Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ωραίο και χρήσιμο έπιπλο για φοιτητή, γί αυτό είναι και δίπλα στο κρεβάτι.
Μέχρι ν´ αδειάσει οι αναπληρωματικές θα κάθονται στον πάγκο. :2thumb22sup:
 
Επιχειρηση: ξεσαβουρωμα αποθήκης εξοχικου. Οι γονεις μου δεν πεταγαν ποτε τιποτα. Καταλαβαινετε τι υπηρχε εκει. Τες πα τελειωσε αυτο το project και κατι ξυλα κ βερνικια και λαδομπογιες που βρηκα τα αφησα στην ακρη κ δεν πεταχτηκαν.

Με αυτα λοιπον κ στο τακα τακα βουαλά

https://photos.app.goo.gl/M4Ro91Q2XqXxBSZ68

Πλακα εχουν νομίζω. Το χαρηκα πάντως
 
...συνωματε η φωτο δεν φενεται...

Σε κάθε περίπτωση δυστυχώς πολλοι έχουν την νοοτροπία να μαζεύουμε για να έχουμε αλλά στο τέλος τα μισά, αφού χρόνια μένουν στην άκρη, είναι αχρηστα και θέλουν πετάμα...
Σε καταλαβαίνω...
 
Την γνωμη σας παρακαλώ χωρίς φόβο και πάθος. Αναπαλαιώση καναπέ προ γιαγιας.

Στην πλατη εχει ένα σκάλισμα το οποίο είναι αφαιρούμενο. Σκέφτομαι να το αφαιρέσω μόνιμα για να του δώσει μια λιγο πιο ελαφριά νότα. Τι λέτε*
cfa4155806acc59fdb2d9fe20989def3.jpg
9d30a8ca8ae39eb17163b0213a78a973.jpg


Στάλθηκε από το SM-A750FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το σκαλισμα παραμένει.

Θα κανω την προσπαθεια μου με τριψιμο και βερνικι εμποτισμου κ αν το αποτελεσμα δεν με ικανοποιήσει πάμε για κιμωλιας.

Στάλθηκε από το SM-A750FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
μαστορες τα φωτα σας.
Υπαρχουν σχεδια για τη κατασκευη ενος μγαλου ξύλινου catio οπως συνηθιζονται να λεγονται στο εξωτερικο.
Προκειται για ξυλινες κατασκευες που μπορουν να φιλοξενησουν γατια. Συνηθως αυτα ενώνονται με το κυριο σπιτι με καποιο τουνελ αλλα αυτο δεν ειναι επι του θεματος.
Μερικες ιδεες για catio
https://prettylittercats.com/blogs/prettylitter-blog/does-your-cat-need-a-catio-for-summer

ενδεικτικο catio
catio-cat-enclosure-diy-catio-plan-sanctuary-smith-catispaces-Crop.jpg


Θα ηθελα τις πολυτιμες συμβουλες σας. Η συναρμολογηση δεν θα γινει απο εμενα αλλα θα πρεπει να καθοδηγησω το μαστορα που θα αναλαβει να το κατασκευασει.
Τι θα με συμβουλευατε οσο αφορα την επιλογη ξυλου και τη φροντιδα αυτου;

Ο βασικος μαστορας που ηταν να το συναρμολογησει προσπαθει να με πεισει η κατασκευη να γινει μεταλλικη, επειδη λεεΙ το ξυλο θα σαπισει και ομολογουμενος, ως ασχετος, με εχει φοβισει η επιμονη του σε αυτο. Απο την αλλη, δεν επιλεγεις να κανεις μια τετοια κατασκευη που θα ειναι διπλα σε κατοικια και θα ειναι μεταλλικη για αισθητικους και οχι μονο λογους.

