Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Επαγγελματική δουλειά. Ξέχασες να βάλεις στο κόστος και τους οδηγούς συρταριών που πρέπει να σου πήγαν καμπόσο.

Γιάννη πάρα πολύ ωραία κατασκευή... Πράγματι επαγγελματική. :SFGSFGSF:
Πολύ τις ζηλεύω αυτές τις κατασκευές αλλά χρειάζονται πολύ καλό λεπτομερή και ακριβή σχεδιασμό, ό,τι χειρότερο για μένα. :bigcry:

Πολύ ωραία κατασκευή φίλε μου! Πολύ προσεγμένη. Μπράβο!
Πέρα από την χαρά της δημιουργίας και ότι το έφτιαξες όπως ήθελες εσύ,σαν κόστος κατασκευής χοντρικά χοντρικά πόσο σου πήγε? Έχεις βάλει κάποιες τιμές αλλά μάλλον όχι για όλα τα υλικά που χρησιμοποιησες. Μονο κρεβατι-ταβλες εννοώ.Το ρωτάω γιατί έχω μπει σε σκέψεις να φτιάξω και εγώ ένα κρεβάτι με αποθηκευτικους χωρους αλλά είδα ότι μάλλον δεν με συμφέρει. Βέβαια το να δημιουργήσεις κάτι όμορφο από το μηδέν είναι ανεκτίμητο, αλλά μιας και έφτιαξες κάτι τέτοιο ας έχουμε μια ιδέα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία κατασκευή φίλε μου! Πολύ προσεγμένη. Μπράβο!
Πέρα από την χαρά της δημιουργίας και ότι το έφτιαξες όπως ήθελες εσύ,σαν κόστος κατασκευής χοντρικά χοντρικά πόσο σου πήγε? Έχεις βάλει κάποιες τιμές αλλά μάλλον όχι για όλα τα υλικά που χρησιμοποιησες. Μονο κρεβατι-ταβλες εννοώ.Το ρωτάω γιατί έχω μπει σε σκέψεις να φτιάξω και εγώ ένα κρεβάτι με αποθηκευτικους χωρους αλλά είδα ότι μάλλον δεν με συμφέρει. Βέβαια το να δημιουργήσεις κάτι όμορφο από το μηδέν είναι ανεκτίμητο, αλλά μιας και έφτιαξες κάτι τέτοιο ας έχουμε μια ιδέα.

Tα εχω αναλυτικά:

ΜΕΛΑΜΙΝΕΣ
#25 + #16 (1 + 1 φυλλο) = 120
Ρεταλια #16 + #8 για συρταρια = 30
ταινια σοκορων 22+28 πλατος = 20
συνολο 170 ευρω

Οδηγοι συρταριων
4 ζευγη μηκους 70cm = 4x12 = 48 (χωρις φρενο)
2 ζευγη μηκους 55cm = 2x9 = 18 (με φρενο)
συνολο 64 ευρω

Δρυς
#28x150x3600mm περιπου 3 τεμαχια, πλανισμενη στα #22 = 80ευρω

2 σπρεϊ σατιν βερνικι = 8 ευρω

3 βεργες στραντζαριστο 20χ40χ2 5μετρες = 36 ευρώ

Λαβες:17 ευρω

Πορτακια και πλατη απο μελαμινη #18 δρυς οριζοντια = 130

+ Ρεταλια που ειχα και εκοψα στο δισκοπριονο παχους 40mm και υψους 25mm και μπηκαν κατω απο το κρεβατι σε ολα τα σημεια που εχει καθετο νευρο ωστε ολο το κρεβατι μεταφερει τις δυναμεις μεσω των καθετων στο δαπεδο και ετσι ωστε η δρυς που βρισκεται στο κατω μερος (22mm) να ειναι 3mm πανω απο το δαπεδο.

ΣΥΝΟΛΟ : 505

Ευχαριστω παιδια...
το επομενο οπως συνηθως θα ειναι μικροτερο και ευκολοτερο μεχρι να ξαναερθει ορεξη για κατι μεγαλο.

