Καταρρέει η Apple

Αν σου είναι αδιαφορο αν θα χρεοκοπησει η apple, τοτε γιατι ανοιξες το thread?

Γιατί το διαβασα τυχαια και είμαστε ενα τεχνολογικό φόρουμ που θελω να πιστευω μοιραζόμαστε νέα, εντυπώσεις κτλ. Είδα μαλιστα οτι κανένας άλλος δεν είχε θίξει αυτήν την είδηση...

Γιατί πρέπει να συγκρίνουμε και δεν δεχόμαστε ότι όλες αυτές οι εταιρίες είναι στο ίδιο καζάνι;

Όλες ψάχνουν φθηνά εργατικά χερια με αθλιους μισθους.
Ολες χρεώνουν υπερβολικά για αυτά που πουλάνε.
Ολες αντιγράφουν όπου μπορούν και κρίνουν ότι αξίζει τους ανταγωνιστές τους και μετά δήθεν θίγονται και κάνουν δικαστήρια.

Η apple δεν εχει απολύτως τίποτα ξεχωριστό ή καλύτερο από τους άλλους, παρά τον μύθο που δημιουργησε για τον εαυτό της τα τελευταία μόλις χρόνια (προ iphone μην το συζητάμε, δεν είχε καν fanboys.)
Είναι μια εταιρεία σαν τις άλλες με πολύ καλό όμως μάρκετινγκ. Στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στην τεχνολογική πρόοδο δεν προσέφερε τίποτα παρά καταναλωτικά μπιχλιμπίδια που εξυπηρετούν τεχνητές ανάγκες, όπως βέβαια και πολλές άλλες εταιρίες. Δεν βλέπω κανέναν λόγο κάποιος να ενθουσιάζεται με το μηλαράκι ή με τους Κορεάτες ή με την οποιαδήποτε εταιρία, πόσω μάλλον να την υπερασπίζεται.

Επί του θέματος, καλό θα είναι να πέσει και η μετοχή και τα κέρδη της απλ ώστε να δούμε καινοτόμα προιόντα και καλύτερες τιμές και να ενταθεί ο ανταγωνισμός.

Ακριβως, οι απαντησεις που ελαβα ειναι πολυτισμένες και όχι πολιτισμένες...τροποποιημενες ετσι οπως εξυπηρετεί τον καθένα δηλαδή.

Δεν έγραψα ποτε οτι ειναι ποδοσφαιρικό φόρουμ (με οτι αυτο συνεπάγεται) απλα οτι υπάρχει φανατισμός, και fanboys όπου υποστηρίζουν μια εταιρία όσο τίποτα άλλο. Και εγω χρησιμοποιώ προϊόντα της apple, αλλα μου ειναι παντελως αδιάφορο αν αύριο πχ χρεοκοπήσει η apple, ποιος την διοίκει κτλ
Καλή συνέχεια

Ευχαριστώ για την υπόδειξη στο ορθογραφικό που έκανα. :worshippy: Πάω να το διορθώσω. Καλή συνέχεια επίσης. -bye-

Απάντηση: Re: Καταρρέει η Apple

Γιατί πρέπει να συγκρίνουμε και δεν δεχόμαστε ότι όλες αυτές οι εταιρίες είναι στο ίδιο καζάνι;

Ολες αντιγράφουν όπου μπορούν και κρίνουν ότι αξίζει τους ανταγωνιστές τους και μετά δήθεν θίγονται και κάνουν δικαστήρια.

Η apple δεν εχει απολύτως τίποτα ξεχωριστό ή καλύτερο από τους άλλους, παρά τον μύθο που δημιουργησε για τον εαυτό της τα τελευταία μόλις χρόνια (προ iphone μην το συζητάμε, δεν είχε καν fanboys.)
Είναι μια εταιρεία σαν τις άλλες με πολύ καλό όμως μάρκετινγκ. Στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στην τεχνολογική πρόοδο δεν προσέφερε τίποτα παρά καταναλωτικά μπιχλιμπίδια που εξυπηρετούν τεχνητές ανάγκες, όπως βέβαια και πολλές άλλες εταιρίες. Δεν βλέπω κανέναν λόγο κάποιος να ενθουσιάζεται με το μηλαράκι ή με τους Κορεάτες ή με την οποιαδήποτε εταιρία, πόσω μάλλον να την υπερασπίζεται.

