Κατα ποσο βελτιωνει τον ηχο ενας σταθεροποιητης τασης ?

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Εγώ πάντως αν έπαιρνα κάτι τέτοιο-κι επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου από αστοχίες παρόμοιων συσκευών-,θα το έπαιρνα μόνο από κατάστημα και άνθρωπο που γνωρίζω.
Οχι τίποτα άλλο,να έχω και κάποιου κεφάλι να σπάσω μετά.
Άσχετα βελτιώσεων ή μη στο ήχο.Αυτό είναι όντως υποκειμενικό.

31 December 2010
1,624
ATHENS - NEA MAKRI
Το θεμα εχει εξεταστει δεκαδες φορες και εχουν γινει εκτεταμενες αναφορες ...Καλο θα ηταν πριν ανοιξεις καινουργιο θεμα να εψαχνες λιγο μεσα στο φορουμ . Δεν ειναι η θεση μου ουτε η προθεση μου να κανω συστασεις τετοιου τυπου αλλα επειδη στα θεματα αυτα εχουν διατυπωθει και αποψεις οι οποιες κυριολεκτικα ειναι αστιριχτες και στερουνται βασης θεωρητικης και πρακτικης .Δυστυχως η εκ νεου τοποθετηση ενος τετοιου νηματος δινει βημα σε διαφορους ανθρωπους να πουνε σωστα πραγματα απο την μια, αλλα απο την αλλη πολλες ""εντυπωσεις"" οι οποιες ειναι κατα κανονα placebo και δεν εχουν καμμια επιστημονικη βαση .

Ακριβως απο κατω θα βρεις ενα νημα με εναν πινακα που σου εξηγει ακριβως τι κανει η καθε συσκευη θελω να πιστευω οτι απο εκει ισως παρεις μια καλυτερη εικονα για το τι χρειαζεσαι

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-τάσης?p=1056541365&viewfull=1#post1056541365

Ακριβως απο κατω θα μπορεσεις να διαβασεις τι προσφερει και τι καλο και τι κακο κανει το καθε μηχανημα και να παρεις επισης τις αποφασεις σου ( εδω δεν υπαρχει θεμα ""αποψης" ολα τα παρακατω ειναι τουλαχιστον επιστημονικα τεκμηριωμενα .

http://www.avclub.gr/forum/showthre...οιητής-τάσης?p=1473421&viewfull=1#post1473421

Επισης κατα την αποψη μου καλο θα ηταν να διαβασεις ολοκληρο το νημα εκτος απο τα χρησιμα εχει και διαφορα απολαυστικα μεσα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Φιλε Σακη μαλλον δεν προσεξες αυτα που λεω στην αρχη του θεματος γιαυτο τα ξαναλεω,εγραψα οτι ακουσα διαφορα οταν συνδεσα στην τροφοδοσια των μηχανηματων μου εναν σταθεροποιητη. Για το τι ακουσα εγω και ενα ακομα ατομο δεν μπορει να υπαρξει καμια επιστημονικη εξηγηση,οπως δεν θα υπαρξει καμια επιστημονικη εξηγηση για το τι ακουει ο καθενας απο μας.Ενα απο τα καλα που εχει το χομπυ μας ειναι οτι τα πιο πολλα που [ακουμε] δεν εχουν επιστημονικη εξηγηση,ειναι δηλαδη καθαρα υποκειμενικα.Αν απαγορευετε να ανοιγουμε θεματα που εχουν συζητηθει στο παρελθον τοτε μενουν παρα πολυ λιγα για να συζητησουμε στο μελλον.

31 December 2010
1,624
ATHENS - NEA MAKRI
Η απαντηση μου στην τοποθετηση σου θα ειναι πιο καυστικη απο οτι περιμενες ...

Κατα την αποψη μου γενικα τα ΝΑΙΜ δεν εχουν σχεδιαστει για η με αυτο τον σκοπο οι σχεδιαστες εχουν δωσει το βαρος τους στην συγκεκριμενη ηχητικη εικονα που παρουσιαζουν αυτα τα μηχανηματα .Ειναι γνωστο οτι μεταξυ 100 ακροατων οι 50 ειναι ερωτευμενοι μαζι τους και οι αλλοι 50 τα μισουν με παθος .

