Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Οχι δεν σε συγχωρουμε...χαχαχα...
Τι να συγχωρησουμε αδελφε , κουβέντα κάνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι .. Το είδες και μόνος σου και αυτο με χαροποιεί περισσότερο ! Μπράβο .

Είμαι μικρός ακόμα, έχω χρόνια να εξελιχθώ, πρώτα ο Γιαχβέ!!!

Τελικά δεν έκανα αλλαγές γιατί με ψιλοχαλάσανε πάλι οι γείτονες με τα παράπονα τους ότι κάνω θόρυβο...

Οπότε, έτριψα τον στόκο και το έβαψα όλο. Το εμφανές μέρος το έκανα και δεύτερο χέρι για να μην φαίνεται τόσο πολύ ο στόκος.
Αν δω αύριο ότι χρειάζεται, θα το κάνω και τρίτο χέρι...

Ιδού:

Πως σας φαίνεται?

Σίγουρα έχει τις ατέλειες του αλλά είπαμε, η ατέλεια κάνει τον μάστορα!!! :)

Νικολα το γουστάρω με χίλια!Ιδανικά,το φαντάζομαι κάτω απο μια κληματαριά με ένα καλό μπουκάλι κρασί απάνω,βραδάκυ...Ε;

Χαχα συμφωνώ Νικο...
Μην ξεχνάς όμως ότι σκοπός μου είναι να το βάλω στο δωμάτιο μου ως γραφείο εργασίας.

Προσεγμένο πολύ καλός μπράβο Νικόλα.

Με τους γείτονες τι θα κάνουμε ρε γμτ.. ποιο εργαλείο προκαλεί αντιδράσεις όμως; Να μαντέψω το τριβείο;

Εγώ έχω κάνει συμβιβασμούς απο μόνος μου για να μην ενοχλώ . Δηλαδή Κυριακές δεν κάνω ποτέ εργασίες . Δουλέυω απο τις 9 το πρωί έως 1:30 το μεσημέρι και απο τις 6 το απόγευμα έως τις 9..

Βέβαια το μόνο εργαλείο που κάνει ας πουμε θόρυβο ειναι το δισκοπρίονο αλλά αυτο στιγμιαία δεν εχει διάρκεια. Διάρκεια σε θόρυβο έχει το τριβείο ..

Το bosh που πήρα πάντως ευτυχώς εχει λογικό θόρυβο και δεν ένοχλεί ιδιαίτερα . Καμια σχέση με το φθηνιάρικο B&D που με έπιανε πονοκέφαλος.

Προσεγμένο πολύ καλός μπράβο Νικόλα.

Με τους γείτονες τι θα κάνουμε ρε γμτ.. ποιο εργαλείο προκαλεί αντιδράσεις όμως; Να μαντέψω το τριβείο;

Εγώ έχω κάνει συμβιβασμούς απο μόνος μου για να μην ενοχλώ . Δηλαδή Κυριακές δεν κάνω ποτέ εργασίες . Δουλέυω απο τις 9 το πρωί έως 1:30 το μεσημέρι και απο τις 6 το απόγευμα έως τις 9..

Βέβαια το μόνο εργαλείο που κάνει ας πουμε θόρυβο ειναι το δισκοπρίονο αλλά αυτο στιγμιαία δεν εχει διάρκεια. Διάρκεια σε θόρυβο έχει το τριβείο ..

Το bosh που πήρα πάντως ευτυχώς εχει λογικό θόρυβο και δεν ένοχλεί ιδιαίτερα . Καμια σχέση με το φθηνιάρικο B&D που με έπιανε πονοκέφαλος.

Ας "ρυπάνουμε" λίγο το θέμα.
Λοιπόν, περισσότερο θόρυβο από τα εργαλεία κάνει το φαλτσοπρίονο αλλά όπως λες και εσύ στιγμιάια για 10-20 δευτερόλεπτα που δουλεύει, επίσης σπαστικό θόρυβο και με μεγαλύτερη διάρκεια κάνει η πλάνη αλλά και αυτήν συνήθως την χρησιμοποιώ λίγο (10 - 15 λεπτά) στις περισσότερες κατασκευές.
Μετά που χρησιμοποιώ δράπανα κλπ δεν υπάρχει πολύς θόρυβος και ειδικά με μπακράουντ μουσική. Ίσως το αεροτριβείο να κάνει και αυτό θόρυβο αλλά δεν είναι τόσο ενοχλητικός.

