Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σας ευχαριστώ όλους. Κυριάκο με τους μεντεσέδες παιδεύτηκα αρκετά, για διακοσμητικούς ξεκίνησα αλλά... οπότε έπρεπε να καλύψω κάποιες ατέλειες.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μετά από μια βαριάς μορφής τεμπελοσπαριλίασης που περνώ, διακοπές εν όψη, κατάφερα, επιτέλους!!!
να τελειώσω μια παπουτσοθήκη που είχα ξεκινήσει.

Κατασκευή της κάσας με ξυλεία (ελάτη) από praktiker

View attachment 128579
View attachment 128584

τρίψιμο
View attachment 128582

κατασκευή πόρτας, δεν μου αρέσει αλλά αν έχω όρεξη και χρειάζεται θα τις φτιάξω ξανά στο μέλλον. :flipout:

View attachment 128586

δοκιμή στα πορτάκια

View attachment 128581
View attachment 128583

Κατασκευή πλάτης από παλετόξυλα

View attachment 128593
View attachment 128592

μπήκαν και τα ράφια, παλετόξυλα

View attachment 128594
View attachment 128595

και η παπουτσοθήκη έτοιμη στην θέση της.

View attachment 128585
View attachment 128598

Μπράβο Παναγιώτη.
Θερμή παράκληση όμως.
Θελω λεπτομέρειες για την κατασκευη της πόρτας.
Φωτορεπορτάζ αν ειναι δυνατόν. Έτοιμος ήμουν να φτιάξω 2 μικρές για λειτουργία σαν παντζουρια και με ενδιαφέρει.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kαλορίζικη Παναγιώτη καί καλοαποθήκευση,πολύ ωραία κατασκευή,απλή καί καλή.
Μέ πρόλαβε ο Κυριάκος γιά τούς μεντεσέδες,επειδή έγινα πλέον μαστροΜήτσος :grandpa: μπορώ νά έχω άποψη μέ τήν άδεια σου φυσικά χάχάχά.

Ο Ηλίας (Mr Kenzo) θυμάμαι πού έλεγε στόν Νίκο (diabolic) οταν κανει ράφι τό επάνω μέρος τού ξύλου νά πατάει επάνω στά πλαινά καί όχι νά είναι στό εσωτερικό μέρος.

Τό εργαλείο γιά κρυφές βίδες τής Wolfcraft έδωσε ρέστα.

Ευχαριστώ Δημήτρη, για τους μεντεσέδες δες #1525 από πάνω. Τα ράφια είναι στερεωμένα με κρυφές βίδες στα πλαϊνά.

Kαλορίζικη Παναγιώτη καί καλοαποθήκευση,πολύ ωραία κατασκευή,απλή καί καλή.
Μέ πρόλαβε ο Κυριάκος γιά τούς μεντεσέδες,επειδή έγινα πλέον μαστροΜήτσος :grandpa: μπορώ νά έχω άποψη μέ τήν άδεια σου φυσικά χάχάχά.

Ο Ηλίας (Mr Kenzo) θυμάμαι πού έλεγε στόν Νίκο (diabolic) οταν κανει ράφι τό επάνω μέρος τού ξύλου νά πατάει επάνω στά πλαινά καί όχι νά είναι στό εσωτερικό μέρος.

Τό εργαλείο γιά κρυφές βίδες τής Wolfcraft έδωσε ρέστα.

Δημήτρη δεν το έλεγε σε μένα... :P

Πολύ ωραία Παναγιώτη!

Σήμερα κονόμησα κι εγώ μια ακόμη ευρωπαλέτα πεντακάθαρη! Θα πάει κι αυτή στη στοίβα έως ότου μπορέσω να κάνω κάτι με αυτές...

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ Δημήτρη, για τους μεντεσέδες δες #1525 από πάνω. Τα ράφια είναι στερεωμένα με κρυφές βίδες στα πλαϊνά.

Τά είδα Παναγιώτη,γιαυτό ανέφερα ότι τό εργαλείο γιά κρυφές βίδες έδωσε ρέστα,απλά ανέφερα αυτήν τήν λεπτομέρεια πού είχε πεί παλιά ο Ηλίας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη δεν το έλεγε σε μένα... :P

Sorry φίλε Νίκο,νόμιζα ότι τό είχε πεί σέ εσένα.

Πολύ ωραία Παναγιώτη!

Σήμερα κονόμησα κι εγώ μια ακόμη ευρωπαλέτα πεντακάθαρη! Θα πάει κι αυτή στη στοίβα έως ότου μπορέσω να κάνω κάτι με αυτές...

Ωραία !
Και κάθομαι και ψάχνω γύρω-γύρω.

Αστειεύομαι φυσικά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Στο προηγουμενο επεισοδιο..........

DSCN1539 (Small).JPG

Προσεχως..................

DSCN1534 (Small).JPG

DSCN1535 (Small).JPG

Συνεχιζεται...................

Ωραία !
Και κάθομαι και ψάχνω γύρω-γύρω.

Επί πληρωμή μάναμ! 5,87 η ευρωπαλέτα. Θα τις ονομάσω πεντευρωκαικατιψιλαπαλέτες μου φαίνεται. Η μήπως εξευρωπαραπαλέτες?

Επί πληρωμή μάναμ! 5,87 η ευρωπαλέτα. Θα τις ονομάσω πεντευρωκαικατιψιλαπαλέτες μου φαίνεται. Η μήπως εξευρωπαραπαλέτες?
Θα έρθω από κει για Σκληρή Διαπραγματευση!

Sent from my C6833 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

εάν είναι βιοτεχνία που φτιάχνει παλέτες, κοίτα μήπως παίρνεις τα παλετόξυλα χύμα πριν τα φτιάξουν παλέτα....

Όχι, είναι προμηθευτής που μου φέρνει προϊόντα πάνω σε παλέτες. Οταν έχουν κάποια καλή τους λέω και μου την αφήνουν (με τη χρέωση που ανέφερα βεβαίως βεβαίως).

Και δύο φορές που την άφησα έξω το βράδυ γιατί είτε ξέχασα να την πάρω στο σπίτιι ή να τη βάλω στον ακάλυπτο κλειδωμένη, το πρωί δεν υπήρχε εκεί χαχαχα...