Κατασκευές από παλέτες

Η νέα μου κατασκευή "Τραπεζάκι σαλονιού"

view more : http://www.easycraft.gr/2015/04/my-new-coffe-table-rustic-style.html

DSC02620%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

DSC02621%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

DSC02647%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

DSC02653%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

DSC02654%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

DSC02666%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

DSC02668%2B(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).JPG

Συντεκνε θα μας κουζουλανεις...
Παρα πολυ καλό...
Μιας και ειςαι άνεργος όπως μας είπες μηπως να το έκανες επάγγελμα..???

Μπάααα θέλει κότσια για να μπεις στο ΤΕΒΕ την σήμερον ημέρα !!! Ας βρεθεί κάτι στάνταρ και πενθήμερο όπως ήμουν τόσα χρόνια, και θα μένει χρόνος για πολλές κατασκευές !! :)

Αυτο με το καδο κομποστοποιησης μου αρεσε. Πως γινετε, το εχεις δει καπου, εχεις καποια προταση-σχεδια?
Για θερμοκηπιο το εχω σκεφτεινκαι γω αλλα ακομη δεν το εχω παρει στα σοβαρα.

Στην αρχή τον είχα φτιάξει από παλέτα αλλά άντεξε μόνο 3.5 χρόνια (είχε βαφεί με βερνίκι θαλάσσης αλλά χωρίς να τριφτεί)...

Αυτήν την φορά τον έκανα αλλιώς.
Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά λειτουργικό.
Διαστάσεις: ύψος 150 cm, πλάτος 200 cm και βάθος 100 cm, κατασκευή από δοκάρια πεύκου (4 χ 6).
Από κάτω έβαλα πλαστικό μουσαμά και γύρω γύρω πράσινο πλέγμα (αυτό που βάζουν στα κάγκελα)

Εννοείται ότι θα ποστάρω φωτό για να το δείτε....

Βαζω αυτη τη φωτο απο το εργοστασιο που δουλευω για να καταλαβετε τον πονο μου...που τα περισσοτερα απο δαυτα πανε καθε μηνα για ανακυκλωση!!
Στο διαμερισμα που νοικιαζω δεν εχω ουτε πολλα εργαλεια ουτε παγκους αλλα ουτε και χωρο.

Πικρα....καθε φορα που βλεπω την ατελειωτη oυρα απο τα παλετονια, δακρυζω :))

17038763687_0959f4b204_b.jpg

αυτο ειναι να εχεις τετοιες παλετες να χαρει η καρδια σου !!εχουν και δοκαρακια βλεπω.

Ορίστε και 2 από τις τελευταίες κατασκευές που έκανα.

Αυτή είναι η πρώτη μου γλάστρα που είναι κατασκευασμένη από δοκάρια πεύκης και ενώσεις με καβίλιες.
Οι μόνες βίδες που έχει είναι κάτω από τα πόδια.
Έχω φτιάξει και δεύτερη, εσωτερικά με πιχάκια και χωρίς καβίλιες (μόνο βίδες αλλά καλά κρυμμένες) και όσο να ναι είναι πιο "ακριβείας" και δεν απαιτεί πολλές ώρες για την κατασκευή της σε σχέση με την "καβιλωτή"!

Συνολικά όχι τέλεια κατασκευή αλλά θα έλεγα μέτρια προς ικανοποιητική (για το επίπεδο μου πάντα)!

Δεύτερη κατασκευή το τραπέζι που σας έλεγα:

Και αυτό έχει τις ατέλειες του αλλά άρεσε πολύ στους γονείς μου, οπότε τα παραβλέπω.
Έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον βίδες και στα τελειώματα καβίλιες για να μην φαίνονται οι βίδες (ήθελα να χρησιμοποιήσω περισσότερες καβίλιες αλλά δυστυχώς μου είχαν τελειώσει).
Τα πόδια αλλά και τα τελειώματα έχουν διαμορφωθεί με ρούτερ (πρώτη του χρήση οπότε όποιες ατέλειες δικαιολογούνται)!

Τέλος αν κάποιος ενδιαφέρεται, το βάψιμο της ζαρντινιέρας έγινε με λάδι teak από lidl (2 χέρια) και του τραπεζιού με λάδι bondex σε απόχρωση Παλίσσανδρου (2 χέρια επίσης).
Ποιοτικά καμία σχέση φυσικά (το πρώτο είναι σαν νερό και το δεύτερο από ένα κουτί 750 ml και 2 χέρια πέρασμα έμεινε καμιά 100 ml ακόμα).

Έχω φτιάξει και άλλα πράγματα (σκαμνί για μπαξέ και μπαλκόνι, κάδο κομποστοποίησης, κιόσκι για να ανεβαίνουν τα κλίματα και οι νεροκολοκύθες και προσεχώς ένα θερμοκήπιο).
Θα τα ανεβάσω σύντομα...

