Κατασκευές από παλέτες

Όπως τα λεει ο Μιχάλης. Συνηθίσα έτσι και ξέρω πόση δύναμη να βάλω για να μην σπασω σανίδες.
Τα καρφιά τα βγάζω με μικρό σκεπαρνι άνετα πλέον.
Σε πάνω από 20 παλέτες που έχω διαλύσει για μένα και για φίλους μόνο δύο σανίδες έσπασαν στην αρχή οι οποίες κόπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν και αυτες

Εγω ξέρω οτι μόλις αρχίσω τριψίματα κτλ στη βεράντα (φυσιολογικές ώρες πάντα εκτός ωραρίου κοινής ησυχίας) θα με κοιτάνε με μισό μάτι..

Αλλά πραγματικά θα μάθω να τους έχω γραμμένους απο εδώ και στο εξής. Ισως επειδή τόσα χρόνια έμενα σε μονοκατοικία στο πατρικό μου , μου φαίνονται λίγο εξωγήινα αυτα της πολυκατοικίας..

Κάποιοι νομίζουν οτι είναι υπεράνω νομοθεσίας τελικά.

Μην ξεχνας και το κομπλεξ του ελληνα, στοχος ζωης για πολλους να μην πλενουν τα χερια τους μετα την δουλεια, το κατσαβιδι ειναι μισητο, δεν θελουν να μενουν διπλα σε ¨εργοστασιο¨, η πολυκατοικια δεν ειναι ΚΟΙΝΟΣ χωρος ζωης και συνεργασιας...κλπ.
Θα σε θυμηθουν μολις χρειαστουν να τους φτιαξεις κατι.
Η πολυκατοικια στην ελλαδα ειναι για να δειχνουν οτι ξεφυγαν απο το πατρικο το ¨φτωχικο¨ και εχει τας ευρωπας τα καλουδια... Οτι συζεις με καποιον, συνεργαζεσαι και αλληλοβοηθειεσαι ουτε ιδεα.
Εδω ψαχνω να νοικιασω διαμερισμα μας και επειδη ειναι ΒΠ, ξερεις ποσοι με παιρνουν και ρωτουν εαν εχει πισινα! Λες και ειναι ψαρια...
Καλα μας κανουν οι ξενοι...

Kακοί και παράξενοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, αυτούς είναι καλό να τους μάθουμε νωρίς και να μην τους δίνουμε σημασία.

υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο θέμα πολυκατοικία που δεν έχει θιχτεί από κανένα και μου κάνει εντύπωση.
Να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά αν φανεί λίγο εριστικό.
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αν ήσουν από πάνω μου και για να βγω στο μπαλκόνι μου να κάτσω έπρεπε κάθε φορά να μαζεύω τις σκόνες σου, θα σε είχε πάρει ο διάολος.

Ας είναι καλά η αντιπαροχή, όσοι ζούμε σε πολυκατοικίες πρέπει να σεβόμαστε και τους υπόλοιπους και να μην δημιουργούμε προβλήματα. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Σχετικά εύκολο είναι, με μια πόντα και σφυρί κάνεις δουλειά, αλλά μάλλον εξαρτάται από τη συνήθεια του καθενός.

Ναι δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.

Και εγώ με 2 σκεπάρνια τα βγάζω αλλά τώρα μου τύχανε κάτι παλέτες για μεταφορά κεραμιδιών και έχουν πολύ λεπτά παλετόξυλα και φοβάμαι να τα βγάλω με το σκεπάρνι είναι η αλήθεια.
Μάλλον θα τις χρησιμοποιήσω όπως είναι για απλές κατασκευές. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα μεγάλο τραπέζι για αρχή!

Μην ξεχνας και το κομπλεξ του ελληνα, στοχος ζωης για πολλους να μην πλενουν τα χερια τους μετα την δουλεια, το κατσαβιδι ειναι μισητο, δεν θελουν να μενουν διπλα σε ¨εργοστασιο¨, η πολυκατοικια δεν ειναι ΚΟΙΝΟΣ χωρος ζωης και συνεργασιας...κλπ.
Θα σε θυμηθουν μολις χρειαστουν να τους φτιαξεις κατι.
Η πολυκατοικια στην ελλαδα ειναι για να δειχνουν οτι ξεφυγαν απο το πατρικο το ¨φτωχικο¨ και εχει τας ευρωπας τα καλουδια... Οτι συζεις με καποιον, συνεργαζεσαι και αλληλοβοηθειεσαι ουτε ιδεα.
Εδω ψαχνω να νοικιασω διαμερισμα μας και επειδη ειναι ΒΠ, ξερεις ποσοι με παιρνουν και ρωτουν εαν εχει πισινα! Λες και ειναι ψαρια...
Καλα μας κανουν οι ξενοι...
Φίλε δεν έχεις άδικο αλλά θα διαφωνήσω κάθετα στο σημείο οτι καλά μας κάνουν οι ξένοι. Ισχύει ωστόσο οτι υπάρχει έλλειψη παιδείας και κακή νοοτροπία σε πολλά θέματα δυστηχώς .

