Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Και γω 184 πλέρωσα για 1,6.
Αλλά αυτό ήταν για φέτος.

Του χρόνου θα είναι πάνω από 5 ετών οπότε αν ισχύσουν τα ίδια, θα πλερώσω παραπάνω...
Εδώ δεν ξέρουμε πλεόν τι θα μας ξημερώσει σ' αυτή τη χώρα.
Όλοι κάνουν πειράματα στου κασίδη το κεφάλι.

serreos73, είσαι από τους λίγους που έχει τέλη 184 ευρώ... Για ρώτα όλους μας, που σκάμε περίπου 750 ευρώ.

Δες τι κέρδος παραπάω έχουμε, άσε που θα μειώσουμε την κίνηση (άρα μεγαλυτερο οικολογικό όφελος) λόγω βενζίνης.

Αδερφέ μάλλον πλάκα κάνεις ή δεν βλέπεις τι κυκλοφορεί γύρω σου !!!!!

Απάντηση: Re: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

με 40.000 χλμ. το χρόνο, τα 500 ευρώ τέλη μου έρχονταν καλύτερα.
+1 και από μένα, ΔΝΤ και τρίχες κατσαρές δεν ξέρουν από που να τα πάρουν πλέον.

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Το είδαμε (διαβάσαμε) κι αυτό:
Οι πιο πολλοί Έλληνες έχουν 2λιτρα.

lg_2lcontour.jpg

New Coca-Cola 2 Liter

θα βάλουν τέλη και εκεί?

(να κατουράμε θα μπορούμε ?)

ξέρουμε που και πόσο πουλιέται ακριβότερα στο κόσμο η βενζίνη? να ξέρουμε δηλαδή που βρισκόμαστε!

Αν και βρήκα το λόγο της ακρίβειας του συγκεκριμένου αγαθού. Μόλις "βγάλουν", συγνώμη βγάλουμε, τα πετρέλαια του Αιγαίου η τιμή της βενζίνης πέσει κατακόρυφα οπότε έχουν τους φόρους έτοιμους από τώρα :ADFADF1:

Εγώ απορώ ώρες-ώρες....τι φωνάζετε βρε παιδιά??

Δεν έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σωρεία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων?
Δεν πραγματοποιούνται αδιαλείπτως σεμινάρια περί εναλλακτικών καυσίμων?
Δεν υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις για την αγορά μη βενζινοκίνητων οχημάτων?
Δεν υπάρχει καταιγιστική και καθημερινή ενημέρωση από τα Μ.Μ.Ε. περί της ανάγκης στροφής του κοινού σε πιο οικολογικά αλλά και πιο οικονομικά μέσα μεταφοράς?
Μήπως δεν έχουμε άριστη συγκοινωνιακή δικτύωση και υπηρεσίες?

Τι φωνάζετε????

:Banane0::Banane0::Banane0:

Εγω δεν κάνω πολλα χιλιόμετρα τον χρόνο και ειδικά μέσα στην πόλη δεν κινούμαι σχεδόν καθόλου, οπότε θεωρητικά θα με συνέφερε το μέτρο (αντί των 350 ευρώ που ακούμπησα για τέλη)
Ομως, επειδή βέβαια η λογική τους δεν είναι λογική "δικαιοσύνης" αλλά λογική του πως θα εισπράξουν περισσότερα απο μία απο τις 2 συνήθεις αγελάδες για άρμεγμα στην Ελλάδα (αυτοκίνητα-ακίνητα) φοβάμαι οτι και αν τυχόν θα υπάρχει πτωτική τάση στις τιμές της βενζίνης και αφού θα έχουμε "συνηθίσει" στις υψηλές θα αυξάνουν στα μουλωχτά τα τέλη και θα καρπούνται το όποιο όφελος χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε! Επίσης έτσι θα πληρώνουν και τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες τέλη (η Ε.Ε. δεν θα πει τίποτε άραγε;) και όλοι οι διερχόμενοι απο Ελλάδα (αν βαλουν βενζίνη που δεν νομίζω...). Τελος οι επαγγελματίες που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σίγουρα θα επιβαρυνθούν σημαντικά και βέβαια θα μετακυλίσουν (αν μπορέσουν...) το κόστος στις τιμές των προιόντων ή των υπηρεσιών τους. Το μόνο θετικό αφορά τα παλιά συλλεκτικά αυτοκίνητα που θα μπορούν να διατηρηθούν ευκολότερα και εξ αυτού θα γεμίζουν οι θέσεις παρκαρίσματος και δεν θα βρίσκουν που να παρκάρουν όσα κυκλοφορούν κανονικά!