Σε πληροφορω λοιπον οτι επισης κατα την αποψη μου τα μηχανηματα της NAIM ειναι κατα πολυ πιο ευκολο ( σε σχεση με ενα αλλο και μαλιστα κατα πολυ φθηνοτερο μηχανημα ) να ""δειξουν "" καποιες διαφορες με ενα αλλο καλωδιο με ενα σταθεροποιητη τασεως κλπ κλπ .

Ο λογος ειναι πολυ απλος αρχικα δεν εχουν προβλεφθει τετοια πραγματα και τα μηχανηματα στοχευουν στον ηχο και οχι στις λεπτομεριες τετοιου τυπου .Θα ελεγα οτι τα μηχανηματα ειναι πιο "'ελευθερα "" η αν θελεις καθολου φυλαγμενα σε τετοια θεματα σε σχεση με ενα consumer μηχανακι των 200 ευρω .

Κατα περιπτωση αυτο εχει και πελονεκτηματα αλλα και μειονεκτηματα πχ τα ΝΑΙΜ εχουν κακο crosstalk ...οχι χειροτερο απο εναν YAMAHA η εναν MARANTZ αλλα μαλλον δυσαναλογο με το κοστος των μηχανηματων Κατα πασα πιθανοτητα ουτε αυτο ενδιεφερε τον σχεδιαστη ...Ισως θεωρει οτι το μηχανημα θα πρεπει να εχει μια και μονη ενεργη πηγη πισω του .

ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ

Το """πραγμα """ αυτο που εβαλες πισω απο τον ΝΑΙΜ δεν εχει την Ικανοτητα να κανει απολυτως τιποτα...ακομα και εαν ερθει η ωρα να λειτουργησει ο χρονος αποκρισης του ειναι τοσο θλιβερος που ουτε καν θα καταλαβει τι συνεβει

Επισης για τον καθε NAIM ΕΑΝ Η ΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 210-220 -205 Η 235 ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ σημαινει οτι επειδη τα κυκλωματα logic και auxiliary ( προενισχυτες bufer κλπ ) δουλευουν με σταθεροποιημενες τασεις με ανοχες πανω απο 40% οσο και να εχει πεσει η ταση εισοδου το αποτελεσμα θα ειναι σχεδον το ιδιο με ενα ευρος τασης απο 190-250 βολτ ...

Το κυκλωμα του ενισχυτη ομως που μαλλον δεν εχει σταθεροποιημενη ταση εαν το δικτυο ειναι 190 βολτ θα βγαζει πχ 50 βαττ εαν ειναι 205 θα βγαζει 55 και ενα ειναι 230 θα βγαζει 65 πραγμα το οποιο εχει να κανει μονο και μονο οταν ζητησεις το υποτιθεμενο 100% της ισχυος του μηχανηματος οπου λογικα οσο κατεβαινει η ταση τοσο πιο ψοφιο θα ειναι ....Σε casual ακουσματα που ζητας τα 15-20 απο εναν ενισχυτη 60 βαττ ( για παραδειγμα ) ειναι μαλλον αδυνατο να καταλαβεις τι εχει συμβει ...

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ

Το συγκεκριμενο προιον δεν εχει την ικανοτητα να παρεχει ικανοποιητικη ποσοτητα ρευματος και δεκα φορες χειροτερα σε ευλογο χρονικο διαστημα στο μηχανημα σου ....Οποτε αυτο το συγκεκριμενο προβλημα εχει μεταφερθει στον ενισχυτη σου . Κατα την αποψη μου ο ενισχυτης εχει χασει την ικανοτητα να παρεχει ποσοτητες ρευματος γρηγορα στον ενισχυτη και αρα στα ηχεια Οποτε ΝΑΙ θεωρω δεδομενο οτι εχει επιρεαστει το συστημα σου ηχητικα αλλα προς το χειροτερο ...Μπορει βεβαια η εικονα αυτη εσενα να σου αρεσει αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικο σου θεμα .

Ας μην ξεχναμε οτι και να λεμε εμεις οι τεχνικαριοι τον παρονομαστη τραβαει τελικα ο ακροατης και γραφει απο κατω εμενα ετσι μου αρεσει !!!

Φιλικα
Στη διαθεση σου
Σακης Πετροπουλος

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Κατα ποσο βελτιωνει τον ηχο ενας σταθεροποιητης τασης ?

