Καταρρέει η Apple

ασχετο,αλλα μου κανει εντυπωση που υπαρχουν ανθρωποι,που σπαταλησαν το πολυτιμο χρονο τους,διαβαζοντας την βιογραφια του Τζομπς.
Και το λεω με πασα ειλικρινεια.
Ειναι σαν να μου λεει καποιος,οτι διαβασε τη βιογραφια της Μιμη Ντενιση!
Οχι οτι εχουν σχεση οι δυο τους,αλλα μου ειναι παγερα αδιαφοροι αμφοτεροι.

ιδιαίτερα προσβλητικό μήνυμα..και για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά....

Η διαφορά όμως είναι οτι τον Τέσλα τον έκλεψαν και πλούτησαν ενώ τον Τζόμπς τον έκλεψαν και πλούτησε. ;)

ιδιαίτερα προσβλητικό μήνυμα..και για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά....

καθολου,γι αυτο εγραψα με πασα ειλικρινεια,θα μπορουσα να το αφησω στο φλου και να βγει επιθετικη η παρατηρηση.

Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

ασχετο,αλλα μου κανει εντυπωση που υπαρχουν ανθρωποι,που σπαταλησαν το πολυτιμο χρονο τους,διαβαζοντας την βιογραφια του Τζομπς.
Και το λεω με πασα ειλικρινεια.
Ειναι σαν να μου λεει καποιος,οτι διαβασε τη βιογραφια της Μιμη Ντενιση!
Οχι οτι εχουν σχεση οι δυο τους,αλλα μου ειναι παγερα αδιαφοροι αμφοτεροι.

Μιας και αναφέρθηκε το itv

Έχω να σου πω ότι βλέποντας τη συνέντευξη του jobs στο itv το ‛μακρινό’ ~1995 μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό

Το βιβλίο δε το έχω διαβάσει – αλλά οι τεχνολογικές του συνεντεύξεις είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρες.

Απάντηση: Re: Καταρρέει η Apple

To ακούσαμε και αυτό... ο τζομπς ήταν πρωτοπόρος της τεχνολογίας.... τί ανακάλυψε; την siri;

Ναι, την Siri.. Ειδες τελικα που υπαρχει λογος να διαβασει καποιος την βιογραφια του Jobs; Όλο και κατι θα μαθει.. ;)

To ακούσαμε και αυτό... ο τζομπς ήταν πρωτοπόρος της τεχνολογίας.... τί ανακάλυψε; την siri;

Μη τα μηδενίζουμε όλα

Σίγουρα αυτό που λέει ο κόσμος innovation στις μέρες μας … δεν έχει καμία αξία … αλλά κρίμα να είμαστε μηδενιστές.

Έγραψες: "Αν θέλουν να συγκρατήσουν τη πτώση της μετοχής τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε περισσότερους γιατί η μόδα όπως ήρθε θα περάσει..."
Εκει πάει η παρατηρηση μου πως συγχέεις την πορεια της μετοχης με την πορεια της εταιριας. Δεν εχει αναγκη η apple να απευθυνθεί σε πολλούς, οταν με το παρον σχημα εχει ρεκορ πωλήσεων. Ως premium brand εχει το περιθωριο να πουλα λιγοτερα κομμάτια με μεγαλυτερο περιθωριο κέρδους. Το τρελο στην περιπτωση της ειναι οτι πουλα (ακόμα) πολλα κομμάτια με (ακομα) υπερ-υψηλο περιθωριο κέρδους!
Οσο για την πορεια της μετοχης, αν και δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί, αυτη εχει να κανει με πολλους παραγοντες. Ψυχολογια, προεξοφληση μελλοντικης πορειας (ότι τα κερδη θα βαινουν μειουμενα λογω κορεσμού) αλλα και αδυναμιας της Wall Street να καταταξει την apple σε καποια κατηγορια (διοτι ειναι υβρίδιο): hardware? software? services? Ενα ενδιαφερον άρθρο ειναι αυτο επι του θέματος: http://gizmodo.com/5995260/the-only-thing-apple-really-sells
Οποτε, και παλι, θεωρω τα doomsday scenarios το λιγότερο γραφικα..

