Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

Kάποια στιγμή θα έπρεπε να σταματήσει το ανέκδοτο που ξεκίνησε κάπου στη δεκαετία του '50 με το αυτοκίνητο σε αυτή τη χώρα: το βιομηχανοποιημένο αυτοκίνητο, δεν αποτελεί ούτε επένδυση, ούτε τεκμήριο διαβίωσης. Ένα απλό καταναλωτικό προϊόν είναι, με μεγάλη χρηστικότητα σε μέρη όπου οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υποτυπώδεις (sic).

Μια όμως που το αυτοκίνητο δεν το έχουμε μέσα στο σπίτι μας, αλλά κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους, απολύτως αναλογικά τελή κυκλοφορίας βάσει του κυβισμού ή της επιφάνειας που καταλαμβάνει στο δρόμο, είναι αρκετά και δικαιολογημένα. Λοιπές προσπάθειες, υπό τον μανδύα της οικολογίας, που μόνος στόχος τους είναι η μείωση του ωφέλιμου χρόνου χρήσης των οχημάτων και η αύξηση των πωλήσεων καινούριων, δεν έχουν σχέση με τέλη κυκλοφορίας, αλλά περισσότερο με εκβιασμό κατανάλωσης.

H μετάθεση των τελών κυκλοφορίας στο κόστος της βενζίνης, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αδιάβλητου συστήματος καταμέτρησης της κατανάλωσης και πάταξη του λαθρεμπορίου, γιατί αν είναι το καπέλο να πάει στην τσέπη του σχετικού κυκλώματος, βράστα Χαράλαμπε...

Αν οντως καποιοι απο το γκουβερνο το σκεφτηκαν ετσι τοτε παμε για νομπελ ... σιγουρα :fahne90:

Εγώ θα συμφωνήσω με το μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση διότι έτσι συνδέεται το κόστος χρήσης με την πραγματική χρήση του αυτοκινήτου ως μέσο μεταφοράς.Ως προς την αρχή είναι σωστό μέτρο. ΑΛΛΑ δυστηχώς θα γίνει ένας χαμός. Η αύξηση δεν θα ναι 20λεπτά αλλά 50 (αφού από 1,5 θα πάει 2,0), το λαθρεμπόριο θα ανθίσει, τα ΜΜΜ δεν θα εκσυγχρονιστούν έτσι ώστε ο κόσμος να μην επιλέξει το αυτοκινητό τού για τις μετακινήσεις.

Δλδ θα αναγκαστούμε να μειώσουμε την κατανάλωση άλλων πραγμάτων για να πληρόνουμε τα αυξημένα κόστη της βενζίνης. Συν δλδ και πληγή στο εμπόριο

Και όσο σκέφτομαι ότι μένω Χαλκίδα και δουλεύω Αθήνα με βλέπω να κόβω τιεε τριανταφυλλιές στον κήπο και να φυτεύω ντομάτες και αγγουράκια....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της β

Ναι Βλάση, αλλά ο ΜΟ στην Ελλάδα δεν είναι τα 2λιτρα.

Εγώ κάνω περισσότερα χλμ από σένα λόγω δουλειάς. Έχω Smart, με ξέσκισε στην κυριολεξία αυτό το μέτρο.

Το μέτρο είναι ήδη δεδομένο ή έχουμε μιά κλασσική "διαρροή" για να μελετηθούν οι αντιδράσεις, όπως γίνεται συχνά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η

Το μέτρο είναι ήδη δεδομένο ή έχουμε μιά κλασσική "διαρροή" για να μελετηθούν οι αντιδράσεις, όπως γίνεται συχνά;

Σωστός.
Άσε που μπορεί αντί για 50 λεπτά, να ακριβύνει 40 και να πανηγυρίζουμε :Banane0:

Δηλαδή το ίδιο θα πληρώνει μια μηχανή και το ίδιο ένα αυτοκίνητο !
Ωραία, πολύ δίκαιο !! :SFGSFGSF: στον μ@λ@#$%$ που το σκέφτηκε !!!!

Το μέτρο , αν εφαρμοσθεί , σε γενικές γραμμές είναι σωστό.

Άλλωστε τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να επιβαρύνουν την ..κυκλοφορία .
Αλλιώς πρέπει να λέγονται τέλη κατοχής οχήματος.

Το πιθανότερο πάντως είναι να υπάρξουν ΚΑΙ τέλη κατοχής (κάτι σαν ελάχιστη σημαία) ΚΑΙ τέλη κυκλοφορίας μέσω της βενζίνης .

Δεν διαφωνώ πως πρέπει να υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας αλλά αν είναι να τα βάλουν στη βενζίνη ας δώσουν άλλο καύσιμο στις μηχανές γιατί είναι άδικο να πληρώνουν το ίδιο με το αυτοκίνητο.

Δεν καταστρέφουν το ίδιο την άσφαλτο και δεν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο όταν τα παρκάρεις.

Αντιθέτως χρησιμοποιούν την ίδια σηματοδότηση και τον ίδιο "ανύπαρκτο" φωτισμό στους δρόμους το βράδυ.

Οπότε μάλλον λάθος θα είναι το να πληρώνουμε με τη βενζίνη μας από τη στιγμή που θα την πληρώνουμε στην ίδια τιμή.

Υ.Γ. Δεν είμαι κάτοχος μηχανής, αλλά το θεωρώ άδικο προς τους μηχανόβιους.