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Το είδαμε (διαβάσαμε) κι αυτό:
Οι πιο πολλοί Έλληνες έχουν 2λιτρα.

Δημήτρη, εμείς είμαστε οικογένεια 6μελής και μάλιστα μεταφέρω συχνά κα παππούδες και φίλους των παιδιών. Δεν υπάρχει αυτοκίνητο 6θέσιο σε χαμηλά κυβικά, που να μην τρυπά πιστόνια (you know what I mean).

Επίσης τυχαίνει να εργάζομαι σε απόσταση 200 χλμ. από το σπίτι μου. Και δεν έχει κάθε μέρα τρένο (με τόσες απεργίες), ούτε έχει συχνά δρομολόγια.

Άρα... την έκατσα, ας πρόσεχα...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ....

Ρε παιδιά, δεν το καταλάβατε? Είναι μέτρο που στρέφεται κατά των μπαχαλάκηδων. Σου λέει αν πάμε την βενζίνη στα 2Ε δεν θα συμφέρει να φτιάχνουν μολότοφ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζί

Δημήτρη, εμείς είμαστε οικογένεια 6μελής και μάλιστα μεταφέρω συχνά κα παππούδες και φίλους των παιδιών. Δεν υπάρχει αυτοκίνητο 6θέσιο σε χαμηλά κυβικά, που να μην τρυπά πιστόνια (you know what I mean).

Επίσης τυχαίνει να εργάζομαι σε απόσταση 200 χλμ. από το σπίτι μου. Και δεν έχει κάθε μέρα τρένο (με τόσες απεργίες), ούτε έχει συχνά δρομολόγια.

Άρα... την έκατσα, ας πρόσεχα...
Ναι Βλάση, αλλά ο ΜΟ στην Ελλάδα δεν είναι τα 2λιτρα.

Εγώ κάνω περισσότερα χλμ από σένα λόγω δουλειάς. Έχω Smart, με ξέσκισε στην κυριολεξία αυτό το μέτρο.

Kάποια στιγμή θα έπρεπε να σταματήσει το ανέκδοτο που ξεκίνησε κάπου στη δεκαετία του '50 με το αυτοκίνητο σε αυτή τη χώρα: το βιομηχανοποιημένο αυτοκίνητο, δεν αποτελεί ούτε επένδυση, ούτε τεκμήριο διαβίωσης. Ένα απλό καταναλωτικό προϊόν είναι, με μεγάλη χρηστικότητα σε μέρη όπου οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υποτυπώδεις (sic).

Μια όμως που το αυτοκίνητο δεν το έχουμε μέσα στο σπίτι μας, αλλά κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους, απολύτως αναλογικά τελή κυκλοφορίας βάσει του κυβισμού ή της επιφάνειας που καταλαμβάνει στο δρόμο, είναι αρκετά και δικαιολογημένα. Λοιπές προσπάθειες, υπό τον μανδύα της οικολογίας, που μόνος στόχος τους είναι η μείωση του ωφέλιμου χρόνου χρήσης των οχημάτων και η αύξηση των πωλήσεων καινούριων, δεν έχουν σχέση με τέλη κυκλοφορίας, αλλά περισσότερο με εκβιασμό κατανάλωσης.

H μετάθεση των τελών κυκλοφορίας στο κόστος της βενζίνης, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αδιάβλητου συστήματος καταμέτρησης της κατανάλωσης και πάταξη του λαθρεμπορίου, γιατί αν είναι το καπέλο να πάει στην τσέπη του σχετικού κυκλώματος, βράστα Χαράλαμπε...