Επί του θέματος, καλό θα είναι να πέσει και η μετοχή και τα κέρδη της απλ ώστε να δούμε καινοτόμα προιόντα και καλύτερες τιμές και να ενταθεί ο ανταγωνισμός.

Τα είπες όλα imo...

"όπως όλοι οι άλλοι"...

βέβαια αυτό είναι που ενοχλεί τους κατόχους...

i rest my case (ήδη το κουράσαμε)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Αν σου ανακατευει τα σωθικα η νοοτροπια της apple, ψαξε λιγο στο ιντερνετ για άρθρα περι του τροπου λειτουργιας της Samsung.. Η Cosa Nostra ειναι παιδικος σταθμος μπροστα της...
Έχω διαβάσει. Και έβαλα και μία είδηση ότι πλήρωνε φοιτητές για να θάβουν htc.

Αλλά υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές:

- η σαμσουνγκ δεν το παίζει μπουρζουαζία.
- χαμηλώνει τις τιμές της με την πάροδο του χρόνου (θυμίζω S3 σήμερα στα 360 παρά όσο και το Iphone4 8GB). Δλδ σήμερα αγοράζεις με τα ίδια χρήματα η 1 iphone 5 ή 2 S3...
- δεν μου πρήζει τα συκώτια καθημερινά με ανόητες πονηριές για λόγους δικαιωμάτων (αλλά και άλλες) που βαφτίστηκαν features (κλειστότητα, όχι κάρτα μνήμης, φιξ μπαταρία, κλειδωμένο ΒΤ και ένα σωρό άλλα που έχουν ειπωθεί πολλές φορές).
- εχει σέρβις που σπέρνει (αλλαγή οθόνη, μητρικής ή ότι άλλο σε 1 ώρα) και όχι αλλαγή με αμφιβόλου ποιότητας refurbished (το πας με προσεγμένη μπαταρία και παίρνεις πίσω με μπαταρία πόσων κύκλων φόρτισης? Ιδού η απορία) μετά από αναμονή ημερών.
- 2 χρόνια εγγύηση.

+1000

Αξιο αναφοράς ειναι το the corporation, αν και σε στυλ θυμίζει λίγο Michael Moore (στρατευμένο, όχι οτι δεν εχει αλήθειες, απλα σου δίνει την λύση ετοιμη) http://en.wikipedia.org/wiki/The_Corporation_(film)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Και το "κακό" που είναι? Δλδ ο σχεδιαστής του ψυγείου σχεδιάζει και τα κινητά? Η σε ένα άλλο παράδειγμα, η Μιτσουμπίσι φτιάχνει ότι φτιάχνει (αυτοκίνητα, καράβια, ερ κοντισιον κλπ). Δλδ επειδή φτιάχνει ερ κοντισιον τα καράβια της είναι μάπα??
Το ότι η Σαμσουνγκ φτιάχνει σχεδόν όλα τα υποσυστήματα των τηλεφώνων της μόνη της και δεν κάθεται να περιμένει από προμηθευτές δεν είναι προσόν το οποίο τελικά φαίνεται και από την ισοπέδωση των τιμών της μετά από λίγους μήνες (που έχει κάνει την απόσβεση που θέλει) και τελικά κερδίζει ο τελικός αγοραστής?

Μπορεί εσένα να μην σε ενοχλεί, εμένα όμως δεν μου αρέσει μια εταιρεία που πρωτοπορεί σε κάποιους τεχνολογικούς τομείς, να αρχίσει να πουλά άλλα τελειώς προϊόντα.

Τάκη, δεν έχω γράψει, ούτε πιστεύω ότι πάει για χρεοκοπία η apple.
Έχει γίνει μαι αδικαιολόγητη παρεξήγηση σε αυτά που λέμε οι "αντιφρονούντες" και ο auteur.

H βύθιση της μετοχής προφανώς οφείλεται στο φρενάρισμα των προσδοκιών και αυτό απασχολεί την εταιρεία επι της παρούσης.
Δεν τίθεται θέμα κατάρευσης της εταιρείας με τόσο flow cash.

