Ολα ξεκίνησαν Απο αυτο...
Μετα απο τρεις μέρες τρύπημα, βιδωμα, κόψιμο, τρίψιμο και βάψιμο...φτάσαμε σε αυτο...
Συνολική διάσταση επιπλου 183,6χ84χ45 εκ
Σύνολο κοςτους υλικών (μη συμπεριλαμβανομένων των εργαλειων φυςικα)
Συνθετη ξυλεία (οξυά) 105
Mdf 16αρια και πλάτες 4αρες 35
Ασταρι και μπογιά για ξυλο 15
Πόρτακια ikea μαύρη λάκα και μεντεσεδες και μηχανισμοί ανοίγματος 100
Γυαλοχαρτα, βίδες κτλ κτλ μαζεύονται τμηματικά οπότε αδύνατον να εκτιμηθούν...
Σύνολο 255
Απο αρκετα καλη έρευνα που είχα κανει για αγορα αντίστοιχου επιπλου σε μασίφ ξυλεία...έδειξε οτι εγινε πλήρης απόσβεση των εργαλειων μου...χεχεχεχεχε
Συνολικά μου πήρε τρεις ημέρες δουλειάς μιας και είχα και τα αςταρωματα/βαψίματα του mdf (δεν μου αρέσει σαν υλικό θα προσπαθήσω να το αποφύγω γενικότερα στο μέλλον)...
με εναν ακομα να βοηθάει γιατι η καταςκευη ηταν μεγάλη σε όγκο και πολυ βαριά θα έβγαινε και σε ενα διήμερο εύκολα...
Ολες οι επιφάνειες οξυάς κόπηκαν και κολληθηκαν στα επιθυμητά μεγεθη/μήκος/πλατος και ενώθηκαν μεταξύ τους με καβιλιες...
Συμβουλες (διδάγματα που πήρα απο την όλη διαδικαςια)
Πολυ προσοχή στις καβιλιες...μην βάζετε πολυ κόλλα στη τρύπα, προτιμήστε να βάζετε περιμετρικά της καβιλιας πριν την βάλετε στην τρύπα...διαφορετικά λειτουργεί σαν φρένο και δεν χωνευέτε σωστα η καβιλια (το έμαθα με τον δυςκολο τροπο δυστηχως) μιας και ηταν η πρώτη φορα που χρησιμοποιούσα καβιλιερα...
Επίσης προτιμήστε τους παραδοςιακους σφηκτηρες και οχι σκανδάλης (αν και εγω εχω μόνο σκανδάλης), όσο καλα και να αφηγούνται δεν έχουν φτιαχτεί για να μένουν ωρες ολόκληρες σφιγμένος σε ξυλο...όσο καλοί και να ειναι δεν μπορούν να σφίξουν όσο καλα μπορούν οι παραδοσιακοί σφηκτηρες με την βίδα...(έσπασα την σκανδάλη σε εναν στην προσπάθεια μου να σφηξω τέρμα)...
Προσωπικα τοσο στα mdf όσο και στην μασίφ ξυλεία παντα τρυπάνια με ενα 3αρακι ή ενα 4αρακι ξυλοτρυπανο, μετα φρεζάρισμα και τελος βιδωμα...τα εργαλεία της parkside με έβγαλαν ασπροπρόσωπο δεν τους έλειψε δύναμη πουθενά...
Για τα κοψίματα των ξύλων...
Χρησιμοποίησα το διςκοπροιονο της parkside...
Προτείνω να έχετε οδηγό για την κοπή (track) κανει την δουλειά πολυ πολυ πιο εύκολα...
Διαφορετικά κάνετε την μετρηςη που θέλετε και πρόσθεςτε αλλα 3,6εκ +2χιλ για την λεπίδα δλδ 3,8εκ σύνολο ετσι κόβετε ακριβώς...
Πολυ χρήσιμο μιας και επρεπε να κόψω επιφάνειες έως και 2 μέτρα σε μήκος...για οδηγό χρησιμοποιούσα τις άλλες επιφάνειες που είχαν εργοστασιακή κομμένη άκρη άρα και ¨απολυτη¨ ευθεία...
Αφήστε το διςκοπροιονο να κανει την δουλειά...ειδικα σε μεγάλες/μακρυες κοπές...
Ξυλο κόλλα που χρησιμοποίησα...atlacol very fast 45...5ευρω το μεγαλο δοχείο (οι άλλες very fast εξωτερικού είχαν τα διπλάσια χρήματα) ...πολυ γρήγορη και δυνατή...και ελληνικη εταιρία...
Mdf φθηνό, αλλα προσωπικά αν μπορω θα το αποφύγω στο μέλλον...οταν δουλεύεις mdf και ξυλο η διάφορα στην συμπεριφορά καθως και στην αίσθηση του ενος με το άλλο ειναι χαοτική...
ξυλο και πάλι ξυλο...
Και φυςικα όσο καλύτερη δουλειά κανεις στην βαση (τα εσωτερικά κουτιά) για να βγουν σωςτα γωνιαςμενα τοσο πιο ευκολο γίνετε οταν πρεπει να γωνιασεις ολο το έπιπλο κατα την τελική συναρμολόγηση...
Αυτά απο όσο μπορω να θυμηθώ...ελπίζω οι συμβουλές να βοηθήσουν οποίους θελήσουν να επιχειρήσουν κατι αντίστοιχο...
Keep woodworking...