Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μετά κόπων και βασάνων και με την θερμοκρασία στο φουλ, ολοκληρώθηκε σήμερα η 2η πέργκολα:

Εννοείται ότι είναι πιο σύνθετη σαν κατασκευή από την πρώτη αλλά πάρα ταύτα έγινε πιο σύντομα χάρη στην βοήθεια του ταινιολειαντήρα και του παλμικού που δώσανε ένα πολύ καλύτερο φινίρισμα και ομορφιά στην όλη κατασκευή. Επίσης παρόλο που η 2η πέργκολα ήθελε περισσότερα ξύλα για να ολοκληρωθεί, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε λιγότερο λάδι (λιγότερο από 2 λίτρα σε σχέση με τα 2.5 λίτρα που πήρε η πρώτη).

Ήδη ξεκίνησα να φτιάχνω και την δεύτερη (φαίνονται τα κομμένα ξύλα) οπότε λογικά μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το project!!! :)

Γεια στα χερια σου!!
Στο κενο που λεει ο Κυριακος κοντα τον τοιχο, θα μπει καμμια γλαστριτσα και θα ομορφυνει την ολη κατασκευη.

Αν σας πω ότι ο τοίχος δεν είναι κάθετος θα με πιστέψετε? :p

Να φανταστείτε ούτε οι κολώνες από το κιόσκι είναι και αυτές στην ευθεία μεταξύ τους. Και την δουλειά την έκανε πολιτικός μηχανικός που είναι και Θείος μου...
Άντε βγάλτε άκρη.

Μιχάλη, η θεία μου είπε θα βάλει κάτι βιγόνιες μπροστά και μπορεί και εγώ να φτιάξω καμία ζαρντινιέρα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να κρύψω την όλη κατασκευή...

Αν σας πω ότι ο τοίχος δεν είναι κάθετος θα με πιστέψετε? :p

Να φανταστείτε ούτε οι κολώνες από το κιόσκι είναι και αυτές στην ευθεία μεταξύ τους. Και την δουλειά την έκανε πολιτικός μηχανικός που είναι και Θείος μου...
Άντε βγάλτε άκρη.
Μα κανει μπαμ πως ειναι στραβος!

Μήπως ο θείος έχει καταγωγή από Αίγυπτο μεριά?

http://www.youtube.com/watch?v=hCB6jBflxi4&feature=youtu.be&t=1139

Νικόλα χωρίς παρεξήγηση ελπίζω! :ernaehrung004:

Είπα σε μια φάση να πάρω το σκαπτικό και να διαλύσω τον τοίχο αλλά κρατήθηκα.
Άλλωστε ούτε η δικια μου κατασκευή είναι τέλεια οπότε είμεθα οκ...

Είπα σε μια φάση να πάρω το σκαπτικό και να διαλύσω τον τοίχο αλλά κρατήθηκα.
Άλλωστε ούτε η δικια μου κατασκευή είναι τέλεια οπότε είμεθα οκ...

Μια χαρα ειναι ο τοιχος. Να μη σε πιανει και το ματι.

Ρε κουζουλε γιαυτο ειπα να αφηνες τοσο μηκος στις ταβλες εκει ωστε να κλεινει την διαφορα!

Το θέμα είναι ότι λόγω των διαστάσεων της σανίδας, δεν μπορούσα να κόψω ακριβώς στις διαστάσεις που ήθελα καθώς θα είχα πολλά και μεγάλα ρετάλια και δεν σύμφερε να πάρω περισσότερα ξύλα.

Εν τέλει για πρώτη προσπάθεια μεγάλης κατασκευής και σε ορισμένα μέρη πολύπλοκη, νομίζω ότι είμαι σχετικά καλά!!!
Σήμερα σχεδόν την τελείωσα την κατασκευή μου και μου μένει το βάψιμο και το τρίψιμο 5-6 σανίδων ακόμα...
Φωτό σύντομα!

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώθηκε η κατασκευή και το βάψιμο των πέργκολων.

Παραθέτω φωτογραφίες από το τελευταίο κομμάτι στο οποίο έφτιαξα και μια πόρτα (ολίγον στραβή για να μην την ματιάσουμε!).

