Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πάρα-πάρα πολύ καλή η καρέκλα. :SFGSFGSF: :grinning-smiley-043 Από τις καλύτερες κατασκευές σου αν όχι η καλύτερη. :firstprize:

Άντε τώρα προχώρα στην υλοποίηση άλλων πέντε ίδιων για να κάνεις πλήρες σετ, και φυσικά και τραπέζι!!!! :silly:

Ευχαριστώ!!! :)

Καρέκλες σίγουρα θα κάνω μερικές ακόμα όταν παραλάβω κι άλλα μαδέρια.
Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις 4 καρέκλες κουζίνας που έχω με αυτές!

Και το τραπέζι είναι καλή ιδέα αλλά προς το παρόν πολύ μακρινή!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο Νίκο, επαγγελματική δουλειά!

Ευχαριστώ Σπύρο.
Είπαμε οι επαγγελματίες δεν ασχολούνται με χελιδόνια!!! :)

Diabolic σε βλέπω να γλυτώνεις πολλά χρήματα όταν με το καλό θα έρθει εκείνη η ώρα.

Σίγουρα!! :)

Καταρχήν θα αλλάζω έπιπλα τουλαχιστον μία φορά τον χρόνο.
Το όνειρο κάθε γυναίκας, συνεχώς αλλαγές μέσα στο σπίτι!!! :p

Νικο, δυο προτασεις απο εμενα για τις επομενες καρεκλες...

Πρωτη, προσεξε τα πισω ποδια. Απεφυγε να τα κανεις ισια, δωσ'τους μια κλιση προς τα πισω, ωστε να μην εχει κινδυνο να πεσει πισω καποιος που ασυναισθητα η απο συνηθεια ριξει βαρος στην πλατη η γειρει την καρεκλα πισω.
Με πριονοκορδελα θα μπορει πολυ ευκολα να γινει μια τετοια κοπη για τα πισω δοκαρια, αλλα με προσεκτικη στηρηξη μπορεις να το κανεις και με την σεγα που ηδη εχεις.

Μια αλλη λεπτομερεια που θα βελτιωσει την ανεση ειναι να δωσεις σχημα τοξου στα δοκαρακια της πλατης.

Ολα αυτα εχουν περισσοτερη φυρα και δουλεια, αλλα θα βγει πολυ καλυτερο το αποτελεσμα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σίγουρα!! :)

Καταρχήν θα αλλάζω έπιπλα τουλαχιστον μία φορά τον χρόνο.
Το όνειρο κάθε γυναίκας, συνεχώς αλλαγές μέσα στο σπίτι!!! :p

Κάτσε να παντρευτείς με το καλο και τα λέμε

Sent from my iPad using Tapatalk

Νικο, δυο προτασεις απο εμενα για τις επομενες καρεκλες...

Πρωτη, προσεξε τα πισω ποδια. Απεφυγε να τα κανεις ισια, δωσ'τους μια κλιση προς τα πισω, ωστε να μην εχει κινδυνο να πεσει πισω καποιος που ασυναισθητα η απο συνηθεια ριξει βαρος στην πλατη η γειρει την καρεκλα πισω.
Με πριονοκορδελα θα μπορει πολυ ευκολα να γινει μια τετοια κοπη για τα πισω δοκαρια, αλλα με προσεκτικη στηρηξη μπορεις να το κανεις και με την σεγα που ηδη εχεις.

Μια αλλη λεπτομερεια που θα βελτιωσει την ανεση ειναι να δωσεις σχημα τοξου στα δοκαρακια της πλατης.

Ολα αυτα εχουν περισσοτερη φυρα και δουλεια, αλλα θα βγει πολυ καλυτερο το αποτελεσμα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για τις συμβουλές Βραστήρ.

1) Μπορώ να κάνω τις χελιδονουρές με κλίση και να πετύχω το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα ( αν αποφασίσω να κάνω και άλλη καρέκλα θα την κάνω ακριβώς έτσι).

2) Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορέσω να κάνω χελιδονουρές. Επειδή οι συγκεκριμένες καρέκλες προορίζονται για τραπέζι κουζίνας, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να γίνει αυτό που λες (πάντα με χελιδονουρές). Φυσικά μπορώ να κάνω κεκλιμένη την πλάτη αλλά έτσι αυξάνω και τα σημεία με ενώσεις όπου κατι μπορεί να πάει στραβά και να έχουμε σπάσιμο.

