Κατασκευές από παλέτες

Για να αφηνεις χωρο να τρεχει το νερο της βροχης και να μην λιμναζει. Επισης το ξυλο ειναι ζωντανο υλικο και εχει διαστολες/συστολες αναλογα με την υγρασια που εχει.

ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας, θα ξεκινησω τη Δευτερα και σιγα σιγα θα βγαζω και καμια φωτο.
Ενας φιλος πιο πανω ειπε να αφηνω 3-4 χιλιοστα αναμεσα στις σανιδες. Για ποιο λογο ?
Και επειτα για να μην παιδευτω με το παλμικο στο τριψιμο, παιζει να βαλω κανα γυαλοχαρτο στο γωνιακο τροχο που εχω ?
Θα ειναι πιο ευκολα ?

Αυτές τις πατεντες με τους γωνιακους δεν τις συνιστώ ..
Το κενό των 3-4 χιλιοστων που σου έγραψα ειναι για τις συστολες-διαστολες χειμώνα-καλοκαίρι όπως σου είπε και ο φίλος Παναγιώτης πιο πανω .

το έχουμε αναφέρει ξανά αλλά μήπως είναι καλύτερη και πιο ξεκούραστη η πλάνη για το παλετόξυλο;

Αυτές τις πατεντες με τους γωνιακους δεν τις συνιστώ ..
Το κενό των 3-4 χιλιοστων που σου έγραψα ειναι για τις συστολες-διαστολες χειμώνα-καλοκαίρι όπως σου είπε και ο φίλος Παναγιώτης πιο πανω .

Σχετικά με τους γωνιακούς την συστήνουν και οι εταιρείες την βάση για γυαλόχαρτα.
Δεν δημιουργεί και κάποιο κίνδυνο και από προσωπική μου χρήση τα αποτελέσματα ειδικά σε ακατέργαστο ξύλο είναι πάρα πολύ καλά.

Σχετικά με τους γωνιακούς την συστήνουν και οι εταιρείες την βάση για γυαλόχαρτα.
Δεν δημιουργεί και κάποιο κίνδυνο και από προσωπική μου χρήση τα αποτελέσματα ειδικά σε ακατέργαστο ξύλο είναι πάρα πολύ καλά.

Για μέταλλο ναι , για ξύλο όμως όχι . Ούτε εύκολος ειναι ο χειρισμός και το ξύλο γίνεται όλο σημάδια με 120 και κάτω γυαλοχαρτα . Δεν εχει την ελλαστικοτητα ενοσ τριβειου. Αν σε βολεύει όμως εσένα φίλε μου διαβολικέ , πάω πάσο ...

Για μέταλλο ναι , για ξύλο όμως όχι . Ούτε εύκολος ειναι ο χειρισμός και το ξύλο γίνεται όλο σημάδια με 120 και κάτω γυαλοχαρτα . Δεν εχει την ελλαστικοτητα ενοσ τριβειου. Αν σε βολεύει όμως εσένα φίλε μου διαβολικέ , πάω πάσο ...

Στα πιο χοντρά γυαλόχαρτα όντως ο χειρισμός είναι πιο μπελαλίδικος, ωστόσο σε ακατάτέργαστα κομμάτια, με λίγη εμπειρία κάνεις θαύματα σε πολύ λίγο χρόνο.
Σίγουρα σαν τριβείο δεν είναι αλλά ούτως η άλλως ποτέ ένα πολυεργαλείο όπως ο τροχός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα επιμέρους εργαλεία..

Με 80αρι και 120 εκανα γυαλι τα παλετοξυλλα που βρηκα με τον γωνιακο και την βαση βελκρο του Λιντλ!
Το συνιστω ανεπιφυλακτα και ειδικα με την χρηση του προφυλακτηρα με αναροφηση ειναι και μαμω τα εργαλεια!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης για το ξεμονταρισμα εγω χρησιμοποιω μια βαριοπουλα ενος κιλου και χτυπηματα ωστε να σηκωθει ξεκαρφωθει το καθε πανελ.
Μια στις 10 να σπασει δεν μας πειραζει, και αυτη θα σπασει επειδη εχει πολυ επιμονα καρφια με σπειρωμα.

Κυριάκο καλημέρα,
Δεν μου απάντησες για τον προφυλακτηρα με αναροφηση στο πμ που σου έστειλα, τώρα είναι ευκαιρία να γράψεις λεπτομέριες...

