Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ουδεμια κολλα. Βιδες χρησιμοποιησα, ετσι ωστε να ειναι απο πανω-κατω. Δεν φαινονται λογω θεσης.

Πολυ ωραίο σχεδιο και υλοποίηση Νεκ.
Όμως τις γωνιές μεσα, γιατι τις έβαλες ;
Για στερέωση στον τοίχο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολυ ωραίο σχεδιο και υλοποίηση Νεκ.
Όμως τις γωνιές μεσα, γιατι τις έβαλες ;
Για στερέωση στον τοίχο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ε ναι, απομιμηση των μεγαλυτερων για ντουλαπια κουζινας.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

πράγματι! και πολύ όμορφο και πολύ καλή δουλειά.

αλλά αυτές οι φέτες κορμού, εάν δεν είναι ξηραντηρίου ή φυσικής ξήρανσης πολλών ετών...εκτός του ότι είναι πανάκριβες, έχουν το κακό ότι πετσικάρουν....

Μεγαλο δεν ειναι, επιπλο το λες ομως...
Απο τα τελευταια ρεταλια, τελος, δεν εχω αλλη μελαμινη μεγαλυτερη των 25 εκατοστων...:fahne90:

photo hosting

Ντουλαπακια διπλα στο καθρεπτη της κρεβατοκαμαρας για αξεσουαρ και καλλυντικα συζηγου.

Οπως βλεπετε ισα ισα χωρεσε το gsr 10,8 για τις τρυπες στηριγματων ραφιου.
Ας προσθεσουμε και το οτι λογω μικρων γωνιων στηριξης οι βιδες βιδωθηκαν λοξα λογω ογκου του κατσαβιδιου.
Οποτε τι εχουμε? Μια αναγκη για νεο εργαλειο...
Γωνιακο ανταπτορα κατσαβιδιου, γωνιακο σπαστο κατσαβιδι ή το καινουργιο της bosch με τις πολλες κεφαλες?
:HTEHETH63:

Ομορφιές όπως πάντα Νεκτ.

Άλλους τους ανταμείβουν με τούρτες κ γλυκά κ άλλους με την άδεια για την αγορά νέων εργαλείων.

Άλλους τους ανταμείβουν με τούρτες κ γλυκά κ άλλους με την άδεια για την αγορά νέων εργαλείων.
Ποιος ειπε οτι η ανταμοιβη ειναι εργαλειο. Αυτο θα εμφανιστει ως πεπαλαιωμενο, απο παλια ή μηδαμινης αξιας...

ωραίος Νεκ. φροντίζεις για την σύζυγο!
Κατα βαθος για μενα φροντιζω. Ικανοποιημενη η συζηγος, ηρεμος και ασφαλης ο ανδρας.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απο τα τελευταια ρεταλια, τελος, δεν εχω αλλη μελαμινη μεγαλυτερη των 25 εκατοστων...:fahne90:

photo hosting

Ντουλαπακια διπλα στο καθρεπτη της κρεβατοκαμαρας για αξεσουαρ και καλλυντικα συζηγου.

Ας προσθεσουμε και το οτι λογω μικρων γωνιων στηριξης οι βιδες βιδωθηκαν λοξα λογω ογκου του κατσαβιδιου.
Γωνιακο ανταπτορα κατσαβιδιου, γωνιακο σπαστο κατσαβιδι ή το καινουργιο της bosch με τις πολλες κεφαλες?

Βλεπω ολη η μελαμινη επιασε τοπο με πολυ καλα αποτελεσματα. Θελω και εγω να φτιαξω ενα μικρο ντουλαπι τυπου φαρμακειο.

Για τις τρυπες των ραφιων βεβαιως, εγω παντα τις κανω πριν γινει το κουτι. Πιο ευκολο μετρημα και τρυπημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βλεπω ολη η μελαμινη επιασε τοπο με πολυ καλα αποτελεσματα. Θελω και εγω να φτιαξω ενα μικρο ντουλαπι τυπου φαρμακειο.

Για τις τρυπες των ραφιων βεβαιως, εγω παντα τις κανω πριν γινει το κουτι. Πιο ευκολο μετρημα και τρυπημα.

Και η γυναικα μου για φαρμακειο τα ηθελε να φτιαξω. " τι λες, 20 δωσαμε για ετοιμο, να το πεταξουμε?":slapface:
Οποτε τις εφτιαξα αυτα και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.:HTEHEH56:
Οσο γα τις τρυπες, μη μου χαλας τη δικαιολογια...:smash:...
Και γω πριν τις κανω, αλλα τις ξεχασα τις μισες...:BXVZCBXZ6:

photo hosting

Έλα μου ντε.
Βλέπω να τα πουλάμε τα GSR μας!!!!
Δες την τιμούλα που βρήκα να πάθεις!

