Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έτοιμα τα πρώτα 2 γραφεία καθώς και το έπιπλο της tv...πολύ τρίψιμο στα μαδερια....κόλλημα με pocket holes μεταξύ τους.Περασμα από πάνω με βερνικι πολυουρεθάνης(3 χέρια)...Ακολουθούν τραπεζαρια,παγκάκι,τραπεζάκι σαλονιού και 2 κομοδίνα.Ολα στο ίδιο ύφος(βιομηχανικό)!
a95882e8fc12aecb29295c49a9333441.jpg
7fb7c082de7b4408dae47e3f1196dca7.jpg
286269036e83774b7b797ab5a2650845.jpg

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ολοκληρώθηκαν και τα 2 τελευταία έπιπλα industrial ύφους...
33be08c29c1285a2ceec81263cd0214a.jpg
1406108687cd58895d8d98af380fa0d5.jpg

Μια χαρά. Αρχηγός !

& το μεράκι σου (πάνω από όλα) έκανες & τα εργαλεία "εξάσκησες" & χρήματα (λογικά) γλύτωσες !

Εξαιρετικοί συνδυασμοί! Μπράβο! Τις προεκτάσεις της τραπεζαρίας αριστερά και δεξιά πως τις έχεις συγκολλήσει; Είναι το μόνο που δεν μου κάθεται καλά. Ίσως σε άσκηση μεγάλης πίεσης (αν στηριχθεί κάποιος πχ στο σημείο) να υπάρξει αποκόλληση. Δεν έχω παρακολουθήσει όλη την κατασκευή, αν το πρόβλεψες, άκυρη η απορία μου!

Σας ευχαριστώ ολους....χρειάστηκαν πολλές ώρες για την υλοποιηση...τα δύο κομμάτια της τραπεζαρίας(οπως και όλα τα κομμάτια έχουν κολληθεί με κόλλα και pocket holes)

Επειδή έχω γεμίσει διάφορα ρετάλια και μικρά (<2m) καδρόνια, τα οποία έχω ακουμπισμένα χύμα στον τοίχο είπα να φτιάξω μια ραφιέρα να τα έχω τακτοποιήμένα, και να βγάλω και μερικά εξτρά συρτάρια για διάφορα ψιλολοΐδια. Δεν έχω τελειώσει ακόμα, αλλά είπα να ανεβάσω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα μήπως και πέσει καμιά καλή ιδέα για την συνέχεια...
Ο σκελετός είναι από καδρονάκια 3,5 Χ 4,5 εκ (3 τα 4m) και κοντεύει να τελειώσει. Τα ράφια θα γίνουν από ραμποτέ 1,4 Χ 13,4 εκ (10 το τ.μ.) - για οικονομία είπα να μην πάω σε κόντρα πλακέ αλλά τελικά δεν βγαίνει και πολύ φτηνότερο. Πλαϊνά κόντρα πλακέ και πλάτη λεπτό MDF (δεν φαίνονται στο σχέδιο).
Για συρτάρια θα μπουν κουτιά ikea (Vessla και Trofast). Τέλος, για λόγους εξάσκησης, όλες οι συνδέσεις έγιναν με καβίλιες που δεν τις είχα ξαναδουλέψει (8mm).
Rafiera_zpsltugah1r.jpg

Επειδή έχει πολύ μέτρημα - σημάδεμα - τρύπημα, αυτός είναι ο τρόπος που δούλεψα και είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι τώρα - δεν ξέρω αν έχω κάνει καμιά πατάτα που θα δείξει στο τέλος.
Πρώτα, μέτρησα κατά μήκος κάθε κολώνας, πού μπαίνουν τα κάθετα κομμάτια και με την γωνία και με ένα νυστεράκι έκανα μια κάθετη χαρακιά.
001_zpsra1eq2cg.jpg

Μετά, έφτιαξα τον οδηγό που φαίνεται στην φωτογραφία: ένα ταφ από κόντρα πλακέ 21χιλ και δύο τρύπες όπου σφηνώθηκαν μεταλλικά σωληνάκια με εσωτερική διάμετρο 8mm. Έβαλα και στο τρυπάνι(8mm) ένα κολλάρο 8χιλιοστών για στοπ ώστε να τρυπάει σε βάθος 41mm (21 ο οδηγός + 20 μέσα στο ξύλο). Ευθυγραμμίζω τον οδηγό με την χαρακιά από το προηγούμενο βήμα, τον πιάνω με ένα μάνταλο και κάνω τις δύο τρύπες.
002_zpspfsrdnaj.jpg

Μετά ευθυγραμμίζω το κάθετο κομμάτι με το πάνω μέρος του οδηγού, πιάνω με σφηγκτηράκι (το μάνταλο δεν δούλευε καλά γιαυτή τη δουλειά) και κάνω δυό τρύπες και στο κάθετο.
003_zpsuztlskje.jpg

004_zpsdowdvs0g.jpg

005_zpsopbhzhgk.jpg

Μετά, αρίθμηση και σημάδεμα στο κάθε κομμάτι για το πως θα μπει και που.
006_zpsbe9xf9vk.jpg

Τέλος, ξυλόκολλα και σφηγκτήρες. Στην φωτογραφία ήταν το μόνο κομμάτι που λόγω πλάτους ήθελε δύο σφηγκτήρες στην σειρά.
008_zpsj4dns5zb.jpg

Σε κόστος το έχω υπολογίσει γύρω στα 100 για τα ξύλα και άλλα 35 τα κουτιά του ικεα

Ευχαριστώ Μάκη. Εντάξει, δεν είναι και τρομερό - ακόμα είμαι πολύ μακριά από ποιότητα σαλονιού. Ελπίζω μόνο να βγει αξιοπρεπές από κάποια απόσταση. Από κοντά φαίνονται ατέλειες.

Με συνθέτη ξυλεία οξυάς ξεκίνησα ένα τραπέζι, γραφείο, εκθετήριο, bazaar !
Καβίλιες, ξυλοκολλα σε αφθονία κ 4 μεταλλικές γωνίες σε "κρυφά" σημεία προς τον τοίχο πίσω από την τραβέρσα.
Θέλει τρίψιμο, βάψιμο κ γυάλισμα.

Πλάτος: 130 cm, Βάθος: 50cm, Ύψος: 75 cm.

Aμα τελειωσεις το φινιρισμα, εκθεμα θα ειναι και το ιδιο :))

Αλλα επειδη ηδη ειναι γεματο εκθεματα, πρεπει να κανεις και στον τοιχο ραφακια με συνθετη ξυλεια οξυας!

Σιγά - σιγά. Πρώτη ύλη κ διάθεση υπάρχει.

Έχουν γεμίσει 2 δωμάτια πράγματα κ πραγματάκια. Ευτυχώς που ο γιος άνοιξε το δικό του σπιτικό (με την χορηγία του μπαμπά) κ απελευθερώθηκε αρκετός χώρος.