Φίλε papako εσύ πάς στο άλλο άκρο .. Να έχεις δηλαδή ενα τύπο που να βαράει κομπρεσέρ ολη την ώρα, να εχει διαπασών μουσική επίσης για ώρες μέσα στην ημέρα ή να πετάει τα βρωμόνερα απο πάνω σου στην τέντα.. Ε εκεί υπάρχει επίσης η νομοθεσία που σε καλύπτει.
Το να τον πάρει ο διάολος τον άλλο δεν συμφωνώ και είναι σχετικό πάντα. Διότι μπορεί να του χτυπήσεις την πόρτα να του ζητήσεις τον λόγο και να σου βγεί ενας 60 κιλά πάνω απο σένα κάτι το οποίο θα σου γυρίζει μπούμερανγκ. (εκτός κι αν είσαι νίντζα :P )

Στο λέω πολύ φιλικά για να σου τονίσω οτι η βία και τα νεύρα δεν αποτελούν λύση αλλά δημιουργούν μόνο αδιέξοδα. Υπάρχει το αστικό δίκαιο που καλύπτει όλες τις περιπτώσεις . Δεν παίρνουμε ποτέ το νόμο στα χέρια μας .Ειναι κανόνας.

Επίσης εαν θέλετε σας παρακαλώ επειδή φέρω ευθύνη μιας και άνοιξα το θέμα με τις πολυκατοικίες σας παρακαλώ ας το κλείσουμε το θέμα εδώ μιας και έχουμε βγει εντελώς εκτός!
Ευχαριστώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.

Και εγώ με 2 σκεπάρνια τα βγάζω αλλά τώρα μου τύχανε κάτι παλέτες για μεταφορά κεραμιδιών και έχουν πολύ λεπτά παλετόξυλα και φοβάμαι να τα βγάλω με το σκεπάρνι είναι η αλήθεια.
Μάλλον θα τις χρησιμοποιήσω όπως είναι για απλές κατασκευές. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα μεγάλο τραπέζι για αρχή!

Οταν λές λεπτά ξύλα εννοείς στο 1CM;

Εγώ θα δοκιμάσω την μέθοδο με το βίντεο που βρίσκετε μερικες σελίδες πίσω.

Δηλαδή την γυρνάς ανάποδα και χτυπάς με βαριοπουλα τους τάκους . Επείτα ισιώνεις τα καρφιά και τα χτυπάς ανάποδα για να βγούν απο την άλλη.

Ελπίζω να τα καταφέρω.

έχεις δίκιο. Δεν το έγραψα σωστά, αλλά κατάλαβες το νόημα και αυτό ήθελα. (γενικά, όχι προσωπικά το λέω)
Σε καμιά περίπτωση δεν λύνω τις διάφορές μου με βίαιο τρόπο.

Εγω τις παλετες τις λυνω με σκεπαρνη και προκοβγαλτη αρκετα ευκολα.εαν σπαση καμια σανιδα κατα μηκος βαζω κολλα δυο σφιχτηρες και την αλλη μερα ειναι σαν καινουργια .

Τις δύο τελευταίες μέρες χρειάστηκε να διαλύσω 4-5 παλέτες όλες διαφορετικές. Μεταξύ αυτών η μία ήταν ευρωπαλέτα. Ε αυτή είχε τις πιο χονδρές σανίδες και διαλύθηκε ευκολότερα από όλες τις άλλες. Τελικά κατάλαβα ότι η γνώση και η τεχνική που θα ακολουθήσει ο καθένας είναι προσωπική υπόθεση και αποκτάται στην πράξη. Αν δεν πάθεις ...δεν θα μάθεις !!!!

Τις πρώτες τις καθάρισα με μεγάλο λοστό και στη συνέχεια με βαριοπούλα και καλέμι. Μου έφυγε ο δικός μου τάκος (και πολύ δύσκολα οι δικοί της τάκοι). Την επόμενη φορά χτύπησα επανειλλημένα με ματσόλα και βγήκαν πιο εύκολα.

Η συνέχεια του έργου στο σωστό νήμα:

Το τραπέζι κήπου στην τελική του μορφή περασμένο με βερνίκι εμποτισμού και ένα χέρι λάδι παπαγάλος σε απόχρωση μαόνι.
Το απόγευμα θα κάνω έναν τελευταίο έλεγχο αν έμεινε κάποιο άβαφο σημείο.

Με τα υπόλοιπα παλετόξυλα κατασκευάστηκε η παρακάτω περίεργη ζαρντινιέρα.

