Καταγγελίες για Πρακτικές Αντιπροσωπειών και Εμπόρων

Re: Απάντηση: ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ

Γιατί ρε δεν τα γράφετε αυτά πιο νωρίς να προστατέψετε τον κόσμο;

γιατι.....

και που γραψαμε για αλλες περιπτωσεις εγινε τιποτα? δεν αναφερομαι στο site ....

συγνωμη που γινομαι κακος...
για ανταλλακτικο (σπασμενο πλαστικο βασης επιπλου -αγορα 2 μηνων-....και παρα την ευγενικη τελικα, γιατι αρχικα μονο που δεν με εβρισαν, εξυπηρετηση της αντιπροσωπιας....
αποτελεσμα zero!!! ειχε μεινει stock απο τον πρωην αντιπροσωπο και το αγορασα... φυσικα και δεν το ηξερα οτι τους ειχε ξεμεινει ...
και σιγα μην υπηρχαν πια ανταλλακτικα...

Μαυρο στον Νάκα για το after sales της πρωην αντιπροσωπιας του των επιπλων...

τελικα πηγα σε καποιον και το εφτιαξα αλουμινενιο...

και γενικα μιλοντας.. οσο αφορα after sales...
Spectrum Electronics και ξερο ψωμι....!!!

Re: ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ

Συμφωνώ να ανοίξει θέμα με ατυχείς συναλλαγές των χρηστών του forum.Μάλιστα την έπαθα και εγώ με τον αντιπρόσωπο της AudioEvolution.ΠΡΟΣΟΧΗ Μεγάλοκαρχαρίας.Καταπίνει το ΦΠΑ.Πρόσφατα αγόρασα τα opera seconda καταβάλοντας και το σχετικό ΦΠΑ αξίας 380Ε,μόνω που παρέλαβα (Καβάλα)τα ηχεία χωρίς την απόδειξη λειανικής.Εδώ και 2+μήνες του ζητάω να μου αποσταλεί η απόδειξη αλλά με εχει φλομώσει στο ΨΕΜΑ,την μια την εστειλε αλλα χάθηκε στα ΕΛΤΑ την αλλη εχει πολλυ δουλεια και δεν προφταινει να κάνει επενέκδωσει αφου δήθεν εχει ΧΑΘΕΙ.Βλέπεις εκμεταλευεται την απόσταση που μας χωρίζει είμαι καβάλα.Αραγε αυτοί είναι οι αντιπρόσωποι που στέλνουν τα μηχανάκια τους για τεστ στα περιοδικά ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ;Αυτο είναι το ΕΠΙΠΕΔΟ τους;Και Βέβαια δεν είναι ο μόνος ,μήπως πρέπει να γίνει κάτι ώστε να αρχίσουν οι αντιπρόσωποι να σέβονται τα χρήματα που τους δίνουμε ,τα οποία στο τέλος τέλος δεν μας τα χάρισε και κανείς.

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά,

Το μόνο μεμπτό στην παράδοση ενός demo προϊόντος είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ο πελάτης ΠΡΙΝ την παράδοση του και ίσως το ότι δεν έγινε μία καλύτερη τιμή (αυτό αφορά τη συμφωνία του αγοραστή-πωλητή και την κατάσταση του προϊόντος).

Αν ο αγοραστής έχει ενημερωθεί γι’ αυτό, τότε μόνο καλά μπορούν να υπάρχουν, ειδικά σε αυτά τα είδη.
Στρωμένα ηχεία –σχετικό αυτό, γιατί δε δειγματίζεις μόνο ένα συγκεκριμένο, εναλλάσσονται ανάλογα της επίδειξης- στρωμένος ενισχυτής –ισχύει ότι και στα ηχεία.

Επίσης, σε μηχανήματα εκτός Ε.Ε. πολλές φορές στο τελωνείο ανοίγουν δειγματοληπτικά κουτιά για έλεγχο.
Όταν λέμε ότι ανοίγουν, ουσιαστικά καταστρέφουν το επάνω μέρος της συσκευασίας : -(
Προσωπικά, έχω αλλάξει δύο εκτελωνιστές γι’ αυτό το λόγο, αφού είχε προηγηθεί ενημέρωση για το τι σημαίνει ανοιχτό κουτί για τον αγοραστή και για τον πωλητή.