+1
Κι επειδή θυμήθηκα την συγκεκριμένη μάρκα,διαβάστε παρακάτω.

"** *
Σήμερα ο σταθεροποίησης τάσης που έχω εδω και 2 μόλις μήνες, tele sdc 2000va έκανε ένα τσαφ , έριξε το ρελε στον πίνακα , το οποίο δεν σηκώνοταν αν δεν τον έβγαζα απο την πρίζα. Όταν τον έβγαλα διαπίστωσα οτι απο τις γριλιες είχε καπνίσει και τις είχε μαυρισει , ενώ είχε κάνει και ένα μικρό καρουμπαλο στραβωνοντας την λαμαρίνα.

Φυσικά όταν ξαναεπιχειρησα να τον βάλω σε άλλη πρίζα απλώς ξανά έριχνε το ρελε.

Τι να συνέβη? φαντάζομαι ότι καλύπτονται απο την εγγύηση. Σωστά? "

Το παραπάνω post βρίσκεται εδώ.

28 June 2006
2,941
Όπως τα λέει ο Σάκης είναι. Μόνο κακό κάνει. Μέχρι να ανοιγοκλείσουν τα triac/ρελέδες για να συνδέσει/αποσυνδέσει τις λήψεις του αυτομετασχηματιστή που έχει μέσα, φέξε μου και γλίστρησα. Άσε που έστω για κάποια ms διακόπτει την παροχή εντελώς.
Βοηθάει μόνο σε περιπτώσεις αυξομειώσεων τάσης για μεγάλα διαστήματα, κάτι που όπως σου εξήγησε ο Σάκης στο audio είναι -σχεδόν- αδιάφορο. Επιπλέον χειροτερεύει το regulation του τροφοδοτικού σου,μιας και μεσολαβεί άλλος ένας μετ/τής.

Επιπλέον, στα ηλεκτρονικά ισχύος, κινέζικο no name εγώ τουλάχιστον δεν ακουμπάω. Έχω δει 1-2 των 50-70 ευρώ από μέσα.
Για gadgets ο.κ, είναι οι κινέζοι, το πολύ πολύ να χαλάσουν. Εδώ όμως τα ρεύματα είναι μεγάλα και με τη μέση που έχω, είμαι αργός πολύ με τον πυροσβεστήρα..

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Οσο αφορα τους NAIM θα αφησω τους παλαιοτερους κατοχους να υπερασπιστουν την[τιμη] τους.Οσο αφορα τον σταθεροποιητη δεν ειχα καμια προθεση να εκθειασω τον συγκεκριμενο,ειπα απλα αυτο που κατα τη γνωμη μου ακουσα.Τωρα αν τα δικα μου αυτια το χειροτερο το ακουν για καλυτερο ειναι αλλο θεμα[τα αυτια αυτα τα εκπαιδευω απο το 1974 που αρχισα να ασχολουμαι με το σπορ].Οσο αφορα το ρευμα της ΔΕΗ που παιρνουμε εδω στην περιοχη μου ειναι απο την Βουλγαρια αν και ειμαστε κοντα στον τοπο που παραγετε το ελληνικο ρευμα.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων

Ακούμε διαφορετικά δεν σημαίνει ότι ακούμε και σωστά!

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Στο τελευταιο τευχος 49 του high fidelity στην σελιδα 78 ο συντονιστης υλης Παρις Κωτσης [παρακολουθω τα γραφομενα του πολλα χρονια] λεει οτι ενσωματωσε στα ΤΡΙΑ του συστηματα εναν μεγαλο σταθεροποιητη τασης βιομηχανικου τυπου [μοντελο PC-SVC] αξιας 100ε και ειχε πολυ θετικα αποτελεσματα στον ηχο των συστηματων του.Ας λαβουμε σαν δεδομενο οτι το λαθος εγω το ακουω σαν βελτιωση στον ηχο,τι γινεται με αυτα που ακουει ο κυριος Κωτσης???