καλημερα μαστορια. μια ερωτηση να κανω θελω σε σχεση με το βαψιμο μοριοσανιδας. περνωντας το ασταρι στην επιφανεια που ειναι γυαλιστερη δεν θα εχω καποιο προβλημα, λογικα στο σοκορο ομως που ειναι ποιο ποροδες αν το στοκαριζα θα ηταν καλυτερα για το τελικο αποτελεσμα ή πρεπει να το περασω 2-3 χερια ασταρι πριν το χρωμα? με το στοκαρισμα κερδιζω κατι στην τελικη εμφανιση ή δεν ενδικνηται? Η απορεια ειναι για την κατασκευη βιβλιοθηκης στο παιδικο δωματιο. θα βαλω και φωτογραφιες μολις γυρισω σπιτι να μου πειτε γνωμες. ευχαριστω

καλημερα μαστορια. μια ερωτηση να κανω θελω σε σχεση με το βαψιμο μοριοσανιδας. περνωντας το ασταρι στην επιφανεια που ειναι γυαλιστερη δεν θα εχω καποιο προβλημα, λογικα στο σοκορο ομως που ειναι ποιο ποροδες αν το στοκαριζα θα ηταν καλυτερα για το τελικο αποτελεσμα ή πρεπει να το περασω 2-3 χερια ασταρι πριν το χρωμα? με το στοκαρισμα κερδιζω κατι στην τελικη εμφανιση ή δεν ενδικνηται? Η απορεια ειναι για την κατασκευη βιβλιοθηκης στο παιδικο δωματιο. θα βαλω και φωτογραφιες μολις γυρισω σπιτι να μου πειτε γνωμες. ευχαριστω

Εννοεις Mdf?

Kαι ασταρι την λεγομενη βελατουρα? ή ριχνεις με πιστολι?

Στο mdf θελεις 2 χερια ασταρι με ενδιαμεσο τριψιμο πολυ ελαφρυ. Στα σοκορα ριξε και τριτο μεχρι να γινει λειο. Αν βλεπεις αγριαδα ή πορους θα σου ρουφαει το χρωμα και θα γινει θολο.
Στοκο μονο αν εχεις μεγαλα κενα ή φαγωματα. Σε καθαρα σοκορα το ασταρι ειναι αρκετο, αλλα πρεπει να πεσει σωστα.

απο το πρακτικερ τα εχω αγορασει και λεει μοριοσανιδα.( ακομα δεν εχω καταλαβει την διαφορα μοριοσανιδας , mdf κ.α :) )
ναι βελατουρα εννοω και λεω με πινελο και ρολο να κανω την δουλεια. εχω και πιστολι ηλεκτρικο αλλα δεν αποφασισα ακομα αν θα το κανω με αυτο.
οταν λες να πεσει σωστα τι εννοεις ?δεν το κατεχω πολυ καλα το αντικειμενο γιαυτο οι πολλες ερωτησεις..

απο το πρακτικερ τα εχω αγορασει και λεει μοριοσανιδα.( ακομα δεν εχω καταλαβει την διαφορα μοριοσανιδας , mdf κ.α :) )
ναι βελατουρα εννοω και λεω με πινελο και ρολο να κανω την δουλεια. εχω και πιστολι ηλεκτρικο αλλα δεν αποφασισα ακομα αν θα το κανω με αυτο.
οταν λες να πεσει σωστα τι εννοεις ?δεν το κατεχω πολυ καλα το αντικειμενο γιαυτο οι πολλες ερωτησεις..

βελατουρα με ρολο, μετα απο 6 ωρες τριψιμο (καλυτερα την αλλη μερα, αναλογα με την θερμοκρασια). Θα βαλεις και δευτερο χερι αφου τριψεις με 220 περιπου (τα σφουγγαρια τα fine) Και θα προσεξεις στα σοκορα να μην φωτιζει καθολου απο πισω το ξυλο.
Κανονικα στα σοκορα θα θελει σπασιμο των γωνιων καλο.

Αλλα η επιλογη mdf για αυτη την κατασκευη νομιζω ειναι λαθος. Επρεπε να παρεις μελαμινη αν ηθελες ετοιμο υλικο και να την ντυσεις με ταινια. Οπως εκανε ο Νεκταριος πριν μερικες μερες.
Η βαφη του mdf με χερι δεν θα σου δωσει καλη επιφανεια + την εκπομπη αεριων που ειναι πολυ μεγαλυτερη απο της μελαμινης.

Καλυτερη επιλογη παντως ειναι το μασιφ ξυλο (σουηδικο) που θα γλυτωσεις τα βαψιματα και με ενα καλο βερνικι και χωρις πολυ ζορι θα βγαλεις καλο αποτελεσμα.

η μοριοσανίδα που ονομάζει το πρακτικερ ειναι το νοβοπαν.
συνεπώς στα σοκορα μόνο το τρίψιμο δεν θα αρκεί, θα θέλει στοκάρισμα ή αν γνωρίζει κάποιος κάποια καλύτερη λύση.
4.jpg