Κατασκευές από παλέτες

Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Diablo...απλα μεταμορφωσες ενα χωρο απο "σκουπιδοντενεκε" σε χωρο εργασιας...
Αφου δεν ειναι δικος σου χωρος δεν συμφερει και δεν εχει νοημα να προβεις σε μεγαλυτερες παρεμβασεις...αλλα και ως εδω πιστευω οτι εκανες υπεροχη δουλεια...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...!!!

Ευχαριστώ πολύ, κάποιες μικροπαρεμβάσεις θα γίνουν σίγουρα, αλλά ναι ο μεγάλος όγκος αλλαγών έχει ολοκληρωθεί. Εκτός βέβαια κι αν πέσουν στα χέρια μου υλικά που θα με "οδηγήσουν" σε μεγαλύτερες αλλαγές. Άλλωστε όπως λέμε κάποιοι κι εδώ, τα σκουπίδια του ενός, είναι ο θησαυρός του άλλου! :)

Diablo, παιζει να έρθεις απο Λούτσα μερια;

χα χα χα μέεεταλλα μαζεύωωωω, αποθήκεεες καθαρίζωωω :ernaehrung004:

δυστυχώς μου πέφτεις μακριά!

Re: Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

Τελικά Μαόνι ή Καρυδιά σκούρα; Και τα δύο προτζεκτ δείχνουν την ίδια περίπου απόχρωση, ενώ στο δειγματολόγιο της βιβεχρώμ είναι τελείως διαφορετικά...

Βάφτηκαν με Vivechrom σε απόχρωση μαόνι (περίσσευμα από άλλο project) και πόμολα από κουζίνα

. Φινιρισμα με Aquaxyl plus, σε αποχρωση καρυδια σκουρα.

View attachment 144830View attachment 144831View attachment 144832

Ευτυχώς. Πήγα και την πήρα(σε vivexyl) επειδή μ' άρεσε στην φωτογραφία του Σώφρονος. Στο δειγματολόγιο που είχε το μαγαζί όμως μου φάνηκε πολύ πιο σκούρα από την φωτογραφία - γιαυτό και η ερώτηση. Καλού κακού θα κάνω δοκιμή σε κάνα ρετάλι πρώτα.

Ευτυχώς. Πήγα και την πήρα(σε vivexyl) επειδή μ' άρεσε στην φωτογραφία του Σώφρονος. Στο δειγματολόγιο που είχε το μαγαζί όμως μου φάνηκε πολύ πιο σκούρα από την φωτογραφία - γιαυτό και η ερώτηση. Καλού κακού θα κάνω δοκιμή σε κάνα ρετάλι πρώτα.

Η αποχρωση παιζει και απο τον τροπο εφαρμογης.
Δηλαδη, λιγο υλικο και καλο δουλεμα (ή ακομα και σκουπισμα) (αυτο εκανα εγω), ή πολυ υλικο χωρις πολυ δουλεμα.
Αν το περασεις δυο χερια η σκουρα καρυδια σκουραινει πολυ.

Re: Απάντηση: Re: Κατασκευές από παλέτες

Η αποχρωση παιζει και απο τον τροπο εφαρμογης.
Δηλαδη, λιγο υλικο και καλο δουλεμα (ή ακομα και σκουπισμα) (αυτο εκανα εγω), ή πολυ υλικο χωρις πολυ δουλεμα.
Αν το περασεις δυο χερια η σκουρα καρυδια σκουραινει πολυ.

Θα το δοκιμάσω και με σκούπισμα - ευχαριστώ.

