Κι από εμένα άλλο ένα ράφι, εμπνευσμένο από το
ράφι-σπιτάκι του ΙΚΕΑ.
Το ξύλο είναι σημύδα (κανονικό ξύλο, όχι κ/π), σανίδες 2εκ πάχος Χ9εκ πλάτος που ενώθηκαν στο πλάι ανά δύο για να κάνουν μια επιφάνεια πλάτους 18εκ. με τον ίδια μέθοδο που είχα εφαρμόσει στο
τραπεζάκι.
Οι συνδέσεις των κομματιών, εκτός από την σκεπή, έγιναν με καβίλιες 6χιλ. , με την βοήθεια των
ακίδων σημαδέματος και διαφόρων κομματιών ξύλου που έπαιζαν τον ρόλο του οδηγού για το που ακριβώς θα μπει το κάθε κομμάτι.
Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι τελευταία φορά που δουλεύω χωρίς σφιγκτήρες κατάλληλους για το πλάτος της κατασκευής.
Η σκεπή μπήκε με βίδες που στην συνέχεια κρύφτηκαν με τάπες από το ίδιο ξύλο - οι τάπες έγιναν με τα τρυπανάκια για τάπες του λιντλ.
Και εδώ το τελικό αποτέλεσμα πριν το βερνίκωμα. Γράφω εδώ μια πατέντα που δοκίμασα και βγήκε πετυχημένη: επειδή οι ακμές είναι στρογγυλεμένες (με κοπτικό για στρογγύλεμα 1/8") και για να μην φαίνονται άσχημες οι γωνίες κάθετων και οριζόντιων κομματιών, έκανα πιο φαρδιά τα ξύλα της σκεπής και κατεβαίνοντας μείωνα το πλάτος κατά 3 χιλιοστά. Έτσι στα σημεία 1,2,3,4 της φωτογραφίας κάνει κάθε φορά ένα "σκαλοπάτι" 3χιλιοστά πιο μέσα.
Το φυσικό χρώμα της σημύδας μου άρεσε και για να μην σκουρήνει είπα να το περάσω μόνο με ένα διάφανο βερνίκι σπρέι - περιμένω να στεγνώσει να δω πως θα δείξει.