Οποτε: συμβουλες για ξυλο, τι να προσεξω στη κατασκευη, τι προιον να επιλεξω για να το προετοιμασω στην εκθεση σε ηλιο/βροχη.
Σημειωση. Το πατωμα της κατασκευης θα ειναι πανω σε πλακες συκης οποτε το ξυλο δεν θα εχει αμεση επαφη με το εδαφος.
σημειωση 2: η ξυλινη κατασκευη θα περιφραχτει με πλέγμα τύπου δαριγκ

ΥΓ: Τι θα απαντουσατε στο μαστορα που επιμενει οτι το ξυλο ειναι κακη επιλογη για κατι τετοιο; μου εχει πρηξει τα συκωτια με την επιμονη του γιατι ξερω οτι ασχολειται με σιδεροκατασκευες και θα προτιμουσε να το κανει με το τροπο του.
 
Πολυ ωραιο προτζεκτακι θα ηθελα να το δω τελειωμενο γεματο ζωντανά :)

Και εγω εφτιαξα κατι παρομοιο σε υπερυψωμενο μπαλκονι ισογειου μονοκατοικιας για μια γατουλα που δεν επρεπε να βγαινει απο το σπιτι για λογους υγειας.
Χρησιμοποιησα δοκαρακια απο το Leroy, plexiglass αντι διχτυ δεξια αριστερα της κατασκευης στο ενα μετρο υψος για να μην ερχεται σε επαφη με αλλες γατες (για κινδυνο μολυνσης) και ενα ειδικο διχτυ περιμετρικα του σκελετου που δεν ξερω πως λεγεται και αν ειναι το ιδιο πλεγμα που αναφερεται παραπανω.

Την ξυλεια την περασα τρια χερια βερνικι εμποτισμου. Καποια δοκαρια τα περασα επειτα με βερνικι κρουστας καποια οχι για να δω την διαφορα στην αντοχη στις καιρικες συνθηκες στο περασμα του χρονου. Μια μεταλλικη κατασκευη ΣΙΓΟΥΡΑ θα ηταν πιο ανθεκτικη στα παντα αλλα η αισθητικη του ξυλου ειναι ασυγκριτα καλυτερη.
 
Καλύτερα δεν θα ήταν αντί για γάτες να έχει μέσα κοτούλες να τρώτε και κανένα αυγουλάκι;
Χωρίς κόκορα, γιατί θα ξυπνάει όλη την γειτονιά το πρωί.
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Εννοειται οτι μια μεταλλικη κατασκευη θα ηταν πιο ανθεκτικη αλλα εχει πεσει πολυ καταστραφολογια οσο αφορα τη ξυλινη κατασκευη. "Θα σαπισει, δεν θα αντεξει στο χρονο, καθε χρονο θα θελει συντηρηση, κτλ"
Οποτε εχουμε και λεμε:
Επιλέγοντας εμποτισμενα ξυλα καλο ειναι να περαστει καποιο χερι βερνικι.
Επιλεγοντας μη εμποτισμενα ξυλα πρεπει να περαστουν καποια χερια βερνικι εμποτισμου.

@Χιωτης. Το ιδιο σκεφτομουν να κανω και εγω. Επειδη υπαρχουν αρκετα αδεσποτα, για να ελαχιστοποιησουμε πιθανοτητες καποιου λοιμωδες νοσηματος (τα αστειρωτα κανουν παρτυ στη περιοχη), σκεφτομουν φυλλα plexiglass σε καποια μικρη ξυλινη κατασκευη που υπαρχει ηδη (εχω κλεισει και εγω ενα μπαλκονι με ξυλο το οποιο το μισο εχει δαρινγκ και το αλλο μισο προστατευτικο διχτυ της trixie). Και επειτα να εφαρμοσω την ιδεα του plexiglass και στο μεγαλο catio.