Περίεργη γιατί όπως φαίνεται στις άκρες, δεν υπολόγισα καλά τις διαστάσεις και έχει περίεργο τελείωμα.
Εμένα βέβαια μου αρέσει και έτσι αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Το απόγευμα θα περαστεί ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού και από εκεί και πέρα λάδι (περίσσεψε λίγος παπαγάλος).

Φυσικά μένουν άλλες 3 παλέτες... Σκέφτομαι να φτιάξω μία μικρή ραφιέρα για το μπαλκόνι του σπιτιού γιατί η παλιά είναι πλέον ντεμοντέ και έχει ψιλοσαπίσει/σκουριάσει!

Ωραίος.. Αν θες να κρύβεις τις άκρες από τη ζαντινιέρα, μπορείς να αγοράσεις ένα πηχάκι γάμα - γωνιά

Νικο βαλε στο ρουτερακι ενα round bit και ξυρισε τις ακρες να στρογγυλευτουν!!!
Πολυ ωραιο το χρωματακι στο τραπεζι αν και τοσ κουραινει ειναι απο τα αγαπημενα μου.

Νικο βαλε στο ρουτερακι ενα round bit και ξυρισε τις ακρες να στρογγυλευτουν!!!
Πολυ ωραιο το χρωματακι στο τραπεζι αν και τοσ κουραινει ειναι απο τα αγαπημενα μου.

Γι αυτό και σκέφτομαι να μην το κάνω δεύτερο χέρι λάδι (ηδη έχει ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού και ένα χέρι λάδι) για να μην σκουρήνει άλλο.

Τα ξύλα τα έχω κόψει στο σωστό μήκος απλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας στις άκρες τα έξοψα κοντύτερα απ ότι έπρεπε, οπότε ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσω το ρούτερ Κυριάκο?
Δεν θα γίνει χειρότερο έτσι?

Κόιταξε Νικόλα τέλεια κομμένες και ραμμένες πουλάνε και τα μαγαζιά..... άλλη χάρη έχει η ιδιοκατασκευή και ας μην είναι και τέλεια.
Μάθημα ήταν η επόμενη θα είναι καλύτερη μην σε απασχολεί.

Αν δεν χαλάσεις δεν μαθαίνεις αυτό είναι σίγουρο. :)
Στην επόμενη ζαρντινιέρα θα τα πάω καλύτερα!

Εννοείται φυσικά ότι οι ατέλειες δεν με χαλάνε. Νομίζω ότι οι "ατέλειες" είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει κάθε μάστορα και δεν είναι απαραίτητα πάντα κακές! :)

Σε ότι αφορά την ζαρντινιέρα, την τέλειωσα σήμερα το απόγευμα, αλλά δεν έβγαλα φωτό γιατί το ξέχασα. Θα σας ποστάρω αύριο την τελική έκδοση μαζί με τον μουσαμά στο εσωτερικό της!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν το στρογγυλεψει το round bit Νικο θα αφαιρεσει ομοιομορφα το υλικο και θα κανει καμπυλη και απο τις δυο πλευρες.
Πως να στο δωσω να το "δεις"???

Δυστυχώς δεν σε άκουσα και την έβαψα ως έχει.
Επειδή όμως τα ξύλα ήταν από παλέτες και όσο και προσεκτικά να έβγαλα τα καρφιά πάντα υπάρχει κίνδυνος να έμεινε κανένα υπόλειμμα, σκέφτηκα να μην χρησιμοποιήσω καθόλου το ρούτερ μην έχουμε κανένα απρόοπτο.

Χθες παράδειγμα, χτύπησα ένα καρφί παλέτας με το φαλτσοπρίονο αλλά ο δίσκος δεν κατάλαβε τίποτα (έλιωσε το καρφί απλά).

Επειδή όμως τα ξύλα ήταν από παλέτες και όσο και προσεκτικά να έβγαλα τα καρφιά πάντα υπάρχει κίνδυνος να έμεινε κανένα υπόλειμμα, σκέφτηκα να μην χρησιμοποιήσω καθόλου το ρούτερ μην έχουμε κανένα απρόοπτο.

Χθες παράδειγμα, χτύπησα ένα καρφί παλέτας με το φαλτσοπρίονο αλλά ο δίσκος δεν κατάλαβε τίποτα (έλιωσε το καρφί απλά).

Συγνωμη αλλα ο δισκος την ακουσε. Μπορει να μην ειδες διαφορα γιατι ισως δεν το ειχες προσεξει πριν. Περνα ενα καθαρο ξυλο και κανε κοπη, θα δεις οτι καπου εχει πιο εντονη γραμμη, αυτο ειναι το βλαμενο δοντι. Δεν υπαρχει περιπτωση να εκοψε ατσαλινο καρφι και να μην επαθε τιποτα.