Καταρρέει η Apple

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καταρρέει η Apple

Οι έρευνες δείχνουν τάσεις, προτιμήσεις, υποκειμενικές απόψεις. Το κύρος δεν έχει κάποια υπόσταση στον πραγματικό κόσμο (όπως η ταχύτητα ας πούμε) για να είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος. Από εκεί και πέρα ακριβώς το να αγοράζεις brand και όχι προϊόν δείχνει τη στρέβλωση του πράγματος. Μπορεί να αγοράσω ένα iPhone ή ένα iPad, αλλά όχι επειδή το λένε έτσι και επειδή το κατασκευάζει η Apple, αλλά αν θεωρήσω ότι υπερτερεί γενικά στα χαρακτηριστικά του, στη χρήση του, στις ευκολίες του, από άλλα παρόμοια προϊόντα. Διαφορετικά δεν με ενδιαφέρει αν μία παρόμοια συσκευή τη λένε iLada (:flipout:), εφόσον έχει αυτό που θέλω...

Lets agree to disagree..

Οι λόγοι όμως της πτώσεις δεν αφορούν μονο αυτό το σημείο αλλα και την μικρότερη εισχώρηση της σε σχεση με άλλες χρονιές στο μεγάλωμα τις πίτας…
Κάθε χρονια εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές προσθέτονται στην πιτα της αγοράς προϊόντων νεας τεχνολογίας κα φετος η apple σε αυτό το κομμάτι παρουσίασε το μικροτερο ποσοστό εισχώρησης από κάθε άλλη φορα…
Σε συνδυασμό μαλιστα με την στασιμότητα νεων προτάσεων και καινοτομιών είναι φυσικο να υπαρχει ενα λιμνιασμα που ανησυχεί όχι μονο τους μετόχους αλλα και τα υπόλοιπα στελεχη της εταιρίας…
Σε συνεχεία αυτων που παρέθεσα παραπανω έρχεται μια νεα έρευνα που αξιολογεί τις πωλήσεις smartphone μεταξυ πρώτου τριμήνου 2013 και 2012.
Συγκεκριμένα το πρωτο τρίμηνο του 2013 πωλήθηκαν 216,2 εκατ. έξυπνες συσκευές δηλαδη 13,8 εκ. περισσότερα smartphone σε σχεση με το περσινό πρωτο τρίμηνο ( 202,4 εκ - 2012.1q)
Αυτη ειναι και η πρωτη φορα που η αγορα των smartphone ξεπερνα σε ποσοστά την αγορα των feature phones αφου πλεον μετρά το 51,6 του γενικού συνόλου.
Σε αυτο το νεο μεγάλωμα της πιτας η apple παρουσίασε πτωση της ταξεως του 5,7% ( 23% στο 17,3%) ενω αλματώδη αύξηση ειχαν LG , Samsung, ZTE και Huawei .
Τελος την χρονια που μας περασε με την εισχώρηση νεων χρηστων smartphone αλλα και των μετακινήσεων απο feature phones σε smart η πιτα αυξηθηκε κατα 41,6%.

idc-smartphones-featurephones-04-26-13-02.jpg

http://www.engadget.com/2013/04/26/smartphones-out-shipped-feature-phones-IDC/

http://techcrunch.com/2013/04/23/apple-q2-2013-earnings/

http://techcrunch.com/2013/01/23/ap...ore-than-hps-annual-revenue-and-vietnams-gdp/

http://techcrunch.com/2013/04/23/apple-cash-q2-2013/

λοιπον, η αππλε δηλωσε αποθεματικα σε ρευστο 145 Δισ Ντολλαρς, αυξηση κατα 5,8 σε σχεση με τους τελευταιους τρεις μηνες. Βγαζει περισοτερα απο το βιετναμ και οριακα θα μπορουσε να σβησει το χρεος της Ελλαδας. Δεν παει πουθενα, θα την εχουμε παρεα για πολλα ακομα χρονια και μολις βγαλει το καινουργιο προσιτο τηλεφωνο θα τρεξουμε ολοι να το παρουμε. αν και το ρολογακι ειναι εξυπνο θα γινει της ζουρλης για αλλη μια φορα...

