Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Θα προτρυπησεις με τρυπάνι δυομισαρι και το καπάκι και το πλαϊνό, θα κάνεις φρεζα και θα βαλεις βιδα 3.5x60. Κολλα να βάλεις πριν βιδωσεις θα το ενισχύσει. Τώρα από εκεί και πέρα αν δεν θες να βάλεις πλάτη θα βαλεις κομμάτια διαγώνια 45 μοιρες που θα πιάνουν καπάκι και πλαϊνό και θα βιδωθουν ομοίως από έξω. Απλά σε όλα τα βιδωματα και τσιμπήματα θα πας τουλάχιστον 5 πόντους από την άκρη.

Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη έκοψα μερικά όμορφα ξυλάκια.
free image host
20χ40χ5 εκ. οι διαστάσεις στη φωτογραφία. Κάτι σκαμνάκι σκέφτηκα αλλα θα ήθελα ιδέες απο τους εμπνευσμένους συμφορουμητες.

Μπηκαν στα υποψην παπου. Απλα τα ξυλα μου ειναι μικρα για κατι τετοια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αααα, αυτό για τις χαρτοπετσέτες μου άρεσε πολύ, θα το κάνω.

Και γρηγορα!

το αρχαίο pc που έχω θα φύγει, και στη θέση του δίπλα στο γραφείο θέλω να βάλω κάτι σαν ραφιέρα- κουτί,

όπου επάνω θα μπούνε μόντεμ, ρούτερ, switch, πολύπριζα και τροφοδοτικά, θα πηγαινοέρχονται διάφορα καλώδια δικτύου και άλλα,

μέγεθος κάπως μεγαλύτερο από ένα κλασσσικό κουτί pc και μικρότερο από μία κλασσική συρταριέρα γραφείου,

όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι έτοιμο, οπότε θα προσπαθήσω κάτι δικό μου,

αν κάποιος έχει δει κάποιο σχέδιο κάπου θα με βοηθούσε στο να πάρω ιδέες πως να το κάνω

Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη έκοψα μερικά όμορφα ξυλάκια.
free image host
20χ40χ5 εκ. οι διαστάσεις στη φωτογραφία. Κάτι σκαμνάκι σκέφτηκα αλλα θα ήθελα ιδέες απο τους εμπνευσμένους συμφορουμητες.

Σου βρήκα ιδέα Νεκ.
Την εχω σταμπάρει κανα 2 χρονια πριν στο Pinterest και τη θυμήθηκα τώρα που θες σκαμνάκι για τη σύζυγο.
Θα τα καταφέρεις ;
7dd113fa0e87dc33ce7db9e50e77219f.png

Sent from my iPad using Tapatalk

Σου βρήκα ιδέα Νεκ.
Την εχω σταμπάρει κανα 2 χρονια πριν στο Pinterest και τη θυμήθηκα τώρα που θες σκαμνάκι για τη σύζυγο.
Θα τα καταφέρεις ;

Βερυ ντιφικαλτ φορ μι. Ασε που δεν κανουν/φτανουν τα ξυλα που εχω.