Προσοχή, δεν τα γράφω για να ΜΑΣ δικαιολογήσω, παρακαλώ να μην παρεξηγηθεί το νόημα του γραπτού μου λόγου.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που εμπορεύματα μπορεί να έχουν ταλαιπωρημένες συσκευασίες, είτε από τη μεταφορική, είτε από το τελωνείο.
Αν τύχει και δεν έχεις demo από αυτό το είδος, ας είναι, ανοίγεις αυτό με την ταλαιπωρημένη συσκευασία, αν όμως έχεις demo και το έφερες ως αποθήκη, τότε τι να κάνεις?

Χρόνια πολλά και καλά στο Γιώργο και στη Γεωργία που γιορτάζουν σήμερα.

Απάντηση: Re: ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ

Το μόνο μεμπτό στην παράδοση ενός demo προϊόντος είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ο πελάτης ΠΡΙΝ την παράδοση του και ίσως το ότι δεν έγινε μία καλύτερη τιμή (αυτό αφορά τη συμφωνία του αγοραστή-πωλητή και την κατάσταση του προϊόντος).

Αν ο αγοραστής έχει ενημερωθεί γι’ αυτό, τότε μόνο καλά μπορούν να υπάρχουν, ειδικά σε αυτά τα είδη.
Στρωμένα ηχεία –σχετικό αυτό, γιατί δε δειγματίζεις μόνο ένα συγκεκριμένο, εναλλάσσονται ανάλογα της επίδειξης- στρωμένος ενισχυτής –ισχύει ότι και στα ηχεία.

Επίσης, σε μηχανήματα εκτός Ε.Ε. πολλές φορές στο τελωνείο ανοίγουν δειγματοληπτικά κουτιά για έλεγχο.
Όταν λέμε ότι ανοίγουν, ουσιαστικά καταστρέφουν το επάνω μέρος της συσκευασίας : -(
Προσωπικά, έχω αλλάξει δύο εκτελωνιστές γι’ αυτό το λόγο, αφού είχε προηγηθεί ενημέρωση για το τι σημαίνει ανοιχτό κουτί για τον αγοραστή και για τον πωλητή.

Προσοχή, δεν τα γράφω για να ΜΑΣ δικαιολογήσω, παρακαλώ να μην παρεξηγηθεί το νόημα του γραπτού μου λόγου.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που εμπορεύματα μπορεί να έχουν ταλαιπωρημένες συσκευασίες, είτε από τη μεταφορική, είτε από το τελωνείο.
Αν τύχει και δεν έχεις demo από αυτό το είδος, ας είναι, ανοίγεις αυτό με την ταλαιπωρημένη συσκευασία, αν όμως έχεις demo και το έφερες ως αποθήκη, τότε τι να κάνεις?

Ρε isovith γιατί γράφεις με κόκκινη γραμματοσειρά και μας κουράζεις! Αλήθεια πάντως όλα όσα γράφεις στέκουν και καλό είναι όλα αυτά να αναφέρονται στο πελάτη που του παραδίδεται εμπόρευμα σε στραπατσαρισμένη συσκευασία για να ξέρει. Και επίσης όλες αυτές οι σε "μεμονωμένες" περιπτώσεις δικαιολογίες των εμπόρων είναι και το "τέλειο" άλλοθι για να πουλήσουν DEMO ή Δεύτερο Χέρι μηχανήματα για καινούργια.

