Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστω παιδια για τις ευχες, αυτος ηταν ο σκοπος της κατασκευης του, αλλα η "τροικα της ασπρης μπλουζας" διαφωνησε.

?

Sent from my iPad using Tapatalk

?

Πιθανον θα εννοει οτι η Τροικα με την ασπρη μπλουζα ειναι ο γιατρος της χοληστερινης και των τριγλικεριδιων,και θα του εχει κοψει του Μητσαρα τα γερα τσιμπουσια,και ετσι το τραπεζι θα φιλοξενει επανω χαλαρα πραγματα,καμμια σαλατα,φασολακια πρασινα,μπαμιες,μελιτζανες μπλουμ,μπριαμ,γεμιστα,αντε και αραια κανα κοτοπουλο.
Προβατινες-κατσικια-κοκινο κρεας θα απαγορευονται δια ροπαλου.
Μακαρι να πεφτω εξω Μητσαρα και να εννοεις κατι αλλο

Πιθανον θα εννοει οτι η Τροικα με την ασπρη μπλουζα ειναι ο γιατρος της χοληστερινης και των τριγλικεριδιων,και θα του εχει κοψει του Μητσαρα τα γερα τσιμπουσια,και ετσι το τραπεζι θα φιλοξενει επανω χαλαρα πραγματα,καμμια σαλατα,φασολακια πρασινα,μπαμιες,μελιτζανες μπλουμ,μπριαμ,γεμιστα,αντε και αραια κανα κοτοπουλο.
Προβατινες-κατσικια-κοκινο κρεας θα απαγορευονται δια ροπαλου.
Μακαρι να πεφτω εξω Μητσαρα και να εννοεις κατι αλλο

Καλημερα Σάκη. Μάλλον δίκιο εχεις.

Μπεεεεεε, ο Σακης εχει απολυτο δικιο...Μπεεεε πολυ πρασιναδα (μπεεεε) βρε παιδι μου........Μπεεεε, και οχι μονο χοληστερινη, αποτελεσμα των ανθυγιεινων συνθηκων διαβιωσης και εργασιας απο το 2012 και μετα κυριως, και οχι τοσο διατροφης.......μπεεεεε.
Σε λιγο θα καταργησω χορτοκοπτικα, μηχανες κουρεματος χορτου, τραπεζια, κουταλοπηρουνα, κτλ, και θα τρεφομαι στα 4 κατευθειαν απο τη μανα γη............μπεεεε.
Εχω αρχισει η αληθεια ειναι, να φοβαμαι την περιοδο του Πασχα....μπεεεε. Νιωθω αλληλεγγυος με τα θυματα της περιοδου. (Η αληθεια εινα οτι εδω και πολλα χρονια δεν συμμετεχω ετσι και αλλιως).
Πρεπει να σας αφησω επειγοντως γιατι κατι παλιοκατσικες τρωνε το φαι μου στο διπλανο χωραφι, και παω για "τσαμπουκα".

Περισσότερες λεπτομέρεις πολύ σύντομα!

DSC_0664.jpg

Η σοκοφρετα μου ειναι αχρηστη, δεν μπορω να τη φαω, θα τη χαρισω στο πιτσιρικι του Νεκταριου!

Μετά από πολύ καιρό ολοκληρώθηκε το φωτιστικό που σας έδειξα χθες (sneak peak).

DSC_0669.jpg

DSC_0668.jpg

DSC_0667.jpg

Κατασκευή από μασίφ ξύλο Ιρόκο (ειδικό κομμάτι με ρόζο για εναλλαγή χρωμάτων).

Διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης:
Η βάση κόπηκε και διαμορφώθηκε στο φαλτσοπρίονο και έπειτα πλανίστηκε - ξεχονδρίστηκε και τρίφτηκε με 60...1000άρι γυαλόχαρτο.
Το κάθετο τμήμα (στύλος του φωτιστικού), κόπηκε στην κορδέλα (ευγενική προσφορά φίλου) και τρίφτηκε αρχικά με τριβείο άξονα (φουσκωμένο με αέρα ) και έπειτα στο χέρι με γυαλόχαρτα 80-120-240-400.

