Κασσέτες ήχου (νοσταλγικό νήμα)

Βλέπω οτι είναι του 92 σίγουρα dolby και το έχουν παρακάνει λίγο στα πρίμα!!!!
Εφόσον είναι από εκείνη την περίοδο είναι εύστοχη η παρατήρηση σου για τα "τσιμπημένα" πρίμα καθώς τέτοιου τύπου συλλογές απευθύνονταν κυρίως στο κοινό του car audio και τους νέους της εποχής που κυκλοφορούσαν με walkman.

Βάλε την κασέτα φωτογραφία να την δούμε.. μήπως την αναγνωρίσει κάποιος...
Είναι μαύρη εντελώς ,σαν αυτές που διαφημίζει το temu σε διάφορα χρώματα.
Όταν κάνω 'κατάδυση' θα την ποστάρω..δεν θυμίζει καμία γνωστή πάντως.

• Like
Reactions: vlad66
Μου έχει γίνει έμμονη ιδέα η ανάγνωση συγκριτικού τεστ κεφαλών που έκανε ο Ήχος.
Τον Γενάρη πρώτα ο Θεός.
Έχω πολύ πράμα...
Οι φθηνότερες στις αρχές με μέσα της Δεκαετίας των 90ς ήταν οι Fuji και μάλιστα Χρωμίου ,η αιτία ήταν ότι το Video Club που τις πουλούσε τις έφερνε από Τουρκία και την εποχή εκείνη έτρεχε μια διαφημιστική καμπάνια Απέναντι με όλα τα προϊόντα Fuji.
Είχα πάρει και εγώ από Κων/λη μερικές.

Εδώ ένα τεστ TDK από audiochrome που που πιστεύω θα είδατε.
Είμαι σίγουρος ότι έκανε και το Hi-Fi News.

Πολύ ενδιαφέρον website με αναλυτικά test για πολλά είδη κασετών που κυκλοφόρησαν από το 1975 έως το 2000. H έκπληξη στις μετρήσεις ήταν η τελευταίας γενιάς Maxell XL-2S 100 με πολύ χαμηλή παραμόρφωση μόλις 0,23% στα 0 db και δυναμική περιοχή 65,5 db.

• Like
Reactions: westsound
Πολύ ενδιαφέρον website με αναλυτικά test για πολλά είδη κασετών που κυκλοφόρησαν από το 1975 έως το 2000. H έκπληξη στις μετρήσεις ήταν η τελευταίας γενιάς Maxell XL-2S 100 με πολύ χαμηλή παραμόρφωση μόλις 0,23% στα 0 db και δυναμική περιοχή 65,5 db.
το παρακολουθούσα στενά παλιότερα...
Μένει ένα συγκριτικό μεταξύ αυτού και του ..Ήχου.

Μου έκανε εντύπωση το rebranding της Fuji σε Axia που δεν το βρήκα πουθενά ,αλλά και το ότι δεν βλέπω τις Fuji Chrome που έχω.

Κάπου εδώ (ή αλλού-δεν θυμάμαι..) είχα γράψει για τις maxell XL-IIS ότι έκαναν εγγραφή "καθρέπτη" του πρωτότυπου υλικού...

Από τις λατρεμένες μου κασέτες....

• Like
Reactions: Nikos F
Πιστεύετε όπως κάποιοι κάτοχοι ότι τα κασετόφωνα είχαν 'προτιμήσεις' σχετικά με το είδος της κασέτας ? ( κυκλοφορούσε ,αρκετά πριν τα φόρουμ ) και εννοώ φυσικά την ηχογράφηση.
'Παράξενο' μέσον πάντως το κασετόφωνο...
Θα μου μείνει αξέχαστη συμπεριφορά παλιών φίλων ιδιοκτητών Nac που δεν ήθελαν με τίποτα να δοκιμάσουν δείγματα από άλλους .
To έχω ξανα-ποστάρει ,αλλά μπορεί κάποιοι νέοι να ενδιαφέρονται για την τρέλα των γηραιών audiophile.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οπως σας υποσχέθηκα σας κοινοποιώ ένα ηχητικό απόσπασμα από προηχογραφημένη κασέτα της Sheffield Lab. Το απόσπασμα είναι από το album "Tower of Power" που ηχογραφήθηκε live το 1981 σε studio υπό την επίβλεψη του κορυφαίου ηχολήπτη και mastering engineer Doug Sax. Το κομμάτι που θα ακούσετε είναι το "You Know It" και το κατεβάζετε από εδώ

Θα προσπαθήσω να βρω και άλλο απόσπασμα από Mobile Fidelity. Stay tuned....

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Να βάλω κ αυτήν απ' τον Thoman που σκέφτομαι να δοκιμάσω

• Like
Μερικές έτοιμες -prerecorded με πρόγραμμα ή κάποιον καλλιτέχνη μου την έδινε το ότι ήταν πρεσαριστές όχι δηλαδή γύρω με βίδες, παρά μόνο γύρω απ' το σφουγγαράκι.
Σε περίπτωση που μάγκωνε ή δεν ήταν σωστή η ροή λόγω των πλαϊνών πλαστικών,δεν μπορούσες να την ανοίξεις για επισκευή.

έχω κάποιες τέτοιες,με την επιστροφή θα ποστάρω.

• Like
Να βάλω κ αυτήν απ' τον Thoman που σκέφτομαι να δοκιμάσω

Πωλούνται και στην Ελλάδα από το Hi-Fi Power επί της οδού Μάρνη. Καλό είναι να στηρίζουμε τα τοπικά μαγαζιά εφόσον οι τιμές τους είναι λογικές.

Πωλούνται και στην Ελλάδα από το Hi-Fi Power επί της οδού Μάρνη. Καλό είναι να στηρίζουμε τα τοπικά μαγαζιά εφόσον οι τιμές τους είναι λογικές.

Αν το θυμηθώ θα πάρω μία να δοκιμάσω.. μέχρι 10€ την πληρώνω..

Περνάω από κει συχνά γιατί κοντά είναι ο Φανός που έχει γίνει κάτι σαν το περίπτερο για μένα..

Αν το θυμηθώ θα πάρω μία να δοκιμάσω.. μέχρι 10€ την πληρώνω..

Περνάω από κει συχνά γιατί κοντά είναι ο Φανός που έχει γίνει κάτι σαν το περίπτερο για μένα..
Να αγοράσεις μία να τη δοκιμάσεις αλλά παράλληλα να βγάλεις και το τρικέφαλο από το μπαούλο γιατί θα μουχλιάσει.

• Haha
Μερικές έτοιμες -prerecorded με πρόγραμμα ή κάποιον καλλιτέχνη μου την έδινε το ότι ήταν πρεσαριστές όχι δηλαδή γύρω με βίδες, παρά μόνο γύρω απ' το σφουγγαράκι.
Σε περίπτωση που μάγκωνε ή δεν ήταν σωστή η ροή λόγω των πλαϊνών πλαστικών,δεν μπορούσες να την ανοίξεις για επισκευή.

έχω κάποιες τέτοιες,με την επιστροφή θα ποστάρω.
οι πρεσαριστες ηταν κατι φτηνιαρικες της minos κυριως
με ενα απλο σφουγγαρακι χωρις ελασμα
δυσκολα ανοιγαν για επισκευη ηθελε τεχνη μην την διαλυσεις