Μπραβο πολυ ωραια. Η μια ζαρντινιερα ποσα καδρονια σου "εφαγε" ? τα εχεις πλαναρει? εσωτερικα τι εχεις βαλει για στεγανοποιηση? το βλεπω ιδανικη προσθηκη καινστη δικη μου, τεραστια αλλα αδεια, βεραντα.

Δεν θυμάμαι τώρα τις διαστάσεις αλλά πρέπει να έφαγε γύρω στα 15 μέτρα ξύλο.
Είναι πλαναρισμένα και τριμένα με 120άρι γυαλόχαρτο (θα μπορούσα και παραπάνω αλλά επειδή το πέρασα με λάδι το αμέλησα μιας και δεν υπάρχει λόγος).
Από μέσα έχω βάλει μουσαμά αλλά μπορείς να βάλεις και γεωύφασμα (το κάρφωσα με καρφωτικό).

Στον πάτο τρύπησα το γεωύφασμα και έκανα τρύπες με τρυπάνι φτερού για αποστράγγιση. Ένα καλό τρικ ακόμα είναι ο πάτος να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το ξύλο (να τεντώνει λίγο προς τα πάνω σαν αιώρα) και να υπάρχει μία στρώση αμμοχάλικου ή σκέτης άμμου.
Έτσι θα κρατήσει χρόνια.

Πάντως το συνολικό κόστος δεν ξεπέρασε τα 10 ευρώ για διαστάσεις 40 χ 80 την στιγμή που σε γνωστά πολυκαταστήματα ξύλινες ζαρντινιέρες τέτοιων διαστάσεων και με αρκετά ελαττώματα (σχισμένα ξύλα, πρόχειρο κάρφωμα κ.λπ) φτάνουν τα 50 - 60 ευρώ και βάλε.

Μπράβο diabolic !!! με παλίσανδρο δεν έχω βάψει ακόμα , και βλέποντας το τραπέζι σου.... ψήνομαι να βάψω και εγώ το δικό μου τραπέζι βεράντας !! :)

Αρχηγέ, κάνει θαύματα...
Δοκίμασε και δεν θα απογοητευτείς στα σίγουρα. Ένα πολύ ωραίο χρώμα ακόμα που έβαψα μία ακόμα ζαρντινιέρα ενός φίλου που έκανα είναι το Walnut brown της bondex πάλι.
Μόνο που αυτήν την φορά έκανα 1 χέρι το συγκεκριμένο και για να μην σκουρήνει πολύ το πέρασα και με το διάφανο λάδι Bondex.

Ορίστε και μερικές φωτό από την κατασκευή της ζαρντινιέρας του φίλου μου (αυτή έγινε με βίδες και όχι καβίλιες).

Αρχηγέ, κάνει θαύματα...
Δοκίμασε και δεν θα απογοητευτείς στα σίγουρα. Ένα πολύ ωραίο χρώμα ακόμα που έβαψα μία ακόμα ζαρντινιέρα ενός φίλου που έκανα είναι το Walnut brown της bondex πάλι.
Μόνο που αυτήν την φορά έκανα 1 χέρι το συγκεκριμένο και για να μην σκουρήνει πολύ το πέρασα και με το διάφανο λάδι Bondex.

Ορίστε και μερικές φωτό από την κατασκευή της ζαρντινιέρας του φίλου μου (αυτή έγινε με βίδες και όχι καβίλιες).

Στο πατο εχεις βαλει τα ιδια καδρονια? 60χ40 ειναι? βλεπω εχεις το απλο δισκοπριονο.

Στο πατο εχεις βαλει τα ιδια καδρονια? 60χ40 ειναι? βλεπω εχεις το απλο δισκοπριονο.

Α ξέχασα να το αναφέρω και με συγχωρείς.
Είχα πάρει και πιο λεπτά... Δεν θυμάμαι τώρα διαστάσεις αλλά υπολόγιζε περίπου το 1/2 με 2/3 από τα 4χ6 που χρησιμοποίησα στην προηγούμενη ζαρντινιέρα.
Ναι το απλό έχω Νεκτάριε.

Το περσινό δώρο γενεθλίων στην κόρη μου !!! Πραγματικά δεν ξεκολλάει από εκεί !! Ολες οι φώτο με την κατασκευή βήμα βήμα για να το φτιάξετε και εσείς εδώ

"Αναπαράσταση παλιού σχολικού θρανίου" !!

DSC00744+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg

DSC00748+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg

DSC00757+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg

DSC00782.jpg

DSC00779.jpg

DSC00809.JPG