Μια τετοια κατασκευη ανα ποσο χρονικο διαστημα θελει συντηρηση συνηθως;

Και τελος μια τελευταια ερωτηση γιατι εχω χασει το μπουσουλα με τα τοσα προιοντα φροντιδας ξυλου: βλεπω τη σειρα της vivechrom εδω https://www.vivechrom.gr/el/vernikia-xyloprostasias
Ποια ειναι η διαφορα στα παρακατω προιοντα βασεως ξυλου : Aquaxyl Plus και του Aquaxyl Varnish. Το ενα αναγραφεται ως προστατευτικο και και το αλλο ως βερνικι. Μπαίνοντας στη περιγραφη και των 2, μου δινουν την εντυπωση οτι κανουν την ιδια δουλεια.
 
Varnish σημαινει βερνικι κρουστας, βερνικι φινιρισματος, σατινε η gloss και απο την περιγραφη, περι αυτου προκειται.
Tο αλλο ειναι συντηρητικο ξυλου, βερνικι εμποτισμου που λεμε, για προστασια απο μηκυτες κλπ. Ειναι δυο διαφορετικα προιοντα οπου το βερνικι/varnish εφαρμοζεται μετα το συντηρητικο.
Ειναι καλη μαρκα η vivechrom και τα εχω χρησιμοποιησει και τα δυο που αναφερεις.

Αναφορικα με την διαρκεια και αντοχη του φινιρισμενου ξυλου αυτο εξαρταται αμεσα απο την εκθεση της κατασκευης στον καιρο (βροχη,υγρασια,ηλιος).
Εγω θα προχωρουσα σε δυο χερια εμποτισμου και δυο χερια βερνικι φινιρισματος και σε μια πενταετια βλεπεις τι γινεται και τι χρειαζεται.
 
Τι θα απαντουσατε στο μαστορα που επιμενει οτι το ξυλο ειναι κακη επιλογη για κατι τετοιο; μου εχει πρηξει τα συκωτια με την επιμονη του γιατι ξερω οτι ασχολειται με σιδεροκατασκευες και θα προτιμουσε να το κανει με το τροπο του.

Ότι αν είχε δίκιο, δεν θα υπήρχαν ξύλινες πέργκολες πουθενά. Για τόσο μεγάλη κατασκευή και με στέγη εκτεθειμένη όπως της φωτογραφίας, βάλε δοκάρια για μικρή πέργκολα (πχ 5Χ10εκ) στις γωνίες και στη σκεπή. Επίσης στην φωτογραφία έχει κλείσει την σκεπή με πολυκαρβονικό φύλλο για να περνάει το φως. Μέτρα διαστάσεις και ψάξε στο ιντερντετ να ξέρεις τι θα στου στοιχίσουν τα υλικά. Για βερνίκια ότι σου είπαν οι προηγούμενοι και για την συντήρηση μην αγχώνεσαι - δεν είναι και τόσο συχνή.
 
Κι εγω ειμαι, βεβαιως, του βερνικιου (το αισθητικο αποτελεσμα ειναι το καλυτερο), αλλα νομιζω οτι αν σε ενδιαφερει κυριως η αντοχη, η μπογια ειναι καλυτερη.
Απο εμπειρια σε ξυλα διαφορων ειδων, με διαφορες προστασιες, σε παραθαλασσια σπιτια, με τρομερη διαβρωση γενικα (σε 1 μηνα σκουριαζουν τα μεταλλα, σε 1 χρονο χαλανε τα cd (!)), δεν υπαρχει συγκριση. Σανιδες σουηδικου, εξωτερικα σπιτιου εκτεθειμενες σε ολα, αντεχουν 30 χρονια τωρα, με ελαχιστες φθορες, βαμμενες με 2-3 χερια ασπρη μπογια.
 
Παιδες είτε μπει ξύλο είτε σίδερο στην συγκεκριμένη περίπτωση από την στιγμη που είναι έξω η συντήρηση είναι εξασφαλισμένη...το σίδερο θα κρατήσει πολύ περισσότερο όχι όμως ότι δεν παθαίνει τίποτα.....
Όμως η συγκεκριμένη κατασκευή για αισθητικούς λόγους εγώ θα την έκανα από ξύλο...

Σε κάθε περίπτωση παίζει ρόλο και η σειρά υλικών που θα ακολουθηθεί..