Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

πως τα λες.:music-smiley-005:

Τι μου θυμησες, συγνωμη για το οφτοπικ, http://www.youtube.com/watch?v=RwFvpN-Eq3g
Μαεβιους παχατουριδης

Ωραιο στη λεπτομερεια, μπραβο. Κλασσικες γραμμες!

ρε κουφάλα τί έβαλες? μαμάτος συνειρμός....μουαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!

Ωραιος αλλα γιατι χρησιμοποιεις σκουροχρωμα λαδια? ειμαι της αποψης για κατι ποιο φωτεινο.
ΥΣ.το θερμοκηπιο δεν το βλεπω ολοκληρωμενο, τι εγινε?

Πολύ ωραίο το τραπεζάκι με εκπληκτικές καμπύλες!!!

Εγώ σήμερα τέλειωσα τους σκελετούς της πέργκολας και από αύριο λογικά θα ξεκινήσω να τοποθετώ σανίδες.

Επίσης τελείωσα και με το βάψιμο της lounge καρέκλας και του σταντ με τις ζαρντινιέρες.
Βάψιμο με λάδια Bondex σε απόχρωση oregon pine (σταντ) και σκούρη δρυς (καρέκλα).

Καρέκλα:

Τα μπράτσα της μετά το "φάγωμα" με ρούτερ:

Και το σταντ:

ωραίες οι "διαβολικές" κατασκευές...ασταμάτητος είσαι βρε!

Ωραιος αλλα γιατι χρησιμοποιεις σκουροχρωμα λαδια? ειμαι της αποψης για κατι ποιο φωτεινο.
ΥΣ.το θερμοκηπιο δεν το βλεπω ολοκληρωμενο, τι εγινε?

Το σκούρο το είχα πάρει για το σταντ με τις γλάστρες (το προηγούμενο) και περίσσεψε και είπα να το χρησιμοποιήσω για την καρέκλα.
Δεν είναι πολύ σκούρο πάντως (φταίει και ο φωτισμός λίγο).
Ειδικά το πεύκο είναι πολύ φωτεινό σαν χρώμα...

Το Θερμοκήπιο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, μένει μόνο το νάυλον να μπει και μερικά οριζόντια ξύλα.... Απλά ασχολούμαι με άλλα πράγματα τώρα και το έχω ολίγον τι παρατημένο... Δεν παθαίνει τίποτα όμως!!!

Να ρωτήσω κάτι παιδιά, στο παγκάκι που φαίνεται παραπάνω στην σελίδα 62, το μπράτσο πως συνδέεται με το μπροστινό πόδι στο πάνω μέρος που ενώνονται με φαλτσοκοπές? δηλ. έχεις κόψει ένα ξύλο φάτσο και μετά τα ενώνεις στην φαλτσοκοπή (από ότι κατάλαβα δηλαδή), με ποιό τρόπο τα ενώνεις?

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Να ρωτήσω κάτι παιδιά, στο παγκάκι που φαίνεται παραπάνω στην σελίδα 62, το μπράτσο πως συνδέεται με το μπροστινό πόδι στο πάνω μέρος που ενώνονται με φαλτσοκοπές? δηλ. έχεις κόψει ένα ξύλο φάτσο και μετά τα ενώνεις στην φαλτσοκοπή (από ότι κατάλαβα δηλαδή), με ποιό τρόπο τα ενώνεις?

Προτρύπημα με το κατάλληλο ξυλοτρύπανο και βίδες.
Η κόλλα και οι καβίλιες δεν νομίζω να είναι ότι κατάλληλότερο για τέτοιες κατασκευές που θα εκτεθούν στα καιρικά φαινόμενα...

Μια συμβουλή , είτε χρησιμοποιείται καβιλιες είτε βιδες είτε ότιδηποτε μέσο σύνδεσης να βαζεται πάντα κολλα σε μασιφ ξυλεια . Εχει καλύτερο δέσιμο και μελλοντικά λόγο ανοχής του ξύλου στις ενώσεις δεν δημιουργούνται τριγμοι . Επίσης αν ειναι δύσκολο να συγκρατηθούν τα κομμάτια μεταξύ τους λόγο κολλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι .

Βάζεις την κολλα και μετα το αλατιζεις Νικόλα .
Πιπέρι ρίγανη δεν χρειάζεται..χαχαχα
Σοβαρά ο κοκος του αλατιού τα σταθεροποιει . Φυσικά δεν βάζουμε ενα κιλό κολλα και την απλωνουμε πιο πριν σε όλη την επιφάνεια σύνδεσης .