Βεβαια, οι ιδιοι παραδεχονται οτι ειχαν μια επιβραδυνση..

προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι το επομενο ground breaking προιον ειναι τα γυαλια της google, και αν ειχα σκοπο να παρω μετοχες αυτες θα ηταν απο το mountain view

Νομίζω τα γυαλια θα αποδειχθούν τεράστιο φιάσκο.

Προσωπικά δεν αντέχω στην φάτσα μου γυαλιά. παρόλο που έχω super duper γυαλιά ηλίου, ούτε αυτά ανέχομαι. Πρέπει να είναι ακραίες περιπτώσεις π.χ. σε καμιά έρημο σαχάρα.....

και θα φορέσω γυαλιά για την google;;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Υ.Γ. εννοείται αν είχα μεγαλη μυωπία θα είχα κάνει εγχείρηση χθες.

Τηλεφωνώ σήμερα σε εξουσιοδοτημένο σημείο της Apple για να ρίξουν μια ματιά σε ένα iPad το οποίο έκανε κάτι περίεργα.

Service: -Είναι σε εγγύηση;
Εγώ: -Όχι, έχει βγει πριν λίγους μήνες εκτός.
Service: -Οκ, αν είναι θέμα λογισμικού τότε σε μια ημέρα το φτιάχνουμε. Αν είναι θέμα hardware, τότε είναι μη επισκευάσιμο προϊόν, αλλά μπορείτε να αγοράσετε καινούργιο με καλύτερη τιμή....

Κι επίσης, 20 με το καλημέρα, επειδή τους το άφησα, ότι προκύψει απο εκεί και πέρα θα χρεώσουν αναλόγως.

Εντάξει αυτό θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε εταιρεία. Έχουμε πολλά περιστατικά ανάλογου service.

Κάτι άλλο.
Eίναι αλήθεια ότι αν έχει παλιότερο iphone το οποίο δεν σηκώνει τα νέα iOS δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε itunes?
Moυ είπαν ότι προαπαιτείται να έχεις τελευταίο λογισμικό της apple, ισχύει? Με λίγα λόγια σου λένε άλλαξε κινητό αν θες itunes?

Μεχρι το 3gs σηκωνει κανονικα αναβαθμίσεις. Δεν ξερω τι παιζεται με τα πολυ παλια 2g & 3g αλλα δεν νομιζω πως δεν θα εχουν προσβαση σε itunes.

Και εγώ δεν ξέρω, μην παρεξηγηθώ. απλή ερώτηση είναι.

μου είπε το ΣΚ κάτοχος ότι κάτι παίζει με το συγχρονισμό σε νεότερες εκδόσεις fw και αν δεν σηκώνει αναβάθμιση το κινητό του (που δεν σηκώνει) παίζει να φάει πόρτα.

Και εγώ δεν ξέρω, μην παρεξηγηθώ. απλή ερώτηση είναι.

μου είπε το ΣΚ κάτοχος ότι κάτι παίζει με το συγχρονισμό σε νεότερες εκδόσεις fw και αν δεν σηκώνει αναβάθμιση το κινητό του (που δεν σηκώνει) παίζει να φάει πόρτα.

Προς τα παρόν σε ipad1 5.1.1 (εννοείται πως δεν έχει δώσει την 6. Παρε τα επόμενα λέμε...) παίζει κανονικά. Δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Είπαμε κάνει πατάτες αλλά όχι τόσο χοντρές. Κάτι άλλο παρεμφερές ίσως άκουσε ο φίλος σου.