Τα 2 τμήματα αυτά ενώθηκαν με μόρσο. Συγκεκριμένα σκάφτηκε μία υποδοχή στο κέντρο της βάσης και τοποθετήθηκε εντός της το κάθετο τμήμα (φαγώθηκε και αυτό κατάλληλα έτσι ώστε να μην φαίνεται το πάτημα), έπειτα με λίγη κόλλα πολυουρεθάνης δέθηκε η κατασκευή (μπήκε και μία βίδα από κάτω για ασφάλεια).

Ακολούθησε η κοπή των οριζόντιων μπαρών στα οποία κάθεται πάνω η ταινία led (κόψιμο, τρίψιμο και φάγωμα των περιθωρίων με trimmer).

Ηλεκτρολογικά:

Αρχικά thumbs up στον Νεκτάριο για την πολύτιμη βοήθεια και την χορηγία του καλωδίου!

Χρησιμομοποιήθηκε ταινία LED (IP 65) της Geyer ισχύος 14 W/m ψυχρό λευκό (6500Κ) και τροφοδοτικό της Geyer 24 W. Όλα αγορασμένα από το Lampa-shop.gr.
Αφού βιδώθηκε το τροφοδοτικό πάνω στον στύλο του φωτιστικού, τοποθετήθηκε και η ταινία πάνω στις οριζόντιες μπάρες (με κόλλα πολυουρεθάνης γιατί με την δική της δεν κρατούσε καθόλου).
Έπειτα μπήκαν τα καλώδια (αν και πρώτη φορά που έπαιξα με ρεύματα ήταν εύκολη διαδικασία).

Φινίρισμα
: 3 χέρια βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο AURO.

Υ.Γ 1: Το καπέλο παραγγέλθηκε εξ αποστάσεως γιατί τα τοπικά μαγαζιά δεν είχαν και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα αρκετά μικρότερο!!! Είναι τεράστιο αλλά ομολογώ ότι του πηγαίνει!

Υ.Γ 2: Οι φωτό είναι χάλια, αύριο θα βγάλω καλές γιατί πραγματικά κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες δεν φαίνονται καθόλου.

Και μία αναμμένο:

DSC_0670.jpg

DSC_0669.jpg

DSC_0668.jpg

DSC_0667.jpg

Η βάση κόπηκε και διαμορφώθηκε στο φαλτσοπρίονο και έπειτα πλανίστηκε - ξεχονδρίστηκε και τρίφτηκε με 60...1000άρι γυαλόχαρτο.
Το κάθετο τμήμα (στύλος του φωτιστικού), κόπηκε στην κορδέλα (ευγενική προσφορά φίλου) και τρίφτηκε αρχικά με τριβείο άξονα (φουσκωμένο με αέρα ) και έπειτα στο χέρι με γυαλόχαρτα 80-120-240-400.

Τα 2 τμήματα αυτά ενώθηκαν με μόρσο. Συγκεκριμένα σκάφτηκε μία υποδοχή στο κέντρο της βάσης και τοποθετήθηκε εντός της το κάθετο τμήμα (φαγώθηκε και αυτό κατάλληλα έτσι ώστε να μην φαίνεται το πάτημα), έπειτα με λίγη κόλλα πολυουρεθάνης δέθηκε η κατασκευή (μπήκε και μία βίδα από κάτω για ασφάλεια).

Ακολούθησε η κοπή των οριζόντιων μπαρών στα οποία κάθεται πάνω η ταινία led (κόψιμο, τρίψιμο και φάγωμα των περιθωρίων με trimmer).

Ηλεκτρολογικά:

Αρχικά thumbs up στον Νεκτάριο για την πολύτιμη βοήθεια και την χορηγία του καλωδίου!

