Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

καθώς έψαχνα για ιδέες για τα μαστορέματά μου έπεσα πάνω σε αυτό το blog που μου άρεσε πάρα πολύ

http://averik-workshop.blogspot.gr/?view=classic

δεν γνωρίζω αν είναι κάποιος από εδώ αλλά από ένα έχει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. ωραίες και καθρές κατασκευές με μεράκι και κατατοπιστική ανάλυση της δουλειάς του.

Νυχτερινή δημιουργία έπειτα από διάλλειμα 4 ημερών λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων!!!

Σκελετός για κάδο κομποστοποίησης.
Θα περαστεί με βερνίκι τζελ ξύλου από το lidl (μου περίσσεψε από μία κατασκευή και θέλω να το τελειώσω όλο) και έπειτα θα περαστεί και ένα χέρι διάφανο βερνίκι νερού για έξτρα προστασία.
Φυσικά θα τυλιχτεί ο σκελετός με πράσινο πλαστικό πλέγμα (το γνωστό).
Στην βάση του θα μπούνε μερικές πέτρες, αφενός για να αερίζεται η κομπόστα αλλά και για να μην σαπίσει γρήγορα.

Νυχτερινή δημιουργία έπειτα από διάλλειμα 4 ημερών λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων!!!

Σκελετός για κάδο κομποστοποίησης.
Θα περαστεί με βερνίκι τζελ ξύλου από το lidl (μου περίσσεψε από μία κατασκευή και θέλω να το τελειώσω όλο) και έπειτα θα περαστεί και ένα χέρι διάφανο βερνίκι νερού για έξτρα προστασία.
Φυσικά θα τυλιχτεί ο σκελετός με πράσινο πλαστικό πλέγμα (το γνωστό).
Στην βάση του θα μπούνε μερικές πέτρες, αφενός για να αερίζεται η κομπόστα αλλά και για να μην σαπίσει γρήγορα.

Μου αρέσει που δεν σε σταματάει τίποτα. Πολύ καλός.
Με τη ευκαιρία πες τη γνώμη σου για το τζελ ξύλου από το lidl. Στεγνώνει γρήγορα;

Έχω κι άλλες ιδέες!!! :)

Το έχω καιρό και μπορώ να πω ότι είναι καλό μιας και σε μία κατασκευή που έχω έξω και την βαράει και αρκετά ο ήλιος, εδώ και 1 χρόνο το βερνίκι δεν έχει σκάσει.
Στεγνώνει μεν γρήγορα αλλά παρόλο που είναι σε μορφή τζελ, πιτσιλάει πάρα πολύ και σήμερα με έκανε χάλια...
Θα βγάλω φωτό με βαμμένη την όλη κατασκευή και με το πράσινο πλέγμα πάνω (και με λίγο κόμποστ μέσα!!!) το απογευματάκι αν προλάβω.

Η κατασκευή ολοκληρωμένη!

Λόγω βαρεμάρας δεν περάστηκε με δεύτερο χέρι από το βερνίκι gel αλλά λογικά δεν θα υπάρχει θέμα (το κόστος της κατασκευής δεν έπιασε ούτε τα 10 ευρώ οπότε και 4-5 χρόνια να κρατήσει φτάνει).

Μετά το βάψιμο μπήκε το πράσινο δίχτυ με το καρφωτικό αέρος του Lidl στα πλαινά αλλά και από κάτω για να αναπνέει το κόμποστ.

Και μία φωτογραφία με την τελική θέση του κομποστοποιητή και με λίγο κόμποστ μέσα του (πριν να βάλω εκεί τον κομποστοποιητή έβαζα τα φυτικά υπολλείματα του μπαξέ)!

πορτ μαντο απο mdf γυμνο και mdf δρυς τεχνιτο

image.jpg

image.jpg

_____
μπορει να ειναι και οφτοπικ επειδη δεν ειναι με ξυλο

Last edited:
Καλλιτέχνης!!!!!
Μπράβο Συλβεστρο!!!

Αναφορικά με το βερνικι τζελ έχω περάσει με αυτό κάποια πασαλακια κήπου και εδώ και 8 χρόνια είναι αναλλοιωτα!
Το μόνο ίσως κακό η εφαρμογή του θέλει λίγο προσοχή για να στρώσει σωστά!

Βρηκα στο δρομο ενα επιπλο που απο μακρια φαινοταν χαλια.. μολις πλησιασα ειδα οτι ηταν απο μασιφ ξυλο..

attachment.php

Το ξεκινησα λοιπον ωστε να βαζω το τηλ εκει και διαφορα χαρτια, μπλιμπλικια κλπ..

κολλησα κατι μερεμετια..

attachment.php

Ο τυπος το ειχε βαψει με βερνικι και δεν πρεπει να το ειχε αραιωσει.. μου εφαγε 5-6 80αρια και 2-3 120αρια για τα ραφια (μελαμινη)..

attachment.php

Τωρα μενει η πορτα, στοκαρισμα , και ενα λαδακι ξυλου απο πρακτικερ..

Attachments

• IMG_20150722_184439.jpg
    IMG_20150722_184439.jpg
    83.7 KB · Views: 777
  • IMG_20150723_155909.jpg
    IMG_20150723_155909.jpg
    64.9 KB · Views: 776
  • IMG_20150727_143047.jpg
    IMG_20150727_143047.jpg
    80.8 KB · Views: 772
Last edited:
Ζηλεύω με την καλύτερη έννοια το υπαίθριο εργαστήριό σου...θα μπορούσες να μας δώσεις πληροφορίες για τις σφικτήρες? ψάχνω αυτό τον καιρό....ααααχ κακή εποχή για μαστορέματα σκεφτόμαστε ακόμα και το 1 ευρώ

Απο tool4you.gr φιλε μεταλλα ! πηρα καμποσες μαζι και ξεμπερδεψα.. ναι ειναι καλα εξω για μαστορεματα.. το απογευμα με τη δροσια ομως.. το μεσημερι ειναι φουρνος και εκει.