Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Βρε θα σας σκοτώσω.
ΤΟ OSB το έβαλα απλά για να κάθεται το φωτιστικό, δεν είναι ενωμένο με την βάση.
Το είχα περάσει άλλο ένα χέρι λάδι και δεν ήθελα να βρει στο χαλί που είναι τίγκα στην σκόνη!!!

χαχαχα, ε ναι βρε Νικ, μας εχεις φλομωσει στο osb lately και ζητας τα ρεστα που το περασαμε για αισθητικη επεμβαση στο εργο. Αδικο εχουμε? :)))

Τελευταίες μικροαλλαγές:

Άλλαξα την τάπα από πάνω σε στρόγγυλη για να δένει καλύτερα και μετακίνησα την ταινία πιο κάτω για να μην φαίνεται.
Νομίζω είναι πολύ καλύτερα πλέον!

DSC_0671.jpg

Και μία φωτό της βάσης για να δείτε τον ρόζο:

DSC_0672.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χαχαχα, ε ναι βρε Νικ, μας εχεις φλομωσει στο osb lately και ζητας τα ρεστα που το περασαμε για αισθητικη επεμβαση στο εργο. Αδικο εχουμε? :)))

Έχεις τα δίκια σου Μιχάλη!! :p

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

το σπιτάκι του σκύλου προχώρησε αρκετά... αν και έγιναν ορισμένα λάθη *
περάστηκε και με 2 χέρια βερνίκι Lidl και αύριο θα περαστεί με τζέλ από το lidl...και ότι υπολείπεται σε αυτό θα κλείσει.
το ταβάνι είναι ανοιγόμενο με 3 μεγάλους μεντεσέδες και πιάνει με ένα άγκιστρο στο πλάι για να μην κοπανάει από τον αέρα.
μπήκαν και τάκοι από κάτω για να αποκτήσει ρήση προς τα πίσω.

* η είσοδος αρχικά ήταν στρογγυλή στο πάνω μέρος...αλλά στην δοκιμή του σκύλου να μπει ή να βγει....υπήρχε πρόβλημα...οπότε μεγάλωσε καμιά 10ρια πόντους σε ύψος και 6-7 σε πλάτος...το μεγάλωμα έγινε επιτόπου με το πολυεργαλείο του lidl

αρχικά ήταν να συνδεθούν τα κόντρα πλακέ χωρίς σκελετό...στην πορεία άλλαξαν τα πλάνα και φτιάχτηκε σκελετός για να δέσει καλύτερα η όλη κατασκευή....σαν αποτέλεσμα είχε τα κομμένα κόντρα πλακέ να μην γωνιάζουν καλά....δεν υπάρχει πρόβλημα με αέρα ή νερό αλλά η στραβή έγινε....

**το δισκοπρίονο μπαταρίας του lidl δεν μπορεί να κόψει κόντρα πλακέ σημύδα 18αρη σε μήκος πάνω από μισό μέτρο....είναι Γ.Τ.Π.Κ.

θα του φτιάξω από Κ/Π κάτι για να βάλω χωνευτά τα μπολ με την τροφή και το νερό και ίσως ένα πεζουλάκι μπροστά από την είσοδο και μια χαριτωμενιά για κάνω πιο όμορφη την είσοδο.

ο γάτος κοιτάει παραπονεμένος ...οπότε κάτι θα φτιάξω και για αυτόν μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του....

μόλις τελείωσα και το τραπεζάκι για το μπάρμπεκιου, μένει να βιδωθεί η επιφάνεια στα πόδια...και μετά τρίψιμο, πολύ τρίψιμο, και βάψιμο με teak oil

Πωπω φιλε , το εκτιμαει ο σκυλος? :))
Βαψε και τους τακους θα ταιριαζει πιο πολυ στο ματι.
Το τραπεζακι γινεται λουκουμακι!!

Σωτηρη πολυ ωραιο !!!θα ανεβασω και γω φωτο απ το σκυλοσπιτο μου μολις τελειωσω κατι λεπτομεριες!

Σωτήρη διάβασα ότι έβαλες τάκους για να έχει ρήση προς τα πίσω, αυτό σημαίνει πως το δάπεδο δεν είναι οριζόντιο αλλά με κλίση? Νομίζω πως θα τον κουράζει έτσι. Καλύτερα να ήταν αλφαδιασμένο το δάπεδο και να έδινες κλίση στο καπάκι...