Σε σχέση με τα ωράρια, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο που ξεκίνησα να κάνω εργασίες πραγματικά δεν είχα ωράριο. Μπορεί να έτριβα όλη την μέρα αλλά όχι συνεχόμενες μέρες. Έκανα περισσότερο θόρυβο γιατί χρησιμοποιούσα αποκλειστικά τριβείο και σέγα λη δισκοπρίονο για τις κοπές...
Τότε δεν τους πείραζε αλλά μάζευαν και δεν λέγανε τίποτα.

Τώρα δουλεύω μεν σχεδόν κάθε μέρα αλλά είμαι μέσα στο ωράριο. Δηλαδή, συνήθως 10-1 (ως επί το πλείστον 11) και το απόγευμα από 5.30 (μπορεί και 6) - 10.
Ωστόσο οι κοπές και τα τριψίματα διαρκούν ελάχιστα μέσα σε αυτό το ωράριο (άντε 1 ώρα την μέρα βαριά βαριά ) και δεν τρίβω κάθε μέρα. Οι πιο χρονοβόρες εργασίες είναι το βάψιμο (ειδικά σε σύνθετες κατασκευές όπου παίρνει αρκετές ώρες), το στοκάρισμα και η συναρμολόγηση.

Χθες επειδή πάλι παραπονέθηκαν στον πατέρα μου (σε εμένα τίποτε απλά έχουν κατεβασμένο το κεφάλι) είπα να μην χρησιμοποιήσω την πλάνη αλλά μόνο αεροτριβείο.
Πληροφοριακά για να τρίψω 2 δοκάρια, πέραν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ κοντά (είναι αξιοπρεπές) με το πλάνισμα, με το αεροτριβείο έφαγα 20 λεπτά, ενώ σε συνδυασμό πλάνης και αεροτριβείου θα έτρωγα ούτε 10.

Εν πάσει περιπτώση όμως το πρόβλημα τους είναι ότι όλη μέρα κάθονται στα σπίτια τους στα μπαλκόνια και τους την χαλάω εγώ... Να φανταστείς ότι ακόμα και όταν πλένω με πλυστικό το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο πάλι με στραβοκοιτάνε... Και τα σπίτια απέχουν 50 -60 m το καθένα, ούτε πολυκατοικία δεν είναι ούτε το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο...

Εμένα με ενόχλησε και με ενοχλεί το γεγονός ότι αντί να το πουν σε εμένα το λένε στην Θεία μου και στον Πατέρα μου και με λοξοκοιτάνε λες και έκανα κανένα φόνο..
Εντελώς χωριάτικη συμπεριφορά!!!

Πάντως σε έναν φίλο που το είπα μου συνέστισε όχι απλά να τους γράψω αλλά να ξηλώσω και τις εξατμίσεις από όλα τα μηχανήματα και να τα βάλω να δουλεύουν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σου εύχομαι λοιπόν πάνω σε αυτό να γεννήσεις την ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο!

Την έχω συλλάβει ήδη αυτήν την ιδέα Νικ!!! :p

Nικολα μην τους δινεις σημασια απο οτι καταλαβα ειναι συνταξιουχοι παραξενοι,ακου 60 μετρα μακρυα τα σπιτια τους και ενοχλουνται.
Aπο τις 7:00 το πρωι μέχρι τις 15:00 (Δευτερα-Σαββατο) το μεσημέρι,και απο τις 17:30 μέχρι τίς 23:00 τωρα το καλοκαιρι μπορεις να κανεις τις εργασιας σου και κανεις δεν μπορει να σου κανει τιποτα.

Εσενα δεν σου λενε τιποτα για σε θεωρουν μικρο και μπορει να τους γραψεις,και σου λενε ας το πω στον πατερα του που θα τον ακουσει περισσοτερο απο εμας για να τον συνετισει.