Τραπέζι για lego και όχι μόνο. Δεν έχει τελειώσει. Θέλει να στρογγυλεψω τις γωνίες, να τρίψω τα σοκορα και να τα περάσω ένα λάδι και να βάλω μια πατουρα για τα πόδια που θα έχει και υποστηρικτικο σκοπό κάτω χαμηλά. Ηθελα να φύγει από το εργαστήριο για να το καθαρίσω για το επόμενο project . Οι συνδέσεις είναι με φεραμια. Σε δέκα λεπτά το κάνεις κομμάτια . Κόντρα πλακέ 15μμ. Από κάτω δύο καλαθακια του ικεα. Διαστάσεις 55χ55χ103. Καθαρή επιφάνεια 50χ100 για να χωράει ακριβώς 8 κομμάτια επιφάνεια lego με δρόμους κλπ 25χ25. Αριστερά θα μπουν και ραφακια για τα βιβλία του.
Ο μικρός εγκρίνει.
2c50b742bdb002b8b922ddff1497697c.jpg
63ffac7107d7021e1f90eea1f1e80da2.jpg
0b9d0722ddd0d3cd1ca152f588f21ce0.jpg

Ευχαριστω. Βγηκε σαν γραφειο ομως. Ενω εγω το ηθελα για να παιζει γονατιστος , σαν να ηταν τραπεζακι σαλονιου ,η γυναικα μου ηθελε να μπορει να καθεται ή να παιζει ορθιος. Της το εκανα ψηλο λοιπον να μπορει να παρει απο κατω μεχρι και αυτα σε υψος https://www.ikea.gr/paidiko-ikea/pa...ou/trofast-koyti-apothikeysis-12044/20089242/.
Μου ηρθε ιδεα οσο το βλεπω. Στην μεση που καθεται ο μικρος και δεν εχω καλαθακι απο κατω λεω , αναμεσα στα μεσαια ξυλα λεω να το κλεισω και απο πανω να κοψω την επιφανεια να ανοιγει στην μεση και να εχει επιπλεον αποθηκευτικο χωρο.

table.jpg

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Πρόσφατα μου μπήκε το μικρόβιο της ξυλοτεχνίας, χωρίς να έχω ασχοληθεί ξανά, γιατί φαίνεται ότι με λίγο κόπο και μεράκι μπορείς να κάνεις θαύματα σε (μικρο)έπιπλα με πολύ μικρό κόστος!

Για πρώτο project θα ήθελα να κάνω δυο κομοδινάκια σαν και αυτά καθώς μου φαίνεται ότι απαιτούν σχετικά απλά κοψίματα:

JQnWjiP.jpg

dGrq2B6

To πρόβλημα είναι ότι δεν έχω χώρο για να πάρω τα εργαλεία που χρειάζονται για κόψιμο, τρίψιμο κλπ ενώ τα leroy, praktiker κλπ κάνουν μόνο κάθετες τομές και όχι υπο γωνία που χρειάζεται αυτή η κατασκευή. Γνωρίζει κάποιος αν στη Θεσσαλονίκη υπάρχει διαθέσιμο κάποιο εργαστήριο που μπορείς (με κόστος) να πας και να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία τους; Αν όχι, τι άλλη λύση υπάρχει;

Ευχαριστώ πολύ!

Λοιπόν,στο πλαίσιο μίας ευρύτερης ανακαίνισης που κάναμε στο σπίτι μίας φίλης οι άντρες της παρέας ,έκανα μία βιβλιοθήκη για τον ένα τοίχο.

Χρησιμοποίησα κόντρα πλακέ 18ρι το οποίο και έβαψα με συντηρητικό εμποτισμού σε απόχρωση που διάλεξε η φίλη μου.

Αρχικά έτριψα και έβαψα τα κόντρα πλακέ:

IMG_20181225_133513.jpg IMG_20181225_133552.jpg

Μετά τα μόνταρα σε έξι διαφορετικά κουτιά + 2 βάσεις με ράφια οι οποίες χρησίμευσαν στο να έρθω στο ίδιος ύψος με την βάση από το τζάκι που θα δείτε παρακάτω.Οι γωνιακοί σφιγκτήρες της Stanley τρομερή βοήθεια,σαν να έχεις έξτρα χέρια,αν δεν τους είχα πάρει θα χρειαζόμουν και άλλον άνθρωπο για να τα μοντάρω.

[IMG_20181226_102530.jpgIMG_20181228_123050.jpg

Και τέλος στημένη στον χώρο της...πιστεύω ότι όταν γεμίσει θα δείξει ακόμη πιο όμορφη.