Προχωρησε το παγκακι. Ευτυχος το στησιμο με ικανοποιιησε και με αποζημειωσε η χαρα της Χαρας, αρεςε και στη γυναικα μου.
Εκτος απο τα κοψιματα, δεν μου πετυχε και το μετρημα στα σανιδια απο τις παλετες. Δεν ηταν ιδια και ετυχε να μετρησω το ποιο μακρυ! Οποτε στο τελος για τη πλατη δεν μπορεσα να τα φερω ισα με τα καθετα. Οποτε μπηκε στη μεση το ρουτερ και εφτιαξα μια σκαφτη για ωστε να μπουν συρταρωτα τα φυλλα.
Του εριξα και ενα στοκαρισμα, τριψιμο και ηρθε στα ισα του.

Ειχα κ ενα "θυμα". Μετα απο πολυ σφιξιμο.

Βγαινει πολυ ωραιο.:music-smiley-005:
Θελω να μου πει καποιος το κολπο με τον ξυλοστοκο νερου. Περνω αποχρωση παρομοια με το ξυλο αλλα με το βερνικι/λαδι παντα αλλαζει χρωμα και ξεχωριζει.

Πολύ ωραία κατασκευή Κτηνίατρε.
Αφού άρεσε και στην γυναίκα ακόμα καλύτερα.

Απ ότι βλέπω το σφυγκτήρι παρέδωσε πνεύμα όμως!!! Λογικό και εμένα ένα του Lidl ψόφησε προχθές...

Αν μου μείνουν ξύλα θα φτιάξω και εγώ παγκάκι!

Baufix 🇩🇪βερνικι ανοιχτος δρυς περασμενο δυο χερια με ενδιαμεσο τριψιμο με 240 γυαλοχαρτο.
Εχει αρκετες ατελιες, απο ρεταλια καδρονιων και σανιδες παλλετας βγηκε. Για δοκιμαστικο το πηγαινα, αλλα βγηκε αρκετα καλο και πηρε την εγκριση για να μπει στην εισοδο. Σαν να το εχουμε καιρο ηταν το σχολιο της συζηγου.
Τωρα που το βλεπω,θα εβαζα φυσικα καλυτερα σανιδια, με τη αποκτημενη εμπειρια θα εκανα καλυτερες κοπες και φυσικα περισσοτερο και καλυτερο στοκαρισμα.

Στα ποδια εβαλα κοματακια λαστιχο, να μην παταει στο δαπεδο επειδη πλενεται με νερο. Τι αλλο θα μπορουσα να κανω να ειναι ποιο προτατευμενα τα ποδια απο την υγρασια?

Baufix 🇩🇪βερνικι ανοιχτος δρυς περασμενο δυο χερια με ενδιαμεσο τριψιμο με 240 γυαλοχαρτο.
Εχει αρκετες ατελιες, απο ρεταλια καδρονιων και σανιδες παλλετας βγηκε. Για δοκιμαστικο το πηγαινα, αλλα βγηκε αρκετα καλο και πηρε την εγκριση για να μπει στην εισοδο. Σαν να το εχουμε καιρο ηταν το σχολιο της συζηγου.
Τωρα που το βλεπω,θα εβαζα φυσικα καλυτερα σανιδια, με τη αποκτημενη εμπειρια θα εκανα καλυτερες κοπες και φυσικα περισσοτερο και καλυτερο στοκαρισμα.

Στα ποδια εβαλα κοματακια λαστιχο, να μην παταει στο δαπεδο επειδη πλενεται με νερο. Τι αλλο θα μπορουσα να κανω να ειναι ποιο προτατευμενα τα ποδια απο την υγρασια?

Μην στεναχωριέσαι για τίποτα Νεκτάριε, αφού πήρε την έγκριση της συζύγου τι άλλο θέλεις?

Πουλάνε στο εμπόριο κάτι προστατευτικά για πόδια αλλά δεν ξέρω αν τα έχουν στις διαστάσεις που θες. Λίγο λάστιχο πάντως από κάτω και περιφερειακά του ποδιού (μπορεί να το ενώσεις με σιλικόνη λογικά, είναι ότι πρέπει. Βάλε καμιά παλιά σαμπρέλα ποδηλάτου αν έχεις...

Περνα επιπλεον χερια τα ποδια ειδικα το σοκορο που παταει το πατωμα, αυτο ρουφαει πολυ πραγμα.
Πραγματικα ειναι πανεμορφο, και το χρωμα βγηκε αριστο.

Τα δοκαρια ειναι 5Χ10;