Eιμαι σιγουρος οτι σε αυτους θα τους ενοχλουν και τα τζιτζικια τωρα το καλοκαιρι :flipout: :flipout:

Πάντως για να είμαστε αντικειμενικοί και να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, βάλτε τον εαυτό σας και στη θέση των άλλων.
Δεν είναι λογικό σε μια περιοχή με κατοικίες κάποιος στο σπίτι του να δημιουργεί συνεχώς θόρυβο ακόμα και τις ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας. Το περιστασιακό είναι αποδεκτό και δόκιμο, το μόνιμο δημιουργεί το πρόβλημα.
Για αυτό το λόγο υπάρχει και χαρακτηρισμός απο τη νομοθεσία για τις διάφορες περιοχές.
Παράδειγμα αποτελεί ο χαρακτηρισμός "Περιοχές Αμιγούς Κατοικίας" http://www.opengov.gr/minenv/?p=5475 όπου προδιαγράφει το είδος της χρήσης και λειτουργίας.

Φανταστείτε σε μια κατοικημένη περιοχή να νοικιάσει κάποιος ένα σπίτι και βάλει μέσα μια πρέσα και να τη δουλέυει σε ώρες 08:00-14:00 & 18:00-21:00 καθημερινά ή να νοικιάσει ένα χώρο και να το μετατρέψει σε αποθήκη που θα φορτώνουν-ξεφορτώνουν νταλίκες τα εμπορεύματα. Εκτός από την ηχορύπανση υπάρχει θέμα καθαριότητας, κίνησης κλπ.

Είναι λίγο υπερβολικά τα παραδείγματα μου αλλά προσπαθώ να μεταφέρω την εικόνα του δάσους και όχι του θάμνου.

Για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου με μαστορική ορολογία νομίζω πως το "μέτρο" είναι η "χρυσή τομή"

Astyl
Δεν μιλαμε για επαγγελματικη στεγη με πρεσσα καθε μερα σε αστικη ζωνη,εκει συμφωνω υπαρχει προβλημα.
Εδω ο Νικολας εχει τα σπιτια 50-60 μετρα μακρυα και δουλευει ερασιτεχνικα μια σεγα,ενα δισκοπριονο,ενα δραπανο περιστασιακα για να κανει καποια κατασκευη (δεν δουλευει κομπρεσερ,ουτε πρεσσα) ,ποσο ποια θορυβο μπορει να κανει μια σεγα,ενα δισκοπριονο,ενα δραπανο σε αποσταση 50-60 μετρα μακρυα,οι ανθρωποι απο οτι καταλαβα ειναι συνταξιουχοι,συνηθως παραξενοι,που δεν θελουν να ακουν να πεταει ουτε μυγα ,ουτε να ακουν τζιτζικια και αυτα θα τους ενοχλουν.

Πρεπει ο πατερας του Νικολα μιας που σε εκεινον κανουν παρατηρησεις,να τους εξηγηση με καλο τροπο φυσικα να καταλαβουν οτι υπαρχουν καποιες δουλειες που χρειαζεται να γινουν περιστασιακα και δεν μπορουν να γινουν αθορυβα,σεβομαστε τις ωρες κοινης ησυχιας,αλλα απο εκει και περα δεν μπορουμε να μην κανουμε αυτες τις δουλειες που χρειαζονται περιστασιακα.

Και εσυ βρε Νικολα καντους εκει καμμια κατασκευη δωρο να τους κλεισεις τα στοματα :flipout: παππουδες θα ειναι φτιαξε τους π.χ μια ξυλινη φρουτοθηκη για να μαζευουν φρουτα (συκα π.χ) η καμμια ξυλινη ζαρντινιερα,θα φτιαχνεις οτι φτιαχνεις 3 για σενα 1 για τους παππουδες και θα δεις μετα ολο χαρα θα ειναι οταν ακουνε να κανεις κατασκευη ,γιατι θα ξερουν οτι κατι θα φτιαξεις και για αυτους.
:flipout:
Διπλωματία χρειαζεται σε αυτην την ζωη και φιλοτιμο,γιατι με το αγριο φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα.Και εφοσον τον εχεις τον αλλο γειτονα για παντα δεν μπορεις να τσακωνεσαι συνεχεια.