Η πορεία της μετοχής θα επηρεάσει τη ρευστότητα και το prestige της εταιρείας Τάκη.
Θα αυξήσει και το επενδυτικό ρίσκο μιας και συνηθίζεται (πέραν των "ενέσεων") να γίνονται και (βιαστικές) επχειρηματικές κινήσεις μετά απο τέτοιου είδους φρεναρίσματα (πολύ σωστά ειπώθηκε πριν ότι κάποιοι έχασαν πολλά λεφτά - και κάποιοι άλλοι έβγαλα πουλώντας - και ίσως κάποιο άλλοι θα βγάλουν αγοράζοντας στα χαμηλά ή παίζοντας τη μετοχή προς τα κάτω κοκ)
(νομίζω γιατί ειδικός δεν είμαι)

Άρα τo prestige της εταιρείας (ειδικά μιλώντας για την συγκεκριμένη...) και το επιχειρηματικό ρίσκο που θα ακολουθήσει (δεν γίνεται αλλιώς μετά απο φρένο) μπορεί να επηρεάσει και την εταιρεία.

+++
Όσον αφορά την πρωτοπορία..., στον Jobs προσωπικά αναγνωρίζω την ικανότητα επιλογής, υλοποίησης και αξιοποίησης τεχνολογιών. marketing
Τα προϊόντα του δεν έγιναν ανάρπαστα για το κάθε siri... συνήθως δε, το καλύτερο δεν πετυχαίνει... άλλα πράγματα κοιτάει ο κόσμος που προσδιορίζει τον αριθμό των πωλήσεων.
Για αυτά τα "άλλα" του βγάζω το καπέλο. Πάτησε τη φλέβα το άνθρωπος και κονόμησε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Μιας και αναφέρθηκε το itv

Έχω να σου πω ότι βλέποντας τη συνέντευξη του jobs στο itv το ‛μακρινό’ ~1995 μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό

Το βιβλίο δε το έχω διαβάσει – αλλά οι τεχνολογικές του συνεντεύξεις είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρες.

Kάπου δέκα χρόνια πριν το 95 συζητάγαμε με φίλο για τους δορυφόρους (σπουδαίο πράγμα τότε)
Και λέγαμε τι κονόμα θα γινόταν αν κάποιος ανέβαζε, μετέδιδε και πούλαγε μουσικές και ταινίες απο εκεί...

Κρίμα που δεν αγοράσαμε κανα δορυφόρο και δικαιώματα...

Τι λες βρε Τάσο? Σιγά την μεγάλη ιδέα με το itv... και ιtunes... και ieverything...

:ernaehrung004:

Η πορεία της μετοχής θα επηρεάσει τη ρευστότητα και το prestige της εταιρείας Τάκη.
Θα αυξήσει και το επενδυτικό ρίσκο μιας και συνηθίζεται (πέραν των "ενέσεων") να γίνονται και (βιαστικές) επχειρηματικές κινήσεις μετά απο τέτοιου είδους φρεναρίσματα (πολύ σωστά ειπώθηκε πριν ότι κάποιοι έχασαν πολλά λεφτά - και κάποιοι άλλοι έβγαλα πουλώντας - και ίσως κάποιο άλλοι θα βγάλουν αγοράζοντας στα χαμηλά ή παίζοντας τη μετοχή προς τα κάτω κοκ)
(νομίζω γιατί ειδικός δεν είμαι)

Άρα τo prestige της εταιρείας (ειδικά μιλώντας για την συγκεκριμένη...) και το επιχειρηματικό ρίσκο που θα ακολουθήσει (δεν γίνεται αλλιώς μετά απο φρένο) μπορεί να επηρεάσει και την εταιρεία.

