Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ ωραία τα φωτιστικά σου Στέλιο :worshippy:
Το επιτραπέζιο μου φαίνεται λίγο χαμηλό ή εγώ δεν κατάλαβα την χρήση του.
Η χρήση του βασικά είναι διακοσμητική. Θα μπορούσε να μπει και led gu10 που αλλάζει χρώματα. Αν τα πλαινά ξύλα ήταν πιο ψηλά θα μπορούσε φυσικά να γίνει και φωτιστικό γραφείου.

Σουπερ ειναι το φωτιστικο. Υπαρχει λινκ, βασικα να δω πως προσαρμοσες το σποτ και το ντουι στο ξυλο?
Από το λευκό δαχτυλίδι που βλέπεις έβγαλα τα ελατήρια που έχει για στερέωση σε γυψοσανίδα. Η τρύπα του συγκεκριμένου έπρεπε να είναι 60mm οπότε απο τα 17,5cm του ύψους του ξύλου τρύπησα περίπου 12cm με 38αρι τρυπάνι φτερού και ύστερα στα πρώτα 3-4cm (και επειδή με το σκαρπέλο απέτυχα παταγωδώς) άνοιξα την τρύπα μέχρι τα 60mm με dremel και το εξάρτημα με το γυαλόχαρτο (το μικρό κυλινδρικό). Έπειτα εκεί που ήταν οι βάσεις του δαχτυλιδιού (όπου κανονικά είχα τα ελατήρια) τις βίδωσα διαγώνια ώστε να είναι σταθερό το δαχτυλίδι. Ακολουθεί φωτογραφία σε λίγο. Οι λάμπες έτσι κι αλλιώς στηρίζονται από το έλασμα που έχει το δαχτυλίδι.

Στα επόμενα πάντως, αν γίνουν, μάλλον θα χρησιμοποιήσω συνδυασμό ποτηροτρύπανου ξύλου, τρυπανιού forstner 50mm ή απλώς forstner 60mm που βρήκα στο εξωτερίκο (αμφίβολής ποιότητας όμως)

Στέλιο τώρα το είδα το γραφείο.
Δικιά σου κατασκευή και αυτή?
Πολύ θα το ήθελα αλλά όχι! Greg Klassen λέγεταί ο δημιουργός τους. Το συγκεκριμένο πρέπει να το πουλάει κοντα στα $10000!

Το project μου έιναι κάτι αντίστοιχο αλλά πιο χαμηλό. Θα χρησιμοποιηθεί σαν τραπεζάκι σαλονιού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω τέτοια ξυλεία (και κυρίως ανοιχτόχρωμη που θέλω)

http://gregklassen.bigcartel.com/

Εννοώ το γραφείο στην φωτογραφία σου με το φωτιστικό.
Όσο για το τραπέζι που λες δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά αν δεν κάνεις την κούρμπα.
Λογικά όμως θα μπορείς να σχηματίσεις έτσι το γυαλί σε CNC.

Εννοώ το γραφείο στην φωτογραφία σου με το φωτιστικό.
Όσο για το τραπέζι που λες δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά αν δεν κάνεις την κούρμπα.
Λογικά όμως θα μπορείς να σχηματίσεις έτσι το γυαλί σε CNC.

Εννοείς την τραπεζαρία? Ούτε αυτή είναι δικιά μου. Το επίπεδο μου είναι ακόμα πολύ χαμηλό.

Και η φωτογραφία:
JxrzTvs.jpg

Last edited:
Το γραφείο που έχεις το φωτιστικό που έχει τζάμι από πάνω!! :p

Μια χαρά τα πας, μην υποτιμάς τον ευατό σου!

Τραπεζαρια ειναι, αλλα λογω ελλειψης χωρου εγινε γραφειο 😝

Τα παω καλα σε οτι περιλαμβανει ισιες κοπες. Οπου χρειαστει να βαλω φαλτσο/γωνια...κλαφτα!

Επισης μαζι με το τραπεζακι σαλονιου πρεπει να φτιαξω και τραπεζακι για την τηλεοραση. Μου φαινεται θα αφησω τη ζαχαροπλαστικη 😝

Παιδιά γνώμη μου είναι ότι το ξύλο στο φωτιστικό θέλει τρύπα διαμπερή. Θα ανεβάζει πολύ θερμοκρασία το ντουι και ή θα μυρίζει ή θα καεί έτσι όπως είναι.

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ όμορφα τα φωτιστικά Στέλιο,μερακλίδικη δουλειά!Δεν κάνεις αναγκαστικά κάτι λάθος στο μέτρημα,απλά το φαλτσοπρίονο του lidl δεν είναι και το πιο αξιόπιστο..

Σ'ευχαριστω πολύ! Κάτι κατάλαβα για το εργαλείο του lidl αλλά για την ώρα θα βολευτώ με αυτό. Η αλήθεια είναι οτι με τις τιμές που έχουν τα εργαλεία lidl δε μπορούμε να περιμένουμε και τέλειο αποτέλεσμα.

Παιδιά γνώμη μου είναι ότι το ξύλο στο φωτιστικό θέλει τρύπα διαμπερή. Θα ανεβάζει πολύ θερμοκρασία το ντουι και ή θα μυρίζει ή θα καεί έτσι όπως είναι.

Οι συγκεκριμένες λάμπες ειναι 3,5W. Δεν πίστευω να έχει πρόβλημα και πίσω από την κάθε λάμπα υπάρχει τουλάχιστον 5cm "αέρας". Ωστόσο το σκέφτομαι αυτό που λες και θα το έχω υπόψιν μου να το παρατηρώ όταν θα είναι αναμμένα για αρκετή ώρα.

Είναι και το ξύλο που είναι κακός αγωγός της θερμότητας και θα εγκλωβίζει τη ζέστη μέσα

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

τόσο πολύ θερμαίνονται τα led?

Εδω στα μεσαια και μεγαλα φακουδακια λεντ, αν τα εχεις στο μαξιμουμ, στο δεκαλεπτο αγγιζουν τους 60+ βαθμους.
Οι περισσοτερο φακοι εχουν ειδικες ψηκτρες στην κεφαλη για να διαχεεται η θερμοτητα. Οπως παρακατω
2015NEW-llev%C3%B3-la-antorcha-de-la-l%C3%A1mpara-de-iluminaci%C3%B3n-Fenix-TK75-2015-CREE-XM-L2-4000lm.jpg

τώρα μιλάμε για 3.5 W ισχύ....πόση θερμότητα να βγάζει ένα τέτοιο led?
αυτός ο φακός παραπάνω πόσα watt είναι? και είναι και ερμητικά κλειστός από παντού.
εγώ πιστεύω ότι εκείνη η ψείρα στο ξύλινο φωτιστικό του φίλου δεν θα έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Θα δείξει! Είμαι κι εγώ περίεργος, μπορεί βέβαια να καίγεται συχνά η λάμπα.

κανετε ολοι το λαθος (εκτος απο τον μιχαλη) να κρινετε τις λαμπες λεντ σαν αλογονου. Οι αλογονου βγαζουν πολυ θερμοτητα Μπροστα. τα λεντ βγαζου θερμοτητα απο την βαση τους και τα ηλεκτρονικα τους που ειναι χωμενα μεσα στο ντουι. Κια μετα χωνεται το ντουι μεσαστο ξυλο. Υπολογιοτε 3,5W x 70% απωλειες σε θερμοτητα απο τα λεντ, και αλλο 20% απο τα ηλεκτρονικα....πατημενα 3 βαττ.
Φακοι στα 3βαττ με πλαστικο σωμα καινε τα ηλεκτρονικα μεσα σε 1-2 ωρες (το εχω κανει), γιαυτο και οι εταιριες κατεβαζουν την ισχυ στο 1 βαττ
(α φακος που εβαλε ο μηχαλης εχει ολα τα κομματια προσαρμοσμενα πανω στο αλουμινενιο σωμα που δουλευει σαν ψυκτρα, παστα θερμοεπαγωγης επεγεργαστων στο λεντ και παρολα αυτα εχει κοφτη στα 10 λεπτα)

καλημέρα παιδια! ετοίμαζω το σπιτι μου, κ αναζητώντας επιπλο μπάνιου παρατηρώ οτι ξεκινούν απο 250-300 οι κατασκευες με μελαμίνες στα 600-800 για mdf κ φτάνουν ακομη και πανω απο 1000-1300 αν επροκειτο για κοντρα πλακε θαλάσσης με διαστάσεις 80-100cm Χ 45. Σκεφτομαι λοιπον επειδη πιάνουν τα χέρια μου και κανω κατα καιρούς διαφορες κατασκευές να αγορασω κοντρα πλακε θαλασσης και να φτιαξω μονος μου ενα ντουλαπι το ερωτημα μου είναι πώς κρυβει κανεις τις βίδες που ενωνοντε τα επιπλα πχ στις μεγαλες εντοιχισμενες ντουλαπες κανεις τα κουτια τα βιδωνεις και τα πετας στον τοιχο κ δεν φαινονται.. αλλα ενα επιπλο που θα φαινεται στο πλαι πως κρύβεις τις βίδες???

καλημέρα παιδια! ετοίμαζω το σπιτι μου, κ αναζητώντας επιπλο μπάνιου παρατηρώ οτι ξεκινούν απο 250-300 οι κατασκευες με μελαμίνες στα 600-800 για mdf κ φτάνουν ακομη και πανω απο 1000-1300 αν επροκειτο για κοντρα πλακε θαλάσσης με διαστάσεις 80-100cm Χ 45. Σκεφτομαι λοιπον επειδη πιάνουν τα χέρια μου και κανω κατα καιρούς διαφορες κατασκευές να αγορασω κοντρα πλακε θαλασσης και να φτιαξω μονος μου ενα ντουλαπι το ερωτημα μου είναι πώς κρυβει κανεις τις βίδες που ενωνοντε τα επιπλα πχ στις μεγαλες εντοιχισμενες ντουλαπες κανεις τα κουτια τα βιδωνεις και τα πετας στον τοιχο κ δεν φαινονται.. αλλα ενα επιπλο που θα φαινεται στο πλαι πως κρύβεις τις βίδες???

Καλημερα.
Εχεις υπ όψη σου αυτο ;
http://toolshouse.gr/εργαλεια/εργαλ...ft-4642000-κιτ-τρυπήματος-και-βιδώματος-κρυφ/

Υπάρχουν βιντεάκια πολλα για κατασκευη ντουλαπιών μπάνιου, κουζίνας κλπ. με αυτό το εργαλειο.