Στο σημείο που το έβαλα, τα πίσω πόδια είναι σε στάθμη 3 εκ χαμηλότερη από τα μπροστινά πόδια και τα αριστερά 1 εκ χαμηλότερα από τα δεξιά....οπότε το χαμηλότερο σημείο είναι η πίσω αριστερή γωνία και εκεί θα στραγγίζει.
Τους τάκους τους έβαλα, και δεν το έγραψα σωστά προηγούμενα, είναι για να δημιουργούν μία απόσταση 5 εκ από το δάπεδο, για μόνωση και για προστασία από το νερό.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

το σπιτάκι του σκύλου προχώρησε αρκετά... αν και έγιναν ορισμένα λάθη *
περάστηκε και με 2 χέρια βερνίκι Lidl και αύριο θα περαστεί με τζέλ από το lidl...και ότι υπολείπεται σε αυτό θα κλείσει.
το ταβάνι είναι ανοιγόμενο με 3 μεγάλους μεντεσέδες και πιάνει με ένα άγκιστρο στο πλάι για να μην κοπανάει από τον αέρα.
μπήκαν και τάκοι από κάτω για να αποκτήσει ρήση προς τα πίσω.

* η είσοδος αρχικά ήταν στρογγυλή στο πάνω μέρος...αλλά στην δοκιμή του σκύλου να μπει ή να βγει....υπήρχε πρόβλημα...οπότε μεγάλωσε καμιά 10ρια πόντους σε ύψος και 6-7 σε πλάτος...το μεγάλωμα έγινε επιτόπου με το πολυεργαλείο του lidl

αρχικά ήταν να συνδεθούν τα κόντρα πλακέ χωρίς σκελετό...στην πορεία άλλαξαν τα πλάνα και φτιάχτηκε σκελετός για να δέσει καλύτερα η όλη κατασκευή....σαν αποτέλεσμα είχε τα κομμένα κόντρα πλακέ να μην γωνιάζουν καλά....δεν υπάρχει πρόβλημα με αέρα ή νερό αλλά η στραβή έγινε....

**το δισκοπρίονο μπαταρίας του lidl δεν μπορεί να κόψει κόντρα πλακέ σημύδα 18αρη σε μήκος πάνω από μισό μέτρο....είναι Γ.Τ.Π.Κ.

θα του φτιάξω από Κ/Π κάτι για να βάλω χωνευτά τα μπολ με την τροφή και το νερό και ίσως ένα πεζουλάκι μπροστά από την είσοδο και μια χαριτωμενιά για κάνω πιο όμορφη την είσοδο.

ο γάτος κοιτάει παραπονεμένος ...οπότε κάτι θα φτιάξω και για αυτόν μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του....

μόλις τελείωσα και το τραπεζάκι για το μπάρμπεκιου, μένει να βιδωθεί η επιφάνεια στα πόδια...και μετά τρίψιμο, πολύ τρίψιμο, και βάψιμο με teak oil

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !
Εμένα ξεπέρασε κατα πολυ τις προσδοκίες μου.
Τα είχαμε συζητήσει το τραπεζάκι, αλλα το τελικό αποτελεσμα ειναι όλα τα λεφτα !
Ισως να μη του βάλεις κάν τα διαγώνια.
Θα μου επιτρέψεις όμως να το ρουτεριάσουμε λίγο στις ακμές στην πανω επιφάνεια ;
Θα του δώσει άλλο αέρα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Χρήστο χαίρομαι που σου αρέσει. Δοκίμασα χτες και δεν ταιριάζει καθόλου το χιαστί, δεν θα το έβαζα καθόλου.
Στο ρουτέριασμα θα χρειαστώ το χέρι σου...δεν το έχω με το ρούτερ...σήμερα θα το τρίψω και το έχω έτοιμο για βάψιμο...τριμάρισμα θέλουν και οι ακμές από τα πόδια εκτός της επιφάνειας. τριμάρισμα θέλει και ο πάγκος στις ακμές...

Τέλος να σε ρωτήσω, έχεις δισκοπρίονο να μπορεί να κόψει ΚΠ ? γιατί του lidl της μπαταρίας που έχω δεν μπορεί....αλλιώς όταν έρθεις να με βοηθήσεις με το φύλλο του κόντρα πλακέ να κοπεί στο bosch (για να φτιαχτεί και το ράφι του πάγκου)

Χρήστο χαίρομαι που σου αρέσει. Δοκίμασα χτες και δεν ταιριάζει καθόλου το χιαστί, δεν θα το έβαζα καθόλου.
Στο ρουτέριασμα θα χρειαστώ το χέρι σου...δεν το έχω με το ρούτερ...σήμερα θα το τρίψω και το έχω έτοιμο για βάψιμο...τριμάρισμα θέλουν και οι ακμές από τα πόδια εκτός της επιφάνειας. τριμάρισμα θέλει και ο πάγκος στις ακμές...

Τέλος να σε ρωτήσω, έχεις δισκοπρίονο να μπορεί να κόψει ΚΠ ? γιατί του lidl της μπαταρίας που έχω δεν μπορεί....αλλιώς όταν έρθεις να με βοηθήσεις με το φύλλο του κόντρα πλακέ να κοπεί στο bosch (για να φτιαχτεί και το ράφι του πάγκου)
Ναι σε όλα!
Θα μιλήσουμε το απόγευμα

Sent from my C6833 using Tapatalk

Μπράβο μάστορα !!!! Πολλά και ωραία έργα μαζεμένα !!!!:worshippy:
Σημ. Ο σκύλος ότι φάει στα πέντε λεπτά ....μετά αδειάζουμε το πιάτο του.

