Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ, πολύ καλό το έπιπλο Mr_Kenzo. Κρίμα που αδικείται από την χαμηλή ευκρίνεια της φωτογραφίας, στην ολοκληρωμένη-βαμμένη του μορφή.

Τα κομοδίνα βάφτηκαν και είναι έτοιμα. Χρώμα επιλέξαμε, δρυ ρουστίκ Να ξεμυρίσουν λίγο και να μπούνε στη θέση τους.
Η φώτο τα αδικεί.

komo.jpg

Ωραία Πανάγο .... θα φτιάξω και εγώ ένα που χρειάζομαι.
Μια ρουτεριά στο καπάκι γύρω γύρω θα του έδενε. (Τι ??? δεν έχεις ρούτερ)
Θα ήθελα να δω και μια προφίλ του έργου.

Πολύ ωραίο το κόλπο για το ξεμοντάρισμα.
Λογικά αν πάρεις ένα παλιό φτυάρι και το φας με τον τροχό γίνεται η δουλειά πολύ καλά!
Αυτα γινονται μονο στο "σινεμα". Αν εκανα αυτο το κολπο με την παλετα που ξεμονταρισα ( τα μπλοκ για τον Ασωτο) θα ειχαν σπασει σχεδον ολες οι ταβλες.
Και εξηγουμαι. Οι μακριες προκες στα "ποδια" ηταν στιφτες και ειχαν μικρα αγκυρια επανω τους. Ηταν δε καρφωμενες με αεροπιστολο και τα κεφαλια ηταν βαθια στο ξυλο. Αν λοιπον εφαρμοζοταν αυτο το συστημα, τα κεφαλια θα "ξετρυπαγαν" την ταβλα και θα την εσπαγαν, και οι προκες θα παρεμεναν καρφωμενες στα μπλοκ.
Επισης οι μικρες προκες που ενωναν τις ταβλες που δεν ηταν καρφωμενες σε μπλοκ ηταν επισης με τα κεφαλια μεσα, και στην αντιθετη πλευρα η μυτη τους ηταν στραβωμενη Γ και χωμενη στο ξυλο. Επρεπε λοιπον να ανακαλυψω προς τα που ηταν στραβωμενη η μυτη, και να την ανασηκωσω με ενα κατσαβιδι αρχικα, και μετα με το λοστο, ωστε η προκα να ερθει ολη ευθεια, για να ξεκαρφωθει.

Τωρα εφτασα στο τελος του θεματος και οι κατασκευες σας ειναι εντυπωσιακες. Θελω να πω οτι παρακολουθω και "αγοραζω" πολλες απο τις ιδεες σας και τις κατασκευες σας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τα καλά σας λόγια.

Ωραία Πανάγο .... θα φτιάξω και εγώ ένα που χρειάζομαι.
Μια ρουτεριά στο καπάκι γύρω γύρω θα του έδενε. (Τι ??? δεν έχεις ρούτερ)
Θα ήθελα να δω και μια προφίλ του έργου.

Νίκο μας αρέσουν οι καθαρές, αυστηρές και απλές γραμμές, όπως αναφέρει αλλού η Αγάπη, οπότε δεν θέλαμε καμία "ρουτεριά". (Ναι έχω ρούτερ)
Ανεβάζω και φώτο προφίλ και πίσω πλευρά.

IMG_20160127_081617.jpg

Αν δεν θες τα κυβακια ναι, το κοψιμο της προκας ειναι οτι καλυτερο και γρηγοροτερο αφου δεν σε νοιαζει αν θα μεινουν μεσα οι μυτες απο τις προκες.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τα κομοδίνα βάφτηκαν και είναι έτοιμα. Χρώμα επιλέξαμε, δρυ ρουστίκ Να ξεμυρίσουν λίγο και να μπούνε στη θέση τους.
Η φώτο τα αδικεί.

...

Πολύ όμορφη δουλειά, συγχαρητήρια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πριν κάποιες μέρες εφτιαξα ενα επιπλακι (μου το θυμησε ο Μπαμπης με την κατασκευη του) για να δεχτεί κάτι ψαθινα καλάθια που είχα .
Πήρα ρεταλια 5x5 δοκαρακι το "κατεβασα" στο 4,5x4,5 για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα εκτός απο αυτα που θα χρησιμοποιούσα για το πανω μερος που έγιναν 4,1x4,5 για να προστεθει κόντρα πλακε 4χιλιοστα και να κοπει με το ρουτερ για την πανω επιφάνεια . Μετα τα τριψιματα κλπ , βερνικι βεγκε και έτοιμο 42x40x80 .
Στην αρχή έλεγα να το κάνω με πόδια αλλα χωρίς μου άρεσε πιο πολυ και τα έκοψα ...

Ωραία δουλειά, μπράβο!