Το ξύλο είναι ελάτη - το γνωστό/φτηνό που είναι σχεδόν άσπρο. Τρίψιμο με τριβείο και διαδοχικά 80-150-220 κόκκωση. Χθες, μια δοκιμή με κανονικό πέρασμα και χωρίς σκούπισμα έδωσε μια απόχρωση καφέ-μαύρο και τόσο αραιή που να επιβάλλεται 2ο χέρι (άρα ακόμα πιο σκούρο) . Μπορεί να φταίει και το ανακάτεμα που έγινε κουνώντας καλά το κουτί αλλά όχι ανακατέβοντας με ένα ξυλαράκι. Καλού-κακού θα αγοράσω και ένα ίδιου τύπου σε καστανιά 510 που σαν απόχρωση το έχω δοκιμάσει σε άλλο βερνίκι της βιβεχρώμ και μου άρεσε, χαμένο δεν θα πάει...

Ενα ντουλαπακι απο παλετες για των ενισχυτη κεραιας και ολα τα υπολοιπα υλικα της κεντρικης εγκαταστασης για να μην φαινονται τα καλωδια στον τοιχο, ειχα ομως και ενα προβλημα που αυριο θα το λυσω, το χρωμα λογο υγρασιας οπως βλεπετε εσπασε. Σε οτι αφορα την εγκατασταση ειναι προσωρινη χωρις ταξη τα καλωδια καθως περιμενω καποια εξαρτηματα που πρεπει να μπουν και τοτε θα μπει μια ταξη.

Τελειωμενο μαζι με την πορτα του, των αλλων μηνα θα βαλω καθρεπτη αν και αρχικα ηταν να βαλω μια μεγαλη φωτογραφια αλλα μετα απο σκεψη αλλαξα γνωμη.

Ένα γρήγορο και σχετικά εύκολο ρολόι τοίχου από κομμάτια παλέτας.
Κόπηκαν στα επιθυμητά μήκη, τριφτηκαν στο τανκ κολλήθηκαν, βάφτηκαν με κάσια και περάστηκε τρία χέρια σπρέι νίτρου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα γρήγορο και σχετικά εύκολο ρολόι τοίχου από κομμάτια παλέτας.
Κόπηκαν στα επιθυμητά μήκη, τριφτηκαν στο τανκ κολλήθηκαν, βάφτηκαν με κάσια και περάστηκε τρία χέρια σπρέι νίτρου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να πω μια ιδεα?
Ενωσε τις βιδες με καποια χρωματιστη κλωστη! Νομισω θα αποκτησει κατι επιπλεον ενδιαφερον.

Καλημερα. Αυτο ακριβως ειχα κανει αρχικα, αλλα δεν μου πολυαρεσε οπως βγηκε, οποτε εβγαλα την κλωστη και το αφησα σκετο. Ειναι λιγο παρδαλο αυτο το σιελ των δεικτων, αλλα απο μακρια ειναι πολυ ευαναγνωστο, ειδικα το πρωι απο το κρεβατι που δεν εχω καλοξυπνησει και τα βλεπω ολα θολα. :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σταυρο ειναι πολυ καλη ιδεα να μπει καθρεπτης αντι φωτογραφια, θα φαινεται πολυ καλο, σαν αντικα.

Κωστα μια χαρα και περιποιημενο το ρολογακι. Και οι βιδες του πανε και τα καρφια. Υλικα εξ' ων συνετεθη αρχικα το παλετακι :))
Το κρεμας απο τον μηχανισμο η εχεις κανει κατι αλλο στην πλατη?

Βαλε μικροτερες βιδες, πλαστικα καλλυματα για βιδες και βαφτα κοκκινα , η κοκκινα/σιελ .Η καρφωσε ασημενια μεταλλικα καλλυματα .Ενταξει, μια ιδεα πεταω..: )

Εχω ξεκινησει εδω και μερες την κατασκευη μια κρεμαστρας για εναν φιλο και γειτονα να του την κανω δωρω, το σχεδιο ειναι μια μικρη παραλαγη απο αυτη την σελιδα http://bearwoodwork.blogspot.gr/2015/06/farmhouse-style-coat-hanger-pallet-wood.html ειναι ακομα στο σταδιο κατασκευης οταν την τελειωσω θα ανεβασω νεες φωτο.