Μπράβο φίλε Σωτήρη, ωραία δουλειά, μιά ερώτηση τελικά το φαλτσοπρίονο μπαταρίας του Lidl είναι τόσο αδύναμο που δεν μπορεί νά κοψει ΚΠ 18 mm ? η μήπως είναι θέμα εξαντλημένης μπαταρίας.

Ωραίο καί το φωτιστικό του Νίκου

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπράβο φίλε Σωτήρη, ωραία δουλειά, μιά ερώτηση τελικά το φαλτσοπρίονο μπαταρίας του Lidl είναι τόσο αδύναμο που δεν μπορεί νά κοψει ΚΠ 18 mm ? η μήπως είναι θέμα εξαντλημένης μπαταρίας.

Ωραίο καί το φωτιστικό του Νίκου
μπαταρίες έχω εναλλάξιμες οπότε δεν είναι θέμα μπαταρίας...να σου πω τι κάνει και εάν καταλάβεις πέσμου και μένα....αρχίζει και κόβει σχετικά καλά, και μόλις φτάσει σε ένα μήκος 50εκ σταματάει να γυρίζει και αδειάζει την μπαταρία και μένει σφηνωμένο ανάμεσα στα κομμάτια του ΚΠ....δοκίμασα και έκοψα μία τάβλα από κρεββάτι 1.50μ κατά μήκος στην μέση της και την έκοψε κανονικά...δεν ξέρω πόσο ζόρι τραβάει στο ΚΠ...

Η πορτα πρεπει να ειναι τα 3/4 του υψους εδαφος - ακρωμιο, http://all-about-dog-houses.com/docs/sizing-dog-house.htm , αλλα αυτο μονο οταν το σκυλι ΔΕΝ πρεπει να κανει ενα μικρο σαλτο για να μπει μεσα (υπερυψωμενο σπιτι). Σε αυτη την περιπτωση ή φτιαχνουμε ραμπα, ή μεγαλωνουμε την πορτα θυσιαζοντας τη θερμοκρασια του χωρου.

Last edited by a moderator:
Το πρώτο σπιτάκι που του ειχα φτιάξει πριν 3 χρόνια (από ευρω-παλέτα για βάση και ότι ξύλα βρήκα στα σκουπίδια), για να το συνηθίσει είχα κάτσει ένα πρωινό και εγώ μέσα (ο μισός μέσα και ο μισός έξω ξαπλωτός και πιάσαμε φιλοσοφική συζήτηση χε χε)....μετά με τον τρόπο που λες έμαθε να μπαίνει μέσα και να είναι ασφαλής κλπ και να ακούει την εντολή "σπίτι" και να χώνεται μέσα...η όλη διαδικασία κράτησε 2-3 μήνες και μετά τέλος....είναι και το σκυλί πεισματάρικο...

έχω στα σχέδια να του φτιάξω μία βεραντούλα-ράμπα μπροστά από την είσοδο.

σε αυτό το σπίτι δεν χωράω να μπω από την πόρτα...αλλά ανοίγει από πάνω....οπότε σκέφτομαι να το βάλω μέσα στο εσωτερικό μέρος και να μπω εγώ από πάνω να συνεχίσουμε την φιλοσοφική συζήτηση που είχαμε αρχίσει πριν χρόνια.....χεχε....και βλέποντας και κάνοντας....

λες δηλαδή πως στα χειμωνιάτικα κρύα και τις βροχές θα προτιμήσει να μείνει κάτω από κανένα δέντρο από το μπει στο σπίτι ?

τώρα σχετικά με το θέμα του τόπικ, το τραπεζάκι τρίφτηκε επιμελώς (κανά τρίωρο) με 60-120-240-320 και έγινε σαν γυαλί....τώρα περιμένω τον Χρήστο να μου το κουρέψει για να το βάψω.

Last edited by a moderator:
Σήμερα περάστηκε και το 2ο χέρι από ένα χαρμάνι ιδιοκατασκευής...γιατί με το teak oil που το είχα περάσει αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα....βγήκε πάρα πολύ ανοιχτό...αύριο θα περαστεί ένα βερνίκι θαλάσσης γυαλιστερό (marelac της vitex) και τέλος από αυτό το τραπέζι.
ευχαριστώ πολύ τον Χρήστο που πέρασε και μου έμαθε να δουλεύω λίγο το ρούτερ...Χρήστο δεν φαίνεται καθόλου η διαφορά στο βάψιμο στο φάγωμα του ρούτερ.

πάντα συντροφιά με τους φίλους μου

το καημένο έχει γίνει μάνα και έμεινε το μισό