IMG_20181230_181528.jpgIMG_20181230_181608.jpgIMG_20181230_181646.jpg

Εδώ μπορείτε να δείτε και το κουτί βάση για να έρθει στο σωστό ύψος η υπόλοιπη κατασκευή.Στα μεγάλα ράφια θα βάλουμε ξύλα για το τζάκι.Επίσης θα δείτε κάτι παραθυράκια ,το ράφια λοιπόν έγιναν έτσι ώστε και να μην χαθεί το παράθυρο και να αποτελέσει μέρος της διακόσμησης αλλά και να είναι λειτουργικά.Επίσης δεν έβαλα σοκοροταινία γιατί η φίλη μου δεν ήθελε,αν ήταν δική μου επιλογή θα είχα βάλει σίγουρα.

IMG_20181230_144827.jpg

Attachments

• IMG_20181230_144814.jpg
    IMG_20181230_144814.jpg
    74.9 KB · Views: 188
Πολύ καλός μάστορα !!!:worshippy:
Νομίζω ότι ένα -δύο κουτιά σε κάθε κομμάτι της βιβλιοθήκης θα έπρεπε να τα κλείσεις πίσω με πλάτη για να είναι σταθερή και ορθογωνιασμένη ειδικά εκεί που θα πηγαίνουν ξύλα θα χαλάσουν τον τοίχο.

Ωραία δουλειά φίλε μου! Γέμισε και ζέστανε ο χώρος γύρω από το τζάκι.

Πολύ καλός μάστορα !!!:worshippy:
Νομίζω ότι ένα -δύο κουτιά σε κάθε κομμάτι της βιβλιοθήκης θα έπρεπε να τα κλείσεις πίσω με πλάτη για να είναι σταθερή και ορθογωνιασμένη ειδικά εκεί που θα πηγαίνουν ξύλα θα χαλάσουν τον τοίχο.
Όλα τα ράφια είναι σταθερά οπότε είναι απόλυτα σταθερή και γωνιασμενη στο χιλιοστό.Τα μέτρησα όλα ενα-ενα... επίσης η όλη κατασκευή έχει βιδωθει και στον τοίχο.

Σε ότι αφορά τα ράφια που θα αποθηκεύει τα ξύλα έχεις ένα δίκιο,αλλά επειδή το βάθος της είναι μόνο 30 εκατοστά νομίζω ότι θα τα βάλει σαν ντεκόρ. Απλα δεν περίσσεψε κομμάτι ούτε για πλάκα ,θα έπρεπε δλδ να αγοράσει και άλλη πλάκα για να κάνω δύο τρείς πλάτες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Πρόσφατα μου μπήκε το μικρόβιο της ξυλοτεχνίας, χωρίς να έχω ασχοληθεί ξανά, γιατί φαίνεται ότι με λίγο κόπο και μεράκι μπορείς να κάνεις θαύματα σε (μικρο)έπιπλα με πολύ μικρό κόστος!

Για πρώτο project θα ήθελα να κάνω δυο κομοδινάκια σαν και αυτά καθώς μου φαίνεται ότι απαιτούν σχετικά απλά κοψίματα:

JQnWjiP.jpg
dGrq2B6

To πρόβλημα είναι ότι δεν έχω χώρο για να πάρω τα εργαλεία που χρειάζονται για κόψιμο, τρίψιμο κλπ ενώ τα leroy, praktiker κλπ κάνουν μόνο κάθετες τομές και όχι υπο γωνία που χρειάζεται αυτή η κατασκευή. Γνωρίζει κάποιος αν στη Θεσσαλονίκη υπάρχει διαθέσιμο κάποιο εργαστήριο που μπορείς (με κόστος) να πας και να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία τους; Αν όχι, τι άλλη λύση υπάρχει;

Ευχαριστώ πολύ!
Φιλε μου με ενα δισκοπρίονο χειρος σε γωνια 45 μοιρων την κάνεις την δουλεια σου αρκεί να φτιάξεις καποιον οδηγο για να μην σου φυγει η ευθεια. Τριψιμο με ενα dexter τριβειο την κάνεις την δουλειά σου.
Αν ειναι να ασχοληθείς με κατασκευες πάρε τα εργαλεία. Εργαστήριο που να το νοικιάζεις δεν έχω δει στην Θεσσαλονίκη.
Ποσο χωρο να σου πιάσουν δυο εργαλεία;