κάτσε να θυμηθώ τι πούλησα τον προηγούμενο Αύγουστο, λίγο πριν γίνει το μπραφ με τα τέλη κυκλοφορίας και την αύξηση της βενζίνης και δε μου'χει λείψει έκτοτε - και τώρα θα μου λείπει ακόμη λίγότερο ....
α! θυμήθηκα! ένα audi A4 turbo που το λέγαν αυτοκίνητο!

Δεν σας καταλαβαίνω. Μήν ψάχνετε λογική . Πρόκειται περί μιας απελπισμένης κυβέρνησης αποτελούμενης από υπουργούς που προσπαθούν να αρμέξουν ό,τι μπορούν . ( Διότι αν αυξηθεί η τιμή της βενζίνης θα αυξηθούν και τα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και των ταξί. )

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε μας λένε "τόσα θέλουμε τον χρόνο να μας δίνετε το χρόνο" να τελειώνουμε ρε παιδάκι μου !

Ειλικρινά τους έχω βαρεθεί όλους.

Δηλαδή το ίδιο θα πληρώνει μια μηχανή και το ίδιο ένα αυτοκίνητο !
Ωραία, πολύ δίκαιο !! :SFGSFGSF: στον μ@λ@#$%$ που το σκέφτηκε !!!!

:flipout:

Πάντως Άγγελε η ζημιά που κάνουν τα μηχανάκια με το θόρυβο δεν πληρώνεται με τίποτα... Εξαλλού η επιβάρυνσή τους σε πραγματικές τιμές και όχι ποσοστά θα είναι πολύ λιγότερη λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης.
:ernaehrung004:

Δεν σας καταλαβαίνω. Μήν ψάχνετε λογική . Πρόκειται περί μιας απελπισμένης κυβέρνησης αποτελούμενης από υπουργούς που προσπαθούν να αρμέξουν ό,τι μπορούν . ( Διότι αν αυξηθεί η τιμή της βενζίνης θα αυξηθούν και τα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και των ταξί. )

Έτσι ακριβώς.:2thumb22sup:

Μια ζωή μπακάλικο ήτανε...

Αυτονόητο δε είναι ότι οι επαγγελματίες θα αναγκαστούν να μεταφέρουν το κόστος στον καταναλωτή... Άυξηση τιμών σε πολλά προιόντα λοιπόν και μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος μέσω φαπας...

τι σοι λογικη ειναι να πληρωνουμε σε ετησια βαση την κατοχη αυτοκινητου? ακομα και το κοστος χρησης.. εχει νοημα μονο ως ανταποδοση για το οποια αρνητικη συνεπεια εχει η χρηση αυτοκινητου στο περιβαλλον...αν ειναι ετσι με την ιδια λογικη..να υπαρχει και ετησιο για την κατοχη τηλεορασης..ψυγειου..και οτι αλλο καταναλωτικο εχουμε!! και στο κατω κατω..οτι αγοραζουμε δεν πληρωνουμε το φορο που του αναλογει? δασμους? και ενα σωρο αλλα? τα χρηματα που βγαζουμε απο το πορτοφολι μας και το αγοραζουμε..δεν εχουμε ηδη φορολογηθει με το ετησιο φορο? ποσες φορες πρεπει για το ιδιο προιον..να πληρωνουμε?

Αυτονόητο δε είναι ότι οι επαγγελματίες θα αναγκαστούν να μεταφέρουν το κόστος στον καταναλωτή... Άυξηση τιμών σε πολλά προιόντα λοιπόν και μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος μέσω φαπας...

Του οποίου καταναλωτή του τρέχουν τα ευρά απ' τα μπατζάκια....

Επειδή το ακούω συχνά αυτό, το ''αυτονόητο'' της μετακύλισης των εξόδων στον καταναλωτή, που εδράζεται βρε Νικ??

Αυτό που λέω και θεωρώ αυτονόητο είναι ότι εφόσον ο επαγγελματίας δεν θα μπορεί να συντηρήσει την επιχείρησή του θα μετακυλήσει κάποια από τα έξοδά του στον καταναλωτή... και μη μου πείς ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φαί και ρουχισμό... άλλο άδειες τσέπες και άλλο θα αγοράσω το ψωμί, το γάλα και τα παπούτσια του παιδιού μου...

Γιάννη σε πεθύμησα ρε μπαγάσα!!!

Αυτό που λέω και θεωρώ αυτονόητο είναι ότι εφόσον ο επαγγελματίας δεν θα μπορεί να συντηρήσει την επιχείρησή του θα μετακυλήσει κάποια από τα έξοδά του στον καταναλωτή... και μη μου πείς ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φαί και ρουχισμό... άλλο άδειες τσέπες και άλλο θα αγοράσω το ψωμί, το γάλα και τα παπούτσια του παιδιού μου...

Γιάννη σε πεθύμησα ρε μπαγάσα!!!

Τώρα το 'γραψες σωστά!!

-bye-

Re: Απάντηση: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας - Αυξάνεται η τιμή της βενζίνης

:flipout:

Πάντως Άγγελε η ζημιά που κάνουν τα μηχανάκια με το θόρυβο δεν πληρώνεται με τίποτα... Εξαλλού η επιβάρυνσή τους σε πραγματικές τιμές και όχι ποσοστά θα είναι πολύ λιγότερη λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης.

........

Θα διαφωνήσω διότι υπάρχουν και πολλά αυτοκίνητα που κάνουν θόρυβο και όχι μόνο με εξατμίσεις, αλλά και με τη μουσική να παίζει σε κόκκινα επίπεδα !!!