Χρησιμομοποιήθηκε ταινία LED (IP 65) της Geyer ισχύος 14 W/m ψυχρό λευκό (6500Κ) και τροφοδοτικό της Geyer 24 W. Όλα αγορασμένα από το Lampa-shop.gr.
Αφού βιδώθηκε το τροφοδοτικό πάνω στον στύλο του φωτιστικού, τοποθετήθηκε και η ταινία πάνω στις οριζόντιες μπάρες (με κόλλα πολυουρεθάνης γιατί με την δική της δεν κρατούσε καθόλου).
Έπειτα μπήκαν τα καλώδια (αν και πρώτη φορά που έπαιξα με ρεύματα ήταν εύκολη διαδικασία).

Φινίρισμα

Υ.Γ 1: Το καπέλο παραγγέλθηκε εξ αποστάσεως γιατί τα τοπικά μαγαζιά δεν είχαν και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα αρκετά μικρότερο!!! Είναι τεράστιο αλλά ομολογώ ότι του πηγαίνει!

Υ.Γ 2: Οι φωτό είναι χάλια, αύριο θα βγάλω καλές γιατί πραγματικά κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες δεν φαίνονται καθόλου.

Και μία αναμμένο:

DSC_0670.jpg

1 θα έπρεπε να κόψεις τον στύλο στη μέση. να του κανεισ λούκι να περάσεις το καλώδιο και να τον ξανακολλήσεισ.
2 η λεντοταινια δεν με τρελαίνει.. ίσως γιατι εξεχει πανω απο το καπελο
3 την ταπα στήριγμα του καπέλου θα την προτιμούσα διαφορετική, η μεταλλικη ή ξύλινη αλλα στρογγυλη
4 είναι παρα πολυ όμορφο. αν είχες κανει και τα παραπάνω άνετα θα το πούλαγες ως επαγγελματικό...
φυσικά ο καθένας όπως του αρέσει το κάνει !

DSC_0669.jpg

DSC_0668.jpg

DSC_0667.jpg

Ηλεκτρολογικά:

Φινίρισμα

Και μία αναμμένο:

DSC_0670.jpg

You got potential !
Μερικά μαθήματα φωτο απο τον Μιχάλη κι απογειωθηκες !
Μπράβο για την ωραία και πρωτότυπη κατασκευη, αλλα κυρίως μπράβο που ξέφυγες απο τα τετριμμένα (σελιδοδείκτες, ρεσω κλπ.)

Μονο σχόλιο οτι με αυτο το καπέλο, ισως να θες να ξανασκεφτείς το εμβαδό της βάσης.

Στραβωσε τα 4 σιδερα που κρατανε το κεντρο προς τα κατω, ετσι ωστε κανοντας τον κωνο προς το πατωμα, το περιμετρικο να βγαινει πιο ψηλα απο την κεφαλη της βασης και να την κρυβει.

(μα και συ ρε παιδι μου OSB εβαλες πανω στον παγκο;;;;;; χα, χα, χα, χα, μην ξεχνιομαστε)

1 θα έπρεπε να κόψεις τον στύλο στη μέση. να του κανεισ λούκι να περάσεις το καλώδιο και να τον ξανακολλήσεισ.
2 η λεντοταινια δεν με τρελαίνει.. ίσως γιατι εξεχει πανω απο το καπελο
3 την ταπα στήριγμα του καπέλου θα την προτιμούσα διαφορετική, η μεταλλικη ή ξύλινη αλλα στρογγυλη
4 είναι παρα πολυ όμορφο. αν είχες κανει και τα παραπάνω άνετα θα το πούλαγες ως επαγγελματικό...
φυσικά ο καθένας όπως του αρέσει το κάνει !

