Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κολλα οχι. Το "μεγαλο" ποδι ειχε σταθεροποιηθεί με καβιλιες οι οποιες μετα απο μερικες κλωτσιές απο φίλους υποχώρησαν και βρέθηκα χωρις τραπεζι...Οποτε σκεφτομαι το επόμενο βημα.

Εχω κανει και καποιες αλλες κατασκευές επιπλων, πιο τυπικές όμως (θυμιζουν ΙΚΕΑ) και δεν τις εχω ανεβάσει.

Καλησπέρα στην ομάδα!
είμαι σχετικά καινούριος σε DIY ξυλουργική (αν και από μικρός καταπιανόμουν με διάφορες κατασκευές-επισκευές) και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρώτη μου "σοβαρή" απόπειρα:

Αφορά "αναδιπλούμενο" παγκάκι που γίνεται τραπέζι πικ-νικ, με τα σχέδια από το buildeazy.com. Πήρα τις σανίδες (σουηδικό ξύλο), τις έκοψα (με σέγα δανεισμένη από τον αδελφό μου), τις έτριψα, τις πέρασα ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού (χρώμα μαονιού), τις κόλλησα και τις βίδωσα (δραπανοκατσάβιδο δανεισμένο από τον μπατζανάκη μου). Μου πήρε 4 απογεύματα (με βοήθησε και η κόρη μου) και ήταν αρκετά πειραματικό το όλο εγχείρημα. Λέω να συνεχίσω και σε άλλες προτάσεις και ελπίζω κάποιες απορίες που έχω να με βοηθήσετε να τις λύσω.
Και όπως καταλάβατε, δεν έχω καθόλου εργαλεία και για αυτό ξεκίνησα προχθές με το δραπανοκατσάβιδο που έβγαλε η Lidl (με τις μπαταρίες λιθίου στα 18V) γιατί από όσα διάβασα στο forum είναι αρκετά "τίμια" πρόταση. Τη σέγα δεν τη πρόλαβα (λέτε να πάρω τηλέφωνο στα lidl να ψάξω αν έχει ξεμείνει σε κανένα κατάστημα; ).

Καλώς ήρθες! Ωραίο βγήκε. Έχω δει το συγκεκριμένο σχέδιο πολλές φορές στο facebook και αλλού. Πώς τα πάει από σταθερότητα και στιβαρότητα κυρίως όταν είναι ανοιγμένο?

Καλώς ήρθες! Ωραίο βγήκε. Έχω δει το συγκεκριμένο σχέδιο πολλές φορές στο facebook και αλλού. Πώς τα πάει από σταθερότητα και στιβαρότητα κυρίως όταν είναι ανοιγμένο?

Ευχαριστώ.
Αν χρησιμοποιήσεις σανίδες πάχους τουλάχιστον 3cm για τις πλαϊνές και >=4cm για τα καθίσματα θα είναι ΟΚ. Εγώ, επειδή ήθελα να πειραματιστώ (άρα ...φθηνό), χρησιμοποίησα ξύλα 2.2cm και όταν κάποιος κάθεται στη μέση, τότε λυγίζει επικύνδινα. Ειδικά στην πλευρά των καθισμάτων που στηρίζονται ουσιαστικά σε ένα πόδι, ίσως θέλει ένα ξύλο κάτω από τις 2 τάβλες που να ενώνεται με μία άλλη τάβλα που να μπάινει κάθετα στην εξωτερική τάβλα (όπως στο σχέδιο που έχει φτιάξει ένας στο Sketchup: http://i1375.photobucket.com/albums/ag447/eleeinos/Capture__zps532aedf2.png).

να πάρεις το 800 111 3333 και αν ρωτήσεις για την σεγα, άμεσα.

Ευχαριστώ φίλε. Κάλεσα αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν εικόνα αποθέματος και θα πρέπει να πάω να δω αν σε κάποιο κατάστημα έχει ξεμείνει κανένα κομμάτι. Λέω να κάνω μια γύρα σε όσα βρω στο δρόμο μου...

να πάρεις το 800 111 3333 και αν ρωτήσεις για την σεγα, άμεσα.

δεν χάνει τίποτα αλλά μάλλον θα του πουνε να περιμένει να βγει ξανά σε φυλλάδιο..ωραίο το εγχείρημα. Το δραπανοκατσάβιδο θα πρότεινα να το αγοράσει ο φίλος μιας και οντως ειναι πολύ καλή πρόταση σε συνάρτηση με τα χρήματα που ζητάει.

δεν χάνει τίποτα αλλά μάλλον θα του πουνε να περιμένει να βγει ξανά σε φυλλάδιο..ωραίο το εγχείρημα. Το δραπανοκατσάβιδο θα πρότεινα να το αγοράσει ο φίλος μιας και οντως ειναι πολύ καλή πρόταση σε συνάρτηση με τα χρήματα που ζητάει.

Το αγόρασα προχθές φίλε. Τώρα περιμένω το ΣΚ να το ...τεστάρω!

Την σέγα την πήρα την πιο προηγούμενη Δευτέρα από το Lidl στην Π. Ράλλη 21, Ταύρος και τότε είχανε πολλά κομμάτια (πάνω από 30). Πιθανόν να έχουν ακόμα. Πάρε ένα τηλέφωνο στο συγκεκριμμένο κατάστημα (ζήτα το από τα κεντρικά)

Την σέγα την πήρα την πιο προηγούμενη Δευτέρα από το Lidl στην Π. Ράλλη 21, Ταύρος και τότε είχανε πολλά κομμάτια (πάνω από 30). Πιθανόν να έχουν ακόμα. Πάρε ένα τηλέφωνο στο συγκεκριμμένο κατάστημα (ζήτα το από τα κεντρικά)

Πήγα στην Π Ράλλη, αλλά ...τζίφος. Πήγα και σε άλλα δύο στη Θηβών, το ίδιο: μόνο λειαντήρες είχαν μείνει. Θα περιμένω να ξαναβγάλει...

Ναι , απ' ότι μου είπαν στην Π.Ράλλη (πήγα σήμερα να τσεκάρω) τις έχουν μαζέψει τις σέγες από τα καταστήματα...

Οπως ειπα και στα εργαλεια, να βαλω εδω ενα ντουλαπι κηπου που φτιαχνω απο παλετοκιβωτια και παλλετες. Ειναι μερος μιας μεγαλυτερης κατασκευης (βαση στεγαστρο για καυσοξυλα, απο παλλετες και παλιες σκαλωσιες) και δεν ειναι κατι σημαντικο, απλα εκτος απο την κολλα, τις καβιλιες και τις βιδες, ολα τα αλλα (ακομα και οι κλαπες) ειναι απο παλιες παλλετες και παλετοκιβωτια (δωρεαν δηλαδη).
Το μονο μειον ειναι οτι απειδη ειναι "πέτσικα" (στραβα) και παλια, θελουν παραπανω κοπο και μελετη.

DSCN1395 (Large).JPG

DSCN1396 (Large).JPG

Και για να μην μας την "μπαινουν" μερικοι-μερικοι εδω μεσα με τον "Μπαμπη" τους, Bonus φωτο το "Χιονάτο":flipout::flipout:

DSCN1385.JPG

ιδέες για κατασκευές ε ?
για δείτε και αυτό :D

p9EwgRx.jpg

χαχα, πολυ προχωρημενη ιδεα τραπεζακίου για μαστορες!!

Λιγο δυσκολο βεβαια να βρεις ΙΝΟΧ τσεκουρακι, αλλα και με τσιπικα κινεζικα κανεις μια χαρα δουλεια :))

Last edited:
Τα πας και τα χρωμιώνεις εκεί που φτιάχνουν ζάντες για αυτοκίνητα...δεν νομίζω να πάει πάνω από 20-30 ευρώ για τα 4 τσεκούρια...απλά θα θέλει προσοχή μετά το πως θα στερεώσεις το ξύλο να μην φύγει το χρώμιο.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αν γινει επιμεταλλωση (νικελ, χρωμιο) δεν χρειαζεται καμμια προσοχη. Αν γινει με βαφη, τοτε ναι.
Μπορει ομως να ειναι και "βουρτσισμενο" αλουμινιο.
Παντως "τσαμπα" το πουλανε........μονο 995 λιρες χωρις το ΦΠΑ (ουτε καν 1000)!!!!
http://duffylondon.com/product/tables/woodsman-axe-table/

Και ενα λινκ απο ενα αντιγραφο που δειχνει πως το εχει στερεωσει απο κατω.
http://imgur.com/a/8k0iL

Last edited:
Μια χαρα το ντουλαπακι παραπανω, μπραβο!
Respect σε ο,τι χρησιμο κατασκευαζεται απο παλια υλικα!!

Και ο γατος, αρχοντας :))

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

αυτον τον τυπο τον εχουμε ξαναδει?
https://www.youtube.com/user/PaulSellersWoodwork/videos

Είναι πολύ καλός!
Σε ένα από τα βίντεο που έχει ακονίζει κάτι σκαρπέλα που είναι σαν αυτά που φέρνουν στο Lidl.

https://www.youtube.com/watch?v=Ki8tt-VjwqI