τίθενται όμως κάποια άλλα θέματα
1) prestige
2) υποχρεωτικό άνοιγμα του ταμείου για στήριξη και νέες επενδύσεις

Και όπως είναι γνωστό
1) το prestige πουλάνε (εκτός αν πιστεύεις ότι είναι απαιτητικοί γνώστες όλοι αυτοί με τα αιφόνια στο χέρι)
2) οι επενδύσεις επιφέρουν πρόσθετο ρίσκο... και η στήριξη της μετοχής μπορεί να πάει στο πηγάδι... και μετά νέα κατρακύλα... ώσπου να συνέλθουν και να γίνουν μια προσγειωμένη και καθως πρέπει εταιρεία... μπορεί να είναι και αργά (δεν είναι πρόβλεψη αυτό - αν και αργά ή γρήγορα θα προσγειωθούν και αυτοί όπως τόσοι άλλοι)

Έγραψες: "Αν θέλουν να συγκρατήσουν τη πτώση της μετοχής τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε περισσότερους γιατί η μόδα όπως ήρθε θα περάσει..."
Εκει πάει η παρατηρηση μου πως συγχέεις την πορεια της μετοχης με την πορεια της εταιριας. Δεν εχει αναγκη η apple να απευθυνθεί σε πολλούς, οταν με το παρον σχημα εχει ρεκορ πωλήσεων. Ως premium brand εχει το περιθωριο να πουλα λιγοτερα κομμάτια με μεγαλυτερο περιθωριο κέρδους. Το τρελο στην περιπτωση της ειναι οτι πουλα (ακόμα) πολλα κομμάτια με (ακομα) υπερ-υψηλο περιθωριο κέρδους!
Οσο για την πορεια της μετοχης, αν και δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί, αυτη εχει να κανει με πολλους παραγοντες. Ψυχολογια, προεξοφληση μελλοντικης πορειας (ότι τα κερδη θα βαινουν μειουμενα λογω κορεσμού) αλλα και αδυναμιας της Wall Street να καταταξει την apple σε καποια κατηγορια (διοτι ειναι υβρίδιο): hardware? software? services? Ενα ενδιαφερον άρθρο ειναι αυτο επι του θέματος: http://gizmodo.com/5995260/the-only-thing-apple-really-sells
Οποτε, και παλι, θεωρω τα doomsday scenarios το λιγότερο γραφικα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

- χαμηλώνει τις τιμές της με την πάροδο του χρόνου (θυμίζω S3 σήμερα στα 360 παρά όσο και το Iphone4 8GB). Δλδ σήμερα αγοράζεις με τα ίδια χρήματα η 1 iphone 5 ή 2 S3...
- δεν μου πρήζει τα συκώτια καθημερινά με ανόητες πονηριές για λόγους δικαιωμάτων (αλλά και άλλες) που βαφτίστηκαν features (κλειστότητα, όχι κάρτα μνήμης, φιξ μπαταρία, κλειδωμένο ΒΤ και ένα σωρό άλλα που έχουν ειπωθεί πολλές φορές).
- εχει σέρβις που σπέρνει (αλλαγή οθόνη, μητρικής ή ότι άλλο σε 1 ώρα) και όχι αλλαγή με αμφιβόλου ποιότητας refurbished (το πας με προσεγμένη μπαταρία και παίρνεις πίσω με μπαταρία πόσων κύκλων φόρτισης? Ιδού η απορία) μετά από αναμονή ημερών.
- 2 χρόνια εγγύηση.

Ο ανταγωνισμός είναι που κάνει καλύτερες όλες τις εταιρείες. Για την εγγύηση όλοι τα έχουμε πει κ τα λέμε. Κ φυσικά ο ανταγωνισμός κ η πληθώρα επιλογών στα χέρια των καταναλωτών είναι το καλό της όλης υπόθεσης για να επιλέξουμε όλοι μας τι θέλουμε να αγοράσουμε. Σε άλλους κάνει η Apple, σε άλλους η Samsung, σε άλλους η Sony ή η Nokia.

- 2 χρόνια εγγύηση.

Η Samsung εχει αλλο μοντελο απο την apple οντως. Αντιγραφει και μιμείται τους ανταγωνιστες της (θάβοντας τους παράλληλα με αθέμιτο τρόπο) και βγαζει προιοντα με την σεσουλα για ολα τα βαλάντια κανοντας οικονομιες κλίμακος.
Για το service της samsung δεν ξερω, αλλα της apple είναι πολυ καλο (αν και ενα έτος- σε αυτο συμφωνώ, ειναι φάουλ). Και για το refurbished μην το ξαναπείς: Μου έχουν αλλαξει 3 φορες και η αντικατασταση ηταν άψογη.
Πάντως, ο καθενας με τις προτιμησεις του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Μπορεί εσένα να μην σε ενοχλεί, εμένα όμως δεν μου αρέσει μια εταιρεία που πρωτοπορεί σε κάποιους τεχνολογικούς τομείς, να αρχίσει να πουλά άλλα τελειώς προϊόντα.
Δεν πρόσπαθώ να σε πείσω αλλά τι θα άλλαζε αν π.χ. η μητρική Σαμσουνγκ ονόμαζε π.χ. Σαμφον το κομμάτι της κινητής? Το έκανε η τογιότα με την λέξους για παράδειγμα γιατί το "τογιότα" ήταν φθηνιάρικο μπραντ στα αμερικάνικα αυτιά και έπιασε. Η σαμσουνγκ δεν το έκανε εξαρχής και να σου πω την αλήθεια προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Ειδικά όταν γνωρίζω ότι στα κινητά η Σαμσουνγκ κουβαλάει και μια ιστορία πάνω της πολύ περισσότερων ετών από μόλις 6.

Δεν πρόσπαθώ να σε πείσω αλλά τι θα άλλαζε αν π.χ. η μητρική Σαμσουνγκ ονόμαζε π.χ. Σαμφον το κομμάτι της κινητής? Το έκανε η τογιότα με την λέξους για παράδειγμα γιατί το "τογιότα" ήταν φθηνιάρικο μπραντ στα αμερικάνικα αυτιά και έπιασε. Η σαμσουνγκ δεν το έκανε εξαρχής και να σου πω την αλήθεια προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Ειδικά όταν γνωρίζω ότι στα κινητά η Σαμσουνγκ κουβαλάει και μια ιστορία πάνω της πολύ περισσότερων ετών από μόλις 6.

Επιλογές κ προτιμήσεις...όλες δεκτές.

πχ η Samsung έχει προιστορία στα κινητά πάνω από 6 χρόνια, αλλά έφτασε σήμερα εκεί που είναι με αντιγραφές ξεκάθαρα. Εσένα μπορεί να μην σε ενοχλεί, εμένα όμως με ενοχλεί.

Εβγαλε ομως το Galaxy class series το οποιο μαρκεταρει τελειως διαφορετικα σε στυλ apple γιατι ειναι premium.

ασχετο,αλλα μου κανει εντυπωση που υπαρχουν ανθρωποι,που σπαταλησαν το πολυτιμο χρονο τους,διαβαζοντας την βιογραφια του Τζομπς.
Και το λεω με πασα ειλικρινεια.
Ειναι σαν να μου λεει καποιος,οτι διαβασε τη βιογραφια της Μιμη Ντενιση!
Οχι οτι εχουν σχεση οι δυο τους,αλλα μου ειναι παγερα αδιαφοροι αμφοτεροι.

E πως αφου φορουσε ωραια ζιβαγκο καταμαυρα και είχε δισ. δολλαρια. Εδω οι αλλοι στο αμερικα τον πενθουσαν κανα τριμηνο...

Γιατι το λες αυτό; Η ζωη ενος πρωτοπόρου της τεχνολογίας ειναι παντα ενδιαφέρουσα (αν σε ενδιαφερει η τεχνολογια) ειδικα του Jobs.. Τι σχεση εχει με την Μιμη Ντενιση;

ασχετο,αλλα μου κανει εντυπωση που υπαρχουν ανθρωποι,που σπαταλησαν το πολυτιμο χρονο τους,διαβαζοντας την βιογραφια του Τζομπς.
Και το λεω με πασα ειλικρινεια.
Ειναι σαν να μου λεει καποιος,οτι διαβασε τη βιογραφια της Μιμη Ντενιση!
Οχι οτι εχουν σχεση οι δυο τους,αλλα μου ειναι παγερα αδιαφοροι αμφοτεροι.

Κ επειδή εσένα σου είναι αδιάφορος ο Steve Jobs, είναι αδιάφορος σε όλους ;
Σε άλλους αρέσει η ροκ μουσική, σε άλλους η τζαζ, σε άλλους η κλασσική...δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους.

Πρωτοπόρος της τεχνολογίας :
458px-N.Tesla.JPG

Businessman :
612px-Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP.jpg