Ας παραλάβω κανένα ακόμα μαδέρι και θα πειραματιστώ! :)

Κάτσε να παντρευτείς με το καλο και τα λέμε

Sent from my iPad using Tapatalk

Έχω ακόμα καμιά 15αριά χρόνια οπότε...
Σύμφωνο συμβίωσης, οι γάμοι κ.λπ. είναι πλέον pasee!!!

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ για τις συμβουλές Βραστήρ.

1) Μπορώ να κάνω τις χελιδονουρές με κλίση και να πετύχω το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα ( αν αποφασίσω να κάνω και άλλη καρέκλα θα την κάνω ακριβώς έτσι).

2) Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορέσω να κάνω χελιδονουρές. Επειδή οι συγκεκριμένες καρέκλες προορίζονται για τραπέζι κουζίνας, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να γίνει αυτό που λες (πάντα με χελιδονουρές). Φυσικά μπορώ να κάνω κεκλιμένη την πλάτη αλλά έτσι αυξάνω και τα σημεία με ενώσεις όπου κατι μπορεί να πάει στραβά και να έχουμε σπάσιμο.

Ας παραλάβω κανένα ακόμα μαδέρι και θα πειραματιστώ! :)

Έχω ακόμα καμιά 15αριά χρόνια οπότε...
Σύμφωνο συμβίωσης, οι γάμοι κ.λπ. είναι πλέον pasee!!!

Ε ναι, το πουστρηλε ειναι fashion!

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ε ναι, το πουστρηλε ειναι fashion!

Ξέρεις και τι άλλο είναι στην μόδα?
Να κάνεις παιδιά και μετά να καταλαβαίνεις ότι την μηχανή την έχεις πίσω σαν τα VW... Πρόσεχε!!!

Εντός του μαξιλαριού μπορεί να μπει ένα λεπτό ξύλο (μελαμινη π.χ) και από πανω το δέρμα η το ύφασμα.
Το ξέρω ότι είναι εύκολο και μπορεί να βάλω την μάνα μου να το ράψει που τα ξέρει καλά αυτά!
Ευχαριστώ για την ιδέα!

Το ξέρω αλλά για τετράδα θα χρειαστώ 2 μαδέρια ξύλο τουλάχιστον.

Αυτήν την φορά θα βάλω τον φίλο να πλανίσει αλλά και να κόψει τα μαδέρια στην κορδέλα για πιο καλό αποτέλεσμα!

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Δεν είναι επαγγελματική καθώς έχει κάποια λαθάκια και εγώ δεν ξέρω επαγγελματίες που να ασχολούνται με χελιδονουρές!! ;)

Ενταξει ρε φιλε Νίκο, μην παραξηγιεσαι. Για καλο το ειπα ! :D

Last edited:
Απο τα περισσευματα μελαμινης απο τη προηγουμενη κατασκευη εφτιαξα μια κρεμαστρα ρουχων++

Τα κομματια τα εκοψα στομπαγκοπριονο μου.
Βιδες δεν χρησιμοποιησα, ελαχιστες μονο στη συνδεση των μεγαλων οριζωντιων με το "κουτι".
Ολα εγιναν με το καρφωτικο και λιγη κολλα.
Τα κρεμασταρακια ειναι πομολα κουζινας.

Τα μικρα ντουλαπακια ειναι ρηχα και εκτος αποντη διακοσμητικη πινελια μπορου να χρησιμοποιηθουν για μικροπραγματα.

image upload no size limit

Πολύ επαγγελματικό το design. Τα συρτάρια (τελευταία φωτογραφία) πως σταματάνε να μην πέσουν κάτω όταν τα ανοίγεις τέρμα;

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Nek design and furniture construction!!!! :SFGSFGSF:
:Banane0:

Πολύ επαγγελματικό το design. Τα συρτάρια (τελευταία φωτογραφία) πως σταματάνε να μην πέσουν κάτω όταν τα ανοίγεις τέρμα;
Δεν σταματανε...:smash:

Απλα τα παιρνεις στο χερι. Ειναι μικρα και ελαφρια. Σκεψου τα σαν κουτακια.

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

:Banane0:

Δεν σταματανε...:smash:

Απλα τα παιρνεις στο χερι. Ειναι μικρα και ελαφρια. Σκεψου τα σαν κουτακια.

Ωραία είναι, μπράβο σου φίλε.