Άρα το osb μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε ένα σπιτάκι που φτιάχνω και θα το χτυπάει η βροχή και το αγιάζι;;;
Είναι κάποιος τύπος osb που ΔΕΝ επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε έπιπλα εσωτερικού χώρου; Κάνω σχέδια για κρεβάτι που λέω να φτιάξω οταν ανοίξει ο καιρός και το σκέφτομαι σαν μια επιλογή για να κάθεται πάνω το στρώμα. Σε άλλα που είχα φτιάξει παλιότερα χρησιμοποίησα συμήδα, αλλά οι τάβλες κόστισαν περισσότερο απο όλη την υπόλοιπη ξυλεία και δε με ψήνει να καταφύγω ξανά σε τέτοια λύση.
Σκέφτομαι λοιπόν το osb σαν ίσως πιο οικονομική επιλογή, αλλά δεν ξέρω αν ειναι ασφαλές για τέτοια χρήση η αν κινδυνεύω απο αλλεργίες, αναπνευστικά, καρκίνους, τριφασικό κολοπετόνιο, η οτιδήποτε άλλο περίεργο μακριά απο'μας...![]()
Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η istikbal θετει ως ορο να καθεται το στρωμα σε ενιαια επιφανεια (τουλαχιστον στο μοντελο που σκοπευω να παρω) προκειμενου να λειτουργει σωστα και να ισχυει η εγγυηση του. Ο εξαερισμος του γινεται απο θυριδες στα πλαινα του. Λεει οτι σε περιπτωση που δεν ειναι δυνατη η χρηση ενιαιας επιφανειας, μπορει να αποτελειται απο 4-5 κομματια, με την προυποθεση τα κενα αναμεσα τους να μην ξεπερνουν τα 2cm. Οποτε η λυση του φυλλου βολευει.
Αλλοι κατασκευαστες (οι περισσοτεροι) πραγματι συνιστουν να αεριζεται το στρωμα και απο κατω, οποτε εκει θα καταφευγαμε στις πιο κλασικες λυσεις.
Η istikbal θετει ως ορο να καθεται το στρωμα σε ενιαια επιφανεια (τουλαχιστον στο μοντελο που σκοπευω να παρω) προκειμενου να λειτουργει σωστα και να ισχυει η εγγυηση του. Ο εξαερισμος του γινεται απο θυριδες στα πλαινα του. Λεει οτι σε περιπτωση που δεν ειναι δυνατη η χρηση ενιαιας επιφανειας, μπορει να αποτελειται απο 4-5 κομματια, με την προυποθεση τα κενα αναμεσα τους να μην ξεπερνουν τα 2cm. Οποτε η λυση του φυλλου βολευει.
Αλλοι κατασκευαστες (οι περισσοτεροι) πραγματι συνιστουν να αεριζεται το στρωμα και απο κατω, οποτε εκει θα καταφευγαμε στις πιο κλασικες λυσεις.
Καλα ειναι, αλλα για το στρωμα που σκοπευω να παρω δεν ειναι καταλληλα βασει των προδιαγραφων του κατασκευαστη. Κατι παραπανω θα ξερουν αυτοι που σχεδιασαν και φτιαχνουν το στρωμα σχετικα με τη στηρηξη του. ;-)
πως καταλαβενεις τι νουμερο OSB ειναι ?
Πολυ ωραιο Νικο.
Σου ξεφυγε μια μισοχαρακτηρη κατω πισω δεξια ή ετσι το επελεξες?
Το φινιρισμα στο οσβ με ρο ρουτερ ειναι σταθερο ή λογω κατασκευης μπορει να αρχισει να ξεφτιζει με τη χρηση?
Γειά ρε Νικόλα με τα έργα σου κ την προσεγμένη δουλειά σου.
Το δικό μου μυαλό δεν θα πήγαινε στην διάταξη αυτή των ποδαρικών (της μιας τραβέρσας).
Εγώ θα έβαζα μια στο κέντρο να δένει την κατασκευή κ να λειτουργεί κ σαν υποπόδιο.
1.000 like για την αναλυτική περιγραφή σου.
Ωραία κατασκευή Νικόλα που φαίνεται και στιβαρή. Εγώ βέβαια θα προτιμούσα να μην έχει βίδες στην επιφάνεια οι οποίες εύκολα αποφεύγονται.
Τώρα αν είναι θέμα εμφάνησης και design του δημιουργού, αλλάζει το πράγμα.
Όταν δεν έχω τόσο μακριές βίδες για να βιδώσω από κάτω κάνω το εξής, ανοίγω με ένα 8-10mm τρυπάνι μια τρύπα σε βάθος 2-3mm, όσο χρειάζεται και εκεί μέσα βιδώνω την 6 ή 7mm βίδα.
Εννοείται πως έχω μετρήσει ώστε να μη βγει η βίδα από κάτω.
Η δε περιγραφή πληρέστατη με φωτορεπορτάζ. :SFGSFGSF:
Λοιπόν μισοχάρακτε η βελτίωση σου είναι τεράστια. Σε παρακολουθώ από παλιά και ομολογώ πως με εντιπωσιάζει η βελτίωση σου. Μπράβο συνέχισε έτσι! (Αν δεν ήσουν και ξεροκέφαλος κάποιες φορές θα ήσου ήδη πρώτο μαστόρι!!!:worshippyΤραπέζι βεράντας από ξύλο πεύκου (Αυστρίας και Σουηδικό) και επιφάνεια από OSB 3.
Μιας και που οι μέρες ήταν βροχερές αποφάσισα να φτιάξω ένα τραπέζι για την βεράντα της θείας γιατί το πλαστικό μου έσπαγε λίγο τα νεύρα.
Που μένεις γιατί έχω κάτι επιφάνειες που θέλω να τις κάνω γραφεια;;
Λοιπόν μισοχάρακτε η βελτίωση σου είναι τεράστια. Σε παρακολουθώ από παλιά και ομολογώ πως με εντιπωσιάζει η βελτίωση σου. Μπράβο συνέχισε έτσι! (Αν δεν ήσουν και ξεροκέφαλος κάποιες φορές θα ήσου ήδη πρώτο μαστόρι!!!:worshippy![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.