Για το σέρβις που αναφέρε ο φίλος παραπάνω είναι γνωστή προσέγγιση της απλ. Αν είναι εγγύηση στο αλλάζουν με refurbished (brilliant idea και οικονομική. Δίνεις πχ το ipad3 σου 2 μηνών ελάχιστης χρήσης και σου επιστρέφουν άλλο που μπορεί να είναι ηλικίας 12 μηνών σκληρής χρησης με μόνη αλλαγή πχ το ηχειο. Άσε που έχει και τα μόρια ιδρώτα του προηγούμενου... ) και αν δεν είναι εγγύηση σου λένε πάρε ένα άλλο στη μισή τιμή (νομίζω refurbished παλι). Δεν θέλουν να τα επισκευασουν για τους δικούς τους λόγους. Προφανώς τους βγαίνει οικονομικότερο να έχουν ένα κεντρικό service center να επισκευαζονται εκεί και να διανέμονται σε όλες τις χώρες. Εγώ άλλαξα μόνος μου μπαταρία σε ipad1 που είναι το τελευταίο κομμάτι που βγαίνει και δεν μπορούν τα σέρβις να κάνουν μια διάγνωση και επισκευή?

Καμια σχεση για το refurbished...Ειναι σαν καινουργιο, inside out, εχουν αλλαξει μονο τα parts που εχουν πρόβλημα και αν θυμαμαι καλα βάζουν νεα μπαταρια.

Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Καμια σχεση για το refurbished...Ειναι σαν καινουργιο, inside out, εχουν αλλαξει μονο τα parts που εχουν πρόβλημα και αν θυμαμαι καλα βάζουν νεα μπαταρια.
Και όμως.

Εχω αλλη εμπειρια.

Μια φορα που πειρα refurbished (iPhone 4), δεν ηταν σαν καινουργιο.

Το θυμαμαι πολυ καλα γιατι μου ειχε κανει εντυπωση.

Δεν ειχε φυσικα καποιο χτυπημα ή κατι τετοιο αλλά ειχε μια πολυ ελαφρά φθορα (πχ το μεταλλικό πλαισιο δεν γυαλιζε - φαινοταν χρησιμοποιημενο).

Δεν παιζει αυτο Σύριε. Ειδικά το εξωτερικο περίβλημα ειναι ΠΑΝΤΑ νεο με ζελατίνες..

Re: Απάντηση: Καταρρέει η Apple

Δεν παιζει αυτο Σύριε. Ειδικά το εξωτερικο περίβλημα ειναι ΠΑΝΤΑ νεο με ζελατίνες..
Τι παει να πει ''δεν παιζει'';

Αλλα θα μου πεις τι λεω τωρα...τα γνωστα....για Apple μιλαμε....προφανως ξέρεις καλύτερα από εμένα τι μου συνέβη....

ΥΓ Ζελατίνες είχε - στην οθόνη και πλάτη ειναι αυτές btw...οχι παντου (δεν αλλαζει τπτ αυτό)

Δεν παίζει βασει του πως γινεται το procedure στην apple. Τωρα εαν στην δικη σου περιπτωση εγινε κατι αλλο, δεν ξερω..

Αν μου ερχοταν χωρις ζελατινα καν, θα ελεγα οτι κατι κουλό μπορει να επαιξε.

Αλλα, οπως ειπα, ηρθε κανονικα με ζελατινες κλπ.

Anyway, προσωπικα μου ειναι ψιλοαδιαφορο - Απλως μου εκανε εντυπωση γιατι ανεμενα ''καινουργιλα''

Εντάξει αυτό θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε εταιρεία. Έχουμε πολλά περιστατικά ανάλογου service.

Κάτι άλλο.
Eίναι αλήθεια ότι αν έχει παλιότερο iphone το οποίο δεν σηκώνει τα νέα iOS δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε itunes?
Moυ είπαν ότι προαπαιτείται να έχεις τελευταίο λογισμικό της apple, ισχύει? Με λίγα λόγια σου λένε άλλαξε κινητό αν θες itunes?

όχι δεν ισχύει αυτό...γνωστός μου με 3G έχοντας κάνει την τελευταία αναβάθμιση που δεχόταν(...νομίζω την 5.κάτι...) κάνει κανονικότατα σύνδεση με iTunes χωρίς κανένα θέμα...