με ολο το σεβασμο στο προσωπο σας θεωρω αναγκαστικο και υποχρεωτικο να εχει γινει ενημερωση για την παραδοση ενος demo οχι στην παραδοση ή πριν απο αυτη (αργα πλεον για εμενα) αλλα την στιγμη του κλεισιματος της συμφωνιας μεταξυ πωλητη και αγοραστη... οταν πλεον εχεις χρεωσει τη πιστωτικη σου, εχεις βγαλει και πληρωσει προκαταβολη ή εξοφλησει με μετρητα τον πωλητη και σε εχει "στο χερι¨προσωπικα το θεωρω λιαν απαραδεκτο να ερχετε και να σου λεει δεν εχω αποθεμα (προφανως εχει συμφωνηθει και η ημερομηνια παραλαβης της αγορας στο κλεισιμο της αγοροπωλησιας , εχει δει τα αποθεματα του κλπ αλλα ας το προσπερασω)... παρε ενα demo να κανεις τη δουλεια σου...

επισης η εκπτωση στην λιανικη τιμη αγορας εστω και αν εχει απλα σκιστει η συσκευασια νομιζω πως επιβαλλεται...
Εκπροσωπος σε γνωστο και σοβαρο καταστημα στο κεντρο της Αθηνας σε ερωτημα μου για αγορα turnable μου απαντησε οτι σε μια μερα μετα την αγορα του θα χασει 50% της αξιας του αν του το επεστρεφα...
να αναφερω επισης οτι γνωριζω 2 τουλαχιστον ελληνικες αντιπροσωπιες πολυεθνικων consumer electronics που ζητουν πιστωτικα για κακες συσκευασιες εμπορευματων που ερχοντε απο το εξωτερικο? αυτες οι μειωσεις τιμων γιατι να μην μετακυλισουν και στον αγοραστη ?

ευχαριστω και συγνωμη αν ισως γινομαι εριστικος αλλα για μενα καποια πραγματα ειναι αυτονοητα...

και μην νομισει κανενας οτι τα εχω μονο με την Ηχοεκφραση...
πωλητης στο Πλαισιο της Αγιας Παρασκευης πριν λιγους μηνες ήθελε να μου πλασαρει προϊον phillips στην επισημη τιμη λιανικης και ας ηταν demo !!!! μολις το ειχε ξεπακεταρει τα λογια του!

ελεοςςςςςςςςςς!!!!

το καινουργιο ειναι καινουργιο παει και τελείωσε και για αυτο το πληρωνουμε για καινουργιο...!
ανοιχτηκε η κουτα...? τελος πλεον, η τιμη πρεπει να ειναι μεταχειρισμενου...
οχι επισης οτι δεν υπαρχουν περιπτωσεις ξαναπακεταρισματος απο τις αντιπροσωπειες... για διαφορους λογους... αντε να το βρεις τωρα αυτο πως και γιατι...

πρωην εργαζόμενος σε εταιρεια εικονας και ήχου...

Απάντηση: ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ

Εντάξει Αντώνη(ακόμα δεν έχω καταλάβει,γιατί απολογείσαι σε κάθε ευκαιρία για τους άλλους,που δεν το κάνουν),δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Δεν λέω περισσότερα,ένα παράδειγμα μόνο-άν και θα μπορούσα να γράψω σελίδες...

Μέλος του φόρουμ που ξέρεις καλά κι εσύ,παρέλαβε απο πολύ γνωστό σου μαγαζί...καινούργιο ενισχυτή με πρόβλημα στο ένα κανάλι(δεν λέω πάλι περισσότερα),απο προηγούμενη κακή χρήση είτε σε επίδειξη είτε απο προηγούμενο χρήστη...

Last edited:

Εντάξει Αντώνη(ακόμα δεν έχω καταλάβει,γιατί απολογείσαι σε κάθε ευκαιρία για τους άλλους,που δεν το κάνουν),δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Δεν λέω περισσότερα,ένα παράδειγμα μόνο-άν και θα μπορούσα να γράψω σελίδες...

Μέλος του φόρουμ που ξέρεις καλά κι εσύ,παρέλαβε απο πολύ γνωστό σου μαγαζί...καινούργιο ενισχυτή με πρόβλημα στο ένα κανάλι(δεν λέω πάλι περισσότερα),απο προηγούμενη κακή χρήση είτε σε επίδειξη είτε απο προηγούμενο χρήστη...

Κατά τα άλλα είμαστε "υπέρμετρα καχύποπτοι" ως καταναλωτές. Μάλλον αδαείς και ανυποψίαστοι είμαστε ως καταναλωτές και μάλλον οι "ντρίπλες" των πωλητών έχουν γίνει επιστήμη.

Και γιατί δεν προτρέπεται ρε παιδιά το μέλος να καταγγείλει το περιστατικό, έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς τους σωστούς απ' τους λάθος.

Κατά τα άλλα είμαστε "υπέρμετρα καχύποπτοι" ως καταναλωτές. Μάλλον αδαείς και ανυποψίαστοι είμαστε ως καταναλωτές και μάλλον οι "ντρίπλες" των πωλητών έχουν γίνει επιστήμη.

Και γιατί δεν προτρέπεται ρε παιδιά το μέλος να καταγγείλει το περιστατικό, έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς τους σωστούς απ' τους λάθος.

Ενήλικες είμαστε όλοι...

Οταν έχει μεσολαβήσει αρκετός χρόνος και δεν υπάρχουν κι αποδεικτικά στοιχεία,μπορεί εκτός απο θύμα,να βρεθείς και κατηγορούμενος για...δυσφήμιση.

Κι εμένα μου έχει συμβεί δυό φορές στο παρελθόν(κρατάει πολλά χρόνια αυτή η κολώνια...).Στην μία περίπτωση που ήμουν παρών στην παράδοση το έσωσα.Στην δεύτερη,που το άνοιξα σπίτι,με έβγαλαν τρελλό κι υπεύθυνο για τις γρατζουνιές,που είχε το...καινούργιο μηχάνημα.

Αναφέρομαι σε καιρούς,που δεν υπήρχαν φόρουμ...

Last edited:

Αυτό εννοούσα με το «δεν γράφω αυτά που γράφω ως δικαιολογία».

Όταν αναφέρω το ΠΡΙΝ την παράδοση, αναφέρομαι τη στιγμή που κλείνεις την παραγγελία, όχι το πρωινό που είναι να παραδόσεις!

Κύριε Διονύση,

Δεν απολογούμαι, συζητώ για θέματα που -λογικό είναι- να μη γνωρίζουν όσοι δεν ασχολούνται με το αντικείμενο εργασίας.

Προσωπικά πιστεύω ότι κακώς δεν αναφέρεται παραπάνω για το μέλος του φόρουμ και για τον ενισχυτή που παρουσίασε πρόβλημα.
Λέγοντας μισόλογα, αφήνετε να πλανάτε στον «αέρα» ότι καλύπτονται καταστάσεις.

Και σε εμένα –πρόσφατα- έτυχε μηχάνημα demo που έδωσα το Σεπτέμβρη του 2008 να παρουσιάσει πρόβλημα τον Απρίλη.
Αυτά τυγχάνουν, είναι μέσα στα προβλήματα της εργασίας, το θέμα είναι πως θα εξυπηρετήσω τον άνθρωπο που έχει το πρόβλημα… τώρα θα φανεί αν είμαι σωστός επαγγελματίας ή όχι ;-)

Να διορθώσω και κάτι που έγραψα και είναι λάθος:

Αν το μέλος του φόρουμ δεν επιθυμεί τη δημοσίευση του προβλήματός του, απόλυτα λογικό που το αναφέρατε χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες.

Για τις αποδείξεις που δεν κόβει κανένας θα πούμε τίποτα?

Προσωπικά έχω πάρει απόδειξη μόνο από την MF Audio, και έχω αγοράσει από τουλάχιστον 8 αντιπροσωπείες.

Προσωπικά έχω πάρει απόδειξη μόνο από την MF Audio, και έχω αγοράσει από τουλάχιστον 8 αντιπροσωπείες.

Σου χρεώσανε και τον ΦΠΑ;:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ

Αν δεχεται ο καθένας να μην του κόβουν απόδειξη παρανομώντας όσο και ο πωλητής και επιβαρύνοντας στην ουσία όλους τους υπόλοιπους, δεν έχουμε να πούμε και πολλά (πόσο μάλλον να παραπονιόμαστε).

Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.