Η πορεια μιας μετοχης δεν επηρεάζει καθολου την ρευστότητα μιας επιχειρησης. Οσον αφορα το prestige, η apple εχει και της περισσεύει. Φυσικα τους ενδιαφερει η τιμη της μετοχής, διοτι ολοι οι υπαλληλοι και διευθυντες ειναι συνηθως μέτοχοι, οποτε τους καει η τσέπη τους (αν πουλήσουν) αλλα μεχρι εκεί..
Τώρα, το οποιο επιχειρηματικο ρίσκο, θα αποφασιστεί με βαση τα οικονομικα αποτελεσματα και το forecast της εταιριας, οχι με βαση την τιμη της μετοχης.

Kάπου δέκα χρόνια πριν το 95 συζητάγαμε με φίλο για τους δορυφόρους (σπουδαίο πράγμα τότε)
Και λέγαμε τι κονόμα θα γινόταν αν κάποιος ανέβαζε, μετέδιδε και πούλαγε μουσικές και ταινίες απο εκεί...

Τι λες βρε Τάσο? Σιγά την μεγάλη ιδέα με το itv... και ιtunes... και ieverything...

Στα λογια, ολοι καλοι ειμαστε. Το δυσκολο ειναι να κανεις τα λογια πράξη και εκει πέτυχε ο Jobs..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Το ITV όπως έγραψα παραπάνω είναι κανάλι.
Δε ξέρω πότε έμαθες τον Jobs
Αλλά σα φοιτητής τότε φυσικά και εμπνεύστηκα από τη συνέντευξη που αναφέρω πιο πάνω.
Και θεωρώ ότι όλη η γενιά μου εμπνεύστηκε

Με ατάκες … ‛πάλι καλά που υπάρχει το Internet και τα standards αλλιώς δεν είχαμε καμία τύχη έναντι της MS’

διαφωνούμε Τάκη.
imo, η τιμή επηρεάζει και την ρευστότητα, εμμέσως αλλά ποικιλοτρόπως.

Να σου πω ένα ακόμα παράδειγμα (πέραν των άλλων που ανέφερα)
αν αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες για εξαγορά, θα το επισπεύσουν ή όχι?
Αν ναι πως θα το κάνουν χωρίς κόστος και ρίσκο αστοχίας???

Αν βρίσκονται στο σχεδιασμό προϊόντος, θα το επισπεύσουν ή όχι?
Αν ναι πως θα το κάνουν χωρίς κόστος και πιθανόν αστοχίες?

Ο ανταγωνισμός πλέον στα θέμα επιδόσεων τους ξεπερνά (δες galaxy note 8 & 10.1...) δεν φτάνει πλέον το πουλ μουρ.
θα αναγκαστούν για ένα λόγο παραπάνω να ξοδευτούν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Αλλά σα φοιτητής τότε φυσικά και εμπνεύστηκα από τη συνέντευξη που αναφέρω πιο πάνω.

Με ατάκες … ‛πάλι καλά που υπάρχει το Internet και τα standards αλλιώς δεν είχαμε καμία τύχη έναντι της MS’

τωρα αυτο ισχυει για την Απλ.

Στα λογια, ολοι καλοι ειμαστε. Το δυσκολο ειναι να κανεις τα λογια πράξη και εκει πέτυχε ο Jobs..

Σαφώς! Του έβγαλα και το καπέλο... το έγραψα πριν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Ήσουν πιτσιρικάς γι'αυτό. απο αυτόν έτυχε και τα άκουσες πρώτα αυτός σου έμεινε στο μυαλό.
Οι ιδέες και οι δυνατότητες υλοποίησης υπήρχαν πολύ πριν το 95 Τάσο.

άλλοι εμπνεύστηκαν απο τον Gates για παράδειγμα. δε μου λέει κάτι αυτό.

Last edited: