Κατασκευές από παλέτες

Στις παλέτες έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους ....ο ποιο αποτελεσματικός με τις λιγότερες απώλειες από όσους έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι:
Ανοίγεις τις συνδέσεις με πλατύ καλέμι και βαριοπούλα τόσο ώστε να μπαίνει βαθιά ο λοστός και μετά δουλεύεις με την μία ή την άλλη μεριά του λοστού αναλόγως σε μικρά βήματα και αντίθετα κάθε φορά σημεία για να μην σπάσουν οι σανίδες.

Επειδή κ εγω εχω κανει διδακτορικό στο να διαλύω παλέτες, κατέληξα σε Σπαθοσεγα με λάμα Bosch ξυλου/σίδερου και σε 10 λεπτά, χωρίς κόπο και σπασμένα ξυλα, καθαρίζεις. Μετά με ζουμπά βγάζεις τα καρφια απο τις σανίδες και η μονη φυρα που μένει, ειναι οι κύβοι με τα κομμένα καρφια που δεν βγαίνουν χωρίς καταστροφή. Αυτούς τους κανεις ρεσω με industrial look !

Sent from my iPad using Tapatalk

Στις παλέτες έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους ....ο ποιο αποτελεσματικός με τις λιγότερες απώλειες από όσους έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι:
Ανοίγεις τις συνδέσεις με πλατύ καλέμι και βαριοπούλα τόσο ώστε να μπαίνει βαθιά ο λοστός και μετά δουλεύεις με την μία ή την άλλη μεριά του λοστού αναλόγως σε μικρά βήματα και αντίθετα κάθε φορά σημεία για να μην σπάσουν οι σανίδες.

Ωραίος. Αυτό το "αντίθετα κάθε φορά σημεία" δεν το έκανα και ράγισα μερικές σανίδες.

Έχει κάτι πολύ ωραία λοσταρακια ειδικά για παλετες η Stanley με το μεγάλο από τα οποια και ένα μαντρακα ξεμονταρα χθες μια παλέτα σε 15 λεπτά.
Το μόνο άσχημο είναι πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μικρό cats pow λόγω του μεγάλου βάθους που φυτευουν τα καρφιά τα πολύ ισχυρά καρφωτικα που χρησιμοποιούν για την συναρμολογηση τους.

Έφτιαξα ένα σετάκι με τραπέζι και 4 σκαμπό για τον κήπο. Το τραπεζάκι είναι φτιαγμένο από καρούλι καλωδίου ενώ τα σκαμπό από ξύλο παλέτας. Διαδικασία: Πρώτα μίκρυνα την κάτω επιφάνεια του τραπεζιού. Τοποθέτησα μιά σειρά σανίδων παλέτας στην πάνω επιφάνεια και στη συνέχεια έτριψα καλά το τραπέζι.IMG_20170424_190931.jpg
Στη συνέχεια πέρασα βερνίκι εμποτισμού και το έβαψα με το βερνίκι τζελ του λιντλ και αφού στέγνωσε το ξαναέτριψα.IMG_20170425_101200.jpg
Το άφησα στην άκρη και ξεκίνησα τα σκαμπό: Έκοψα τα ξύλα παλέτας και τα στηρίγματα τα ένωσα με μισοχάρακτες και κόλλα.IMG_20170426_110248.jpg
Για τις επιφάνειες πάνω και κάτω χρησιμοποίησα μια διπλή σειρά παλέτων ενωμένων με βίδες.IMG_20170426_110234.jpg
Έκοψα με τη σέγα πάγκου τους κύκλους των σκαμπό. Ένωσα τα στηρίγματα των σκαμπό με τους κύκλους με κόλα καθώς δημιούργησα εσοχές στους κύκλους.
IMG_20170427_102629.jpg
Τοποθέτηση καβίλιων να καλυφτούν οι βίδες, τρίψιμο, βάψιμο, ξανά τρίψιμο, βάψιμο και τελικό αποτέλεσμα.IMG_20170514_113155.jpg

Αψογος, πολυ ομορφο
Τον πατο του τραπεζιου – καρουλι με τι το εκοψες, με τοσα καρφια που εχει?

Ωραίο σετακι, βλέπω το τριβεία της dewalt το τιμάμε όλοι. Κι εγώ με αυτό έκανα το φινίρισμα του ρολογιού από παλέτες που έκανα την περασμένη βδομάδα. Πολύ βολικό και αποδοτικό εργαλείο, το συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραίο το τελικό αποτελεσμα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.
Το τριβείο της dewalt δεν μπορώ να το βαθμολογήσω καθώς δεν δοκίμασα άλλο έκκεντρο για να καταλάβω τη διαφορά.
Τον πάτο του καρουλιού τον έκοψα με τη σέγα parkside.

Πολυ ωραιο μπράβο και εγώ κάποια στιγμή θελω να φτιάξω τραπεζάκι από φέτα κορμού

αυτην την εβδομαδα εκανα κατα παραγγελια της γυνεκας μου μια ραφιερα απο παλετες!!!
IMG_20170516_192421.jpg
[/URL][/IMG]
IMG_20170516_192439.jpg
[/URL][/IMG]
IMG_20170516_192504.jpg
[/URL][/IMG]

Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για παλετόξυλα! Χαρά στο κουράγιο σου για το γώνιασμα και κόλλημα των σανίδων, εκτός αν βρήκες ειδικού τύπου παλέτα με πλατιές σανίδες. Μπράβο!

Re: Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για παλετόξυλα! Χαρά στο κουράγιο σου για το γώνιασμα και κόλλημα των σανίδων, εκτός αν βρήκες ειδικού τύπου παλέτα με πλατιές σανίδες. Μπράβο!

ενα ενα τα κολλησα με τα λεγομενα μπισκοτα και μετα με τον ταινιολειαντηρα το ισιοσα λιγο γιατι ηθελα να μοιαζει παλοιο