Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ναι Μιχαλη τα παιδια εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια!!!!

Ειχα και εγω μερικες παλετες στην κατοχη μου και ηθελα να φτιαξω μια ξαπλωστα σαν αυτη του ΙΚΕΑ.

IkeaSundero.JPG

Δυστυχως ομως τα ξυλα τους δεν ηταν αναλογης ποιοτητας οποτε δε το αρχισα το προτζεκτ.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

... Από παλέτες μεγάλες (από αυτές που συγκρατούν μεγάλα τζάμια) πήρα την ξυλεία και αφού την περιποιήθηκα έφτιαξα τα κάτωθι:

Καναπές με προσθαφαιρούμενα μαξιλάρια (αγόρασα 7αρι αφρολέξ για το κάθισμα και 4αρι για την πλάτη ...
Πολύ ωραίος ο καναπές. Μπράβο σου! :grinning-smiley-043

Να ανεβάσω και εγω μια παλαιότερη κατασκευη μου, πιο κοντά στο γλυπτό παρα στο "καρφωτό" όμως.

Οταν τελείωνα το σπιτι μου ηθελα ενα τραπέζι για το σαλονι, κατι κοντα στο σχεδιαστικό στυλ που ειχα δωσει στον χώρο. Μου πηρε περίπου ενα μηνα να βρω την materia prima, την κατάλληλη ριζα ελιάς. Αυτη ηταν σε ενα χωράφι γνωστού μου, και οταν βγήκε απο το χωμα είχε και μια ωραια μυρμηγκοφωλιά..

Σε πρωτη φαση καθαρίστηκε απο τα χώματα, πλύθηκε, και κόπηκε στο τελικο σχημα. Μετα άρχισε η αισθητική επεξεργασία με γυάλισμα κάποιων επιφανειων και ξύσιμο αλλων.

Στην τελικη της μορφη, αφου ηρθε Αθηνα περάστηκε με xyladecor και διάφανο λουστρο θαλάσσης (περιπου 15 χερια στο σύνολο).

Η πρώτη φωτο απο τις φασεις της επεξεργασίας, η δευτερη οπως ειναι σήμερα στο σαλονι, με κρυσταλλο 90Χ90.

DSC00814.jpg

DSC00816.jpg

Καλα, το αποτελεσμα ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο και 100% πρωτοτυπο!!

Δυσκολευομαι να αντιληφθω τα σημεια ισορροπιας! Φανταστικη δουλεια.

Τι αντιδραση εχει το γυαλι σε μια σχετικη πιεση στις ακρες?

Κατι που δεν φαίνεται καθαρα ειναι η ύπαρξη 2 ποδιων, ασύμμετρων, που οριζουν το επιπεδο του τραπεζιου. Το ενα ειναι ιδιαίτερα χαμηλο, αρα σταθερο, το δευτερο εχει περασμένες καβιλιες μεσα. Αυτες οι καβιλιες ομως δεν ηταν αρκετες για τον φιλο Γιωργο που φροντισε να το γονατίσει.. Στο μελλον θα αντικατασταθούν με σιδερένιες.

Το γυαλι εχει μια ικανοποιητική ανοχή σε torsional moves αλλα δεν εχω κανει καποια προσπάθεια φιξαρισματος επανω στο ξυλο, και θελει την προσοχη του στα ακρα. στο κεντρο εχει παρει και 30 κιλα.

Μπραβο για την εμπνευση!
Ισως πιο μικρο κρυσταλο και πιο χοντρο να ηταν καλυτερο κατα την γνωμη μου.

Τις τριμενες επιφανειες τις περασες με λαδακι να αναδειχθουν?

Ευχαριστω για τα καλα λογια.

Το κρύσταλλο ειναι δεκάρι clear, και στο εμβαδο αυτο ειναι ηδη πολυ βαρύ. Στην φωτο λογω γωνίας λήψης δείχνει πιο μεγαλο απ οτι ειναι, το μεγεθος ειχε μελετηθεί με ακρίβεια απο αισθητικής πλευρας και το θεωρω αρμονικό σαν αποτελεσμα.

Οι λείες επιφάνειες προκειμενου να κανουν αντίθεση στις εσωτερικές πτυχώσεις εχουν τριφτει στο χερι, και περαστεί με διάφανο λουστρο, οχι με λαδι (περίπου 15 χερια με πιστόλι)

Πολυ καλός άσσος στο πριόνι. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια ειναι οτι δεν χρησιμοποιεί καθόλου ηλεκτρικά εργαλεια.
Απίστευτος.

εδω σας εχω....
ΚΑΙ κατασκευη ντουλαπιου για τα power tools του, και συνδεση με μπισκοτακια, και κατι περιεργοι σφικτηρες
https://www.youtube.com/watch?v=n3gm39qe3YU

αλλα ρε παιδια πολυ φλωρικο εργαστηριο...ουτε ενα κοκο πριονιδι δεν εχει κατω

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολυ καλός άσσος στο πριόνι. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια ειναι οτι δεν χρησιμοποιεί καθόλου ηλεκτρικά εργαλεια.
Απίστευτος.

Τι να λέμε........Όλα με εργαλεία χειρός. Όπως κάποτε οι μαραγκοί και οι καραβομαραγκοί.

Καλημέρα. Δεν λέω, κεντάει ο τύπος αλλά η ξυλεία που χρησιμοποιεί δεν είναι και πολύ "για πέταμα" Από ότι καταλαβαίνω είναι κάποιο Αμερικάνικο ξύλο ειδικό για έπιπλα (αν ψάξετε σε καταστήματα με έπιπλα είναι της μόδας τελευταία τα πεπαλαιωμένα και σκοροφαγωμένα έπιπλα, απλά με ένα λάδι προστασίας όπως αυτό της ταινίας) Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε κάποια χωματερή στην Ελλάδα. Στην αρχή του video νόμισα πως είναι εδώ στην Ελλάδα η στοίβα με τα ξύλα και πως είναι οικοδομική ξυλεία, πεταμένη σε κάποιο οικόπεδο.
Παρόλλα ταύτα αξίζει.
Φιλικά,
Γιάννης

Ρίξτε και μια ματιά στον Frank Howarth. Μέχρι τώρα έφτιαχνε ψιλό πράγματα, εκτός από τρομερή αισθητική τα δείχνει και πολύ ωραία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.