Με -μπόλικη μπορώ να πω περηφάνια- σας παρουσιάζω την πρώτη μου απόπειρα για δημιουργία ενός επίπλου και συγκεκριμένα τραπεζιού σαλονιού διαστάσεων περίπου 90x50x45. Αποτελεί το πρώτο μιας σειράς 4 επίπλων που θα φτιάξω για το σπίτι μου.
Χρησιμοποιήθηκε ξυλεία οξιάς πάχους 2εκ που προέκυψε από μεγάλη επιφάνεια σύνθετης ξυλείας 4μ x 65εκ. Η επιφάνεια αυτή παραδόθηκε κομμένη στις επιθυμητές διαστάσεις, προσαυξημένων κατά 2χιλ για το τρίψιμο και πιθανές διορθώσεις. Κόστισε 105ε με τα κοψίματα, αλλά μέρη της θα αποτελέσουν κομμάτια των επόμενων κατασκευών, οπότε υπολογίζω την τιμή αυτή καθαυτή για το τραπέζι περίπου στα 90ε.
Επειδή συνηθίζουμε να τρώμε στο τραπεζάκι σαλονιού, επέλεξα να χρησιμοποιήσω και μηχανισμό “σερβιτόρου” για το μεγαλύτερο μέρος της πάνω επιφάνειας. Τον προμηθεύτηκα από
Banggood, μιας και ήταν η φτηνότερη επιλογή. Η τελική του τιμή ήταν στα 21ε με Priority Mail.
Από κει και πέρα λίγες βίδες που χρησιμοποίησα, τα γυαλόχαρτα, η ξυλόκολλα (UHU από Lidl) και το χρώμα (εμποτισμού καρυδιά Berling Silicon) που επιλέχθηκε από τη σύντροφο μου (εγώ ήθελα να περάσω λινέλαιο/πορτοκαλέλαιο, αλλά άλλος αποφασίζει τα της διακόσμησης), άντε να ανεβάσουν το κόστος υλικών συνολικά στα 120-125ε, χωρίς να υπολογίσω φυσικά τις ώρες εργασίας, αλλά αυτό ήταν απλώς... ευχαρίστηση!
Σε κατηγορία τιμής/στυλ λοιπόν είμαστε περίπου
εδώ:
ενώ σε αυτήν διαστάσεων/στυλ περίπου
εδώ:
Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν:
- έκκεντρο τριβείο DeWalt DWE6423
- παλμικό τριβείο 1/4 DeWalt DWE6411
- πολυεργαλείο Parkside με χρήση “δέλτα” και ως κοπτικό για τις καβίλιες
- trimmer Makita M3700
- δισκοπρίονο Bosch GKS 12V
- για βίδωμα/τρύπημα το GSB 12V
- φαλτσοπρίονο Metabo GKS16M
- το νεοαποκτηθέν παγκοπρίονο DeWalt DW745
- σφιγκτήρες (ό,τι είχα και δεν είχα, αλλά κυρίως της Wolfcraft)
- o πάγκος mastercut
- το εργαλείο κρυφών ενώσεων της wolfcraft
- διάφορες γωνίες
Μια πρώτη ματιά στην πρώτη ύλη:
Δημιουργία του πρώτου τελάρου με τις μικρές γωνίες της wolfcraft και χρήση κόλλας και κρυφών βιδών:
3 μικρά σανιδάκια ενώθηκαν για τη δημιουργία των ποδιών (6 επί 6εκ περίπου οι τελικές διαστάσεις τους):