Οι βιδες στο MDF ειναι αχρηστες. Δεν θα σε βοηθησουν ουτε να το σφιξεις αρκετα ωστε να πατησει σωστα η κολλα.
Παμε λοιπον στο οτι χρειαζεσαι κολλα η οποια θελει πιεση για να δουλεψει με το MDF που ειναι ψαθυρο και πορωδες (στρωση και στα 2 κομματια και να τραβηξει σωστα). Για να το κολλησεις λοιπον θελεις νταβιδια (σφιγκτηρες) ή καποια αλλη μεθοδο που να εφαρμοζει τουλαχιστον 10 κιλα στο τετραγωνικο πιεση ή οσο περισσοτερη προς τα 10 μπορεις. Ιδανικα θα επρεπε να βαλεις και καβιλιες και εξηγω γιατι.
Η κολλα αν δεσει σωστα θα γινει σκληροτερη απο το MDF, και τραβωντας ΣΤΟ ΣΗΝΕΙΟ ΚΟΛΛΗΣΗΣ να χωρισεις τα δυο κομματια ειναι αδυνατον. Επειδη ομως εχεις κουτι και κυριως χωρις πλατη τοτε στο σημειο κολλησης πεφτουν μεγαλες δυναμεις λογω οτι το πλαινο κανει μοχλο με το καπακι και τον πατο (τεινει δηλαδη με το παραμικρο να γινει το ορθογωνιο πλαγιο παραλληλογραμμο). Εκει παρ'ολο που η κολλα θα αντεξει, το MDF δεν εχει την απαιτουμενη δυναμη και θα ξεκολλησει σαν φλοιδα απο τον εαυτο του. Αυτη την δυναμη δινουν οι καβιλιες αλλα οχι τοσο τα διαχωριστικα που εβαλες αναμεσα.
Αρα...απο το καλυτερο προς το χειροτερο.
1. Κολλα με σωστη πιεση, καβιλιες, και πλατη 8mm κολλητη σαν καπακι απο πισω.
2. Κολλα με σωστη πιεση και πλατη 8mm.
3. Koλλα με σωστη πιεση και να τα δεσεις και μεταξυ τους να μειωθει η κινηση δεξια αριστερα.
4. Κολλα χωρις νταβιδια/βαρος αλλα με βιδες (αμφιβαλλω πολυ οτι θα αντεξει)
5. Μονο βιδες? Δεν εχει επιτευχθει ακομα τετοια συνδεση στο MDF σε μεγαλα κομματια που βγαζουν τετοιες τασεις. Δηλαδη βιδωμα στο σοκορο. Αν το κανεις με φεραμια που βιδωνουν στην πλακα και των 2 κομματιων μπορει να εχει μια σχετικη σταθεροτητα αλλα κατωτερη του κολληματος.

Μήπως το 8ρι είναι υπερβολή για πισινό ντουλάπας?Νομίζω ότι συνήθως χρησιμοποιούν αρκετά πιο λεπτή πλάτη εκτός και αν στην περίπτωση μου το κάνω για να δέσει το κουτί...

Μήπως το 8ρι είναι υπερβολή για πισινό ντουλάπας?Νομίζω ότι συνήθως χρησιμοποιούν αρκετά πιο λεπτή πλάτη εκτός και αν στην περίπτωση μου το κάνω για να δέσει το κουτί...

Σε μια του Ικεα που έχω στο σπίτι η πλάτη είναι 2-3mm από ένα υλικό σαν χαρτόνι, το οποίο μάλιστα είναι διπλωμένο στη μέση και το κρατάει μια ταινία. Δίνει όμως σταθερότητα στη ντουλάπα, χωρίς αυτό πάει σαν βάρκα στο γιαλό.

Σου βρήκα ιδέα Νεκ.
Θα τα καταφέρεις ;

Χρήστο, υπάρχει κανένα πατρόν γι´αυτό το ομορφούλι;
Ψήνομαι!

Έφτιαξα επιτέλους και το καθρέπτη που θα ήταν το ταίρι του ρουστικ τραπεζιού που είχα παρουσιάσει πριν από πολυυυυυυύ καιρό, για την είσοδο στο σπίτι.
Φτιαγμένο από παλετοσάνιδα, περασμένο περιμετρικά μέσα-έξω με το ρουτερ για κάνει το απαράιτητο σκάλισμα, βαμμένο με συντηρητικό ξύλου σε απόχρωση ανοιχτής καρυδιάς (2 χέρια) και επιπλέον 2 χέρια βερνίκι θαλάσσης γυαλιστερό.

Υ.Γ : Συγνώμη για την περιστροφή της εικόνας δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Παρακαλώ κάποιος mod αν μπορεί να το φτιάξει, ευχαριστώ εκ των προτέρων

Attachments

• 20161101_105811[1].jpg
    20161101_105811[1].jpg
    89.7 KB · Views: 229
  • 20161101_105938[1].jpg
    20161101_105938[1].jpg
    85 KB · Views: 229
Δημητρη γιατι δεν βλεπω ευθειες στο ρουταρισμενο σημειο???
Με τι εργαλειο εκανες την κοπη πριν το ρουταρισμα???
Σεγα?

Παντςω ειναι πολυ ομορφο το αποτελεσμα και μπραβο.
Ισως να εβαζα εγω ενα διακοσμητικο μαυρο σαν Γ στις γωνιες να δεσει λιγο περισσοτερο με το τραπεζακι!