1) Υπήρχε και πιο ωραίος τρόπος για τακτοποίηση καλωδίου αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω τον στύλο. Σχηματισμός αυλακίου με Ρούτερ.
2) Εξέχει μόνο από την πίσω μεριά (φωτίζει και λίγο το background).
3) Ξύλινη είναι αν δεν είδες. Σκεφτόμουν ούτως η άλλως να την κάνω στρόγγυλη. Θα το δοκιμάσω σήμερα.

4) Φυσικά και δεν πρόκειται για επαγγελματικό αποτέλεσμα αλλά νομίζω ότι είναι άνω του μετρίου. :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

You got potential !
Μερικά μαθήματα φωτο απο τον Μιχάλη κι απογειωθηκες !
Μπράβο για την ωραία και πρωτότυπη κατασκευη, αλλα κυρίως μπράβο που ξέφυγες απο τα τετριμμένα (σελιδοδείκτες, ρεσω κλπ.)

Μονο σχόλιο οτι με αυτο το καπέλο, ισως να θες να ξανασκεφτείς το εμβαδό της βάσης.

Thanks!
To έχω καλά με την φωτογραφία απλά το κινητό ήταν το παλιό μου και από κάμερα πάλι καλά να λες!

Τετριμμένα? Τραπέζια, γλάστρες έχω κάνει ένα σωρό τελευταία!!! Αφού μου τα ζητάνε τα κηροπήγια τι να κάνω ο καημένος. Όποιος το βλέπει θέλει!! :)

Δεν υπάρχει πρόβλημα αναφορικά με το καπέλο μιας και που είναι πανάλαφρο και εκεί που θα μπει αν μπει δεν θα έχει θέμα σταθερότητας. Εδώ είναι σε κεκλιμμένο επίπεδο όπως βλέπεις και από πίσω βαράει ανεμιστήρας και δεν κάνει κιχ (111 W όχι κανένας 15άρης).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στραβωσε τα 4 σιδερα που κρατανε το κεντρο προς τα κατω, ετσι ωστε κανοντας τον κωνο προς το πατωμα, το περιμετρικο να βγαινει πιο ψηλα απο την κεφαλη της βασης και να την κρυβει.

(μα και συ ρε παιδι μου OSB εβαλες πανω στον παγκο;;;;;; χα, χα, χα, χα, μην ξεχνιομαστε)

Θα το κάνω αυτό Δημητρό, άλλωστε όπως είπα και παραπάνω δεν με χαλάει που η ταινία στο τέλος βγαίνει έξω.

Μία κατασκευή αυτού του τύπου θέλει να έχεις όλο το μυαλό σου εκεί για να μην κάνεις λάθη. Εγώ όπως καταλάβατε δεν το είχα όλη την ώρα εκεί. Το επόμενο φωτιστικό θα το προσέξω πολύ περισσότερο! :)

Το απόγευμα η τελική έκδοση! :)

Υ.Γ: (OSB), έλα ντε... Θα το ξυλώσω!!!

Νικο μου αρεσει πολυ και σαν ιδεα και σαν χρησιμοτητα και σαν εκτελεση. well done!!
Εμενα το μονο που μου χτυπησε στο ματι ειναι το osb... αλλα βλεπω το θα το ξηλωσεις και χαρηκα :)))

Βρε θα σας σκοτώσω.
ΤΟ OSB το έβαλα απλά για να κάθεται το φωτιστικό, δεν είναι ενωμένο με την βάση.
Το είχα περάσει άλλο ένα χέρι λάδι και δεν ήθελα να βρει στο χαλί που είναι τίγκα στην σκόνη!!!

Νίκο μου άρεσε πάρα πολύ! Μπράβο!
Μου άρεσε σε όλα δεν με χάλασε τίποτα!

...όσο αφορά την επιφάνεια του πάγκου....μην κάνεις καμιά βλακεία και ξηλώσεις το osb....απλά πάρε ένα λεπτό κόντρα πλακέ και βίδωσέ το από πάνω.