Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ιωαννη εξαιρετικη υλοποιηση!!!!!
Προσωπικα θα το ηθελα ολο ξυλινο αλλα δε ξερω ποσο θα σου εβγαινε. Σιγουρα παραπανω!

Αυτη ηταν η αρχικη σκεψη. Αλλα για να εχω τοσο φαρδια ραφια και πλαινα (220-240mm) η μονη επιλογη θα ηταν Κ/Π σημυδα. Απο 90 ευρω θα πηγαινα περιπου στα 260 ευρω για 3 φυλλα 25mm+ παχος.
Μπορει και να τα εδινα αν το εφτιαχνα καλοκαιρι για να μπορω να ψεκασω μετα βερνικι σε ολη την κατασκευη. Αλλα με δεδομενο το χειμωνα εδω με θερμοκρασιες μεχρι το μεσημερι το πολυ 10 βαθμους και πολλες μερες κοντα στο μηδεν δεν υπηρχε περιπτωση να επεφτε σωστα.
Συγκολλητη ξυλεια πευκου δεν ηθελα γιατι στις μεγαλες επιφανειες εχει πολυ διαφοροποιηση στην εμφανιση οταν πεσει βερνικι και εβγαινε ακομα ακριβοτερο απο την Κ/Π.

Πολυ ωραια η κουκετα! Αριστος ο συνδιασμος μελαμινης και φυσικης ξυλειας, συνδιαζει την αντοχη, εμφανιση και κοστος!

Παρα πολυ καλη δουλεια, χιλια μπραβο Γιαννη!!
Η σκαλα ειναι κολλημενη στο σημειο (Π) που μπαινει μεσα την ταβλα?

Ευχαριστω ολους για τα καλα λογια.

Μιχαλη αν εννοεις στο πανω μερος, τα 2 πλαινα της σκαλας εχουν οβαλ σχισμη με σκοπο τραβωντας την σκαλα να μπορει να κατεβει εχοντας ομως επαφη με το δαπεδο. Τα 2 Π στο πανω μερος ειναι βιδωμενα πανω στην κουκετα και τα διαπερνα μαζι με την σκαλα βιδα Μ10 με χιτωνιο αλουμινιου απο σωληνα αλουμινιου Φ12Χ1. Ετσι η σκαλα μενει κολλημενη στην κουκετα στο πανω μερος και μπορει τραβωντας να απλωσει προς τα εξω ενω ταυτοχρονα τερματιζει πανω στα Π.
Θεωρω επικινδυνο να ανεβαινει το παιδι σε απολυτα καθετη σκαλα και η μονο λυση λογω χωρου ηταν να εκτεινεται και να μαζευει. Αν δεις στις φωτογραφιες υπαρχει σε κλειστη και ανοικτη θεση.

Μπραβο ρε φιλε αψογος - τελειος – επαγγελματιας - ωραιοτατο !
Μου αρεσει πολυ η λεπτομερεια στην σκαλα, με το φρεζαρισμα στους γατζους !
Που εχεις βιδωσει την κατασκευη στον τοιχο?
Μηπως να φτιαξεις και ενα κεφαλαρι γιατι θα πεφτει κατω το μαξιλαρι του παιδιου?

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπραβο ρε φιλε αψογος - τελειος – επαγγελματιας - ωραιοτατο !
Μου αρεσει πολυ η λεπτομερεια στην σκαλα, με το φρεζαρισμα στους γατζους !
Που εχεις βιδωσει την κατασκευη στον τοιχο?
Μηπως να φτιαξεις και ενα κεφαλαρι γιατι θα πεφτει κατω το μαξιλαρι του παιδιου?

Πολυ ευστοχες οι παρατηρησεις σου...
Δεν την εχω βιδωσει ακομα αλλα σκοπευω να βαλω περιπου 3 στριφωνια σε καθε ραφιερα. Παντως και ετσι δεν κουνιεται καθολου γιατι εχει μεγαλη επφανεια και βαρος.
Για το κεφαλαρι σκεφτομαι οντως να βαλω κατι, οχι ομως στην κουκετα αλλα πανω στον τοιχο. Κατι σαν μικρο ντουλαπι με ραφακια που στο κατω μερος θα ειναι επιπεδο να λειτουργει σαν κεφαλαρι και πιο πανω θα εχει χωρους για μικροαντικειμενα. Για τον ιδιο λογω αλλα για πιο ευκολη προσβαση εχω σκεφτει να προσθεσω ενα μικρο δισκο σαν ταψακι στο δευτερο κενο της προστασιας (γι'αυτο εχει τετοιο περιεργο πλην συμμετρικο σχεδιο) για να μπορει να ακουμπα και να παιρνει ευκολα αντικειμενα την νυχτα (βιβλια, κινητο/τηλεχειριστηριο στο μελλον)

