Κατασκευές από παλέτες

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εάν, όμως, δεν έχεις σόμπα για ξύλα, τι κάνεις τα πετάς;
Ο κανόνας λέει ότι τίποτε δεν πετιέται και απ' αυτόν ξεκίνησε η απορία μου.

Αναλόγως για τι χρήση τους θέλεις Μάκη , μπορείς να τις καρφωσεις μέχρι μέσα και να τους χρησιμοποιήσεις σαν τακους πάλι .

Εγώ κόβω τα καρφιά με τροχάκι και δνε μου δημουργεί κάποιο θέμα.Λίγο στοκάρισμα μετά και όλα καλά!

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατι να βάλεις τροχο να τις κοψεις αφου τις πιο πολλες (για να μην πω όλες μετα θα χρειαστει να τις χωνεψεις στον τακο πιο μέσα και δεν τις καρφωνεις-χωνευεις απο την αρχή .

Για αποσυναρμολόγηση παλέτας το εργαλεία είναι ο κλασικός λοστός καλέμι και βαριοπούλα.
Μάκη μόνο με μέγγενη και λοστό θα κάνεις δουλειά.
%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-56485201.jpg

Εναν τρόπο που εφαρμοζω τελευταια μιας και δεν με ενδιαφέρουν οι τακοι αλλα να βγαίνουν οι σανιδες ακεραιες απο οτιδηποτε παλετα ειναι ο εξής . Στην αρχή λοστο ή σκερπανι να δημιουργηθεί λιγο κενό μεταξύ σανιδας-τακου και μετα με μια λαμα μετάλλου και την σεγα κόβω τα καρφιά . 100% επιτυχία για "καθαρές" σανιδες .

Εναν τρόπο που εφαρμοζω τελευταια μιας και δεν με ενδιαφέρουν οι τακοι αλλα να βγαίνουν οι σανιδες ακεραιες απο οτιδηποτε παλετα ειναι ο εξής . Στην αρχή λοστο ή σκερπανι να δημιουργηθεί λιγο κενό μεταξύ σανιδας-τακου και μετα με μια λαμα μετάλλου και την σεγα κόβω τα καρφιά . 100% επιτυχία για "καθαρές" σανιδες .

Μια σπαθοσεγα με κατάλληλη λαμα δεν θα μπορούσε τα καρφιά να τα κόψει?
Γιατί με το χέρι, φτάνει τα χτυπήματα με τη βατιοπουλα. Ανναρχισουμε νανκοβουμε και με το χέρι...

Μπορεί και η σπαθοσεγα Νεκταριε , την ηλεκτρικη σεγα χρησιμοποιω εγω γιατι μου έμειναν κάτι 15 λάμες μετάλλου απο μια δουλεια .

Ξεκινάω με την παράκληση να μην με κράξετε, αλλά να βοηθήσετε.

Αποφάσισα να διαλύσω, για πρώτη φορά, μια παλέτα που βρήκα προχθές, σε καλή κατάσταση, και σήμερα ολοκλήρωσα τη διάλυση αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω τις πρόκες από μερικούς τάκους που έμειναν μόνοι, χωρίς δηλαδή κάποια τάβλα για να υπάρχει κόντρα.

Το σκερπάνι, με το οποίο έκανα όλη τη δουλειά, πιάνει μεν τις πρόκες αλλά δεν υπάρχει επιφάνεια για να κάνει κόντρα.
Μια λύση είναι να πιάσω τον τάκο στη μέγγενη αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο.
Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Παρε το εργαλειο "σκυλα" πιασε και σφυξε οσο παει να κρατα η σκυλα την προκα και με των λοστο βγαινει για πλακα.

Last edited:
Παρε το εργαλειο "σκυλα" πιασε και σφυξε οσο παει να κρατα η σκυλα την προκα και με των λοστο βγαινει για πλακα.

Ξεχασα να προσθεσω οτι αν το καρφι εχει σκουρια και σου σπασει κανε οτι σου ειπαν η φιλοι ποιο πανω, αν ομως θελει να το βγαλεις τοτε με κατσαβιδι ανοιξε την διαμετρο να χωραει η σκυλα. (εγω δεν το εχω κανει μεχρι στιγμης)

Λιγο ασχετο ξεκινησα την κατασκευη αυτη πανω απο το τζακι, τι να βαλω βιδες η καβιλιες στης ενωσεις με κοκκινο χρωμα; Ολοι η κατασκευη απο παλετες.

Εύκολη και γρήγορη παλετοκατασκευή. Παλετοεργαλειοθήκη κήπου.

Υλικά: 1 ευρωπαλέτα
Εργαλεία: Ταινιολειαντήρας και έκκεντρο τριβείο (60άρι και 120άρι γυαλόχαρτο αντίστοιχα), πινέλο και προστατευτικό μέσο.

Διαδικασία: Αφού πήρα τα χοντρά με το τανκς, χρησιμοποίησα 120άρι γυαλόχαρτο για τα ψιλά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Έπειτα χρησιμοποίησα βερνίκι εμποτισμού Vitex σε απόχρωση έβενος (πολύ ωραίο χρώμα) - 2 χέρια και το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται.
Τέλος βίδωσα και την βάση με 2 10άρια στριφώνια στο πέτρινο ντουβάρι και όλα είναι οκ πλέον.

Υ.Γ: Είναι η πρώτη και τελευταια φορά που χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο βερνίκι εμποτισμού καθώς βρωμάει τόσο πολύ που και σε εξωτερικό χώρο που το χρησιμοποιούσα τα μάτια μου έτσουζαν...