Κατασκευές από παλέτες

Για τις ώρες κοινής ησυχίας αναφέρω οτι κάποιοι νομίζουν οτι είναι υπεράνω νομοθεσίας οχι για τον γείτονα.

Οσο για την παλέτα και την γνώμη του κάθε γείτονα καλό είναι να την κρατάει για τον εαυτό του και να κοιτάει την δουλεια του.

Ειναι ενοχλητικό οταν κάποιος κάνει μια δουλειά να έρχεται ο άλλος και να σου λέει την γνώμη του και να πρέπει να μπείς σε διαδικασία να εξηγείς και ο ιδρώτας να στάζει απο το μπατζάκι..
Στο κάτω κάτω σπίτι σου την βάζεις όχι στο δικό του.

Εκτός και αν δείς κάτι αντικειμενικά εξώφθαλμό και υπάρχει ανάγκη να ειδοποιήσεις - ενημερώσεις το γείτονα. Αυτο είναι άλλη υπόθεση.

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ . Ζούμε μια εγωιστική-εγωκεντρική-ματαιοδοξη- εποχή της εικόνας και του φαίνεσθαι..Οι ταμπέλες και το να κρίνω εγιναν το εθνικό σπορ . Οι περισσότεροι για να μην πω όλοι και υπερβαλω τα γνωρίζουν ολα , όλοι ψάχνουν πως φανούν απο το παραμικρό...και το διαφορετικό και άγνωστο ειναι μη αποδεκτό ...
Δεν παραξενευομαι λοιπόν απο τέτοια φαινόμενα...

Διάλειμμα για διαφημίσεις... :-)

Αυτό είναι ιδίωμα του Έλληνα εδώ και αιώνες..... δυστυχώς...

Αυτό είναι ιδίωμα του Έλληνα εδώ και αιώνες..... δυστυχώς...

Δεν ξέρω , δεν τον έζησα τους προηγούμενους αιώνες..χαχαχα

Παγκόσμια τάση ειναι φίλε μου AFam ...δυστυχώς...

Καλά ας το κάνει σε ευροπαλέτα αυτό και αν τα καταφέρει.....

Ωραίο σκεπτικό ο Izzy αλλα τα μισά+ απο αυτά που φτιάχνει δεν δουλεύουν . Σε ευροπαλετα δεν δουλεύει με τίποτα αυτο , μονο σε κάποιες παλιές που έχουν δοκάρια αντί για τακους σαν τις Αμερικανικες.

Ο Izzy απο την στιγμη που ζει στην Αμερικη αυτα που φτιαχνει ειναι για αυτα που βρισκει εκει που μενει, εχει φτιαξει και αλλη φορα εργαλειακι και πουλαει την ιδεα σε καποια τοπικη εταιρια. Και βλεπεις το μαγικο οτι εκει οι εταιριες εχουν τα αυτια τους και τα ματια τους ανοιχτα, μολις δουν κατι που εχει δυναμικη αμεσως μιλανε με τον ανθρωπο που το σκεφτηκε για να το κατασκευασουν. Και μετα ειναι διαθεσιμο σε ολη την χωρα.

Μια δουλειά δεν μπορείς να κάνεις με την ησυχία σου εαν βρίσκεσαι σε πολυκατοικία.. Ολοι εχουν άποψη και θα σου πετάξουν κάτι.. Εχω βαρεθεί πραγματικά.

Eδώ ταιριάζει τό μοναχός σού χόρευε καί όσο θέλεις πήδα.
Χίλιες φορές ένα οικόπεδο μέ ένα τροχόσπιτο στό φινάλε παρά σέ πολυκατοικία,ούτε ένα καρφί δέν μπορεί κανεις να βάλει στήν βεράντα καί θέλει άδεια απο τον διαχειριστή,πού λέει ο λόγος.
Ειχες συνηθήση απο το πατρικό σου τήν μονοκατοικία φιλε profchaos καί οποιος εχει συνηθηση να ειναι ελευθερος ,μετά για να προσαρμοστή στήν σκλαβιά τής πολυκατοικίας δεινοπαθεί.

Στη δικιά μου πολυκατοικία δεν έχω κανένα προβλημα. Αρκεί να μην κάνουμε φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας.

Eδώ ταιριάζει τό μοναχός σού χόρευε καί όσο θέλεις πήδα.
Χίλιες φορές ένα οικόπεδο μέ ένα τροχόσπιτο στό φινάλε παρά σέ πολυκατοικία,ούτε ένα καρφί δέν μπορεί κανεις να βάλει στήν βεράντα καί θέλει άδεια απο τον διαχειριστή,πού λέει ο λόγος.
Ειχες συνηθήση απο το πατρικό σου τήν μονοκατοικία φιλε profchaos καί οποιος εχει συνηθηση να ειναι ελευθερος ,μετά για να προσαρμοστή στήν σκλαβιά τής πολυκατοικίας δεινοπαθεί.
Είναι τεράστια διαφορά η μονοκατοικία με το διαμέρισμα δυστηχώς.
Εντάξει εγώ στην βεράντα βάζω δισκοπρίονο ή σέγα . Που αλλου θα κάνω τις εργασίες μου..
Εχω ενα ημι υπαίθριο πάρκινγκ με χώρο κιόλας αλλά δεν ξέρω κατα πόσο επιτρέπεται να κάνεις εργασία στον χώρο στάθμευσης.. Θα ηταν καλή λύση.
Παρένθεση τα παραπάνω για να μην βγούμε και εκτός.

Οσων αφορά τωρα τις παλέτες τι είναι πιο αποδοτικό για να τις "λύνουμε" . Να πάρω ενα λόστο της stanley; Κάτι διαφορετικό;
Το ΣΚ σκοπεύω να λύσω καμια 5αριά αλλά δεν εχω ξαναμπεί στην διαδικασία.

Σκεπαρνι και λοστο χρησιμοποιω..και πολυ υπομονή για λιγότερες απώλειες..

Εγώ ξεκινάω με καλέμι μεγάλο(πλακέ κοπίδι) και βαριοπούλα να δημιουργήσω λίγο κενό ανάμεσα στους τάκους και την σανίδα, μετά βάζω μέσα τον λοστό (αυτόν που έχουν οι καλουπιτζήδες που μοιάζει με εγγλέζικο ερωτηματικό) και με προσοχή μεγαλώνω το κενό μέχρι ξεκαρφώματος, κατόπιν βγάζω τις πρόκες ή με τον λοστό ή με σκεπάρνι.
Μερικές φορές υπάρχουν απώλειες ειδικά στις κάτω σανίδες.
Καλή συνέχεια Θοδωρή.

Προσωπικά δεν τα κόβω γιατί δεν θέλω να μείνουν μέσα..

Μετά δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις?

Το λέω γιατί έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσεις το παλετόξυλο...

Σχετικά εύκολο είναι, με μια πόντα και σφυρί κάνεις δουλειά, αλλά μάλλον εξαρτάται από τη συνήθεια του καθενός.

Παιρνει αρκετο χρονο λογω σκληροτητας του καρφιου και μετα απο καμμια ντουζινα καρφια η λαμα ειναι για πεταμα. Εκτος αν ειναι bosch που αντεχει διπλη περιπου χρηση.
Μιλαμε για παλμικο πολυεργαλειο τυπου dremel.