Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ας ξεκαθαρίσει πρώτα ο Νίκος τι εννοεί γιατί εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο μεντεσές με γόνατο είναι για εφαπτόμενα πορτάκια κι όχι χωνευτά. Και χωνευτά εγώ θεωρώ αυτά:

blum_gonato.png

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ας ξεκαθαρίσει πρώτα ο Νίκος τι εννοεί γιατί εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο μεντεσές με γόνατο είναι για εφαπτόμενα πορτάκια κι όχι χωνευτά. Και χωνευτά εγώ θεωρώ αυτά:

INART_______________________________-________61_32_93_________3-50-812-0034_1.jpg

Η τοποθέτηση δεν είναι δύσκολη, ένα απλό μετρηματάκι είναι.
Απλά στο μέτρημα χρειάζεται να υπολογιστεί κι ένα χιλιοστό αέρα γύρω-γύρω που μπορεί να γίνει εύκολα βάζοντας κάτι, πχ κομματάκια χαρτόνι, γύρω-γύρω στο πλαίσιο την ώρα που μαρκάρουμε το ακριβές σημείο του μεντεσέ.

Ακριβώς αυτό εννοώ Μπάμπη.τι απίστευτο ντουλάπι είναι αυτό που μου μόστραρες,εγώ τι να κλ@σω τώρα; :drool1:

Re: Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Παναγία μου....2.45 λέει ο μεντεσες μέσα πόρτα και μάλιστα χωρίς τακακι. Εγκεφαλικό....τι βγάζουν οι χχχχχχχ

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:

Παναγία μου....2.45 λέει ο μεντεσες μέσα πόρτα και μάλιστα χωρίς τακακι. Εγκεφαλικό....τι βγάζουν οι χχχχχχχ

Blum είναι...
Και δεν θεωρείται και από τα καλύτερα μοντέλα τους, έχω δει μεντεσέδες με 3 πλάσιες τιμές ΑΓΟΡΑΣ!

Τι εννοεις μοντελα? Εναν μεσα πορτα εχει η μπλουμ χροοονια τωρα. Ο Μπλουμ μαζί με τον salice είναι οι κορυφαίοι. Μπλουμ μέσα πόρτα μαζί με τα τακακι ΕΓΩ τους δίνω στο μαγαζί 1.30 κομπλέ. Φαντασου τι βγαζουν αυτοι που κι εγώ σ αυτή την τιμή βγάζω με 1,30

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είναι μεντεσες γόνατο που πατάει 7 με 9 χιλιοστά και ο μεντεσες υπεργονατο που πάει μέσα η πορτα
Blum είναι...
Και δεν θεωρείται και από τα καλύτερα μοντέλα τους, έχω δει μεντεσέδες με 3 πλάσιες τιμές ΑΓΟΡΑΣ!

Τι εννοεις μοντελα? Εναν μεσα πορτα εχει η μπλουμ χροοονια τωρα. Ο Μπλουμ μαζί με τον salice είναι οι κορυφαίοι. Μπλουμ μέσα πόρτα μαζί με τα τακακι ΕΓΩ τους δίνω στο μαγαζί 1.30 κομπλέ. Φαντασου τι βγαζουν αυτοι που κι εγώ σ αυτή την τιμή βγάζω με 1,30

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είναι μεντεσες γόνατο που πατάει 7 με 9 χιλιοστά και ο μεντεσες υπεργονατο που πάει μέσα η πορτα

Ολόκληρο βιβλίο έχει η Blum...

Ολόκληρο βιβλίο αλλα μονο ενα μονρελο μεντεσε μεσα πορτσ. απλά έχει άλλους τύπους μεντεσε 170 μοιρών. Αντιμετρου και τα σχετικά. Όλοι είναι στην οικογένεια clip top.

Φτιαχνω ξυλινο τραπεζι για την αυλη. Που τωρα καλοκαίρι σημαινει λάστιχο και νερό

Έχουμε καμιά ιδέα τι να βάλω κάτω απο τα πόδια για να αντέξει τα τραπεζι το νερό; Περαν απο βερνίκια δηλαδη που θα υπ βάψω υπαρχει κατι αλλο πχ σαν πατάκι;

Φτιαχνω ξυλινο τραπεζι για την αυλη. Που τωρα καλοκαίρι σημαινει λάστιχο και νερό

Έχουμε καμιά ιδέα τι να βάλω κάτω απο τα πόδια για να αντέξει τα τραπεζι το νερό; Περαν απο βερνίκια δηλαδη που θα υπ βάψω υπαρχει κατι αλλο πχ σαν πατάκι;

Ναι, δες στον κατάλογο του Λίντλ που ισχύει απο χθες.

