ευρώ...

Τώρα πλέον είναι είδος πολυτελείας. Για τους γνώστες και όχι για τον λαό.

Το ένα, που είναι στο ρακ αυτή τη στιγμή και το οποίο έπαιζε μέχρι πριν από 3-4 χρόνια:

Και το δεύτερο:

Το Rotel έχει παραδώσει πνεύμα εδώ και 10+ χρόνια. Κάποια στιγμή πήγα να το χαρίσω σε έναν φίλο, αλλά το πήγε εκείνος να ρωτήσει για επισκευή και του είπανε κάνα 120άρι αν θυμάμαι καλά, που του φάνηκαν πολλά και μου το επέστρεψε.
Ακούγεται σαν θέμα μοτέρ.. ίσως έφαγε κατακέφαλα συνεχόμενες αυξομειώσεις τάσης.

Εδώ μια παραλλαγή της πασίγνωστης και ευπώλητης σειράς maxell Chrome,που τώρα θυμήθηκα.
Η ίδια ακριβώς κασέτα UD II-CD Position Chrome 74 !!!
Είχα ακούσει σχετικά με αυτήν 'διάφορα' από δισκάδικα.
Η διαφορά της ήταν τα έξτρα 14 λεπτά...που δεν το έβλεπες σ' άλλες εταιρείες....

Attachments

• IMG_20251211_212514.jpg
    IMG_20251211_212514.jpg
    1.6 MB · Views: 6
  • IMG_20251211_212445.jpg
    IMG_20251211_212445.jpg
    1.6 MB · Views: 6
  • Like
Πανέμορφη Basf Chrome MAXIMA II 60άρα.
Αγορασμένη με κούτες από Γερμανία αρχές 90ς...
Οι παραγγελίες όταν πήγαινε κάποιος Gothenburg -Kehl διήμερη, έπεφταν βροχή λόγω tax free και διαφοράς τιμών.
Ηχογραφήθηκε αρχές 90ς από 'συμπαίκτη' με χορευτικά mix ..
Στέκομαι πάλι στην γραμματοσειρά με το χρυσό χρώμα.

Attachments

• IMG_20251211_213935.jpg
    IMG_20251211_213935.jpg
    951.8 KB · Views: 7
  • IMG_20251211_213837.jpg
    IMG_20251211_213837.jpg
    1 MB · Views: 7
  • Like
Εδώ μια παραλλαγή της πασίγνωστης και ευπώλητης σειράς maxell Chrome,που τώρα θυμήθηκα.
Η ίδια ακριβώς κασέτα UD II-CD Position Chrome 74 !!!
Είχα ακούσει σχετικά με αυτήν 'διάφορα' από δισκάδικα.
Η διαφορά της ήταν τα έξτρα 14 λεπτά...που δεν το έβλεπες σ' άλλες εταιρείες....
cd age κασετες , ειδες διαρκεια 74 λεπτα οσα ηταν τα specs διαρκειας του cd

Πάρτε κασέτες και αρχίσετε να γράφετε ξανά. Το μέσο μόλις αναστήθηκε.

Κασέτα που το '80-'90 δεν θα φτύναμε πάνω της , τώρα πρέπει να την πληρώσουμε χρυσάφι...

Τώρα πλέον είναι είδος πολυτελείας. Για τους γνώστες και όχι για τον λαό.

Αν ήταν για τους γνώστες ( όπως εμείς καλή ώρα...), γιατί δεν την έβγαλαν χρωμίου ή μετάλλου να την πληρώσουμε με ευχαρίστηση ;;

Και το φορητό που ετοιμάζει για τους γνώστες είναι ;;;
Νομίζουν ότι θα πάρουν το χαρτζιλίκι από την πιτσιρικαρία ;;

Από μας θα είχαν μια ελπίδα να τα πάρουν.. αλλά ποιός θα δώσει 10€ για την νορμάλ ταινία (που δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα), ενώ μια καλή συσκευή μπορεί να κάνει πολλά με μια καλή ταινία ;;

Εγώ για την σαβούρα δεν τους δίνω μία !!!

• Like
Reactions: westsound
Κασέτα που το '80-'90 δεν θα φτύναμε πάνω της , τώρα πρέπει να την πληρώσουμε χρυσάφι...

Αν ήταν για τους γνώστες ( όπως εμείς καλή ώρα...), γιατί δεν την έβγαλαν χρωμίου ή μετάλλου να την πληρώσουμε με ευχαρίστηση ;;

Και το φορητό που ετοιμάζει για τους γνώστες είναι ;;;
Νομίζουν ότι θα πάρουν το χαρτζιλίκι από την πιτσιρικαρία ;;

Από μας θα είχαν μια ελπίδα να τα πάρουν.. αλλά ποιός θα δώσει 10€ για την νορμάλ ταινία (που δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα), ενώ μια καλή συσκευή μπορεί να κάνει πολλά με μια καλή ταινία ;;

Εγώ για την σαβούρα δεν τους δίνω μία !!!
Υπάρχουν και άλλες. Πιο ποιοτικές αλλά ακόμα πιο ακριβές.

@vlad66 , μα για αυτο αν προσεξες υπαρχει μια μεγαλη αγορα μεταχειρισμενων κασετων ειδικα απο αμερικη
σε κουτες τις πουλανε...

• Like
Υπάρχουν και άλλες. Πιο ποιοτικές αλλά ακόμα πιο ακριβές.

TYPE I (1) είναι και αυτή Πέτρο..

Μια maxell XL-II ή XL-II S την κάνει κορδέλες (όπως και οι TDK SA & SA-X)

• Like
Reactions: Sonorus
Άλλη μια ροζέ απ' την χρωματιστή σειρά της Denon SoundSketch με κωδικό KF60 DB υποδηλώνοντας μάλλον 'δυναμική'..

περιεχόμενο από τον πειρατικό μου που πήρε άδεια μετά από περιπέτειες που είχα...

Attachments

• IMG_20251211_223551.jpg
    IMG_20251211_223551.jpg
    744.6 KB · Views: 4
  • Like