Αν η σκάλα είναι μόνιμα στην ίδια θέση, με ποιον τρόπο γίνεται αλλαγή των σεντονιών ή το στρώσιμο του κρεβατιού;
Σε αντίστοιχη περίπτωση σε μας, η σκάλα είναι μετακινούμενη. Ουσιαστικά τα 2 Π θηλυκώνουν στο πλαίσιο της κουκέτας, ώστε να είναι μεταφερόμενη σε άλλο σημείο αυτού.

Σε κάθε περίπτωση εξαιρετική υλοποίηση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολυ ευστοχες οι παρατηρησεις σου...
Δεν την εχω βιδωσει ακομα αλλα σκοπευω να βαλω περιπου 3 στριφωνια σε καθε ραφιερα. Παντως και ετσι δεν κουνιεται καθολου γιατι εχει μεγαλη επφανεια και βαρος.
Για το κεφαλαρι σκεφτομαι οντως να βαλω κατι, οχι ομως στην κουκετα αλλα πανω στον τοιχο. Κατι σαν μικρο ντουλαπι με ραφακια που στο κατω μερος θα ειναι επιπεδο να λειτουργει σαν κεφαλαρι και πιο πανω θα εχει χωρους για μικροαντικειμενα. Για τον ιδιο λογω αλλα για πιο ευκολη προσβαση εχω σκεφτει να προσθεσω ενα μικρο δισκο σαν ταψακι στο δευτερο κενο της προστασιας (γι'αυτο εχει τετοιο περιεργο πλην συμμετρικο σχεδιο) για να μπορει να ακουμπα και να παιρνει ευκολα αντικειμενα την νυχτα (βιβλια, κινητο/τηλεχειριστηριο στο μελλον)

Πολυ καλες ιδεες.
Το στρωσιμο κρεβατιου ομως το βλεπω δυσκολο, σε ολα τα υπερηψωμενα κρεβατια.

Αν η σκάλα είναι μόνιμα στην ίδια θέση, με ποιον τρόπο γίνεται αλλαγή των σεντονιών ή το στρώσιμο του κρεβατιού;
Σε αντίστοιχη περίπτωση σε μας, η σκάλα είναι μετακινούμενη. Ουσιαστικά τα 2 Π θηλυκώνουν στο πλαίσιο της κουκέτας, ώστε να είναι μεταφερόμενη σε άλλο σημείο αυτού.

Σε κάθε περίπτωση εξαιρετική υλοποίηση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

H σκαλα δεν εμποδιζει στο στρωσιμο. Αυτο γινεται πανω στο ιδιο το κρεβατι (αντεχει 200 κιλα ανετα) για την μεσα πλευρα και το κεφαλι. Μετα απο το πλαινο (γι' αυτο και πεφτει το προστατευτικο.) και απο την σκαλα που θα ειναι μαζεμενη-κλειστη για τα ποδια και την εξω πλευρα.
Βασικα στρωθηκε πολυ ευκολα θα ελεγα.

πολύ ωραία κατασκευή , συμφορουμίτη Jks13 .
Που βρίσκεται το χρόνο ρε μπαγάσες για τέτοιες κατασκευές , μπράβο σας . Ένα τραπέζι παλεύω να τελειώσω και κοντεύω να κλείσω ........διετία !!! (το ψιλοβαριέμαι και λίγο για να πω την αλήθεια)

Εφτιαξα μια ραφιερα για υλικα στηριξης. Ροκα βυσματα τσερκια κλπ

Κατασκευη multimaterial.
Κασωμα απο παλια κασα πατζουριου, μην παει αχρηστο.
Πλατη φυσικα laminate, ραφακια μελαμινη. Προστατευτικα ραφιου απο mdf.

Εφτιαξα μια ραφιερα για υλικα στηριξης. Ροκα βυσματα τσερκια κλπ

Κατασκευη multimaterial.
Κασωμα απο παλια κασα πατζουριου, μην παει αχρηστο.
Πλατη φυσικα laminate, ραφακια μελαμινη. Προστατευτικα ραφιου απο mdf.

Νάτανε και μελαμίνη !!! :worshippy:

Πολύ ωραία Νεκ, τι ξύλο είναι; Και η πλάτη;

Το εχω γραψει.
Εφχαριστω!