Κώστας

Αυτές τις μέρες, είχα λίγο ελεύθερο χρόνο και σκέφτηκα να ρετουσάρω λίγο το επιπλάκι που είχα φτιάξει για την τηλεόρασή μου.
Έτσι ξεβίδωσα όλες τις τάβλες (ευτυχώς δεν είχα βάλει κόλλα όταν το έφτιαξα) και από αυτό:

DSC02507.jpg

κατέληξα σε αυτό:

DSC03107.jpg

DSC03110.jpg

DSC03109.jpg

DSC03113.jpg

DSC03111.jpg

DSC03114.jpg

Σχεδόν όλες τις τάβλες (και την επιφάνεια και τις ακμές τους) τις πλάνησα με το ροκάνι και την πλάνη χειρός (όχι ηλεκτρική - έπεσε πολύ δουλειά και φουσκάλες στα χέρια). Το πέρασα ένα χέρι με σατινέ λούστρο.
Τα splines στις γωνίες από τις πόρτες και το πάνω μέρος του τραπεζιού (tabletop) τα έφτιαξα με ένα jig σαν αυτό (γμτ πότε θα μάθουμε και την ελληνική ορολογία σε αυτά) :

https://www.youtube.com/watch?v=23wMCOLPX58&index=8&list=PLGprr5JPQQV6sX_k4ur-oIiIAchXdFZzh

Από το ίδιο ξύλο είναι και η κοκκινωπή ρίγα στη μέση του tabletop.

Κατασκευή από παλέτες σε ένα εστιατόριο στην Τήνο
89deff2069a7858627eca7b753307547.jpg

5618fefa5b565ed5ed0b8717f982ce9e.jpg

Τα splines στις γωνίες από τις πόρτες και το πάνω μέρος του τραπεζιού (tabletop) τα έφτιαξα με ένα jig σαν αυτό (γμτ πότε θα μάθουμε και την ελληνική ορολογία σε αυτά) :

jig = ευκολία (η)

Συνήθως αυτόν τον όρο χρησιμοποιούν οι μηχανολόγοι που ασχολούνται με κατασκευές.

spline curve = τμηματικά πολυωνυμική καμπύλη

:)

Μαλλον για το jig καλυτερη λεξη ειναι ο οδηγος. Επισης οδηγο λεμε και το fence (την οριζοντια μπαρα που εχουν ολα τα παγκοπριονα.

χρωστάω και φωτό από τις παλέτες που χρησιμοποιώ και οι οποίες όπως είχα πει χρησιμοποιούνται για την μεταφορά δικύκλων (παπάκια, σκούτερ και μοτοσυκλέτες) τις οποίες παίρνω από το μαγαζί του αδερφού μου.
η συγκεκριμένη είναι από παπάκι
το πλαίσιο στην δεύτερη φωτό είναι για να κρατάει όρθιο και πιο σταθερό το μοτό και από έξω περυτιλίγεται με ΠΟΛΥ χοντρό χαρτόνι.
στα συν είναι ότι έχουν ίσια και χοντρά καδρόνια, αλλά στα μειον ότι δεν έχουν αρκετές τάβλες.
με πλάνισμα στο 1.5 χιλ και δύο περάσματα σε κάθε πλευρά γίνονται τέλεια όλα τα ξύλα. δόξα τον θεό έχω αρκετές από αυτές....αλλά δεν είναι ποτέ αρκετές με αυτά που έχω στο μυαλό μου να φτιάξω...

Attachments

• 20150622_113454[1].jpg
    20150622_113454[1].jpg
    126.3 KB · Views: 350
  • 20150622_113519[1].jpg
    20150622_113519[1].jpg
    97.1 KB · Views: 347
Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Εχεις βαλει και καγκελα ασφαλειας βλεπω :flipout:

Άσε λύση ανάγκης μέχρι να περισσέψουν λεφτά για κάγκελα. Τα έβαλα και για μένα να μην αφαιρεθώ, άσε που έχω το νου μου αλλά..., εκεί που δουλεύω και για να κόψω την φόρα του εγγονού που ανεβαίνει καμιά φορά και είναι απρόβλεπτος και να μην πηγαίνει άκρη.

Σήμερα τις βρήκα 3 τεράστιες παλέτες.. Δεν χωράνε σε καμία περίπτωση σε αμάξι..:argue:

Το γμτ ειναι οτι ειναι ολοκαίνουργια ξυλεία καθόλου ταλαιπωρημένες..

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω την σπαθόσεγα μπαταρίας για τέτοιες διαβολεμένες περιπτώσεις..

Attachments

• paletes.jpg
    paletes.jpg
    102.5 KB · Views: 265
Σήμερα τις βρήκα 3 τεράστιες παλέτες.. Δεν χωράνε σε καμία περίπτωση σε αμάξι..:argue:

Το γμτ ειναι οτι ειναι ολοκαίνουργια ξυλεία καθόλου ταλαιπωρημένες..

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω την σπαθόσεγα μπαταρίας για τέτοιες διαβολεμένες περιπτώσεις..

Εισαι σιγουρος οτι δεν θα ενοχλησει αν τις παρεις?
τις βλεπω σε προσεγμενο σημειο μηπως τις ακουμπησε καποιος και εχει τρεχαματα...???

Οπως και να εχει στειλε μας μια διευθυνση ποτε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ...φιου φιου (σφυριζω ανεμελα)

Τι σπαθοσεγα και δισκοπριονο...
Nissan Navara , το εργαλείο... χαχαχαχα..

Ακυρο ρώτησα και τις χρειάζονται.. Μου έδωσαν κάτι σάπιες αλλά δεν μου έκαναν κ έφυγα.