Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ωραίος Νίκο ! Οργασμος κατασκευών , μπράβο !

Και που είσαι ακόμα αδερφέ.

Θέλω να κάνω ένα γραφείο γιατί το φοιτητικό μου (αγορασμένο από Πλαίσιο) τα έφαγε τα ψωμιά του (χάρτινο....).
Επίσης θέλω να κάνω και πέργκολες για τα εξωτερικά εργαστήρια.

Φυσικά ότι ρετάλια μένουν γίνονται γλάστρες!!! :p

Και ένα νέο project για έναν φίλο.

Είναι περίεργη έπνευση μπορώ να πω. Για τα γλαστράκια χρησιμοποιήθηκαν καβίλιες ενώ οι ενώσεις της υπόλοιπης κατασκευής έγιναν με βίδες κυρίως.
Διχρωμία (γλαστράκια Bondex σκούρη καστανιά - Σκελετός Bondex πράσινο Ελάτης).
Στην φωτό δεν έχει στεγνώσει ακόμα γι' αυτό γυαλίζει.
Το απόγευμα θα περαστεί και μουσαμάς εσωτερικά!

Πάρα πολύ όμορφο. Μπράβο σου για την ιδέα και την υλοποίηση! Ο διαφορετικός χρωματισμός τα σπάει!

Ευχαριστώ Μπάμπη. Εμένα έτσι και έτσι μου κάθεται πάντως σαν κατασκευή. Για μία κυρία την έφτιαξα(!!!) και παρόλο που της είπα ότι είναι τυχαία έμπνευση της άρεσε πολύ!
Θα ανεβάσω και φωτό αύριο με την τελική κατασκευή.

Ο οργασμός των κατασκευών συνεχίστηκε και σήμερα το απόγευματοβραδο φυσικά.
Μετά από 4 και κάτι ώρες (τριψιμάτων, ροκανισμάτων, πλαναρισμάτων, τρυπημάτων και βιδωμάτων) κατάφερα να φτιάξω το παρακάτω γραφειάκι που θα αντικαταστήσει το παλιό μου.
Η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά είναι σε πολύ καλό στάδιο.

Αύριο θα μπουν και άλλες σανίδες στο ενδιάμεσο αλλά και γύρω γύρω από το γραφείο και αν προλάβω θα βάψω κιόλας.
Απλά δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσω αυτήν την φορά. Βερνίκι νερού άχρωμο ή Λάδι με απόχρωση πεύκου (λίγο πιο έντονο χρώμα από αυτό που φαίνεται)?

Μπράβο ξανά Νίκο για το κέφι και την διάθεση να κατασκευαζεις !
Ερώτηση , στα πηχακια για να δεσεις τις σανιδες μεταξύ τους γιατι δεν έβαλες απο κάτω τις βιδες να μην φαίνονται ;

Μπράβο ξανά Νίκο για το κέφι και την διάθεση να κατασκευαζεις !
Ερώτηση , στα πηχακια για να δεσεις τις σανιδες μεταξύ τους γιατι δεν έβαλες απο κάτω τις βιδες να μην φαίνονται ;

Α δεν με πειράζει να φαίνονται αλλά τώρα που το λες μπορεί να βάλω και στόκο ανακατεμένο με πριονίδι στις τρύπες (δεν ξέρω αν φαίνεται που είναι πιο βαθιές).
Οργασμός κανονικός!!! :p

Σήμερα λόγω θαλασσινού μπάνιου πήρα άδεια οπότε δεν θα μπορέσω να το ολοκληρώσω.
Ωστόσο είπα το πρωί να ασχοληθώ λίγο και ιδού:

Προχώρησα λίγο στην κατασκευή και στόκαρα τις ατέλειες. Επειδή χρησιμοποιώ οικοδομική ξυλεία, όσο να ναι υπάρχουν στραβές πλάκες και καδρόνια οπότε ο στόκος είναι απαραίτητος για να καλύψει τις ατέλειες.
Μένει στην δεξιά πλευρά να μπουν λίγα οριζόντια σανίδια στο κάτω μέρος και να βαφτεί.
Για το βάψιμο μάλλον θα προτιμήσω λάδι (Bondex σε απόχρωση πεύκου) γιατί λόγω της χρήσης στόκου, το διάφανο βερνίκι θα κάνει τον στόκο να φαίνεται εντονότερα.