Sent from my iPad using Tapatalk

Η καλύτερη λύση θα ήταν λίγη πίσσα αλλά που να την βρεις...
Εγώ φροντίζω να βάφω τις άκρες 1-2 χέρια περισσότερο απ ότι όλο το τραπέζι.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ναι, δες στον κατάλογο του Λίντλ που ισχύει απο χθες.

Sent from my iPad using Tapatalk

Η καλύτερη λύση θα ήταν λίγη πίσσα αλλά που να την βρεις...
Εγώ φροντίζω να βάφω τις άκρες 1-2 χέρια περισσότερο απ ότι όλο το τραπέζι.
Χρήστο εάν εννοείς αυτά
272977_51_f.jpg

δεν κάνουν για την δουλειά που θέλει ο φίλος.

Νίκο όταν λες πίσσα τι εννοείς ακριβώς? όπως κάνουν με τις ξύλινες κολώνες?

φίλε εάν δεν σε ενοχλεί εμφανισιακά μπορείς να χωνέψεις από κάτω στο πόδι ένα σπείρωμα
g67c654c56475c.jpg

και να βιδώσεις κάτι σαν αυτό
http://www.johnart.gr/Catalogue/ind...d=8241&zenid=5daf8edaf803ee745a55460022bce22a
7321845%20a.jpg

Χρήστο εάν εννοείς αυτά
272977_51_f.jpg

δεν κάνουν για την δουλειά που θέλει ο φίλος.

Νίκο όταν λες πίσσα τι εννοείς ακριβώς? όπως κάνουν με τις ξύλινες κολώνες?

φίλε εάν δεν σε ενοχλεί εμφανισιακά μπορείς να χωνέψεις από κάτω στο πόδι ένα σπείρωμα
g67c654c56475c.jpg

και να βιδώσεις κάτι σαν αυτό
http://www.johnart.gr/Catalogue/ind...d=8241&zenid=5daf8edaf803ee745a55460022bce22a
7321845%20a.jpg
Σωτήρη εννοώ αυτό
a70a5e70632f115d4995767904df63e4.jpg

Sent from my C6833 using Tapatalk

Όντως, η τσόχα θα αποσυντεθεί σε λιγότερο από μια σεζόν. Μόνο καλά λάστιχα αντέχουν έξω.

Παιδιά αυτο με τα λάστιχα ωραια πατέντα φάνηκε. Θα το ψαξω. Τωρα ειμαι σε φαση βερνικώματος ακόμα και εχω δώσει διαταγή παύσης χρησης του λαστιχου χαχαχχα

Ναι τέτοια πίσσα εννοώ αλλά που θα βρεις είναι το θέμα...
εννοείς κάτι σαν αυτό ?
http://www.monotikaylika.gr/pissa-nerou-563

πάντως από ότι ξέρω οι ξύλινοι στύλοι καθώς και οι στρωτήρες των τρένων με τον εμβαπτισμό τους παρατείνεται η ζωή τους από 5-6 χρόνια στα 30-40 χρόνια....αλλά δεν νομίζω να υπάρχει σχέση η διαδικασία αυτή με ότι συζητάμε εδώ....συν το τεράστιο πρόβλημα της τοξικότητας για την υγεία μας...

βρήκα και αυτό
http://eshop.carner.gr/sprei-pissaw-Rubberized-Undercoating-454-Gr-Mag1-MAG13604?ref=bestprice.gr

Αυτό με την πίσσα δεν το έχω δει πουθενά στον πλανήτη σε τραπεζάκια ή άλλα επιπλάκια σπιτιού εξωτερικού χώρου.
Εκτός και αν τα τραπεζάκια τα θάβεις στο χώμα οπότε καλύτερα να βάλεις και τσίγκο απ έξω όπως βάζει η ΔΕΗ.
Θα μπορούσες να μας βάλεις μια φωτογραφία αφού το κάνεις τόσο συχνά.
Η λύση που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος είναι διαφόρων ειδών προστατευτικά ποδαράκια ....κυρίως λαστιχένια.

Αυτό με την πίσσα δεν το έχω δει πουθενά στον πλανήτη σε τραπεζάκια ή άλλα επιπλάκια σπιτιού εξωτερικού χώρου.
Εκτός και αν τα τραπεζάκια τα θάβεις στο χώμα οπότε καλύτερα να βάλεις και τσίγκο απ έξω όπως βάζει η ΔΕΗ.
Θα μπορούσες να μας βάλεις μια φωτογραφία αφού το κάνεις τόσο συχνά.
Η λύση που ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος είναι διαφόρων ειδών προστατευτικά ποδαράκια ....κυρίως λαστιχένια.
και εγώ από τον διαβολίκ το διάβασα για πρώτη φορά....