Κατασκευές από παλέτες

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Προς το παρών έβγαλα τις πρόκες..... :bigcry::bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Προς το παρών έβγαλα τις πρόκες..... :bigcry::bigcry:

χμμμ, το ποιο δύσκολο κομμάτι νομίζω ότι είναι αυτό (εννοείται να μην σπάσεις τις σανίδες)

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το ευκολο ειναι να κανεις τις παλετες, σανιδακια. Tα δυσκολα επονται :)

Εγω δεν εχω καταφερει να βγαλω προκες χωρις να σπασω τα σανιδια, οποτε το εχω παρει αποφαση και τα τεμαχιζω...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω δεν εχω καταφερει να βγαλω προκες χωρις να σπασω τα σανιδια, οποτε το εχω παρει αποφαση και τα τεμαχιζω...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και γω το ιδιο. Ασε που πολλες φορες αν βγαλεις τα καρφια, το κομματι αυτο θελει αισθητικη παρεμβαση αλλα καθισταται και πιο αδυναμο.

Θα ελεγα οτι οι τρυπες ειναι η ομορφια αυτου του ξυλου. Απο εκει και περα -μετα απο πολλες πολλες παλετες που εχω λυσει- θεωρω οτι παιζει ρολο το ειδος του ξυλου, το ειδος του καρφιου, το αν ειναι παλια η παλετα το αν εχει χρησιμοποιηθεί πολυ κλπ

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ωραια η κατσκευη αλλα ο τυπος δεν εχεις ρεγουλα...επρεπε να αρχισει απο μπροστα κια να πηγαινει οπισθεν, ωστε παντα να πατα σταθερα.

ΤΩΡΑ...υπαρχει καμμια πατεντα που να βγαζεις ευκολα τα καρφια απο τα παλετοσανιδα? Δηλαδη πιο ευκολη απο το να χτυπας με το σφυρι απο κατω...

Κανει "ζημια" το εργαλειο και ειναι ακρως επαγγελματικο
Στις ταβλες, πρωτα κοβω τα καρφια ωστε να εξεχουν περιπου 1 cm και μετα τα χτυπαω για να βγουν απο την αλλη πλευρα. Ετσι δεν καθομαι να τα ισιωνω καθε τρεις και λιγο μεχρι να βγουν απο την αλλη πλευρα.

Σωστα!
Παίζει ρόλο και το είδος της παλέτας και αν έχει στριφτα καρφια που είναι τα πλέον δύσκολα .
Τα χειρότερα είναι τα καρφιά που έχουν λυγίσει την άκρη τους.

Τα χειρότερα καρφιά είναι αυτά τα στριφτά (σαν τρυπάνι περίπου).

Εγω εχω βρει την λυση του γρυλου αυτοκινητων!!!
Δοκιμαστε το!

Και αυτη πολυ καλη λυση.

Ναι καλα, σε EUR εχεις σπασει τις μισες.

Εδω εισαι!
Στάλθηκε χρησιμοποιώντας σκοινακι και 2 κυπελα

Αν το κεφαλι εχει χωθει μεσα στο ξυλο, την ωρα που θα χτυπησει το καρφι το μηχανημα, απο πισω εχει φυγει κομματι.

Τα χειρότερα καρφιά είναι αυτά τα στριφτά (σαν τρυπάνι περίπου).

Οχι .Τα χειροτερα ειναι αυτα που εχουν στραβωσει το πισω μερος για να μην ξεκαρφωνουν, και μετα αυτα που λες εσυ, αλλα η σκουριασμενη version!

Ναι καλα, σε EUR εχεις σπασει τις μισες.

Οχι .Τα χειροτερα ειναι αυτα που εχουν στραβωσει το πισω μερος για να μην ξεκαρφωνουν, και μετα αυτα που λες εσυ, αλλα η σκουριασμενη version!

Το γράφω πιο πάνω Δημήτρη.

Με τον γρυλο ξεκαρφωσα πολύ πιο δυνατές πάλετες από ευρωπαλετες.

Ο γρυλος δινει σταδιακα σταθερη πιεση την οποια μπορεις να διαμοιρασεις με ενα ντακακι σε μεγαλη επιφανεια. Ειναι πιο καλη τεχνικη.
Με αυτο που κανει ο τυπος στο βιντεο, σε δυσκολες παλλετες εχει σπασει τις μισες ταβλες σιγουρα.
Μη σου πω οτι μου "ψιλομαιμουδιζει" το βιντεο.

Μια γρήγορη παλετοκατασκευή. Δυο σκαμπουδάκια για τις απαραίτητες ανάσες εντός του εργαστηρίου. Είχα 2 επιφάνειες αγνώστου προελεύσεως παραπεταμένες. Τις γώνιασα στο φαλτσοπρίονο, τις έτριψα και έκανα κι ένα πέρασμα με το trimmer για απαλοιφή γωνιών. Χρησιμοποίησα παλετόξυλα για τα υπόλοιπα.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Στο ένα, επειδή δεν είχα μακριές βίδες, άνοιξα πρώτα μια μεγάλη τρύπα ως τη μέση την οποία κάλυψα με τάπες που έβγαλα από παλέτα με χρήση του ειδικού bit από lidl. Χάλια κόβει, αλλά την δουλειά την έκανε.

04.jpg

Το χρώμα είναι μαόνι εμποτισμού bondex matt

Μια χαρά έγιναν. Βράχος φαίνονται.
Για καλλιτεχνική άποψη κ για πρακτικούς λόγους με ένα forstner 40 φ θα άνοιγα 2 τρύπες κ με την σέγα ή το πριονακι θα τις ενωνα μεταξύ τους για τον σχηματισμό χειρολαβής στο κέντρο της επάνω επιφάνειας.