γλύκανε λίγο τις γωνίες (γυαλόχαρτο - ρούτερ) και με ένα βαψιματάκι είσαι τζετ

Φαγομάρα που έχετε με το ρούτερ!!! :p
Θα το κάνω και αυτό με το αεροτριβείο γιατί δεν μου πάει η καρδιά να βάλω το ρούτερ να λειτουργεί υπό γωνία... :p

Φαγομάρα που έχετε με το ρούτερ!!! :p
Θα το κάνω και αυτό με το αεροτριβείο γιατί δεν μου πάει η καρδιά να βάλω το ρούτερ να λειτουργεί υπό γωνία... :p
Ποια γωνια ρε μαστορα. Με το αναλογο μπιτ θα κανεις τη δουλεια. Ωραιο το τραπεζι, αλλα κλασικο σχημα ρε συ. Φτιαξε κατι αερινο και μοντερνο :Banane0:

Ποια γωνια ρε μαστορα. Με το αναλογο μπιτ θα κανεις τη δουλεια. Ωραιο το τραπεζι, αλλα κλασικο σχημα ρε συ. Φτιαξε κατι αερινο και μοντερνο :Banane0:

Κούκλε να τα προσέχεις τα αέρινα που λες γιατί και εσύ αέρινος θα γίνεις και είναι κρίμα παντρεμένος άνθρωπος!!!

Χαχαχαχαχα. Νεαρε μου...μας χρωστας μια επειδηξη παραλαβης. Σε ειδα γω, με το l-boxx διπλα κρεμασμενο απο τονποδηλατο (αν και παει καιρος)...

Χαχαχαχαχα. Νεαρε μου...μας χρωστας μια επειδηξη παραλαβης. Σε ειδα γω, με το l-boxx διπλα κρεμασμενο απο τονποδηλατο (αν και παει καιρος)...

Με παρακολουθείς ε?
Μία με τον θείο μου στο τρακτέρ και το σκαπτικό παραμάσχαλα και μία με το l-boxx...
Σκέφτεσαι να με απαγάγεις και να πάρεις λύτρα όλα τα εργαλεία?

Υ.Γ: Το l boxx ήταν για φίλο και είχε μέσα το 18άρι δραπανοκατσάβιδο μαζί με 2 μπαταρίες...

Σήμερα μέχρι και αυτή την ώρα παιδευόμουν με την κατασκευή και σχεδόν την ολοκλήρωσα.
Μένει λίγο τρίψιμο στα στοκαρίσματα, βάψιμο και ίσως μερικά ξύλα ακόμα εκεί που φαίνονται τα δοκάρια στην δεξιά μεριά.

Ιδού:

Νικο εξαιρετικός πολύ ωραίο βγαίνει!

Να σε ρωτήσω τι στόκο χρησιμοποιείς; Ρωτάω γιατι βλέπω οτι είναι άσπρος. Δεν φαίνεται μετα το λάδωμα;

Επίσης στην φωτογραφία φαίνεται να γέρνει το γραφείο απο την μεριά που είναι τα 2 πόδια μόνα τους . Ειναι λόγο φωτογραφίας ;

Αψογος ο Νικολας,δεξια θα φτιαξεις συρταρια ?

YΓ : Νικολα τις κατασκευες τις φτιάχνεις σε κελάρι ? :flipout: γιατι χαρας στο κουραγιο σου μες την ζεστη να ασχολεισαι τοσο εντατικα.

