Κατασκευές από παλέτες

Re: Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

εμένα ένα υποσιτισμένο καφέ ντόπερμαν που μου έδωσαν περίπου 4 μηνών μπορεί και 5 (δεν το ήθελε κανείς επειδή ήταν το ασθενέστερο της γέννας και θα το πήγαιναν για ευθανασία), το πήγα στο γιατρό και του έκανε ένα πολυεμβόλιο, που είναι ετήσιο, δεν μου είπε τίποτα να το έχω περιορισμένο, σήμερα είναι 3 ετών μια χαρά, απλά δεν έχει ξεπεράσει τελείως τα ψυχικά τραύματα που απέκτησε τους πρώτους μήνες της ζωής του κλεισμένο σε ένα κλουβί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο....σκέφτηκα πολλές φορές φορές να πάω να κατεβάσω την βιτρίνα από κείνο το petshop....τέλος πάντων.

Σώτο ίσως να είχε κάνει ήδη τα εμβόλια του γι αυτό σου έκανε ένα και καλό. Πρώτα κάνουνε 3 στα σκυλάκαι και μετά ένα κάθε χρόνο συν αν θες της λεισμανίασης.
Δυστυχώς τα καημένα σε όλη τους την ζωή τα κουβαλάνε.

Εδώ και 2 μέρες έχει έρθει ένα κουτάβι σπίτι. .. και επειδή είπαμε να το κρατησουμε του έκανα ένα σπιτάκι στα γρήγορα από παλέτες για κανένα μήνα μέχρι να του κάνω το κανονικό!!
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά θα το προστατέψει προσωρινά!
Από εργαλεία χρειάστηκαν μόνο το καρφωτικο αερος και η σπαθοσέγα μπαταρίας parkside!!

Το κουταβι και ειδικα το αλυσιδωμενο κουταβι θα φαει τα υλικα του σπιτιου. Οποτε προσεχεις τι δεν θελεις να καταληξει στο στομαχι και τα εντερα με επακολουθο χειρουργειο.

Πολυ καλα έκανες Γιαννη αλλα βγαλε του σε παρακαλω την αλυσίδα .

+100000000

εμένα ένα υποσιτισμένο καφέ ντόπερμαν που μου έδωσαν περίπου 4 μηνών μπορεί και 5 (δεν το ήθελε κανείς επειδή ήταν το ασθενέστερο της γέννας και θα το πήγαιναν για ευθανασία), το πήγα στο γιατρό και του έκανε ένα πολυεμβόλιο, που είναι ετήσιο, δεν μου είπε τίποτα να το έχω περιορισμένο, σήμερα είναι 3 ετών μια χαρά, απλά δεν έχει ξεπεράσει τελείως τα ψυχικά τραύματα που απέκτησε τους πρώτους μήνες της ζωής του κλεισμένο σε ένα κλουβί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο....σκέφτηκα πολλές φορές φορές να πάω να κατεβάσω την βιτρίνα από κείνο το petshop....τέλος πάντων.

Πετ σοπ = ΒΥΒ ( backyard breeder ) ή puppy mills.

Ευχαριστώ παιδιά... αφού ήταν η τύχη του να έρθει στην πόρτα μου.. έτσι και αλλιώς ήταν στο πρόγραμμα για δεύτερο σκύλο!! Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να πάνε όλα καλά και να γίνει περιφραξη και να είναι λυμένα και τα δύο. ..

Μπράβο για την κίνηση να κρατήσετε τον σκυλάκο και βέβαια για την άμεση κατασκευή του σπιτιού του.

Asotos
Τα πρωτα σου 8 ειναι στην αναμονη. Οπως βλεπεις το πανω - πανω ειναι αυτο με τους ροζους, οποτε μαλλον 7. Ειχαμε και ενα "ατυχημα" σε ενα μου κοπηκε μια προκα μεσα,
παρολο που τα προσεξα (δεν εχω διαλυσει πιο ευγενικα παλλετα). Θα σου το σημειωσω ποιο ειναι να εχειις το νου σου.
Να δω τι θα ερθει αυριο να συμπληρωσουμε το νουμερο 9.

P1010071 (Medium).JPG

Asotos
Τα πρωτα σου 8 ειναι στην αναμονη. Οπως βλεπεις το πανω - πανω ειναι αυτο με τους ροζους, οποτε μαλλον 7. Ειχαμε και ενα "ατυχημα" σε ενα μου κοπηκε μια προκα μεσα,
παρολο που τα προσεξα (δεν εχω διαλυσει πιο ευγενικα παλλετα). Θα σου το σημειωσω ποιο ειναι να εχειις το νου σου.
Να δω τι θα ερθει αυριο να συμπληρωσουμε το νουμερο 9.

View attachment 123914
Να σαι καλά... Αρκούν αυτά που έχεις ήδη κρατημένα έτσι και αλλιώς θα κοπούν στα δύο...
Πάντως είμαι καταυποχρεωμενος σε ευχαριστώ για την κίνηση...
Είμαι πνιγμένος με τα πήγαινε έλα στο μαιευτήριο και δεν προλαβαίνω για τίποτε άλλο... Όταν έρθουμε σε μια σειρά θα σε ενημερώσω να τα στείλεις...
Σε ευχαριστω παρά πολύ...

Αsotosios σου εβγαλα και 8 (παλι ενα off απο το κλαρκ) απο μια 80Χ120 αλλα οχι ευρωπαλλετα που ειναι πιο μικρα. Στη φωτο ειναι μαζι με 2 απο τα πρωτα για συγκριση.
Οταν σου επιτρεψει η κορακλα σου και ο χρονος, πες μου να κανονισουμε την αποστολη.

P1010072 (Small).JPG

Να σαι καλα...σε ευχαριστώ πολυ...
Όπως τα λες...ειμαι μεταξύ κορακλας και δουλειάς...εχω λαλήσει...
Χαχαχα
Αλήθεια που βρίσκεσαι...???

Έφτιαξα το ρολογάκι με τάκους από παλέτες. Οι δείκτες και ο μηχανισμός προέκυψαν από ένα παλαιότερο που έσπασε!:music-smiley-005: Βέβαια επειδή μου φαινόταν πολύ χοντροκομμένο με τους τάκους, έκοψα τρία παλετόξυλα και τα κόλλησα σε mdf. Πέρασα και ένα χέρι βερνίκι σε απόχρωση δρυς και έτοιμο! Όσο να'ναι, τα όχι τέλεια κοψίματα του δίνουν μια άλλη αισθητική :cool4:

20160128_094323.jpg
20160129_122723.jpg
20160129_121544.jpg
20160129_121502.jpg
20160205_135157.jpg

Πολυ ωραιο εγινε!
Εχω και γω ενα χαλασμενο ρολοι του τυπου...λες να σε αντιγραψω?
Χαχα

Έφτιαξα το ρολογάκι με τάκους από παλέτες. Οι δείκτες και ο μηχανισμός προέκυψαν από ένα παλαιότερο που έσπασε!:music-smiley-005: Βέβαια επειδή μου φαινόταν πολύ χοντροκομμένο με τους τάκους, έκοψα τρία παλετόξυλα και τα κόλλησα σε mdf. Πέρασα και ένα χέρι βερνίκι σε απόχρωση δρυς και έτοιμο! Όσο να'ναι, τα όχι τέλεια κοψίματα του δίνουν μια άλλη αισθητική :cool4:

View attachment 124330
View attachment 124332
View attachment 124333
View attachment 124331
View attachment 124329

:a0210: Και με ενα πυρογράφο (λατινικούς) αριθμούς για τις ώρες...

Καλησπέρα σας,

Αν και ξεθάβω λίγο το topic..Βρίσκομαι Αθήνα και ενδαιφέρομαι για αγορά παλετών μιας και διάσπαρτες δεν μπόρεσα να μάζεψω πάνω απο 3-4 και παράδωση αυτών στο σπίτι καθώς δεν διαθέτω αμάξι. Γνωρίζει κάνεις κάποια μάντρα ή αποθήκη που να στέλνει σπίτι μεταχειρισμένες καινούργιες σε καλές τιμές?

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Καλησπέρα σας,

Αν και ξεθάβω λίγο το topic..Βρίσκομαι Αθήνα και ενδαιφέρομαι για αγορά παλετών μιας και διάσπαρτες δεν μπόρεσα να μάζεψω πάνω απο 3-4 και παράδωση αυτών στο σπίτι καθώς δεν διαθέτω αμάξι. Γνωρίζει κάνεις κάποια μάντρα ή αποθήκη που να στέλνει σπίτι μεταχειρισμένες καινούργιες σε καλές τιμές?
http://www.soulouposeto.gr/2014/09/blog-post.html

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Πρώτη απόπειρα ξεμονταρίσματος παλέτας....αν και δεν πρόκειται για κατασκευή, το βάζω εδώ που κολλάει περισσότερο.
Μου χάρισε φίλος μια ευρωπαλέτα και ήθελα να πειραματιστώ τι ξύλο θα καταφέρω να βγάλω και αν αξίζει τον κόπο. Η παλέτα γράφει EPAL και αυτά τα στοιχεία στον τάκο:
20170401_185144_zps5h4mgpe6.jpg

Μετά από 2,5 ώρες παίδεμα με λοστό, σκερπάνι, ξυλοπρίονο και σιδηροπρίονο κατάφερα να βγάλω αυτά:
20170401_202732_zpsy17vckkn.jpg

Και περίσσεψαν αυτά:
20170401_203126_zpsjz2nre5h.jpg

Δεν ενθουσιάστηκα από την ποιότητα & ποσότητα του ξύλου για τον χρόνο και κόπο που χρειάστηκε (σπαθοσέγα δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται στο άμεσο μέλλον). Ακόμα και καμία σανίδα να μην έσπαγα, το ξύλο που βγάζεις θα το αγόραζες με 8 ευρώ και θα ήταν πολύ καλύτερης ποιότητας και σε ενιαία μεγάλα σανίδια. Πέρα από τις κατασκευές με ολόκληρες παλέτες και την χαρά της ανακύκλωσης υπάρχει κάτι άλλο που χάνω?

δεν χάνεις τίποτε . Και εγώ έχω σταματήσει να διαλύω παλέτες , και προτιμώ το έτοιμο Ξύλο , κυρίως βέβαια πεύκο ή έλατο . Αν συνυπολογίσεις την χασούρα , την αμφισβητούμενη ποιότητα του Ξύλου με τα χημικά , και τον κόπο , δεν νομίζω ότι συμφέρει.

οι 2,5 ωρες για μια παλετα ειναι υπερβολη !!! ειναι να παρεις τη σειρα, με μια σκυλα ενα σκεπαρνι και μια μικρη βαριοπουλα σε 15 λεπτα τη λιανιζεις .

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις απαντήσεις. Έχω να τσεκάρω άλλη μία πηγή φτηνής ξυλείας από μεγάλα κιβώτια, από μαγαζί μεν αλλά πολύ φτηνά και σε έτοιμες σανίδες να μην χρειάζεται ξεμοντάρισμα. Θα πάρω μερικές για δοκιμή και θα ποστάρω εδώ πάλι.