Astyl
Δεν μιλαμε για επαγγελματικη στεγη με πρεσσα καθε μερα σε αστικη ζωνη,εκει συμφωνω υπαρχει προβλημα.
Εδω ο Νικολας εχει τα σπιτια 50-60 μετρα μακρυα και δουλευει ερασιτεχνικα μια σεγα,ενα δισκοπριονο,ενα δραπανο περιστασιακα για να κανει καποια κατασκευη (δεν δουλευει κομπρεσερ,ουτε πρεσσα) ,ποσο ποια θορυβο μπορει να κανει μια σεγα,ενα δισκοπριονο,ενα δραπανο σε αποσταση 50-60 μετρα μακρυα,οι ανθρωποι απο οτι καταλαβα ειναι συνταξιουχοι,συνηθως παραξενοι,που δεν θελουν να ακουν να πεταει ουτε μυγα ,ουτε να ακουν τζιτζικια και αυτα θα τους ενοχλουν.

Πρεπει ο πατερας του Νικολα μιας που σε εκεινον κανουν παρατηρησεις,να τους εξηγηση με καλο τροπο φυσικα να καταλαβουν οτι υπαρχουν καποιες δουλειες που χρειαζεται να γινουν περιστασιακα και δεν μπορουν να γινουν αθορυβα,σεβομαστε τις ωρες κοινης ησυχιας,αλλα απο εκει και περα δεν μπορουμε να μην κανουμε αυτες τις δουλειες που χρειαζονται περιστασιακα.

Και εσυ βρε Νικολα καντους εκει καμμια κατασκευη δωρο να τους κλεισεις τα στοματα :flipout: παππουδες θα ειναι φτιαξε τους π.χ μια ξυλινη φρουτοθηκη για να μαζευουν φρουτα (συκα π.χ) η καμμια ξυλινη ζαρντινιερα,θα φτιαχνεις οτι φτιαχνεις 3 για σενα 1 για τους παππουδες και θα δεις μετα ολο χαρα θα ειναι οταν ακουνε να κανεις κατασκευη ,γιατι θα ξερουν οτι κατι θα φτιαξεις και για αυτους.
:flipout:
Διπλωματία χρειαζεται σε αυτην την ζωη και φιλοτιμο,γιατι με το αγριο φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα.Και εφοσον τον εχεις τον αλλο γειτονα για παντα δεν μπορεις να τσακωνεσαι συνεχεια.

Η Αλήθεια είναι Σάκη ότι δουλεύω και αεροσυμπιεστή αλλά τον έχω μέσα στην αποθήκη και ίσα που τον ακούω εγώ να δουλεύει...

Σίγουρα ο φίλος έχει δίκιο ότι χρειάζεται μέτρο αλλά για να πούμε και την αλήθεια, το χωριό είναι γεμάτο αγρότες που έχουν από 2-3 τρακτέρ στα σπίτια τους τα οποία και θέλουν συχνά γρασσάρισμα, καθάρισμα, μπαίνουν βγαίνουν περιφερειακά. Αυτά δεν τους ενοχλούν?
Αν εγώ αποφασίσω που λέει ο λόγος να πάρω τρακτέρ, τι θα γίνει? Θα μου κάνουν μύνηση που πήρα τρακτέρ?

Συμφωνώ ότι θέλει διπλωματία αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο... Τόσα χρόνια μου λέγανε κόψε μου τα χόρτα, κλάδεψε μου τα δένδρα, κόψε τα χόρτα από την πλατεία... Εκεί δεν τους ενοχλούσε ο θόρυβος?
Είναι πρέπον να μην μου μιλάνε πλέον και να έχουν κατεβασμένα τα μούτρα?

Το καλύτερο βέβαια μου το είπε η θεία μου: Κάνε λέει ένα διαλλειματάκι να ησυχάσουν λίγο... Την ρωτάω πόσο, λέει ένας χρόνος καλά είναι... :p
Θα τρελαθούμε τελείως!!!

Ας τα ξεχάσουμε όμως αυτά και ας πάμε στην σημερινή κατασκευή!

