petronik
Μέλος Σωματείου
Πολύ σωστά τα γράφεις Δημήτρη .Η μόνη ενδιαφέρουσα περίπτωση θα ήταν οι προεγγεγραμμένες κασέτες ,αν η τιμή τους δεν ήταν απαγορευτική ,υπό την προϋπόθεση ότι έχεις αξιόλογο κασετόφωνο
Ολα αυτα (με τα οποια συμφωνω 100%)Η κασέτα μπορεί σε έναν βαθμό να έχει έρθει ξανά στην μόδα (εδώ και αρκετά χρόνια βασικά..) αλλά δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε σημείο να μπορούμε να αγοράσουμε καινούργιο deck που να κάνει καλές εγγραφές. Δεν έχει μείνει πρακτικά κανένας κατασκευαστής που να βγάζει καλούς μηχανισμούς και θεωρώ πολύ απίθανο να ξανα-αρχίσουν.
Το ίδιο ισχύει και για τα αναλώσιμα. Δε νομίζω να υπάρξει κατασκευαστής που να θεωρήσει ότι αξίζει τον κόπο να φτιάξει από το μηδέν εργοστάσιο που να κατασκευάζει κασέτες. Ή αν το κάνει θα είναι για μπουτίκ προϊόντα, που θα είναι για τους πολύ λίγους.
Αλλά αν το δούμε και κάπως ρεαλιστικά, η εγγραφή σε κασέτα δεν βγάζει νόημα εδώ και πολλά χρόνια. Και κατώτερη σε ήχο είναι (σε σχέση με ένα έστω αξιοπρεπές ADC) και ακραία μη πρακτική. Άσε που τι θα γράψεις σε αυτή; Υλικό που το έχεις ήδη ψηφιακά; Ή βινύλιο που αν το γράψεις σε κασέτα το αποτέλεσμα που θα πάρεις θα είναι κατώτερο από το ίδιο υλικό σε ψηφιακή μορφή;
Εχει κλασικό μετασχηματιστή με πυρήνα τύπου Ε-Ι και είχε αγοραστεί το 1993. Τα έχει λοιπόν τα χρονάκια του και τώρα τελευταία από την υγρασία στο εξοχικό έχουν οξειδωθεί οι διακόπτες επιλογής σήματος και ο διακόπτης που βγάζει εκτός τις ρυθμίσεις bass & treble και μου κάνει συνέχεια μικροδιακοπές κυρίως στο αριστερό κανάλι. Θα προσπαθήσω να ψεκάσω τους διακόπτες με spray επαφών και ελπίζω να γίνει κάτι.Οι πιο πολλές consumer audio συσκευές όντως δεν έχουν γείωση. Αυτό γίνεται κυρίως για πρακτικούς λόγους. Δεν γίνεται να έχεις ground loop αν δεν έχεις σύνδεση με το ground.
Εφόσον το σασί είναι σχεδιασμένο σωστά (double insulated) δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας.
Αυτό που νιώθεις στον Rotel είναι διαρροή από τον μετασχηματιστή (λογικά τύπου ΕΙ). Συνήθως δεν είναι επικίνδυνο, αν και ούτε εμένα θα μου άρεσε να το νιώθω. Στις σύγχρονες συσκευές το προσέχουν κάπως περισσότερο.
Να προσθέσω πως με dat διακινούνταν η underground goa και αργότερα psychedelic trance μέχρι το 93, 94. Εξαιρετικός ήχος και φορητότητα, βοηθούσε κατά το στήσιμο στα βουνά και στα λαγκάδιαΟι DAT είναι το hi end των compact κασετών. Δεν γίνεται καλύτερα. Αντικείμενο του πόθου τότε, εντελώς απλησίαστο.
Εγγραφή ασυμπίεστου PCM από τη δεκαετία του 80. Απίστευτο.
Είναι τουλάχιστον ιεροσυλία να λες τις DAT "τραβεστί".
Να προσθέσω πως με dat διακινούνταν η underground goa και αργότερα psychedelic trance μέχρι το 93, 94. Εξαιρετικός ήχος και φορητότητα, βοηθούσε κατά το στήσιμο στα βουνά και στα λαγκάδια.
Αμα ειχες και ΑΥΤΗΝ ...... θα σε παραδεχομουν !
Εκει κοντα στο 1982 με 1985. Ισως η καλυτερη χρωμιου !
View attachment 257688
(βεβαια, οι κασσετες που ποσταρεις ειναι DAT .... που σημαινει τραβεστι κατασταση
απο αναλογικο σημα σε ψηφιακο και τουμπαλιν .... ομως .... κασσετες ηχου ειναι, και αυτες !)
Να τις παρω ολες ...... συγνωμη, διορθωση, να στις ΑΓΟΡΑΣΩ ολες.
Πουουουου ............ θα παιξουν ?
Δεν "ξεφευγε" η κασετα. Απλα αν ειχαν στο στουντιο 10 κασετοφωνα για εγγραφη, τα 2 απο αυτα (ενδεικτικος αριθμος) ξεφευγαν στο αζιμουθιο. Αν η κασετα που αγοραζες τυχαινε να εχει γραφτει σε καποιο απο αυτα τα 2, ξεφευγε κι αυτη ηχητικα. Θυμαμαι πιτσιρικας που εγραφα κατα παραγγελια κασετες σε δισκαδικο, το οποιο ειχε τεσσερα κασετοφωνα (2 technics & και 2 denon) του εδινα εντολη τις δικες μου να τις γραφει σε συγκεκριμενο μηχανημα στο οποιο ειχα πριν διαπιστωσει οτι ειχα το καλυτερο αποτελεσμα. Ακομα και σε αυτα της ιδιας εταιριας υπηρχε διαφορα, πολυ δε περισσοτερο αν εχει μπει χερι για σερβις ή αλλαγη κεφαλης.Θα συμφωνησω με τον προλαλλησαντα (Σπυρο).
Ενω η ηχογραφηση του compilation των Earth, Wind & Fire σε χρωμιου με Dolby B ηταν αριστη
το αντιστοιχο Tango in the Night των Fleetwood Mac ....... ΔΕΝ ηταν (χαλι μαυρο και λιγα λεω) !
Ομως, στατιστικα ρε παιδια,
στις τοσες δεκαδες χιλιαδες κασσετες, καποια θα ξεφευγε. Θα "κανε νερα" !
Ποιο ειναι αυτο το ποσοστο ? Δεν ξερω. Ομως αν κρινω απο τις δικες μου αποπειρες .....
1 στις 30 ειναι μια ΚΑΛΗ στατιστικη πιθανοτητα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.