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Εγώ απλώς θα σου εκθέσω την εμπειρία μου με τέτοια μηχανάκια.
Ασχέτως ηχητικών.
Όταν έστηνα το λατομείο μου και διαπιστώσαμε με τον τεχνικό πως το συγκρότημα του θραυστήρα της πέτρας 'τραβούσε' μέχρι και 600Α στην εκκίνηση του δημιουργώντας πρόβλημά σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή λειτουργούσε σε όλο το εργοτάξιο εκείνη την ώρα,μου πρότεινε σταθεροποιητές.
Δοκίμασε τότε ο ίδιος τρεις ή τέσσερις,δεν θυμάμαι.Κανένας δεν έκανε δουλειά.
Το πρόβλημα λύθηκε με ξαναστήσιμο της ηλεκτρικής εγκατάστασης και με μια εφαρμογή βαρέως βιομηχανικού τύπου και μεγάλου κόστους.
(Δεν έχει σημασία να αναφέρω,άλλωστε πιστεύω πως δεν θα βοηθούσε το θέμα μας.)
Αυτό που έχει σημασία όμως,είναι το πόσο κάρβουνο έγινε ένα από αυτά,κατάντησε άμορφη μάζα.
Με αυτό προσπαθώ να σου πω,πως θα έπρεπε να προστατεύσεις με κάποιον καλύτερο τρόπο το ακριβό σου ΝΑΙΜ.
Γιατί αυτή είναι η δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ένα τέτοιο μηχανάκι,όχι να αλλάζει τον ήχο.
Φυσικά αυτός που αποφασίζει είσαι εσύ,οι υπόλοιποι την γνώμη μας λέμε και προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να σε κάνω να αισθανθείς 'κάπως' για την ανάρτηση σου.
Απλώς παρακολουθώντας μερικούς απ' τους προλαλήσαντες και ξέροντας το επίπεδο της γνώσης και της δουλειά τους,θα τους εμπιστευόμουν πολύ πιο πολύ από τον οποιοδήποτε reviewer.

19 June 2006
8,661
Να εμπιστευτείς περισσότερο τα αυτιά σου ,από τον οποιοδήποτε reviewer. Αν σου αρέσει ν´ακούς με το TELE ,άκου με αυτό.
Καλύτερα να μην ανοίξουμε ιστορίες για reviewers...

steliosake

New member
4 February 2012
54
Re: Απάντηση: Κατα ποσο βελτιωνει τον ηχο ενας σταθεροποιητης τασης ?

Πολλώ δε μάλλον όταν οι reviewers αυτοί τεστάρουν rack και περιγράφουν ..τις νότες που ακούνε από
αυτό !!!

Last edited:

TOLISJAZZ

Established Member
26 December 2010
144
ΡΑΦΗΝΑ
επειδη τυχαινει να δουλευω σε καταστημα ηλεκτρολογικου υλικου θα ελεγα οτι ο εν λογω σταθεροποιητηs ειναι κακηs ποιοτηταs εωs και επικυνδινοs! ισωs να προσθετει καποια αλλαγη που να αρεσει οπωs αυτη ερμηνευεται αλλα χανει σε ταχυτητα ρευματοs και amber.

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
επειδη τυχαινει να δουλευω σε καταστημα ηλεκτρολογικου υλικου .......

Μπορείτε να συστήσετε κάποιον καλής ποιότητας, για να ξέρουμε γενικά.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Αφου αυτος ο σταθεροποιητης ειναι[μαπα] καλο θα ηταν να μας πειτε εσεις που γνωριζετε ποιος ειναι καλος-ασφαλης-εχει πολυ καλη αποδοση στον ηχο για να παρουμε εκεινον [μονο να μην θελει οσο ενα καινουργιο αυτοκινητο].

TOLISJAZZ

Established Member
26 December 2010
144
ΡΑΦΗΝΑ
Προσωπικα κανεναs δεν κανει για συστημα υψηλων απαιτησεων.και ειδικα ο συγκεκριμενοs που η ποιοτητα των υλικων και συναρμογηs τον καθιστα επικυνδινο για οικιακεs συσκευεs.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Κάτι τέτοιο φαίνεται καλό.
Αναλόγως με τις απαιτήσεις σε ρεύμα φυσικά οι τιμές ανεβαίνουν.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Υπάρχουν συσκευές κατάλληλες για ήχο,όπως οι απομονωτές τάσης,που διαθέτουν περιορισμό στα 240v και έτσι προστατεύονται οι συσκευές από υπέρταση.
Δεν στοιχίζουν όμως 50 ευρώ...