Πρώτη καρέκλα και αν εξαιρέσε κανείς ότι είναι ακατάλληλη για πολύ χοντρούληδες μου φαίνεται ικανοποιητική!
Τα περισσότερα ξύλα κόπηκαν με το δισκοπρίονο μπαταρίας Parkside ενώ τα υπόλοιπα (του σκελετού) με το θορυβώδες φαλτσοπρίονο, επίσης Parkside.
Το βάψιμο έγινε με λάδι Bondex σε απόχρωση oregon pine (ίδιο με αυτό του τραπεζιού) και μάλιστα 2 χέρια.
Αν χρειαστεί θα περαστεί και ένα χέρι διάφανο λάδι.

Να σημειώσω ότι μιας και πρόκειται για καρέκλα δεν θέλησα να καλύψω τις τρύπες από τις βίδες με στόκο, απλά φρόντισα οι βίδες να έιναι όσο το δυνατόν στην πίσω μεριά.
Φυσικά θα φτιαχτεί και άλλη μιας και ξύλα υπάρχουν!!!
Απλά θα δοκιμάσω αυτή την φορά να την κάνω με κεκλιμμένη πλάτη. :)

Τελικά έκανα μία μετεγκατάσταση του υπαίθριου εργαστηρίου εντός της αποθήκης για να γλυτώσω από τους "λατρεμένους" γείτονες.
Αν εξαιρέσει κανείς ότι λόγω του μικρότερου χώρου είναι πιο δύσκολο το πλάνισμα και η λείανση του ξύλου, κατ τ άλλα είναι πιο βολικά τελικά...
Αν δε, συμπεριλάβουμε ότι οι τοίχοι είναι πέτρινοι και φτάνουν το μισό μέτρο σε πάχος και παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι έξω δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα, οπότε πλέον δουλεύω όποτε θέλω!!!

Πάμε στα δικά μας τώρα!
Χθες μαζί με τον ξάδερφο πήγα το γραφείο και την καρέκλα στο σπίτι!!!

Και σήμερα μιας και δεν είχα τι να κάνω, είπα να φτιάξω 3 σκαμνάκια για να δώσω σε φίλους.

Το κάθε ένα είναι διαφορετικό από το άλλο όπως βλέπετε αλλά είναι το ίδιο χρηστικά.
Στο κάθε ένα η βάση έχει συναρμολογηθεί με βίδες ενώ το πάνω μέρος και το ένωμα με τον σκελετό είναι με καβίλιες των 6 χιλιοστών.

Μου πήρανε κανένα 4ωρο όλα μαζί (τρίψιμο, πλάνισμα, κόψιμο και συναρμολόγηση) σε χαλαρούς ρυθμούς.
Το δε κόστος τους δεν ξεπέρασε τα 5-6 ευρώ (χωρίς το χρώμα), οπότε συνολικά δεν θα βγούν ούτε 10 ευρώ...

Αύριο θα γίνει το βάψιμο, πιθανότατα με βερνίκια γιατί πλέον είμαι κολλημένος με το λάδι και θέλω να φεύγουν!!!

Νικόλα πολλά μπράβο και πάλι.Βασικά τα σκαμνάκια είναι όλα τα λεφτά,πολύ...Χομπιτίστικα θα έλεγα!
Τα σέβη μου,γιατι είσαι νέο παιδί και θα μπορούσες να διασκεδάζεις με πιο "ελαφριά" πράματα...

Νικόλα πολλά μπράβο και πάλι.Βασικά τα σκαμνάκια είναι όλα τα λεφτά,πολύ...Χομπιτίστικα θα έλεγα!
Τα σέβη μου,γιατι είσαι νέο παιδί και θα μπορούσες να διασκεδάζεις με πιο "ελαφριά" πράματα...

Και εγώ για το Δρομοκαϊτειο είμαι όπως και οι περισσότεροι από εδώ μέσα...

Κρυβε λογια λεμε!!!
Χαχαχαχαχα

Μπραβο ρε Νικο! Πολυ σε χαιρομαι!
Επισης ειχες πετρινη αποθηκη και δουλευεις εξω στο λιοπυρι?
Εννοειται θα φτιαξεις τον χωρο σου εκει και θα δουλευες και με χιονια και βροχες!