Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Παναγιώτη , άξιος! Επιτέλους μετά από καιρό μια ξυλοκατασκευη χωρίς βίδες!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο Παναγιώτη !!! :worshippy:
Την δουλειά που έκανες με το τρυπάνι εγώ θα την δοκίμαζα με το ρούτερ του πάγκου ...με λίγη προσοχή.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σημερα μαστορεψα σχετικα στα γρηγορα, με οτι μεγαλο τεμαχιο ειχε μεινει, ενα χαμηλο τραπεζακι εισοδου.

Βρε ουστ απο εδω, "παλιανθρωπε", μου εχεις καταστρεψει την ψυχολογια. Αντε να τελειωσουν οι μελαμινες, να ησυχασω ο φτωχος.

Ο Παναγιωτης μαλλον "εφαγε" με τρυπηματα το περισσοτερο "ψωμι" απο το ξυλο και μετα πηρε τις λεπτομεριες με το σκαρπελο. Δεν νομιζω να χρησιμοποιησε το τρυπανι σαν φρεζα. Το "κλειδωμα" του κολωνατου βοηθησε ωστε να εχει σταθερο βαθος οδηγο στις εγκοπες του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Σας ευχαριστώ όλους αν και είναι μια πολύ απλή κατασκευή.

Πολύ καλή δουλειά Παναγιώτη :a0210: ,τελικά οι μόρσες κάνουν τήν διαφορά νά φαίνεται επαγγελματική η κατασκευή,περίμενα νά έβλεπα τήν Μetabo κάπου αλλά ατύχησα χάχάχά.

Είναι προ Metabo Δημήτρη.

Ωραιο παναγιωτη .μου αρεσε το κολπο με το καθετο δραπανο για τον μορσο.απο ξυλοτρυπανο ειχες; και αν ναι ειχες τροχισει η κοψει την ακιδα για να ειναι σαν κονδυλη;

Όχι Βασίλη, το ξυλοτρύπανο όπως είναι, ένα 13mm, φαίνεται και στις φωτογραφίες.

και ωραίο φωτορομάντζο επίσης.

Ναι Αντώνη! Με πολύ αίσθημα και πάθος! χαχαχα Ευχαριστώ!

Παναγιώτη , άξιος! Επιτέλους μετά από καιρό μια ξυλοκατασκευη χωρίς βίδες!

Πολύ σωστά, δεν είναι πάντα απαραίτητες η βίδες και τις κατασκευές χωρίς τις απολαμβάνω καλύτερα.

Ωραίο Παναγιώτη !!! :worshippy:
Την δουλειά που έκανες με το τρυπάνι εγώ θα την δοκίμαζα με το ρούτερ του πάγκου ...με λίγη προσοχή.

Σίγουρα Νικόλα! Το ρούτερ προσωρινά το έχω εκτός, σκέφτομαι να το βάλω κάπου αλλού αλλά ήθελα να δοκιμάσω και με αυτόν τον τρόπο.

Update:
Το τραπεζάκι έχει πάρει την θέση του για εκεί που προοριζόταν.

838289.jpg

4a72f3.jpg

Παναγιώτη θά αντέξει μόνο μέ λάδι τό τραπεζάκι κατά τής υγρασίας τού μπάνιου ?

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ευχαριστώ πολύ.

Πολύ όμορφο Παναγιώτη

Μπράβο ρε μαστρο-Πανάγο, επεγγελματική δουλειά. :grandpa:

Παναγιώτη θά αντέξει μόνο μέ λάδι τό τραπεζάκι κατά τής υγρασίας τού μπάνιου ?

Δημήτρη ο καιρός θα δείξει. Με Teak δεν περνάνε και τα καταστρώματα;

Και το τελείωμα της ραφιέρας (συνέχεια από ποστ #2790). Αν και φτιαγμένη για το εργαστήρι, προσπάθησα να την φτιάξω όσο καλύτερη γίνεται, σαν εξάσκηση για κανένα μελλοντικό έπιπλο για το σπίτι. Συμπεράσματα: πριν το βερνίκωμα φαινόταν πολύ πιο όμορφη. Ίσως με κάποιο λάδι αντί βερνίκι εμποτισμού να έβγαινε καλύτερο το αποτέλεσμα. Επίσης κάθε ατέλεια στα ξύλα, που πριν το βερνίκι ίσα που φαίνεται, μετά το βερνίκωμα τονίζεται πολύ περισσότερο. Οπότε χρειάζεται πολύ προσοχή με την επιλογή των ξύλων, ειδικά αυτών που θα μπουν μπροστά. Τέλος, το κόντρα πλακέ σημύδα που μπήκε στα πλαινά, δένει πολύ καλά με τα δοκαράκια από έλατο, και με ένα πηχάκι κρύβεται εύκολα το σόκορό του. Το κ/π λεύκας που μπήκε στην πλάτη είναι πολύ πορώδες και ρουφάει πολύ βερνίκι, αλλά καλό είναι για σημεία που δεν πολυ-φαίνεται.

Εδώ πριν το βερνίκι και χωρίς την πλάτη
20171103_181012_zpsm0sfriik.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα μετά το βερνίκι εμποτισμού (Vivexyl 510 Καστανιά).
20171105_142710_zpsawkbjwyq.jpg

20171105_142658_zpsdocsybhm.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Τα δύο μεσαία τμήματα είναι για ξύλα-σίδερα μέχρι 2 μέτρα και τα δύο ακριανά (ράφια και συρτάρια) είναι για ότι άλλο προκύψει.

Μιχάλη, ευχαριστώ.

Πολύ ωραία Δημήτρη, μπράβο!
Διάφανα κουτιά δεν θα σε βόλευαν για να βλέπεις τι υπάρχει μέσα στο καθένα;

Μάλλον θα βόλευαν καλύτερα. Όταν ξεκίνησα, είχα ήδη ένα μπλε και ένα κόκκινο, και πήρα τα μέτρα με βάση αυτά. Και με την ευκαιρία, το κόκκινο δεν βγαίνει πια - μόνο μαύρο, πορτοκαλί και...ροζ.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μάλλον θα βόλευαν καλύτερα. Όταν ξεκίνησα, είχα ήδη ένα μπλε και ένα κόκκινο, και πήρα τα μέτρα με βάση αυτά. Και με την ευκαιρία, το κόκκινο δεν βγαίνει πια - μόνο μαύρο, πορτοκαλί και...ροζ.

Ομορφη ταξινομηση. Αλλαξε ολος ο χωρος.

Έτσι είναι. Έχω βέβαια μεταφέρει και όλη την σαβούρα στο υπόλοιπο μισό εργαστήρι, όσο έφτιαχνα την ραφιέρα :)