Το βάψιμο έγινε με το βερνίκι πολυουρεθάνης Baufix σε απόχρωση τικ της περασμένης εβδομάδας. Στο μπροστινό μέρος έκανα 3 χέρια ενώ στο πίσω 2 και παρόλα αυτά, περίσσεψε και σχεδόν 1 λίτρο.
Αν και λίγο αραιό σχετικά, η ποιότητα του καθώς και η απουσία μυρωδιάς (ελάχιστο Voc, μόλις 20 gr ενώ το όριο είναι 130 σε αυτήν την κατηγορία χρωμάτων) καθώς και η χαμηλή τιμή του είναι στα συν. Επίσης το συγκεκριμένο μέρος της πέργκολας δεν βρέχεται αλλά ούτε και το βλέπει ο ήλιος, οπότε δεν χρειαζόταν κάτι καλύτερο.
Ακόμα, το πινέλο του Lidl άντεξε 4 λίτρα βερνικιού και περίπου 2 κουτιά λάδι Bondex και ακόμα είχε ψωμί. Συνήθως στα πινέλα που έπαιρνα μέχρι τώρα, ακόμα και με την χρήση νεφτιού ξεραίνονταν με το βερνίκι, αυτό παραδόξως 4-5 φορές που το άφησα εκτός νεφτιού, διατήρησε άψογα την φόρμα του.

Τέλος και μια φωτό από τα αναλώσιμα που χρησιμοποιήθηκαν (τα 2 κουτάκια Bondex χρησιμοποίηθηκαν για άλλες κατασκευές, οπότε δεν πιάνονται).

Τώρα το μόνο που μένει είναι να φτιάξω ένα χερούλι για την πόρτα και να βάλω και ένα λουκέτο με κλειδί (ήδη έχω βάλει έναν σύρτη βέβαια).

Ωραιος!!!! Αυτο με την μυρωδια των βερνικιων εχεις δικιο εβαφα μια καρεκλα απο παλετα πριν μερες κια απ το βερνικη ζαλιστηκα και καιγανε τα ματια μου.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ωραιος!!!! Αυτο με την μυρωδια των βερνικιων εχεις δικιο εβαφα μια καρεκλα απο παλετα πριν μερες κια απ το βερνικη ζαλιστηκα και καιγανε τα ματια μου.

Αυτό Βασίλη είναι σχεδόν άοσμο πραγματικά. Πρέπει να έχεις την μύτη σου πολύ κοντά στο πινέλο για να καταλάβεις ότι μυρίζει και πάλι η μυρωδιά του δεν είναι αποκρουστική.
Και σε εσωτερικό χώρο να βάψεις δεν θα το καταλάβεις καν.

Πάντως 3 κατασκευές που έχω βάψει με βερνίκια του lidl, τρώνε πολύ ήλιο και νερό και δεν πάθανε τίποτα ακόμα. Ειδικά η μία που κοντεύει τα 2 χρόνια σε ηλικία είναι ακόμα σαν καινούρια!

Τη πορτα εγω δεν καταλαβα που ειναι...:flipout:
Οσο για το πινελο, γιατι δουλεψες νεφτι, εγω με σαπουνι το καθαρζω και κραταει σαν καινουργιο.

ΥΣ. Σειρα εχει ο τοιχος να βαφει?:flipout:

Τη πορτα εγω δεν καταλαβα που ειναι...:flipout:
Οσο για το πινελο, γιατι δουλεψες νεφτι, εγω με σαπουνι το καθαρζω και κραταει σαν καινουργιο.

ΥΣ. Σειρα εχει ο τοιχος να βαφει?:flipout:

1) Είναι μυστική πόρτα, Αιγυπτιακή...

2) Γιατί έτσι κλ*νει το γατί.

3) Θα τριφτεί να φύγει το βερνίκι γιατί η θεία θα βγάλει καπνούς....

attachment.php
No code has to be inserted here.
Ετοιμαζεται το τρολλεϋ

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    185.9 KB · Views: 294