Προσωπική μου γνώμη Νικόλα , τους ριχτες στα ράφια δεξια έπρεπε να τους βάλεις πρόσωπο με το πανω μέρος των ραφιων . Οπως έχεις κανει με την επιφάνεια στο πανω μέρος του γραφείου .

Νικο εξαιρετικός πολύ ωραίο βγαίνει!

Να σε ρωτήσω τι στόκο χρησιμοποιείς; Ρωτάω γιατι βλέπω οτι είναι άσπρος. Δεν φαίνεται μετα το λάδωμα;

Επίσης στην φωτογραφία φαίνεται να γέρνει το γραφείο απο την μεριά που είναι τα 2 πόδια μόνα τους . Ειναι λόγο φωτογραφίας ;

1) Thanks.

2) Αυτόν μου έδωσαν στο χρωματοπωλείο. Δυστυχώς φαίνεται όπως λες, ωστόσο αν το κάνω άλλο 1 ή 2 χέρια θα σκουρίνει και δεν θα είναι τόσο ορατός.
Αν δεν το ανέφερα, χρησιμοποιώ ξυλεία καλουπώματος, οπότε δεν είναι όλες οι σανίδες ιδίων διαστάσεων (μικρή απόκλιση έως και μισό εκατοστό) και μερικές είναι και ελαφρώς στραβές. Οπότε το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες κατασκευές από ποιοτικότερα αλλά και συνάμα πολύ ακριβότερα ξύλα.
Προσωπικά, οι όποιες ατέλειες του ξύλου ή και δικές μου, μου αρέσουν και δεν προσπαθώ πάντα να πετύχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, τουλάχιστον για την ώρα μιας και είναι από τις πρώτες μου κατασκευές και όσο το πάω γίνομαι και καλύτερος (ψωνάρα!!!) ;-)

3) Το τσιμέντο από κάτω είναι στραβό (στραβός γυαλός!). Το Τραπέζι δεν γέρνει καθώς τον σκελετό του τον συναρμολόγησα πάνω σε μασίφ επιφάνεια ξύλου (παλιό γραφείο).
Ωστόσο πάντα μετά την τελική συναρμολόγηση λόγω κάποιων τάσεων, μπορεί και να έχει μία απόκλιση. Όταν το βάλω στο δωμάτιο μου θα δω αν είναι στραβό!! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αψογος ο Νικολας,δεξια θα φτιαξεις συρταρια ?

YΓ : Νικολα τις κατασκευες τις φτιάχνεις σε κελάρι ? :flipout: γιατι χαρας στο κουραγιο σου μες την ζεστη να ασχολεισαι τοσο εντατικα.

Σάκη δεν θα κάνω συρτάρια.
Επίσης οι κατασκευές γίνονται κάτω από υπόστεγο παρέα με καλή μουσικούλα (Ελληνική και Ξένη) και φυσικά παρέα με έναν τεράστιο ανεμιστήρα αγορασμένο από το Leroy Berlin!!!
Οπότε δεν υπάρχει θέμα ζέστης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπική μου γνώμη Νικόλα , τους ριχτες στα ράφια δεξια έπρεπε να τους βάλεις πρόσωπο με το πανω μέρος των ραφιων . Οπως έχεις κανει με την επιφάνεια στο πανω μέρος του γραφείου .

Σεβαστή απολύτως αδερφέ. Θα κόψω με την σέγα από την σανίδα που έχω "Γ" στις διαστάσεις του κενού και θα τα βάλω εκεί με λίγη κόλλα.
Είναι τα λάθη των πρώτων κατασκευών αυτά οπότε μου τα συγχωρείτε!!!!

Οχι δεν σε συγχωρουμε...χαχαχα...
Τι να συγχωρησουμε αδελφε , κουβέντα κάνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι .. Το είδες και μόνος σου και αυτο με χαροποιεί περισσότερο ! Μπράβο .